Dodaj do ulubionych

PiS: Mamy patrona stadionu narodowego

• panzer6 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 16:56
      Święto, stadion, czekamy teraz na banknot 500 zł z wizerunkiem JPII albo na to, że przy egzaminie dla cudzoziemców chcących zdobyc obywatelstwo polskie sprawdzana będzie znajomośc historii RP, hymnu i "Tryptyku Rzymskiego". Kult JPII powoli zamienia się w jarmarczne bałwochwalstwo, natomiast działacze PiSu kolejny raz udowadniają, że są zwykłymi idiotami. Tak panie Arturze Górski z PiS, to o panu. A podobno mamy rozdział kościoła od państwa...ech...niech Napieralski szybciej ściąga ten krzyż z sali obrad Sejmu
    • czeslawa_z_bazin Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:13
      Ech... Zobaczyłam temat i weszłam, żeby dopisać "Ciekawe, dlaczego nie JP2?", bo nie wiem dlaczego, ale przypuszczałem, że może wpadli na jakiś pomysł typu: Pinochet, Chrystus Zbawiciel albo Matka Boska, bo przecież nie można nazywać wszystkiego imineiem JP2. Ale rzeczywistość przerosła kabaret i faktycznie pomyśleli jednak o JP2... Dramat.
    • bergman1 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:20
      tego co w areszcie siedzi za korupcję.
    • andrew-live Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:26
      ZłY POMYSł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • flavus Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:27
      no widząc nagłówek obawiałem się, że właśnie zobaczę JP II. To jest obiekt sportowy więc niech sportowiec będzie jego patronem.
    • vapor1 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:28
      Proponuje im. Prezydenta Lecha Wałesy. Nie dość, że właściwe to jeszcze dwóch takich skręci:)
    • ququ777 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:32
      Zajmijcie się CIULE z PiSu inszymi ważniejszymi sprawami... Górski lubi lizanie dupy Epidiaskopowi Polski (Armii Fioletowych Beretów), więc nie dziwota...Górski to jednak chodzacy błąd statystyczny, niezauważalny poseł i niech tak zostanie
    • hook2k Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:33
      mam prześwietny pomysł:
      STADION NARODOWY - im. Ś.P. o.TADEUSZA RYDZYKA - NAJWIĘKSZEGO REFORMATORA I DZIAŁACZA W DZIEJACH POLSKI

tylko trzeba by najpierw zaje..... skubańca żeby móc te ŚP napisać.
      Według mnie to równie dobry pomysł jak im. JPII.
    • prorock Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:35
      A jak to będzie dumnie brzmiało w prasie: "Walka kibiców na Stadionie Jana Pawła Drugiego. 200 rannych."
    • galan12 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:49
      Ale tam będzie cudów , może nawet kawałek dżejpitu po poszatkowaniu by siętam znalazł.
    • tadjan Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 17:49
      większych trepów niż w pisie to trudno znaleźć, szkoda słów.
      • hrabia.m.c Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:01
        A mnie sie podoba.
        jak jakaś organizacja wynajmie obiekt na swoje "potrzeby"
        to przeczytamy w serwisach światowych:

-ekumenizm,świadkowie jehowy ochrzcili się na Janie Pawle III
        - kochający inaczej demonstrowali na Janie Pawle II
        -na Janie Pawle II sprzedano mecz
        itd,itd:)))
    • abhaod Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:06
      a Polskę przemianować na "Posiadłość Watykańska"
    • trasat Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:14
      Lepiej zmienić od razu nazwę kraju na RP - Rzecz Papieża.
    • kot9999 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:16
      A moze bysmy tak przestali sie osmieszac? Wtedy inni by nas polubia zamiast sie z nas wysmiewac!
    • edwood1 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:16
      Stadion Narodowy im. Ryszarda Ochódzkiego - krótko zwięźle i związane ze sportem - z każdą możliwą dyscypliną na której można coś przeszwarcować.
    • edwood1 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:19
      np. nad narodowym rysiem wzeszła tęcza wygranej, gdy reprezentacja polski wklepała juniorom z mozambiku 1:0.

albo

wielkie moralne zwycięstwo nad niemiecką reprezentacją (samotnych matek), rys znowu czuwał
    • fnoll Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:20
      z dumą ogłaszam, że moim pomysłem jest przemianowanie stolicy na Janopawłodrugograd
    • krawat23 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:20
      Nazwa powinnabyć oczywiście taka - Stadion Dziesięciolecia lub jeszcze lepiej Nowy Stadion Dziesieciolecia.
      Chyba sie sie mylę, nikt nie odbierał obecnemu stadionowi jego starej nazwy!
    • rewski56 PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:40
      Taki pomysł to przejaw pychy ,ignorancji,arogancji.Katolicy ,normalni ludzie
      przez takich debili stają się tylko jeszcze bardziej znienawidzeni przez resztę
      społeczeństwa......i poniekąd słusznie .Kto upoważnił pana panie Górski do
      wysuwania takich pomysłów ?Jak dla mnie nigdy nie zrozumiał pan tego o czym
      mówił i co robił JP II .
      Jest pan kompletnym wariatem .......najlepiej by było gdyby opuścił pan Polskę.
      Jeszcze kilka takich pomysłów i uwierzę że żyjemy w państwie wyznaniowym.....
    • radomiro Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:43
      To już jakiś żart! JP2 ma już w Warszawie jedną z najbardziej reprezentacyjnych ulic i to wystarczy.
      Jeśli stadion ma byc czyjegoś imienia, to sportowca.
      Jak najbardziej stadion Deyny!
    • signal Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:43
      im. Lecha Wałęsy, pogromcy komunizmu i pisobolszewii
    • marsianin Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 18:49
      Proponuję nazwać imieniem J.P II wszystkie nowo otwarte i te już otwarte szkoły,przedszkola,sklepy,drogi,wskazane jest również,by imię nadawane urodzonym osobńikom płći męskiej...... to Jan ,a drugie to Paweł.A może by tak stadion nazwać ,,imienia Kaczorów Lecha i Jarusia ,, to do przemyślenia.... ,po..ym posłom z pisuaru
    • p0mian Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 19:02
      Zważywszy na prestiż obiektu proponuję raczej:

"Stadion Narodowy im. Księdza Proboszcza"
    • kozaczek3 Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 19:07
      Przebudziłem się rano i włączyłem radio.
      Wysłuchałem mszy w intencji podwyższenia uświęconych relikwii Jana Pawła II.
      Zjadłem śniadanie i popiłem wodą z pomnika Jana Pawła II.
      Wyszedłem z domu na ul Jana Pawła II nr 21 m 37.
      Szedłem przez park im. Jana Pawła II i doszedłem do ronda Jana Pawła II.
      Potem przechodząc obok szkoły im. Jana Pawła II myślałem o dzieciństwie Jana Pawła II.
      Kiedy przechodziłem obok szpitala psychiatrycznego im. Jana Pawła II to pomyślałem sobie jak to byłoby pięknie gdyby w każde kapliczce szpitalnej była jakaś relikwia Jana Pawła II.
      Wreszcie doszedłem do przedszkola im. Jana Pawła II.
      Tam odebrałem swego syna Karolka.
      Do domu szliśmy okrężną drogą traktem Jana Pawła II ponieważ chciałem z synem odwiedzić muzeum Jana Pawła II.
      Po drodze rozmawialiśmy o dzieciństwie Jana Pawła II.
      Opowiedziałem mu o pięknych przeżyciach z młodości Jana Pawła II.
      Bardzo się wtedy zamyślił.
      Ponieważ chciałem aby te piękne przeżycia Jana Pawła II mój syn miał w każdej chwili.
      Wstąpiliśmy do księgarni Jana Pawła II i kupiłem mu książkę autorstwa pani Krzyżanek pt. Jak Karolek został papieżem.
      Przecież jak nasz kochany Karolek rodził się, to ?koty zamiast się wylegiwać na słońcu-maszerowały wokół domu?.
      Wróbelki zaś ?siedziały na parapetach i cichutko ćwierkały?
      A bzy w tym dniu ?wyjątkowo pięknie pachniały?
      Cała przyroda dawała znaki że narodził się wielki człowiek.
      A kiedy umierał to te kotki miauczały, wróbelki zawodziły smętnym ćwierkaniem, a na zewnątrz bzy wcale nie pachniały.
      Tylko ręczniki frotte smutnie falowały na wietrze.
      Przechodząc obok stadionu Crakowi opowiedziałem synowi jak to heroicznie walczyły nasze siostry zakonne o ten stadion i o hotel.
      I dzięki bogu wygrały.
      Poczułem pewien niedosyt i rzekłem do syna, jak to stadion i nie ma imienia Jana Pawła II zwłaszcza, że karolek w młodości kopał piłkę.
      Efektem tego była wybita szyba, ale to wynik działania szatana.
      Syn zapytał mnie? tato dlaczego ty masz na imię Jan Maria.
      Odpowiedziałem mu, że wtedy jeszcze Jan Paweł II nie miał przybranych imion.
      Wróciliśmy do domu była 21:37.
      Mama powiedziała żebyśmy sobie wzięli na kolacje coś z Lodówki.
      Syn do mnie z przerażeniem powiedział Tato nie otwieraj lodówki nie będę nic jadł.
      Amen.
    • billy.the.kid Re: PiS: Mamy patrona stadionu narodowego 14.06.08, 19:08
      im ojdyra rydzola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka