Gość: joaha Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 11:32 Jolka powiedziała, być może,nie wykluczam...A wy ludzie robicie takie halo jakby to była ostateczna decyzja. Czytam wasze opinie i czuję się zawiedziona tak niskim poziomem wypowiedzi niektórych, nie świadczą one dobrze zarówno o waszej kulturze jak i intelekcie. Osobiście uważam, że p. Kawśniewska nie była by złym prezydentem, jeśli chodzi o stronę reprezentacyjną, a ta jest jedną z najważniejszych, jednak babranie się w polityce, która jest brudną grą nie wyszłoby jej na dobre. Lepiej więc dać sobie spokój, a naród niech sobie wybierze Trędowatego - wtedy nastąpią złote czasy dla naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: 57.79.9.* 31.10.03, 11:54 Wystarczy jedna Blochowiak - po co nam druga kretnka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 I jescze będzie "jednym z najlepszych kandydatów" IP: 195.94.201.* 31.10.03, 12:00 Żeby być takim prezydentam jak mąż to rzeczywiści niewiele trzeba. A propos,wczorajsza debata na temat 14 lat demokracji w Polsce była właśnie przykłądem tego z czym obecny prezydent jest najlepszy. Bzdurne sptkania na salonach, steki nic nie wnoszacych słów "wybitych ekspertów". Potem pewnie zakrapiany bankiet. Natomiast środowa dekaracja prezydentów Niemiec i Polski to już szczyt błazenady, szczególne wobec Czechów. Oczywiście przy najbliższym spotkaniu z prezydentem Czech, Pierwszy Magister będzie poklepywał prezydenta Czech i deklarował "zbierzność stanowisk". I tak oto wszystkich można zadowolić. [Swoją drogą to poklepywanie przez Kwaśniewskiego jest żenujące]. Ach, szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Jeden plus jest bezdyskusyjny - Leperogiertychy i inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 11:35 polityczne wynaturzenia mogą zapomnieć o stołku prezydenta. KWAŚNIEWSKA NA PREZYDNTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanley Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 31.10.03, 11:50 w tle zdjęcia piękny plakat: "Rośliny chronione w Polsce"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.a.006.syd.iprimus.net.au 31.10.03, 12:22 kiedy chodzilem do szkoly w Polsce uczono nas ze Stalin napisal cale epopeje, tyle ksiazek ze nie mozna uwierzyc bylo, przypominam sobie ze w polsce pan general Moczar napisal tez ksiazke, okazalo sie ze on tylko podpisal, a nie napisal, czy pani Kwasniewska tak samo postapi? Niewem dlaczego w Polsce niema godnych ludzi ktorzy by zadbali o interesy Polski a nie o wlasna priwate, moje wrazenie z daleka jest takie, niech Pani Kwasniewska pisze ksiazki a moze nawet pamietniki z okresu PRL a prezydenture zostawi ludziom ktorzy na to zasluguja Kangur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ataturk Sprzątaczka prezydentem????!!!!!! IP: 195.136.50.* 31.10.03, 12:32 Ludzie! Co się z wami stało??!?!! Najpierw wybraliście na swych przedstawicieli chołotę z samoobrony, katolickie bojówki LPR, złotoustych towarzyszy z SLD a teraz: GOSPODYNI DOMOWA PREZYDENTEM? Obywatele przetrzyjcie oczy, umyjcie uszy, przestańcie czytać te tanie gazetki i wyłączcie te cholerne telewizory!!! Do myślenia marsz! Ata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atasruk Wole sprzataczke od rodziny Ataturka IP: *.proxy.aol.com 01.11.03, 05:23 Wole jedna brudna sprzataczke od calej twojej rodziny kundlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuk OK niech pisze i myśli IP: 213.77.40.* 31.10.03, 12:45 to i już tak jakby za dużo. Shazza jest ładniejsza, lepiej śpiewa i mądrzejsza bo teksty pisze sama. Bedzie miała większe szanse w kandydowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... NIECH PISZE BAJKI DLA DZIECI -MOZE JEJ UWIERZA IP: *.proxy.aol.com 31.10.03, 12:52 Ale nas niech przestana bujac. A napisze cos o swoim tesciu, co robil czym sie zajmowal, jaki ma chlubny zyciorys?