Dodaj do ulubionych

Dorn: PiS to nie pan Kaczyński

01.10.08, 08:52
Kaczyński musi odejść !. To jest podstawa do jakichkolwiek zmian i wizerunku partii.
Obserwuj wątek
    • loppe Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 08:54
      Na tym właśnie polega główne nieporozumienie - niektórym czołowym działaczom PiS wydalo się w pewnym momencie że PiS to oni, a przecież Jarosław Kaczyński góruje nad wszystkimi politykami doby obecnej w Kraju
      • scoutek Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 08:57
        loppe napisał:
        a przecież Jarosław Kaczyński gór
        > uje nad wszystkimi politykami doby obecnej w Kraju

hahahahaha
        chyba wzrostem;)
      • prezessimus Re: PiS "jak pudło rezonansowe" 01.10.08, 13:05
        Celnie, LOL
      • prawieemeryt Jarosław Kaczyński góruje nad wszystkimi politykam 01.10.08, 13:07
        A i owszem. Jak wyjdzie na drabinę strażacką.
    • loppe Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 08:56
      Evident nie rozśmieszaj:)), chcesz zafundować tej partii zmianę wizerunku i spadek poparcia do 5% i uważasz to za genialne posunięcie:))
    • tetradrachma Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 08:58
      p. Dorn choc, pod względem etyczno-moralnym, jest Pan wart tyle co ten śmieć, to jednak - pod wzgledem inteligencji - bije Pan go na głowę więc, wykończ tę swołocz dla dobra Polski i PiS-u !
    • miedzianakonefka Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 09:02
      U jednych Kaczor Dźyngis-Han u drugich Tusek Człowiek-Orkiestra. A cała zabawa za nasze pieniądze.
    • loppe Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 09:04

Ja tylko przypomnę, że PiS to pierwsza w historii najnowszej partia na którą po jej rządach głosowało więcej Polaków niż w wyborach które dały tej partii władzę. To jeden z wymiarów gigantycznego sukcesu któremu na imię Jarosław.
      • pluci Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 12:01
        SLD po rządach w latach 1993-1997 otrzymało lepszy wynik wyborczy, choć
        przegrało z AWS.
      • prawieemeryt [...] 01.10.08, 13:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • 11111 Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 09:06
      Teraz kaczor to kamien u szyi PIS-u, jak dotrwa jako prezes do nastepnych wyborow, to PIS moze nie wejsc do Sejmu, ale to ich problem, desygnowali na to stanowisko najlepsze, co mieli...
      "na obecnym etapie rozwoju intelektualnego PiS, brylują w tej partii takie tuzy umysłowe jak Suska, Gosiewski, czy Szczypińska" - tak mniej wiecej scharakteryzował sytuacje w PiS L. Dorn w rozmowie z A. Kublik.
      No i to się potwierdza.
      • lumpior Byt PISu zalezy tylko od ...Rydzyka. 01.10.08, 09:12
        I jego moherow.PIS bez wladzy/premiera/to brak coraz wiekszych
        dotacji do koncernu Tydzyka i brak elektoratu,czyli:koniec bytu.
    • k0pytko Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 09:18
      Bez Kaczyńskiego nie ma PiSu. Odejście Kaczyńskiego to marzenia Michnika, Kiszczaka, Kulczyka, Krauzego, Waltera, Dukaczewskiego i całej tej "polskiej" "elity" który wypłynęła w latach 90.
      • scoutek Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 09:23
        Kaczynski=PiS
        niedlugo to bedzie partia jednoosobowa
        pudlo rezonansowe i ci latwi ludzie sobie pojda, bo tu ich nie czeka nic dobrego
        widza jak sie niszczy dotychczasowego najwiekszego sprzymierzenca
        wiedza, ze ich czas tez nadejdzie
      • prawieemeryt [...] 01.10.08, 13:12
    • emeryt21 Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 09:21
      PiS jest w koncowce swego istnienia.Po nastepnych wyborach to bedzie partia kanapowa.Nikt juz nie chce PiS-u w polityce.
      Przypomnijcie sobie;byl AWS .Teraz juz mozna powiedziec bylPiS.....
    • loppe Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 09:47
      szanowny Emerycie, prof. Buzek jest w PO nie w PiSie
    • gtomasso Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 09:55
      o ile Dorna zdecydowanie nie popieram, to jednak gościa szanuję - jako jeden z nielicznych w swojej (jeszcze...) partii używa płatów mózgu i inteligencji zanim wykona ślepo rozkaz małego despoty - jakkolwiek często jego przemyślenia bywają zadziwiające, to jednak niezwykle barwne - i to mi się podoba! On ma dziwne pomysły, ale przynajmniej przy użyciu jakiejś logiki wydają się być uzasadnione - a reszta rzuca tylko demagogiczne hasła, które potwierdza się nie mniej demagogicznymi tezami i sprawa jest udowodniona... a ciemny lud kupuje aż miło...

Najbardziej udany tekst Dorna - "postępuje susłoizacja PiS" ;) czy to nie genialne w swej istocie podsumowanie sytuacji PiSu w tej chwili?? ;P

takich tekstów było znacznie więcej, wspaniałe neologizmy (chociażby słynne "wykształciuchy" ;D) - Ludwik, bajarz i poeta, jest potrzebny naszemu życiu publicznemu!!! Dużo bardziej niż te zawistne gnojki - bo przy nich to zdecydowanie nie jest do śmiechu... dominują raczej żal i gniew...a ja już wolę się uśmiechać!!!

L.D. i Sabo - jestem z Wami - utrzymujcie się na powierzchni jak najdłużej!!! I zatopcie jakoś "generała", największego stratega w dziejach...
    • pissglowki [...] 01.10.08, 10:00
    • kralik111 Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:02
      loppe napisalo:

Ja tylko przypomnę, że PiS to pierwsza w historii najnowszej partia na którą po jej rządach głosowało więcej Polaków niż w wyborach które dały tej partii władzę. To jeden z wymiarów gigantycznego sukcesu któremu na imię Jarosław.

===============================================================

Loppe, chcialem ci tylko przyponiec, ze ludzie glosowali na PO, a zasluga w tak wysokiej frekfencji PiSu bylo to, ze Polacy chcieli sie upewnic, ze PiS skanczy w rynsztoku...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mysl loppe, mysl a nie szczekaj! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • aa_6 Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:04
      Najwyższy czas, żeby również L. Dorn, a nie tylko cały PiS, na czele z Big Brotherem, zajął się czymś innym niż polityka. Klapki spadają mu z oczu dziwnie wybiórczo i, doprawdy, wybiórczą ma inteligencję.
    • naburmuszony Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:08
      Myślę, że Dorn się myli. Pis to Kaczyński. Niestety.
      • scoutek Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:09
        naburmuszony napisał:

> Myślę, że Dorn się myli. Pis to Kaczyński

wylacznie
    • caius1 Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:14
      Na razie jest jak w wierszu Majakowskiego o Leninie i Partii tylko zmienić jednego na Jarkacza a drugą na PiS. Brzydko, ale ja z tego się bardzo cieszę bo Jarkacz tak jak wykończył bolszewicką Samoobronę i hitlerowską LPR wykończy teraz założone przez siebie katofaszolskie PiS. I to mu się policzy do zasług.

NiePis
    • loppe Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:16

Wracając do geniuszu Wielkiego Jarosława - spójrzcie, to oddanie władzy premierowi cudu gospodarczego w przededniu kryzysu... jaki majstersztyk, jaka odpowiedzialnośc za Państwo - bo przecież te oszołomy by od kilku miesięcy wyły wszędzie o krachu rządu pisu, kolejkach pod bankami, spadku produkcji przemysłowej (nastąpił!).... a tak jest spokojnie, kulturalnie...
    • lechtaczek Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:18
      PIS z Jarkiem czy bez..to grupa ludzi którzy wiedzą lepiej niż ja sam co jest dla mnie dobre a co złe.... a ja nie mam ochoty żeby mi radio maryja do lóżka zaglądało... a komunistów tez już raz przeżyłem.. Kaczyński Jarosław sprawia wrażenie psychicznie chorego na nienawiść faceta....
    • slavko.matejovic Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:19
      Kaczor odejdź i nie kompromituj się. Jesteś teraz Antymidasem. Co nie zrobisz to sie wali, żeby gorzej nie powiedzieć. Daj szansę innym, a nie bezmyślnym potakiwaczom, chyba, że jesteś masochistą i chcesz aby wszyscy ludzie cię znienawidzili. Miałeś już swoje pięć minut, ale nie potrafiłeś ich wykorzystać. Zakończę klasykiem: kończ waść, wstydu oszczędź, albowiem miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór...ostał ci się jeno sznur. I zostaw Dorna w spokoju. Głosowałem na ciebie i twoją partię, ale przez twoje zachowanie czuję, że popełniłem błąd. A broniłem ciebie w rozmowach z przyjaciółmi i rodziną. Teraz już nie mogę. Sam się podkładasz.
    • epupecki Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:29
      Nam pis z Kaczyńskimi czy też bez jest do niczego nie potrzebny! Oni tylko Polsce szkodzą.
    • marekcp Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:30
      "Ja tylko przypomnę, że PiS to pierwsza w historii najnowszej partia na którą po jej rządach głosowało więcej Polaków niż w wyborach które dały tej partii władzę"

Co za bzdura. Pierwsze w takiej sytuacji było SLD w 1997 roku.
    • miedzianakonefka Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:42
      A tak w ogóle to dam se głos na jarka bo chociaż mi się nie zawsze podoba, to ma kawałek kręgosłupa moralnego i jakąś idee. Człowiek-guma tego nie posiada.
    • milo_1 Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:44
      Pudło rezonansowe z reguły jest PUSTE...tak jak PUŚCI są poplecznicy Kaczyńskiego.....
    • omidas Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:45
      Dorn ma rację, ale inni PiS-acy boją się podskoczyć dyktatorowi Kaczyńskiemu .
      Przecież gołym okiem widać, a uchem słychać jak postępuje prezes PiS-u i czyje
      zalecenia wykonuje. Tak jest, on tak mówi teraz i robi jak ci co występuje w Radiu
      Maryja. Jest teraz wiernym temu radiu i o. Rydzykowi. A kto z kim przestaje, takim
      się staje, jak mówi przysłowie. To się potwierdza. Gorzej, że ównież bratu bliźniako-
      wi narzuca te zalecenia z Radia Maryja i ten np. mimo, że kiedyś walczył o traktat
      lizboński, teraz go nie podpisał, bo naraziłby się Radiu Maryja i tamtejszym ideo-
      logo, teraz znowu nie chce euro, choć byó to już postanowione wcześniej, ale
      tak mówią ,,uczeni" z Radia Maryja itp. , itd. Więc naprawdę PiS stał się partią
      o. Rydzyka, tak jak wcześnie to zauważył Mężydło, który rozstał się z PiS-em.
    • elka_g Re: Dorn: PiS to nie pan Kaczyński 01.10.08, 10:50
      Smutne, Kaczyński to świetny strateg i naprawdę tęgi łeb polityczny... Jak Napoleon. I jak Napoleon ... właśnie płynie na Elbę... a może na Wyspę Św. Heleny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka