Dodaj do ulubionych

Sawicka part 2

17.11.07, 11:40
W poniedziałkowym Newsweeku agent "Piotrowski" mówi:

Nie miałem wyjścia. CBA przystawiło mi spluwę do głowy. Beato, powiedziałaś prawdę. Oni mnie złamali. Przychodzili do mnie rano i wieczorem. I wciąż pytali, czy mam coś na nią, bo szef chce sukcesów, bo ci z góry chcą, żeby zatopił opozycję. To co miałem robić? Brzydziłem się, ale nie miałem wyjścia. Raz poszedłem do Mariusza i mu powiedziałem, że tak dalej nie mogę. Wtedy on powiedział, że też się boi. Wstał, odkręcił kran i otworzył okno. Chyba chciał coś ważnego powiedzieć, wtedy jednak, jak na złość była awaria. A w ciszy nie chciał mówić. Tylko drżał na całym ciele. Przeciągał palcem po szyi i kładł go na usta. Że jego też załatwią, znaczy się. Pytacie, kto? Nie wiem. Pewnie Jarosław. Więc tak żeśmy milczeli. A potem poszedłem i zrobiłem, co należało. Napisałem, że tęsknię. Posłałem róże. Dałem pieniądze. Ona nie chciała. Powiedziałem, że jak nie weźmie, to nas oboje wykończą. Patrzyła bezsilnie. Wcisnąłem jej te tysiące do ręki. Wzięła.
Obserwuj wątek
    • kaczy.pisiorek Re: Sawicka part 2 17.11.07, 11:42
      He he, Kamiński pakuj się. Tzn. pakuj szczotkę do zębów, bo resztę dostaniesz
      tam, gdzie idziesz.
    • obseerwator jaja sobie robisz ? daj linka - 17.11.07, 11:43
      to niemożliwe, żeby ktoś był aż tak żałosny.
      • morgana_le_fay Re: jaja sobie robisz ? daj linka - 17.11.07, 11:46
        Było na Onecie ale zniknęło.

wiadomosci.onet.pl/1643088,11,item.html
        Fragment ze stosownym komentarzem masz tu:

blog.rp.pl/blog/2007/11/16/pawel-lisicki-spowiedz-marka/
      • woda.woda :(( 17.11.07, 11:47
        To Paweł Lisicki broni czci CBA
        blog.rp.pl/blog/2007/11/16/pawel-lisicki-spowiedz-marka/
        • morgana_le_fay Re: :(( 17.11.07, 11:50
          Na mój gust broni własnej du.y i żadnej tam czci. Uwagi wart jest wyłącznie cytat z newsweeka, na tę chwilę tylko tu osiągalny.
          • warczacy_z_wilkami Re: :(( 17.11.07, 12:18
            Agent CBA: Wyznaję, jestem łotrem. Draniem. Ta kobieta cierpi przeze mnie. A ja
            z nią tańczyłem. Całowałem po włosach. Ona czuła moje podniecenie, ja czułem
            jej. Ale pozostała czysta jak łza - dzięki uprzejmości tygodnika "Newsweek"
            "Rzeczpospolita" opublikowała fragment artykułu z kolejnego numeru pisma.
            - Nie miałem wyjścia. CBA przystawiło mi spluwę do głowy. Beato powiedziałaś
            prawdę. Oni mnie złamali. (...) Wciąż wypytywali, czy mam coś na nią, bo szef
            chce sukcesów, bo ci z góry chcą żeby zatopić opozycję. To co miałem robić?
            Brzydziłem się, ale nie miałem wyjścia. Raz poszedłem do Mariusza i
            powiedziałem, że tak dalej nie mogę - opisuje agent CBA zaangażowany
            bezpośrednio w akcję przeciwko Beacie Sawickiej.

- Wtedy on powiedział, że też się boi. (…) Przeciągał palcem po szyi i kładł go
            na usta. Że jego też załatwią, znaczy się. Pytacie kto? Pewnie Jarosław. A potem
            poszedłem i zrobiłem, co należało. Napisałem, że tęsknię. Posłałem róże. Dałem
            pieniądze. Ona nie chciała. Powiedziałem, że jeśli nie weźmie, to nas oboje
            wykończą. Patrzyła bezsilnie. Wcisnąłem jej te tysiące do ręki. Wzięła - dodaje
            Tomek w wypowiedzi dla "Newsweeka", której fragment zamieściła "Rzeczpospolita".
            • warczacy_z_wilkami Re: :(( 17.11.07, 12:20
              Nie miała wyjścia. Poświeciła się dla mnie. (…) Jestem gotów zeznawać - zauważa
              na koniec.

Więcej w tygodniku "Newsweek" i "Rzeczpospolitej".

Zatrzymanie Beaty Sawickiej

Podejrzana o korupcję Sawicka została w październiku zatrzymana przez
              funkcjonariuszy CBA w momencie przyjmowania łapówki za "ustawienie" przetargu na
              zakup 2-hektarowej działki na Helu. W połowie października szef CBA ujawnił
              nagranie operacyjne mające być dowodem na korupcję Sawickiej.

W nagraniu Sawicka, podczas rozmowy z podstawionym funkcjonariuszem CBA
              sugerowała, że potrzebuje 100 tys. zł na kampanię wyborczą. Jak wynikało z
              nagrań, liczyła także na robienie interesów w związku ze spodziewaną przez nią
              po wyborach prywatyzacją w służbie zdrowia.

Kamiński: nie było intymnych kontaktów

Kamiński zaprzeczał, by były jakiekolwiek kontakty intymne między posłanką a
              podającym się za biznesmena funkcjonariuszem CBA - jak twierdzi Sawicka. - Każde
              spotkanie jest udokumentowane i mamy tu jasność. To jest pomówienie naszego
              funkcjonariusza - oświadczył kilka dni temu w "Forum" TVP Kamiński. Dodał
              zarazem, że uzasadnienie sądu, który badał wniosek o aresztowanie Sawickiej,
              jest - wbrew pozorom - bardzo korzystne dla CBA.

- Sąd uznał, że operacja była legalna, prawdopodobieństwo popełnienia
              przestępstwa - bardzo duże, a materiał dowodowy - pełny - powiedział szef
              Centralnego Biura Antykorupcyjnego.
    • pisuarro Re: "Dałem pieniądze. Ona nie chciała" 17.11.07, 11:53
      No bardzo mi przykro - na nagraniach było słychać coś diametralnie
      innego.
      A całość przytoczonego fragmentu to już w ogóle jakaś telenowela:
      Sawicka-Isaura i Kamiński-Leoncio ;->

Nie znoszę jak mi się wciska kit - z jakiejkolwiek strony.
      • woda.woda Re: "Dałem pieniądze. Ona nie chciała" 17.11.07, 11:55
        Nie wierzysz, że Kamiński "drżał na całym ciele"? :))

• pisuarro Re: Nie wierzysz, że Kamiński drżał 17.11.07, 12:00
          Wierzę, że Kamiński zadrży dopiero gdy załapie jakiegoś
          Parkinsona ;)
        • doc.holliday Mało drżal! Wyginał też smiało ciało! 17.11.07, 12:34
          woda.woda napisała:

> Nie wierzysz, że Kamiński "drżał na całym ciele"? :))
          >
          • woda.woda Re: Mało drżal! Wyginał też smiało ciało! 17.11.07, 12:36
            Sądzisz, że zazdrościł temu agentowi-amantowi? :)
    • ponte_aronte To żart Lisickiego, on nawet nie pisze, że 17.11.07, 11:58
      to Newsweek
      wymyslił to sobie od początku do końca
      • pisuarro Re: To żart Lisickiego 17.11.07, 12:05
        Albo żart Z Lisickiego ;)
        • ponte_aronte nie bronię Lisickiego 17.11.07, 12:08
          ale przypuszczam, że tak jest, bo to nieprawdopodobnie głupie
    • tanie_jablko_donalda Telenowela dla wykształciuchów:-) 17.11.07, 11:59
      W sam raz dla wyborców którzy głosowali na podatek liniowy, jow-y i
      bon edukacyjny.
    • doc.holliday To nie zarty zdaje sie. Macierewicz ukrywa się 17.11.07, 12:33
      przed dymisja.
      Pan Prezydent w nocy kradnie tajne akta
      i przewozi je do swego pałacu.
      Minister sprawiedliwości kuje ściany
      w swoim gabinecie z obawy przed podsłuchami.
      Szefowi tajnej policji wyziera z oczu strach!
      Tajni agenci tajnej policji mazgają sie
      a tygodnikach...

To faktycznie wygląda na ponure żarty, ale nietsty
      to prawda!

• wilk_podhalanski To żart "Rzeczypospolitej" - wyjasnia "Newsweek" 17.11.07, 14:53

www.newsweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=21200
      Pozdr.
      Wilk
      • a-wariatka-tanczy Za ten żart to Lisicki jeszcze dziś powinien 17.11.07, 15:03
        wylecieć na zbity pysk ze stołka naczelnego
        łRzepa jest łżegazetką jak jej naczelny
    • pink.freud Re: Sawicka part 2 17.11.07, 15:32
      :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      To niemożliwe, żeby ktoś, kto głosował na PO miał IQ>70:)
      Wykształciuchy mogą sprawiać wrażenie inteligentnych ale wystarczy im podsunąć taki tekst a łykną i jeszcze podziękują:))))
      Powiedz takiemu, że debil to się śmiertelnie obrazi, potraktuj go poważnie to mu zupełnie odbije:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka