scoutek 11.09.08, 08:25 komusze metody, charakteryzujace cala bolszewicka PiS, stosowane sa w polskim radiu przez.... no wlasnie calosc tutaj: tiny.pl/8fd1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allspice Re: cenzura w PR? 11.09.08, 08:34 nie tylko cenzura ale i dyrektywy o kim i o czym będziemy słuchać- jak na kaczystan przystało o agentach,kaczystach i pisaniu historii 'na nowo' - współczujemy myślącym dziennikarzom:( Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 08:36 na szczescie wszyscy sensowni dziennikarze zwiewaja z publicznych mediow to tylko pani Hannie Lis wydawalo sie, ze bedzie miala sile by cos zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: cenzura w PR? 11.09.08, 08:39 scoutek napisała: > komusze metody, stosujesz wydając opinie na podstawie anonimowych radiowców, którzy 'podejrzewają'. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 08:45 nie, paczulka link swoja droga a co wiem swoja droga to juz moja sprawa przyjrzyj sie dokladnie, to zobaczysz, ze pis to najbardziej bolszewicka partia na rynku partyjnym i takie tez ma metody dzialania Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: cenzura w PR? 11.09.08, 08:48 scoutek napisała: > nie, paczulka > link swoja droga > a co wiem swoja droga to juz moja sprawa > > przyjrzyj sie dokladnie, to zobaczysz, fakty, miły Scoutku ... tylko fakty mnie interesują... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 09:27 fakty, paczulka, ktore dokumentuja bolszewizm tej partii, sa m.in. takie: - nie ma jeszcze na swiecie takiego czlonka tej partii, ktory mialby inne zdanie niz prezes - wszyscy, ktorzy odwazyli sie miec inne zdanie lub sie narazili prezesowi wylecieli - wszyscy, ktorzy z partii wylecieli sa opluwani przez jej czlonkow (vide przypadek Marcinkiewicza, Kowala, Mezydly itd.) - wszyscy, nawet ci, ktorzy nigdy nie nalezeli do tej partii, majacy zle zdanie o prezesie lub jego bracie sa opluwani rowniez (vide Walesa) a jesli chodzi o polskie radio, to krotkie drobne pytanie: czy slyszalas, by wystepowal tam ktos, kto nie zgadza sie z programem partii? (przypominam naczelne haslo komuny: program partii programem narodu) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: cenzura w PR? 11.09.08, 09:49 > a jesli chodzi o polskie radio, to krotkie drobne pytanie: > czy slyszalas, by wystepowal tam ktos, kto nie zgadza sie z programem partii? > (przypominam naczelne haslo komuny: program partii programem narodu) Słucham Trójki, całkiem niedawno słyszałam tam (w Salon Polityczny Trójki) Wałęsę wykrzykującego: Chwała agentom! co tydzień Śniadanie ... lista gości z ostatniej soboty: Śniadanie w Trójce Wracamy po wakacjach! Sobota, 6 września 2008 Politycy wrócili z wakacji, wracają też nasze sobotnie spotkania. Gośćmi salonu prasowego będą: Dominika Wielowieyska, Piotr Gabryel, Tomasz Wróblewski i Piotr Zaremba. Gośćmi salonu politycznego będą marszałek Sejmu Bronisław Komorowski, wicemarszałkowie Jarosław Kalinowski, Krzysztof Putra i Jerzy Szmajdziński oraz szef Kancelarii Prezydenta Piotr Kownacki. Zapraszam. Beata Michniewicz www.polskieradio.pl/trojka/sniadanie/?id=65010 Tu goście Pulsu Trójki ... www.polskieradio.pl/podcasting/show/?nr=2&name=trojka - jak widzisz, pełen przekrój. "czy slyszalas, by wystepowal tam ktos, kto nie zgadza sie z programem partii?" - no nie, goście Trójki zwykle prezentuja program partii ... kazdy swojej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 09:53 moja pomylka, sorry, nie uscislilam: chodzilo mi o program pierwszy PR trojka rzadzi Skowronski, ktory jest jednak niezle przeszkolonym dziennikarzem z zetki, jeszcze przez Andrzeja Woyciechowskiego, a poza tym trojka nie zeszmacila sie jeszcze tak bardzo, stara sie byc obiektywna, choc nie zawsze jej to wychodzi,szczegolnie gdy salon prowadzi Karnowski Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:12 przypomnial mi sie fakt z zycia radiowej jedynki: od czasow, gdy pis zaczal rzadzic pan Karnowski jezdzil co wtorek wieczor do Jaroslawa Kaczynskiego, by ten mogl udzielic wywiadu tenze wywiad ukazywal sie w srode rano w sygnalach dnia, jako wywiad na zywo nie slyszalam o zadnym takim innym polityku, wobec ktorego usluznosc dziennikarzy szla by tak daleko Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:26 sorry Scoutek, ale jeśli sądzisz, ze dziennikarz ma siedziec w studio i czekac aż interesujące go informacje do niego spłyną, to znaczy, ze nie masz pojęcia na czym polega praca dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:31 paczula8 napisała: > sorry Scoutek, ale jeśli sądzisz, ze dziennikarz ma siedziec w > studio i czekac aż interesujące go informacje do niego spłyną, to > znaczy, ze nie masz pojęcia na czym polega praca dziennikarza. sorry, paczulka, ale jesli myslisz, ze to normalne w pracy dziennikarza, ze wywiad przeprowadzony w domu polityka dnia poprzedniego udaje dzisiejszy na zywo to swiadczy tylko o tym, ze to ty nic nie wiesz o pracy dziennikarza poza tym jedynka z nikim innym takich udawanych wywiadow na zywo nie przeprowadzala BTW nigdzie nie napisalam nic o siedzeniu w studio i czekaniu na splywajace info kombinujesz jak kon pod gore Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:33 Naprawdę tak było, że jeździli do niego do domu robić lipny wywiad na żywo? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:39 woda.woda napisała: > Naprawdę tak było woda, nie zachowuj sie jak baba z magla. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:41 naprawde tak bylo, przynajmniej wtedy jak byl premierem, wodo, a teraz to nie wiem na pewno wszyscy wiedza (nawet dziennikarze, hahaha), ze bracia K. sa "nocnymi markami", a wstaja pozno, natomiast wywiady w sygnalach dnia sa bladym switem paczulka, nic nie pisalam o "nie autoryzowanym" wywiadzie znam roznice Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:43 Nie słucham programu I :) Jakoś mnie nie dziwi to, co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:43 > wszyscy wiedza (nawet dziennikarze, hahaha), ze bracia K. sa "nocnymi markami", > a wstaja pozno, natomiast wywiady w sygnalach dnia sa bladym switem > 'wszyscy wiedzą' rózne rzeczy Scoutek, proszę o dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:49 musi ci to wystarczyc, nie chce mi sie braciom K. nie sa potrzebne dowody, zeby na kogos nadawac robia to nawet wbrew wyrokom sadowym Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:54 scoutek napisała: > musi ci to wystarczyc, nie chce mi sie Scoutku ... tak na przyszłość - plotki mnie nie interesują. Jeśli chcesz byc traktowana powaznie, na wszystko co piszesz musisz miec pokrycie ... albo nie pisz wcale. muszę juz kończyć, do miłego;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:57 mnie tez nie interesuja mam pokrycie ale nie wszystko mozna napisac na forum milego Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: cenzura w PR? 11.09.08, 10:36 > sorry, paczulka, ale jesli myslisz, ze to normalne w pracy dziennikarza, ze > wywiad przeprowadzony w domu polityka dnia poprzedniego udaje dzisiejszy na zywo masz coś na potwierdzenie tego? bo wiesz jest róznica miedzy 'na zywo', a 'nie autoryzowany' ... myślisz, że Karnowski chciał oszukac słuchaczy? po co? Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Umiesz CZYTAĆ i wyciągać wnioski? 11.09.08, 11:18 Żałosne są te twoje "czarne jest białe"... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 A czy ciebie Paczulko nie dziwi, że ci anonimowi 11.09.08, 09:40 dziennikarze są w 90-ciu procentach nowi (w tym radiomaryjni) i mają dosyć tego antydziennikarstwa, jakie im funduje obecne kierownictwo radia? Oni nie "podejrzewają" - oni WIEDZĄ! paczula8 napisała: > scoutek napisała: > > > komusze metody, > > stosujesz wydając opinie na podstawie anonimowych radiowców, > którzy 'podejrzewają'. > > Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Nowi, jak Wojciech Mann jest nowy ... 11.09.08, 09:50 Trójka ... nareszcie jest taka jak dawniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Bez abonementu tej audycji nie będzie 11.09.08, 08:48 Warto wziąć sobie reklamę PR do serca, pójść na pocztę i wyrejestrować opłaty. To na prawdę bardzo proste. Maleńki druczek do wypełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Bez abonementu tej audycji nie będzie 11.09.08, 09:29 O ile wiem,wiceszefem jedynki jest K.Gottesman,exdziennikarz Rzepy. Kolko sie zamyka.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Chodzi o progarm I PR, 11.09.08, 09:53 ten o największym zasięgu, należałoby tu dodać... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 odnośnie cenzury ... 11.09.08, 11:08 Scoutek, to czytałaś ? LIST PROTESTAYCYJNY AUTORYTETÓW PRZECIWKO ZABLAKOWANIU PRODUKCJI FILMU „TAJMNICA MICHNIKA" Piszemy ten list w rocznicę podpisania Porozumień Sierpniowych. Jednym z najważniejszych ówczesnych postulatów było zniesienie cenzury prewencyjnej. Dziś minęło niemal 20 lat od odzyskania niepodległości i wprowadzenia demokracji. Wolność słowa i wolność wyrażania przekonań, także artystycznych, należą do fundamentów demokracji i podstawowych celów każdego wolnego państwa i suwerennego narodu. Dlatego z tak ogromnym zdumieniem przyjęliśmy żądania wysokiego urzędnika kancelarii premiera, by wycofać dotację i zakazać realizacji filmu >>Tajemnica Michnika<<. Większość z nas nie zna jego scenariusza, nie potrafimy ocenić, czy powstanie na jego podstawie dobry film, wiemy, że planowany reżyser jest debiutantem, ale wiemy także, że niezależni eksperci Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej ocenili ten projekt niezwykle wysoko. Ich ocen nie powinni podważać politycy. Trudno nam zrozumieć, że politycy przyznający się do solidarnościowych korzeni uważają za stosowne wprowadzać cenzurę prewencyjną metodą faktów dokonanych, korzystając z instytucji państwa. Nie wyobrażamy sobie sytuacji, w której legalnie i zgodnie z procedurami przyznane dofinansowanie mogło być unieważnione pod naciskiem polityków. Zwłaszcza przed powstaniem obrazu filmowego i dokonaniem jego rzetelnej oceny. Nawet gdyby doniesienia prasowe o scenariuszu były po części prawdziwe, także wtedy działania urzędników byłyby trudne do zaakceptowania, bo groźne dla demokracji i stanowiące niebezpieczny precedens w cywilizowanym świecie. List podpisali: Filip Bajon, Jacek Bromski - Prezes Stowarzyszenia Filmowców Polskich, Jan Dworak, Feliks Falk, Robert Gliński, Janusz Głowacki, Agnieszka Holland, Sławomir Idziak, Andrzej Jakimowski, Joanna Kos- Krauze, Krzysztof Krauze, Michał Kwieciński, Maciej Strzembosz - Prezes Krajowej Izby Producentów Audiowizualnych, Jerzy Stuhr rybitzky.salon24.pl/92575,index.html b/k Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: odnośnie cenzury ... 11.09.08, 11:10 nie, pierwsze widze ale to chyba nie dotyczy polskiego radia? zaloz swoj watek na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: odnośnie cenzury ... 11.09.08, 11:16 scoutek napisała: > nie, pierwsze widze > ale to chyba nie dotyczy polskiego radia? > zaloz swoj watek na ten temat > nie mówili o tym w polskim radiu? czyzby cenzura? <o, widzisz? już dotyczy;)> Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: odnośnie cenzury ... 11.09.08, 11:19 paczula8 napisała: > nie mówili o tym w polskim radiu? czyzby cenzura? <o, widzisz? już > dotyczy;)> a nie pisalam, ze kombinujesz jak kon pod gore? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika zostaw sfrustrowanego Rybitzkiego na salonie 11.09.08, 11:16 nb. jak tworzył to "dzieło", to powinien umieścić podpisy wymyślonych osób, a tak to pis-buractwem się popisał, jak to zwykle u niego bywa Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 zostawiam ... 11.09.08, 11:24 to żart, ale zagrzmiało jak prawda ;) qurde, musze sie rozłączyć, cześć Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro No paczula, trafność twoich postów 27.09.08, 11:10 zbliża się do Ziobty czyli ZERO ""Przynajmniej raz w tygodniu pod siedzibą PiS parkuje radiowy wóz transmisyjny. To b. premier, dzisiaj prezes PiS nagrywa swój cotygodniowy wywiad dla "Sygnałów dnia". Następnego dnia rano radio nadaje go z taśmy" "Jarosław Kaczyński jako jedyny polityk z zasady nie występuje w Polskim Radiu na żywo. Inni premierzy, prezydenci, marszałkowie czy zwykli ministrowie, nie wspominając o szefach klubów parlamentarnych, muszą wstawać rano i jechać do studia. Program zaczyna się o 7.15 w tzw. prime time, czyli najlepszym porannym czasie radiowym" "Zgadza się na rozmowy tylko z dwoma dziennikarzami: Jackiem Karnowskim i Markiem Mądrzejewskim. Gdy zdarzyło się, że przyjechał inny dziennikarz Grzegorz Ślubowski (też przeprowadza wywiady w "Sygnałach dnia" - Kaczyński poinformował władze radia, że nie życzy sobie Ślubowskiego. W kancelarii musiał się stawić Mądrzejewski." "Nagrany wywiad jest montowany. Wydawca obrabia go w nocy. Ale może wyciąć tylko przejęzyczenia Kaczyńskiego lub cmoknięcia." "Wywiady o 7.15 mają 15 minut i ani minuty dłużej. Ale nie te Kaczyńskiego. Nasi rozmówcy z radia pamiętają, że miały i po dwadzieścia minut, bo słowa premiera skracać nie wolno." a to mnie rozbawiło , że tak powiem :D "Rzecznik radia Tadeusz Fredro-Boniecki twierdzi, ze Kaczyński nie jest traktowany nadzwyczajnie.- Odbiorca publicznego radia powinien mieć zagwarantowany regularny dostęp do czołowych polityków, takich jak premier, prezydent, marszałkowie Sejmu i Senatu oraz liderzy największych partii. Starając się ten dostęp zapewnić, dostosowujemy się do danego polityka - przekonuje." Ale to już HISTORIA bo te dwa kacze przydupasu Czabański Targalski odlatują w niebyt wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5740163,Przyjezdza_radio_do_Kaczynskiego.html Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: cenzura w PR? 27.09.08, 12:59 nie tylko cenzura ale i styl 'na klęczkach':) Odpowiedz Link Zgłoś