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: NIECH PISZE BAJKI DLA DZIECI -MOZE JEJ UWIER IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 13:00 Ludzie! Przecież nie musicie jej wybierać! Po co plujecie na wyrost? Napiszcie coś pozytywnego: kogo byście na serio chcieli mieć za prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: NIECH PISZE BAJKI DLA DZIECI -MOZE JEJ UWIER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:47 Gość portalu: kruk napisał(a): > Ludzie! Przecież nie musicie jej wybierać! Po co plujecie na wyrost? Napiszcie > coś pozytywnego: kogo byście na serio chcieli mieć za prezydenta? Pobozne zyczenie.Za Chiny nie napisza bo skad maja wiedziec jak to zrobic?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.one.pl / 10.0.2.* 31.10.03, 13:08 niech mysli i pisze najlepiej przez nastepne 50 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: 194.97.189.* 31.10.03, 13:09 Czy ludzie w tym kraju juz kompletnie zdurnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Jolka kandyduj IP: 157.25.139.* 31.10.03, 13:30 Wiadomo, że Prezydent reprezentuje Polskę na zewnątrz, w rzeczywistości nie dzierży władzy może conajwyżej wetować, osobiście gdy Jolka będzie kandydować zagłosuję na nią. A co mi szkodzi, kraju żaden Prezydent nie jest w stanie uratować. Zależy to od ustaw Sejmu i innych baranów. A jako reprezentant oraz głowa państwa-kobieta osiągnie z pewnością najwięcej najwięcej z pośród wszystkich innych kandydatów za granicą, praktykę z pewnością posiada, a motywacją nie są pieniądze, co najwyżej to że w historii będzie pierwszą kobietą Prezydentem w Polsce, a to mi nieprzeszkadza. Jolka kandyduj, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Mam nadzieje, ze Polacy jeszcze tak nie zglupieli 31.10.03, 13:53 zeby Jolke wybrac na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Mam nadzieje, ze Polacy jeszcze tak nie zglup IP: *.dialup.mindspring.com 31.10.03, 14:12 Napewno Jolka jest lepsza niz te wszystkie oszolomy z LPR-u, przekrecacze Kaczory, czy wodzus Lepper. Ona nie jest gospodynia domowa, cos wam sie pochrzanilo z Walesowa. Zanim Kwasnieski zostal prezydetem Jolka normalnie pracowala. Jest taki zywczaj, ze kiedy maz czy zona zostaje prezydetem to druga polowa przestaje pracowac. zobaczcie Bushowa siedzi z tym dupkiem w Bialym domu, choc jest od niego milion razy inteligentniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Mam nadzieje, ze Polacy jeszcze tak nie zglup IP: *.clean4all.com 31.10.03, 15:26 Znakomity argument: pracowała zanim mąż został prezydentem. A może teraz jakieś poważne argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal nie mam partyjnego backgroundu",- IP: *.ipt.aol.com 31.10.03, 14:25 /KWASNIEWSKO NAJADLAS SIE KUKURYDZY I JUSZ BREDZISZ POL PO POLSKU POL PO ANGILESKU .KWASNIEWSKA POWIEDZIALA-"nie mam partyjnego backgroundu".Co to za glupia moda w tym kraju.Amerykanie tak sie nie blazniol i nie mieszaja swoj jezyk z innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Kwaśniewska nie ma backgroundu IP: *.solidworks.com 31.10.03, 14:29 "nie mam partyjnego backgroundu" czy to angielski pani Joli jest taki dobry czy też jej polszczyzna o pomstę do nieba woła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Daleka Re: Kwaśniewska nie ma backgroundu IP: 142.52.81.* 31.10.03, 21:42 Mysle, ze po prostu jest to baba na tyle glupia by poslugiwac sie publicznie taka TV-reklamowkowa polszczyzna. Jej ojciec i tesc uzywali rusycyzmow a ona idzie z duche czasu. Uchowaj boze Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandyd Re: Kwaśniewska prezydentem IP: *.unicc.org 31.10.03, 14:33 Niech se kandyduje. Nie musisz na nia glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1980 Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.szczecin.mm.pl 31.10.03, 14:37 KOMITET WYBORCZY JOLI, DROGI ADAM , DROGI LESZEK ,OCZYWISTA MAGISTER, JACUŚ,TVP , CAŁY TEN ŚMIETNIK KTÓRY SPOTKAŁ SIĘ WCZORAJ U MAGISTRA, I NABIJAŁ SIE CZY POLACY DOROŚLI DO DEMOKRACJI , CZY DALEJ MOŻNA ROBIĆ Z NICH NIEWOLNIKÓW.PO PARU KRETYŃSKICH GADKACH , MAGISTER STWIRDZIŁ CO NASTĘPUJE , NARÓD NIEDORÓSŁ , A KOLEDZY ZE ŚCIEKU Z POD ZNAKU PZPR , BĘDĄ MUSIELI DALEJ NIESTETY EDUKOWAĆ NARÓD PRZY POPARCIU GAZETY DROGIEGO ADAMA, OCZYWIŚCIE PO ZWYCIĘSKIEJ KAMPANI P. JOLANTY SKĄD INĄD KOBIECIE ŁADNEJ I REPREZTACYJNEJ. DROGI ADAMIE BIERZ SIĘ DO SMAŻENIA FELJETONÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "wielbiciel" juz sie nie moge doczekac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 15:06 Jolcia!! juz sie lokuje z moim spiworkiem pod empik'iem. Pierwszy zdobede twoje wynurzenia pisane w tym koszmarnym belwederze, ktorego ponoc tak mialas dosc!sic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minka Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 15:10 Mysle, ze ma duze szanse na wygrana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Kwaśniewska zostanie prezydentem IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 31.10.03, 15:13 To bedzie interesujace doswiadczenie . Jezeli wystartuje, to wygra. Sami zobaczycie , ze to forum internetowe , to taki maly "dom wariatow" , takie miejsce wspolnego katharsis sfrustrowanych facetow. Wybory wygrywaja ci, co maja za soba media. A te sa w rekach przychylnych dla pani Jolanty i jej meza. Demokracja medialna ma swoje wlasne prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwel [...] IP: *.one.pl 31.10.03, 15:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amek Jakie studia Tow . Kwaśniewska skonczyla? IP: *.nwrk.east.verizon.net 31.10.03, 15:50 Chcialbym zapytac jakie studia Tow. Kawsniewska skonczyla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rektor Re: Jakie studia Tow . Kwaśniewska skonczyla? IP: *.niva.no 31.10.03, 15:54 Akademie Smorgonska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Jakie studia Tow . Kwaśniewska skonczyla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 16:35 Jola skończyła Wydział Prawa i Administracji na Uniwersytecie Gdańskim. O ile dobrze pamiętam, wśród jej wykładowców był Lech Kaczyński. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Jakie studia Tow . Kwaśniewska skonczyla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 22:04 Gość portalu: Amek napisał(a): > Chcialbym zapytac jakie studia Tow. Kawsniewska skonczyla? A po co jej potrzebne te studia? - Walesa po zawodowce i na dodatek brzydszy od Joli a zostal prezydetem i Nobla dostal. Zreszta widac po wiekszosci postow do czego przydaje sie edukacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 15:53 A DLACZEGO NIE? Czy tylko dlatego, że nie podoba się to krzykaczom, oszołomom, nieudacznikom i leniom? Może należałoby przyjąć zasadę, że dość już ściągania w dół i opluwania "po polsku" tych, którzy potrafią, którym się chce zrobić coś więcej nie tylko dla siebie. Więcej obiektywizmu, proszę Państwa... A Jola sama z pewnością jest w stanie pokazać, na co ją stać, i "background" też się znajdzie :-)) Życzę sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidzialny Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.speed.planet.nl 31.10.03, 16:33 Jezu a najgorsze jest to ze w Polsce nie ma naprawde kandydata ktory by byl odpowiedni na przydenta......przynajmniej ja takiego nie widze.........Przykro mi tylko ze jest taki niewielki wybor......bo jakby nie bylo Kwasniewski to stary komunista-ktory jednak jest w sumie niezlym prezydentem. Co jest ze w Polsce nie mozna znalesc nikogo odpowiedniego????? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Prawda o Polsce jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 17:15 że opozycję w PRL tworzyli (poza zupełnymi wyjatkami)sami życiowi nieudacznicy. Kto miał olej w głowie, albo był w Partii, albo przynajmniej z nią nie walczył. Nic dziwnego, że w średnim i starszym pokoleniu, wszystko co wartościowe ma PZPR - owską przeszłość. Kto tego nie widzi, kto uważa za obelgę iż "komuch wygrywa" będzie do konca swego życia potwornie rozczarowany. Bo poza dawną "komuną" nikogo nie ma. Olszewski? KacZyńscy, Maciarewicz?, Niesiołowski? Wałęsa? Tomaszewski? Alot? Pałubicki? A Kwasniewski, Borowski, Cimoszewicz, Oleksy. Ludzie roztropni, przewidywalni, inteligentni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Prawda o Polsce jest taka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 18:44 Chyba najważniejsze w tej chwili, to wybrać kandydata, który nie będzie obiecywał pod życzenia populistów wszelkiej barwy... Tego już mamy chyba aż za dużo. Natomiast najważniejszą jest umiejętność skupienie wokół siebie odpowiedzialnych i uczciwych, a także wykształconych ludzi. I z tym to już chyba Pierwsza Dama da sobie radę :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Prawda o Polsce jest taka IP: *.osow.pl 31.10.03, 22:17 obserwator2,niech sie pan nie dziwi,ze nie jest pan akceptowany w srodowisku ludzi inteligentnych i przede wszystkim prawych.Do PZPR zapisywali sie ludzi slabi,chciwi a przede wszystkim zadni wladzy.Wymienione przez pana osoby Kwasniewski,Borowski,Oleksy to wlasnie ich przyklady.Zawsze przy "korycie",to juz kilkadziesiat lat i efekt ich rzadow jest dla wszystkich widoczny.Polska w ogonie panstw Europy,nawet Unia nie pomoze,bo oni po prostu zawsze mysla tylko o sobie.Pisze z wielkim skrotami,bo ... nie chce mi sie z panem gadac!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Prawda o Polsce jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 22:25 a teraz do PiS, LPR, Samoobrony, PO zapisują się ludzie gardzący władzą? Pogląd, że władzę powinni sprawować ludzie, którzy jej nie chcą, jest zaiste zdumiewający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Prawda o Polsce jest taka IP: *.osow.pl 31.10.03, 23:12 Pana idole przez 40 lat pokazali,ze nie potrafia rzadzic,doprowadzili do kryzysu w PRL a teraz to wg pana jest jak?Moze wiec Bog nie przeznaczyl ich jednak na naszych wladcow.Broni pan przegranej sprawy,nie jestem ani prawa ani lewa,chcialabym aby wreszcie do glosu doszla jesli nie bezwzgledna uczciwosc to chociaz przyzwoitosc,a takich ludzi jest z pewnoscia wiecej w partiach opozycyjnych(nie wspominac prosze Samoobrony,bo mozna obawiac sie jej nieodpowiedzialnych przywodcow).Nie moge uwierzyc,ze pan nie dostrzega jak niebezpieczna formacja dla Polski jest SLD i cale otoczenie prezydenta.Wczoraj na spotkaniu ludzi nauki i polityki w Palacu Namiestnikowskim o patologii w Polsce byla mowa,ale pewnie zbyt delikatnie bylo to powiedziane ,bo w koncowej wypowiedzi prezydent byl jednak bardzo zadowolony ze stanu panstwa,a najwieksza role w poprawianiu sytuacji przypisal niegrzecznym dziennikarzom,ktorzy powinni bardziej odpowiedzialnie i z wieksza rozwaga opisywac problemy(nie afery) w Polsce.Jak to mowil Jan PIetrzak w swoim kabarecie,gdy my na dole grzeczni i spokojni to tym na gorze jest milej i przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Prawda o Polsce jest taka IP: *.osow.pl 31.10.03, 23:26 a jak jest prawda z ankieta dotyczaca kandydowania Kwasniewskiej na prezydenta.Moja rodzina (4 osoby) chciala rowniez zaglosowac(oczywiscie na NIE).Ku naszemu zdziwieniu wynik na tak zmienil sie o 2 glosy,natomiast nasze glosowanie wcale nie przeszlo.Co to ma byc ?Prawdziwa ta sonda,czy Michnik chce miec pretekst aby zaczac kampanie Jolanty Kwasniewskiej.Dlaczego ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch [...] IP: *.du.se 31.10.03, 16:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re:Zamiana miejsc-teraz on robi laske IP: *.chello.pl 31.10.03, 16:55 Ona mowi- nie wiem co mialby robic moj maz? Ja wiem jezeli sie zamieniacie rolami to niech on teraz robi laske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.03, 17:13 Moze jakas ksiazke to Pani Kwasniewska napisze np." Prezydent i ja ", albo " Jak Olek stal sie prezydentem","Zona prezydenta"...itd, zalezy jaki tytula bedzie na czasie jak ksiazke skonczy sie pisac. Osobiscie bardzo bym sobie zyczyla zeby jakies inne nazwisko kojarzylo mi sie z przyszlym prezydentem POlski. Panstwo Kwasniewscy zedycydowanie za dlugo reprezentuja, Polska potrzebuje prezydenta nie tylko do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajko DOWOD ZE DEMOKRACJA JEST ULOMNYM SYSTEMEM IP: *.UMDNJ.EDU 31.10.03, 17:26 ... bo jest zbyt podatna na propagande. Byc moze nalezy sie zastanowic nad cos w rodzaju demokracji nieproporcjonalnej, np. glosy niektorych beda znaczyly wiecej niz pozostalych. Myslicie ze to zly pomysl??? Dlaczego glos robola ktory nawet dobrze czytac nie umie powinien sie tak samo liczyc co glos goscia z doktoratem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Kozioł Re: DOWOD ZE DEMOKRACJA JEST ULOMNYM SYSTEMEM IP: *.5.waw.pl 31.10.03, 17:46 Gość portalu: Kajko napisał(a): > ... bo jest zbyt podatna na propagande. Byc moze nalezy sie > zastanowic nad cos w rodzaju demokracji nieproporcjonalnej, np. > glosy niektorych beda znaczyly wiecej niz pozostalych. Myslicie > ze to zly pomysl??? Dlaczego glos robola ktory nawet dobrze > czytac nie umie powinien sie tak samo liczyc co glos goscia z > doktoratem? Walka klas ciągle żyje! I przy okazji trzeba by zabronić głosować kobietom. One są nieprzystosowane do podejmowania ważnych decyzji. Dlatego kandydatura Kwaśniewskiej to jakaś farsa! Jak kobieta miałaby niby rządzić krajem, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: DOWOD ZE DEMOKRACJA JEST ULOMNYM SYSTEMEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 22:31 Gość portalu: Kajko napisał(a): > ... bo jest zbyt podatna na propagande. Byc moze nalezy sie > zastanowic nad cos w rodzaju demokracji nieproporcjonalnej, np. > glosy niektorych beda znaczyly wiecej niz pozostalych. Myslicie > ze to zly pomysl??? Dlaczego glos robola ktory nawet dobrze > czytac nie umie powinien sie tak samo liczyc co glos goscia z > doktoratem? A co ma piernik do wiatraka ? Moze tak : "Robol" 1 glos magister 3 doktor 10 A potem jakis profesor stwierdzi ze jest najlepiej wyksztalcony i on decyduje za wszystkich. Prad Cie pokopl czy moze tesciowa ma bardziej wazacy glos w rodzinie i przeglosowala zeby przylozyc Ci walkiem po glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajko Re: DOWOD ZE DEMOKRACJA JEST ULOMNYM SYSTEMEM IP: *.dyn.optonline.net 01.11.03, 01:30 Zastanow sie nad tym: place podatki wieksze niz inny, czyli mimowolnie kupuje pewne 'uslugi' swiadczone przez panstwo. Innymi slowy, jestem 'udzialowcem' panstwa w wiekszym stopniu niz gostek na bezrobociu. Dlaczego nie mialbym wiec miec wiecej do powiedzenia o tym co sie w panstwie dzieje niz on? To tylko jedna z wielu koncepcji naprawy demokracji. Inny pomysl to 'demokracja wirtualna', tzn. bezposredni proces demokratyczny za posrednictwem sieci komputerowych. Od razu uwolnilby nas od korupcji. A czy wiesz ze system ktory nazywasz 'demokracja' i ktorej tak bronisz, nie jest wcale demokratyczny, a ma raczej cechy republiki? W demokracji wladza pochodzi bezposrednio od glosujacych, a w republice wladza pochodzi od wybieranych reprezentantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryt Re: DOWOD ZE DEMOKRACJA JEST ULOMNYM SYSTEMEM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.03, 16:33 a ja jestem arystokrata i nalezy mi sie 100 glosow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.chello.pl 31.10.03, 17:37 Jesli Kwasniewska zostanie przydentem, to i tak rzadzic bedzie Kwasniewski. A ludzie boja sie zmian wiec wybiora to co juz znaja. Ja nie wybieralam Kwacha, nie bede wybierac i jej. Koncepcja "Dynastii" czy monarchii dziedzicznej zupelnie mi nie odpowiada. Jej postac jest sztuczna, to efekt pracy specjalistow od wizazu i wizerunku osob publicznych, te wizyty w domach dziecka, pokazywanie sie z gwiazdami, cala dzialalnosc charytatywna - wszystko sluzy jednemu celowi. Brrrrrrr Warto przeczytac: www.nowe-panstwo.pl/np_25_2001/25_przepowiednie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Anna Giza Re: Kwaśniewska pisze książkę i myśli o prezydent IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 17:45 Sanowna Pani Prezydentowo, książka bedzię bestsellerem, ale niech Pani da spokój z kandydowaniem. Zagryzą. Szkoda życia i urody. Odpowiedz Link Zgłoś