Dodaj do ulubionych

Po południu Sulik dobije Michnika

24.10.03, 15:36
Sulik już zwołał konferencję prasową. Co powie? Otóż powie, że w sierpniu
ubiegłego roku nie miał zamiaru składać wniosku o odwołanie Kwiatkowskiego i
nic takiego Niemczyckiemu ani Michnikowi nie mówił. Będzie to kolejny cios w
Michnika (wszystkie poprzednie zadał sobie sam). Wieczorem zaś ulubieniec
Strajkera Jenerał puści ten fragment jak Michnik kategorycznie oświadcza, że
na 100% Slik mówił o wniosku a potem będzie komentarz Sulika, wszystkiemu
zaprzeczającego. No i na deser fragment o tym jak się Rokita Michnikowi
przyśnił oraz wniosek Rokity o karę porządkową.
Obserwuj wątek
    • Gość: doradca Re: Po południu Sulik dobije Michnika IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 15:50
      a ceny kolorowych skarpetek ida w gora:)
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Po południu Sulik dobije Michnika 24.10.03, 15:52
      kataryna.kataryna napisała:

> Sulik już zwołał konferencję prasową.
      czy możesz napisać, gdzie i o której godz. można posłuchać/ zobaczyć tę konf.
      p. Sulika ?
      • kataryna.kataryna Re: Po południu Sulik dobije Michnika 24.10.03, 15:53
        p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

> kataryna.kataryna napisała:
        >
        > > Sulik już zwołał konferencję prasową.
        > czy możesz napisać, gdzie i o której godz. można posłuchać/ zobaczyć tę konf.
        > p. Sulika ?

Najważniejsze pokaże Jenerał. Nie wiem czy gdzieś będzie można posłuchać na
        żywo.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Po południu Sulik dobije Michnika 24.10.03, 16:03
      i oby tak sie stało będę panu Sulikowi dozgonnie wdzięczny i wybaczę mu nawet
      dyskyminację radia Maryja
    • Gość: t1s Re: Po południu Sulik dobije Michnika IP: *.acn.waw.pl 24.10.03, 16:10
      A ja myślę, że będzie jeszcze gorzej.
      Michnik wróci z przesłuchania przed komisją. Tym razem mądrzejszy o kolejne
      doświadczenia zechce sobie zaparzyć melisę. Zdenerwowany, trzęsącymi się rękami
      nie dokręci kranu. Kap, kap, kap, odgłos spadających kropli wody ułoży się w
      jego glowie w złowieszczą frazę. Jan Maria Rokita. Jan Maria Rokita. Jan Maria
      Rokita.
      Michnik ciśnie kubkiem. Ale, że jest człek inteligentny, wie, że nic nie
      uspakaja tak jak wieczorny spacer na chłodnym powietrzu. Puste ulice, cisza.
      Migoczące przyjaźnie gwiazdy. "Można patrzyć w nie w nieskończoność"-pomyśli
      sobie Michnik. Ale zmieni zdanie gdy tylko wzejdzie księżyc. Księżyc, łysy jak
      Jan Maria Rokita, poseł na sejm Rzeczypospolitej.
      Gdy już leżąc w łóżku i gapiąc się w sufit tysięczny raz doliczy do 10, jego
      powieki nie wytrzymają i wreszcie opadną lekko na zmęczone oczy. Niestety, nie
      przyjdzie ukojenie a Jan Maria Rokita, poseł na sejm Rzeczypospolitej.
      • Gość: kabotyna.kabotyna Niech mi nikt więcej nie wciska mitu/kitu o .... IP: *.Red-81-44-62.pooles.rima-tde.net 24.10.03, 16:14
        ..inteligencji AM/AgoroMana!
        • Gość: bratek nie ma sprawy IP: *.biaman.pl 24.10.03, 17:15
          Nikt tobie żadnego kitu nie będzie wciskał. Masz już go tyle, że brak miejsca.
      • Gość: dyduch-złyduch Re: Po południu Sulik dobije Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 16:20
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> A ja myślę, że będzie jeszcze gorzej.
        > Michnik wróci z przesłuchania przed komisją. Tym razem mądrzejszy o kolejne
        > doświadczenia zechce sobie zaparzyć melisę. Zdenerwowany, trzęsącymi się
        rękami
        >
        > nie dokręci kranu. Kap, kap, kap, odgłos spadających kropli wody ułoży się w
        > jego glowie w złowieszczą frazę. Jan Maria Rokita. Jan Maria Rokita. Jan
        Maria
        > Rokita.
        > Michnik ciśnie kubkiem. Ale, że jest człek inteligentny, wie, że nic nie
        > uspakaja tak jak wieczorny spacer na chłodnym powietrzu. Puste ulice, cisza.
        > Migoczące przyjaźnie gwiazdy. "Można patrzyć w nie w nieskończoność"-pomyśli
        > sobie Michnik. Ale zmieni zdanie gdy tylko wzejdzie księżyc. Księżyc, łysy
        jak
        > Jan Maria Rokita, poseł na sejm Rzeczypospolitej.
        > Gdy już leżąc w łóżku i gapiąc się w sufit tysięczny raz doliczy do 10, jego
        > powieki nie wytrzymają i wreszcie opadną lekko na zmęczone oczy. Niestety,
        nie
        > przyjdzie ukojenie a Jan Maria Rokita, poseł na sejm Rzeczypospolitej.
        hehehehehehehehehe :)
      • witek.bis Re: Po południu Sulik dobije Michnika 24.10.03, 16:22

rękami
        >
        Maria
        > Rokita.
        jak
        nie

:)))
        Myślę, że to jest najlepsze podsumowanie tej tury zeznań Michnika ( z małym
        zastrzeżeniem - tam gdzie jest Jan Maria Rokita powinno być Rokita Jan
        Maria).Obsesja Michnika na punkcie Rokity Jana Marii jest chyba wyraźniejsza
        niż fioł na punkcie niewinności Millera.
        • Gość: dysgrafik Re: Po południu Sulik dobije Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 16:24
          Strach pomyśledź co by sie działo gdyby JMR był wplątany w tę Aferę.
        • pralinka.pralinka Re: Po południu Sulik dobije Michnika 24.10.03, 18:39
          witek.bis napisał:

:)))
          > Myślę, że to jest najlepsze podsumowanie tej tury zeznań Michnika ( z małym
          > zastrzeżeniem - tam gdzie jest Jan Maria Rokita powinno być Rokita Jan
          > Maria).Obsesja Michnika na punkcie Rokity Jana Marii jest chyba wyraźniejsza
          > niż fioł na punkcie niewinności Millera.

A ja myślę,że obsesja i fioł się wzajemnie nakręcają.
      • kataryna.kataryna Re: Po południu Sulik dobije Michnika 24.10.03, 17:20

rękami
        >
        Maria
        > Rokita.
        jak
        nie

To jeden scenariusz. Jest jeszcze drugi, bardziej optymistyczny. Michnik będzie
        chciał odreagować i pójdzie się upić. A z kim się dobrze pije? Wiadomo, z
        Urbanem. Po trzeciej flaszce, jak już Michnikowi się będzie solidnie w oczach
        mieniło, urbanowa łysina mu się z kimś skojarzy, z kimś niedobrym, złym
        człowiekiem, który na inkwizytorskim safari z Michnika szmatę robi, żeby tą
        szmatą utłuc premiera, który poza wszelkimi podejrzeniami. I weźmie Michnik i
        Urbana udusi.
        • pralinka.pralinka Re: Po południu Sulik dobije Michnika 24.10.03, 18:41

> To jeden scenariusz. Jest jeszcze drugi, bardziej optymistyczny. Michnik będzie
          >
          > chciał odreagować i pójdzie się upić. A z kim się dobrze pije? Wiadomo, z
          > Urbanem. Po trzeciej flaszce, jak już Michnikowi się będzie solidnie w oczach
          > mieniło, urbanowa łysina mu się z kimś skojarzy, z kimś niedobrym, złym
          > człowiekiem, który na inkwizytorskim safari z Michnika szmatę robi, żeby tą
          > szmatą utłuc premiera, który poza wszelkimi podejrzeniami. I weźmie Michnik i
          > Urbana udusi.

Interesująca dawka optymizmu :)
        • Gość: t1s Re: Po południu Sulik dobije Michnika IP: *.acn.waw.pl 24.10.03, 21:09

> Gość portalu: t1s napisał(a):
          >
          > > A ja myślę, że będzie jeszcze gorzej.
          > > Michnik wróci z przesłuchania przed komisją. Tym razem mądrzejszy o kolejn
          > e
          > > doświadczenia zechce sobie zaparzyć melisę. Zdenerwowany, trzęsącymi się
          > rękami
          > >
          > > nie dokręci kranu. Kap, kap, kap, odgłos spadających kropli wody ułoży się
          > w
          > > jego glowie w złowieszczą frazę. Jan Maria Rokita. Jan Maria Rokita. Jan
          > Maria
          > > Rokita.
          > > Michnik ciśnie kubkiem. Ale, że jest człek inteligentny, wie, że nic nie
          > > uspakaja tak jak wieczorny spacer na chłodnym powietrzu. Puste ulice, cisz
          > a.
          > > Migoczące przyjaźnie gwiazdy. "Można patrzyć w nie w nieskończoność"-pomyś
          > li
          > > sobie Michnik. Ale zmieni zdanie gdy tylko wzejdzie księżyc. Księżyc, łysy
          >
          > jak
          > > Jan Maria Rokita, poseł na sejm Rzeczypospolitej.
          > > Gdy już leżąc w łóżku i gapiąc się w sufit tysięczny raz doliczy do 10, je
          > go
          > > powieki nie wytrzymają i wreszcie opadną lekko na zmęczone oczy. Niestety,
          >
          > nie
          > > przyjdzie ukojenie a Jan Maria Rokita, poseł na sejm Rzeczypospolitej.
          >
          >
          >
          > To jeden scenariusz. Jest jeszcze drugi, bardziej optymistyczny. Michnik
          będzie
          >
          > chciał odreagować i pójdzie się upić. A z kim się dobrze pije? Wiadomo, z
          > Urbanem. Po trzeciej flaszce, jak już Michnikowi się będzie solidnie w oczach
          > mieniło, urbanowa łysina mu się z kimś skojarzy, z kimś niedobrym, złym
          > człowiekiem, który na inkwizytorskim safari z Michnika szmatę robi, żeby tą
          > szmatą utłuc premiera, który poza wszelkimi podejrzeniami. I weźmie Michnik i
          > Urbana udusi.

O, to bardzo optymistyczne:).
          Gdyby jeszcze był tam Barański...
          Michnik chciałby się pewnie świadków pozbyć.
          • bratek4 takie tam 24.10.03, 21:12
            Świadków czego? Picia?
            Swoją drogą ten pomysł z Barańskim przedni.
    • Gość: franek Re: Po południu Sulik dobije Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 16:12
      Spokojnie, w międzyczasie tvn24 poprosi o komentarz do konferencji Sulika
      Zarębę i Wildsteina, powiedzą, że Bolek strasznie naściemniał, potem w Faktach
      Lis pokaże Andowskiego jak "przyp.erdala z drugiego szeregu" i wzywa na komisję
      Jakubowską, pokażą jeszcze billingi Roberta, Włodka, Leszka i Olki wydrukowane
      w dzisiejszej "Gazecie" i rachunki się wyrównają :)

A wiesz może o której ma być ta konferencja Sulika?
      • Gość: bratek Bronek i ściemnianie IP: *.biaman.pl 24.10.03, 17:13
        Zapomniałeś dodać, że Wildstein przypomni (jak co dzień), że to Agora wysłała
        Michnika do Rywina oraz Czarzastego i że z powodu zbyt wysokiej ceny, jaką
        zażądał Michnik, transakcja nie doszła do skutku. Michnik na to się zezłościł,
        że postanowił sprawę obrócić do góry nogami i opublikować artykuł, w któym
        oskarży GTW. Widać nie zezłościł się aż tak bardzo, bo czekał z tym artykułem 6
        miesięcy.
        Może tego wszystkiego W. nie mówi, ale jest już blisko. Widać złą wierszówkę mu
        w GW płacili ;)
    • strajker Kataryno skąd wiesz o tej konferencji? 24.10.03, 16:50
      • kataryna.kataryna Re: Kataryno skąd wiesz o tej konferencji? 24.10.03, 17:00
        Sobotka do mnie dzwonił :)

Z TOK FM.
        • pralinka.pralinka Re: Kataryno skąd wiesz o tej konferencji? 24.10.03, 18:44

> Sobotka do mnie dzwonił :)
          >
          > Z TOK FM.

A jest nagranie?
          • Gość: Marian To nie Sulik zwołał.To Prezes TV ustami Bolka IP: *.gdynia.mm.pl 24.10.03, 20:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka