paczula8 29.10.08, 21:19 mówią o Mackiewiczu i blokadzie na jego książki ... no no ... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sobierobie [...] 29.10.08, 21:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Słucham RAMu 29.10.08, 21:23 paczula8 napisała: > mówią o Mackiewiczu i blokadzie na jego książki ... no no ... :) u mnie leci miła muzyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:24 blokada jest wynikiem decyzji spadkobiercy i dotyczy archiwum.wydawanie książek Mackiewicza przez wiele lat blokowała jego żona Barbara Toporska. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:28 paczula8 napisała: > a kto to jest Nina Karsow? > > o tu jest trochę ... tylkoprawda.akcja.pl/dysk020.htm Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:31 Nina Karsov otrzymała testamentem Barbary Toporskiej prawa autorskie do twórczości Mackiewicza.Wiele lat trwał proces w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:36 otrzymała prawa autorskie? to o co byl proces? i dlaczego nie pozwala wydawać książek Mackiewicza? Jeszcze jedno ... Nina Karsow - Szechter, czy to rodzina Adama Michnika, czy przypadkowa zbieznośc nazwisk? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:38 ja nie jestem literaturoznawcą.słuchaj audycji,właśnie o tym mówia. proces Ninie Karsov wytoczyli członkowie rodziny Mackiewicza. Nina Karsov-zona Szymona Szechtera. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 była rozmowa i nie ma rozmowy 29.10.08, 22:59 widzisz Venus, tak to jest z wolnością słowa na forum Agory :/ Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 23:10 O Jezu... wrzuć se Ninę w gugle i nie jęcz. Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 23:18 yoma napisała: > O Jezu... wrzuć se Ninę w gugle i nie jęcz. Nie wzięłaś pod uwagę tego że ona lubi jęczeć zalotnie> Woli jak chłopaki biegną na wyscigi z objasnieniami, po co sama ma się fatygowac i na wlasną rekę sprawdzac? The Truth the Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:28 O jaaaaaa.... u nas na żoli nie da się trójki złapać, bo chyba MSW zagłusza, ale nadawaj słuchamy z zapartym tchem. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:32 mówią , ze Mackiewicz był antykomunistą - uznawał komunizm za zło podstawowe, krytykował Kosciół za to, ze układał sie z komunistami ... bardzo ciekawe ... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:35 moim zdaniem,niezależnie od poglądów i kontrowersyjnego zachowania w okresie okupacji litewskiej i niemieckiej Wilna jego twórczość jest bardzo ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 21:44 hmmm ja też tak uważam ... jego ksiązki, a szczególnie "Zwycięstwo prowokacji", odegrały dużą role w kształtowaniu mojego swiatopoglądu :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 już po :) 29.10.08, 22:04 cieszę się, że coś drgnęło i temat Mackiewicza w ogóle pojawił sie w radiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: już po :) 29.10.08, 23:05 wolałbym książki.wszystkie.i po ludzkich cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: już po :) 29.10.08, 23:28 no ba! a póki co mozna kupic ksiazkę o której mówili w audycji ... www.multibook.pl/829,grzegorz-eberhardt-pisarz-dla-doroslych.-opowiesc-o-jozefie-mackiewiczu.html? SID=0801279a7e387dc54fe6cc2319245f74 "Grzegorz Eberhardt udziela odpowiedzi, dlaczego naoczny "świadek Katynia" przez kilkadziesiąt lat żył w nędzy, a dziś pozostaje postacią tak bardzo nieznaną. „Pisarz dla dorosłych. Opowieść o Józefie Mackiewiczu" to pasjonujące dzieło, napisane z wielką pasją i imponującą panoramą historyczną i geograficzną." ... zapowiada się interesująco :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Nie słuchamy Trójki. Słuchamy TOK FM :) 29.10.08, 21:45 paczula8 napisała: Re: słuchacie Trójki? > mówią o Mackiewiczu i blokadzie na jego książki ... no no ... :) Nie interesuje mnie temat książek Mackiewicza... :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Nie słuchamy Trójki. Słuchamy TOK FM :) 29.10.08, 21:47 to po co zabierasz głos? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie słuchamy Trójki. Słuchamy TOK FM :) 29.10.08, 21:49 venus99 napisał: > to po co zabierasz głos? Odpowiadam na pytanie, czy słucham Trójki... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Nie słuchamy Trójki. Słuchamy TOK FM :) 29.10.08, 21:50 bardzo przepraszam.myslami byłem już dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 22:40 Wolę Lisa, bardziej aktualny i nie tak zacietrzewiony. Odpowiedz Link Zgłoś
hulahoop Re: słuchacie Trójki? 29.10.08, 23:33 nie ma mojej ulubionej audycji to i nie słucham w chwili obecnej Odpowiedz Link Zgłoś
piq znana sprawa - nina carsov-szechter... 30.10.08, 00:04 ...która dostała testamentowy zapis na dzieła Mackiewicza zablokowała wydawanie jakiejkolwiek jego książki! Mam do powiedzenia tylko tyle: cholerna sziksa. Można mnie teraz oskarżyć o antysemityzm, co? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 znana? nie sądzę ... 30.10.08, 07:16 nie jesteś antysemitą. piq napisał: > ...która dostała testamentowy zapis na dzieła Mackiewicza zablokowała wydawanie > jakiejkolwiek jego książki! > > Mam do powiedzenia tylko tyle: cholerna sziksa. > > Można mnie teraz oskarżyć o antysemityzm, co? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: znana? nie sądzę ... 30.10.08, 08:29 paczula, a ty sama ze soba musisz na forum rozmawiac? pytasz i sama sobie na te pytania odpowiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: znana? nie sądzę ... 30.10.08, 08:43 scoutek napisała: > paczula, a ty sama ze soba musisz na forum rozmawiac? kurcze, wydało się ... piq to ja, ja to piq ... Scoutek, miałam Cię za rozsądna osobę. -- Z podręcznika trolla: "Gdy brakuj Ci nawet absurdalnych argumentów - atakuj personalnie." Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: znana? nie sądzę ... 30.10.08, 09:16 a widzisz, bo ja ciebie tez a tu zmyla: najpierw pytasz kto to Nina Karsow a potem sama sobie odpowiadasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: znana? nie sądzę ... 30.10.08, 09:24 ech Scoutek ... :) nie chce mi sie prowadzić jałowego sporu ... pozdrawiam ... Ciebie i Piq'a :) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: znana sprawa - nina carsov-szechter... 30.10.08, 08:30 To ona jest sziksa? Jejku, aleś namieszał. Odpowiedz Link Zgłoś