mariner4 12.04.08, 21:47 Witam wszystkich forumowiczów. I tych znanych, i tych nie znanych. Będę tu przez parę miesięcy. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bu2m2 Re: Wróciłem! 12.04.08, 21:52 mariner4 napisał: > Witam wszystkich forumowiczów. I tych znanych, i tych nie znanych. > Będę tu przez parę miesięcy. > M. Ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Wróciłem! 12.04.08, 21:56 Sam nie wiem po co. Ale gdzieś wracać trzeba. M. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Wróciłem! 13.04.08, 08:29 mariner4 napisał: > Sam nie wiem po co. Ale gdzieś wracać trzeba. > M. --- Wyjedź ty lepiej do Irlandii jeżeli nie wiesz po co wracasz do Polski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Wróciłem! 13.04.08, 08:40 Za późno dla mnie na emigrację. Zresztą mimo wszystko wolę tutaj. Weselej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Wróciłem! 13.04.08, 08:43 mariner4 napisał: > Za późno dla mnie na emigrację. Zresztą mimo wszystko wolę tutaj. > Weselej. > M. ---- Mimo wszystko doradzam emigrację. Możesz sobie kupić antenę satelitarną i oglądać z Irlandii właściwej, jak miernota z Sopotu buduje replikę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Wróciłem! 13.04.08, 08:50 palnick napisał > > > ---- > Mimo wszystko doradzam emigrację. Możesz sobie kupić antenę > satelitarną i oglądać z Irlandii właściwej, jak miernota z Sopotu > buduje replikę :-) > > Komentarz godny 'zgreda':) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick.1 Re: Wróciłem! 13.04.08, 09:30 allspice napisała: > palnick napisał > > > > > > ---- > > Mimo wszystko doradzam emigrację. Możesz sobie kupić antenę > > satelitarną i oglądać z Irlandii właściwej, jak miernota z Sopotu buduje replikę :-) > > > > > Komentarz godny 'zgreda':) ---- Uwaga godna durnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Wróciłem! 13.04.08, 14:29 palnick.1 napisała: > allspice napisała: > > > palnick napisał > > > > > > > > > ---- > > > Mimo wszystko doradzam emigrację. Możesz sobie kupić antenę > > > satelitarną i oglądać z Irlandii właściwej, jak miernota z > Sopotu buduje replikę :-) > > > > > > > > Komentarz godny 'zgreda':) > ---- > Uwaga godna durnia :-) Tego powszechnie znanego?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisekrudy Re: Wróciłem! 12.04.08, 21:52 A zatem witaj. Bardzo sie ciesze. Pozdrowienia, Lisek Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Wróciłem! 12.04.08, 22:00 Bujałem się po Atlantyku przez 6 miesięcy. Byłem "off line". Ale się stęskniłem za forum. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Wróciłem! 13.04.08, 08:38 Ze świata, jak to marynarz. Tylko z Hilo się nie wraca. M. Odpowiedz Link Zgłoś
the.skin.pl ja też wracam..w nowej wersji 12.04.08, 21:59 bo dostałem kolejną banę. A wczoraj nawet uniemozliwiono mi zalogowanie nowego nicku! Ale nie ze mną te numery.. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu To ty Hans? 12.04.08, 22:06 the.skin.pl napisał: A wczoraj nawet uniemozliwiono mi > zalogowanie nowego nicku! Ale nie ze mną te numery.. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Wróciłem! 12.04.08, 22:51 Witaj! Zobaczysz jak nam normalnieje wokół nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Masz na mysli podwyżki? 12.04.08, 23:00 Faktycznie, można być w szoku po 6 miesiącach nieobecności. Ceny 20% w górę a zarobki (marynarze głównie w USD) 20% w dół. Stracić 40% zarobków w pół roku to faktycznie cud. "Normalnie" to tylko w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Masz na mysli podwyżki? 12.04.08, 23:05 0skar napisał: Ceny 20% > w górę a zarobki (marynarze głównie w USD) 20% w dół. Stracić 40% > zarobków w pół roku to faktycznie cud. To jest bardzo nieliniowa matematyka... Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: Masz na mysli podwyżki? 12.04.08, 23:09 Wuj z liniowością, pisałem w przybliżeniu ;) Sam jestem ciekaw ile można było kupić za pensję oficera MH (ca.4000$) pół roku temu i dzisiaj. Myślę, że własnie około 40% mniej niż dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Masz na mysli podwyżki? 13.04.08, 08:53 Na szczęście płacą mi w EUR, ale też tracę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: Masz na mysli podwyżki? 13.04.08, 10:06 Faktycznie, to trochę ciebie ratuje :) Dzisiaj to chyba najlepiej mają ci, którzy płacone mają w NOK. Ale to tylko offshore w norweskim sektorze. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Od normalności,toja jestem-jak sama nazwa wskazuje 12.04.08, 23:08 masuma napisał: > Zobaczysz jak nam normalnieje wokół nareszcie! ---> Podobnie "jak sama nazwa wskazuje: chlebak jest do noszenia granatów" ... :))) Natomiast zgadzam się z Oskarem: ""Normalnie" to tylko w mediach." Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Witaj 13.04.08, 08:27 Od początku tak jest. Wyjeżdżam z ulga, wracam z radością. Jak wyjadę, to odpoczywam od tego "wariatkowa", ale szybko mi go brakuje. Taka schizofrenia. M. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Wróciłem! 12.04.08, 23:18 świetnie wrócił jeden z mądrzejszych forumowiczów witaj.) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Wróciłem! 13.04.08, 08:26 ariadna-enta napisała: > świetnie > wrócił jeden z mądrzejszych forumowiczów > witaj.) Co prawda to prawda:) Witaj...:) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 To miłe. 13.04.08, 08:42 Trochę się nudzimy. Brakuje chwilowo afer na wielką skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Wróciłem! 13.04.08, 09:13 Wyszlajales sie dosyc po obcych landach. Witaj na starych smieciach ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Niestety 13.04.08, 09:21 Szlajanie się skończyło. Nie ma czasu aby pójść na ląd w portach. Wszystko co widziałem, widziałem w przeszłości. Czas to pieniądz. Po pół roku takiej pracy jestem wykończony. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Niestety 13.04.08, 09:32 Plywasz, widzisz mase ciekawych rzeczy. A fotki czasem robisz? Moze bys nam cos pokazal? Myslales kiedys o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Mam, 13.04.08, 09:46 Ale nie bardzo wiem jak pokazać zdjęcia. Oświeć mnie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Mam, 13.04.08, 09:53 Jest na gazecie fotoforum, tam moze zamiescic pod swoim nickiem tu masz link.fotoforum.gazeta.pl/0,0.html Mozesz rowniez zalozyc sobie konto na www.fotosik.pl i tam zalozyc swoj album i wrzucac fotki, a nam tu podrzucac linki. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Mam, 14.04.08, 19:50 Muszę najpierw wrócić tam,gdzie mam szwerokopasmowy internet. Z modemu się nie da. Cierpliwości. M. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick.1 Re: Niestety 13.04.08, 09:33 mariner4 napisał: > Szlajanie się skończyło. > Nie ma czasu aby pójść na ląd w portach. Wszystko co widziałem, widziałem w przeszłości. Czas to pieniądz. Po pół roku takiej pracy jestem wykończony. > M. --- I jeszcze dolar leci na łeb (pensja Ci spadła o 30 %), drożyznę rozkręca Twój idol z Sopotu. Straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ja nie mam idoli 13.04.08, 09:48 politycznych. Jestem z natury liberałem, czego nie łączę z istniejącymi politykami. Ci przychodzą i odchodzą. Wolę jednak Tuska niż Kaczorów. Mniejsze zło. M. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick.1 Re: Ja nie mam idoli 13.04.08, 10:08 mariner4 napisał: > Wolę jednak Tuska niż Kaczorów. Mniejsze zło. > M. -- Czy mógłbyś rozwinąć tę myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Ja nie mam idoli 13.04.08, 10:28 palnick.1 napisała: > mariner4 napisał: > > > > Wolę jednak Tuska niż Kaczorów. Mniejsze zło. > > M. > > -- > Czy mógłbyś rozwinąć tę myśl? A co tu rozwijać, jedno i drugie sucks, tyle że Tusk mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Witam! nt 13.04.08, 09:54 A ty wypływałeś jeszcze z IVRP? Jak wrażenia po powrocie do IIIRP? Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: Witam! nt 13.04.08, 09:58 Wrażenia różne. Zależy czy włączysz tvn24 czy pójdziesz do sklepu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Witam! nt 13.04.08, 15:46 a co widzi dzis marynarz ,plywajac po swiecie ,jak znam zycie ,NIC to co bylo kiedys to se nie wrati . Odpowiedz Link Zgłoś