antyprawak 06.02.09, 15:17 Nie było PISdaków, Giertychów, Jurków, Gowinów Górskich. Chociażby dlatego za komuny było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariner4 Syrenki na talon, pralki "Frania" 06.02.09, 15:21 Kolejki, także za papierem toaletowym. Ale się żyło!!! M. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Za komuny było lepiej 06.02.09, 15:22 były, były nawet taki jeden Giertych u Jaruzela na robotę się załapał, w zamian opływał w dobra o których mogłeś wtedy tylko pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
j.pilsudski Re: Za komuny było lepiej 06.02.09, 15:29 Pilsudski kiedys mawial: "Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to q...!" Na przestrzeni lat niewiele się zmieniło, w każdym systemie "pierdel, serdel, burdel" Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Za komuny było lepiej 06.02.09, 15:38 To na co czkasz?Korea Pn potrzebuje ideowców. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Za komuny było lepiej 06.02.09, 18:53 Ale byli Jaruzelscy,Cyrankiewicze,Kiszczaki,sklepy za żółtymi firankami Zomo,Ormo,TPPR,białe,czyli czerwone plamy na mapie Polski,150 tys. radzieckich żołnierzy.Za komuny milicja pałowała za niewłaściwe zachowanie,bez ostrzegania itd,itd. A byli I sekretarze,komitety PZPR gminne powiatowe, wojewódzkie i w niczym nie różnili się od tych wymienionych przez ciebie,mieli tylko większe możliwości.Chcesz powrotu tamtych czasów? Odpowiedz Link Zgłoś
cor-tex Za komuny było marnie, ale lepiej niz za IIIRP 06.02.09, 20:04 teraz to totalny syf, nedza, niewolnictwo, degrengolada. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Za komuny było marnie, ale lepiej niz za IIIR 06.02.09, 22:18 Następny kawalarz się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
boravw12 Re: Za komuny było lepiej 06.02.09, 22:07 antyprawak napisał: > Nie było PISdaków, Giertychów, Jurków, Gowinów Górskich. Chociażby > dlatego za komuny było lepiej. Kto by pomyślał, że jeszcze żyje tylu byłych SB-ków i PZPR-owców? Chyba, że te głupoty o PiS-ie wypisują ich równie patriotycznie wychowani synalkowie i córeczki, oderwane od służbowego, tatusiowego koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
star30 Re: Za komuny było lepiej 06.02.09, 22:09 boravw12 napisał: W każdym wątku wklejasz te idiotyczne wypociny.Nie stać cię na nic innego? Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko55 Re: Za komuny było lepiej 06.02.09, 23:04 No odporowadzam dzieciaki do szkoły i porównuje to z czasami tzw komuny. Jest gorzej. W szkole fala, zajęć pozalekcyjnych brak, chcesz coś dodatkowo zaplać, nauczyciele juz przestali nad klasami panować O jakimkolwiek programie wychowawczym realizowanym przez szkołe mowy nie ma. Wysiadły szkolne kluby sportowe. W niektórych klasach terror kilku uczniów prowadzi do zachowan prawie więziennych. Tu jest zdecydowanie gorzej.Skutecznosc policji czy milicji ale w sprawach podstawowego ładu i porządku poważnie się dziś obniżyła. W najmniejszych miejscowościach muszą jężdzić autem. Pieszych patroli zwłaszcza latem w parkach , na blokowiskach nie uświadczysz. Tu nie jest lepiej. Sytuacja w przychodniach. Zapraszam o 6 rano. Niestety tu jest gorzej. Warunki pobytowe w średnim szpitalu wyrażnie się pogarszają.Co z tego ze mam dziś 100 kanałów telewizyjnych, skoro przyzwoitego programu satyrycznego czy rozrywkowego typu kabaret starszych panów szans obejrzeć nie ma. A teatr telewizji gdzieś mi zniknał. Jest kanał kultura ale tam odgrzewane kotlety.Niepewnośc pracy szczególnie ostatnio dotkliwa w małych miastach. Tego nie było Ale faktycznie papier toaletowy jest, cenzurę zlikwidowano i ruskie wojska Lechu wyrzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Za komuny było lepiej 06.02.09, 23:36 Masz natomiast tvtrrrrwam.Takiego kabarety to nawet w komunie nie bylo. MO- Moga Okrac ORMO- Oni Rowniez Moga Okrasc. I sciezek zdrowia juz nie ma. Akademi 1majowej nie organizuja. Saturatorow z gruzliczanka rowniez nie uswiadczysz,lecz piwo jest zawsze.Ludzie pija i nikt sie nie cieszy.Kiedys to bylo cieszyla sie cala rodzina jak tata kupil piwo bez kolejki i do tego bez plywajacej w butelce myszy lub karalucha. Mamuska nie musi o 4 rano stawac w kolejce aby kupic na kartki 1/2 kg rabanki.I swiatla nie wylaczaja,przez to przyrost naturalny sie zmniejszyl.Opatrunkow i igiel jednorazowych nie gotuja tylko wyrzucaja.To jest dopiero marnotrwastwo.I paliwo bez kartek sprzedaja.Chyba na glowy poupadali. Lecz najgorsze to to ze 99,99 % elektoratu nie glosuje na jedyna sluszna partie.Zgroza,Sodomia i Gomoria. Wruuuuc komuuuno aby zyc* *nie mylic z tylna czescia ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko55 Re: Za komuny było lepiej 07.02.09, 18:15 Zamiast akademii 1 majowych mam inne akademie.Sciezek zdrowia nie widziałem tylko słyszałem o nich przy okazji starań o odszkodowania Zreszta jak widzę hołote meczową to bardzo żałuję ze tych ścieżek jako metody wychowawczej dzis nie ma. Saturatory mogłyby być zamiast piwa w plastikowych kubkach.Mamuska wstaje o 4 żeby się do lekarza zapisac więc jej wszystko jedno.Myślę że za komuny najwazniejsze dworce kolejowe wygladały czyściej, blokowiska były bezpieczniejsze, wieczorem było spokojniej, Za komuny jeżdziłem sobie do zakładowego ośrodka za wolnej RP ani osrodka ani zakładu. Dzeci sasiada nareszcie mogły / ojciec za to cierpiał na internowaniu całe 2 tygodnie / wyjechcać na zachód.Pracuja na zmywakach w Londku.Powodzi im się wspaniale, wynajmuja pokój od hindusa.Drugi syn sąsiada co o wolność walczył własnie stracił pracę. Zasuwał 12 godzin dziennie, płacone miał za 8 bo jak się nie podoba to won.Najlepiej jest jego córce. Skończyła modny kierunek, pracuje w instytucji bankowo - finansowej wraca ok 20. Wzięła kredyt na 35 lat mieszkaniowy.Wiele wskazuje że straci prace / redukcja /. W wieku 30 lat ma już wszystkie choroby odstresowe. Ale jest dobrze. Nareszcie wiemy co to wolnosc. Chcę to pójdę do sklepu i mogę np kupic sobie zegarek za 40 tys. Za komuny to było marzenie sciętej głowy. Tylko sowieckie zegarki. Czas niby tak samo pokazywały ale sowieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
otawszczyk Re: Za komuny było lepiej 07.02.09, 20:07 No pewnie ze bylo lepiej ! Dziewczyny wtedy byly cycaste i dupiate i chetne do rozrywek. Teraz siedza stare i pomarszczone i ogladaja "Plebanie". Faceci byli smukli i zgrabni - teraz siedza na kanapie, pija piwo i popierduja. Zlikwidowano wino patykiem pisane - jakby to komus przeszkadzalo. Nie ma Extra Mocnych, Carmenow i Sportow. Na szczescie komunizm nie sie nie skonczyl i mamy tow Jaroslawa Gomulke i Wande Odolska w szatach Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Za komuny było lepiej 07.02.09, 18:49 kopytko55 napisał: > No odporowadzam dzieciaki do szkoły i porównuje to z czasami tzw > komuny. Jest gorzej. W szkole fala, zajęć pozalekcyjnych brak, > chcesz coś dodatkowo zaplać, nauczyciele juz przestali nad klasami > panować Ale za to nikt Ci dziecka w szkole nie uderzy. Żaden nauczyciel się nie ośmieli walnąć dziennikiem po głowie ani linijką po ręce. > Sytuacja w przychodniach. Zapraszam o 6 rano. Niestety > tu jest gorzej. Kłamiesz. Jest tak samo, jak 20 lat temu. Niestety. > Warunki pobytowe w średnim szpitalu wyrażnie się > pogarszają. Znowu jednorazowych strzykawek, igieł i waty brak? > skoro przyzwoitego programu satyrycznego czy rozrywkowego typu > kabaret starszych panów szans obejrzeć nie ma. Fakt - też tęsknię. > A teatr telewizji gdzieś mi zniknał. Za dużo szukasz. Jest tam, gdzie był zawsze: w poniedziałek po 20.00 na programie 1 TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko55 Re: Za komuny było lepiej 07.02.09, 22:35 Słuchaj irma 223: - dziennikiem mnie nikt nie bił mimo ze do najlepszych uczniów nie należalem. Dziś uczniowie bija nauczycieli, starsi młodszych ktorzy musza opłacac się za wejście na schody.Dzieci leje ksiądz - komuna podobno skończyła się 20 lat temu. Zatem mówmy o sytuacji w przychodniach 30 lat temu. - igły i strzykawki to nie warunki pobytowe. To praca salowej, jedzenie i takie tam - teatr telewizji to była cała redakcja której nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Za komuny było lepiej 08.02.09, 01:22 A Rajmundowi Kaczyńskiemu to już super. Za wykłady z marksizmu-leninizmu gruby szmal, mieszkanko z nomenklaturowego nadziału + dodatkowy metraż, zakupy za żółtymi firankami, talony, wczasy i wszelkie bajery zastrzeżone dla "semper fidelis" Odpowiedz Link Zgłoś
kok.oro za III RP 20 000 bezdomych Polakow w Londynie 07.02.09, 19:42 a jesli dodac do tego inne miasta, to bezdomych beda miliony. To jest wlasnie kapitalistyczny postsolidaruchowy raj. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=209&w=91009671 Odpowiedz Link Zgłoś
123i321 ubekom i innemu kurestwu teraz lepiej 07.02.09, 22:40 oni rzadza od 1989 r. i nawywaja sie oligarchami oraz dymokratami Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 to wielka plama na honorze Polski, ze placi 07.02.09, 22:45 od 20 lat emerytury ubekom i innym zdrajcom, jak rowniez to, ze nie zdegradowano takich kanalii jak kiszczak czy tw wolski Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Ale był CzeKiszczak, Gomułka, Bierut, Berman 08.02.09, 00:19 no i Jaruzel nasz ukochany. To były czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
nikanor2 Re: Ale był CzeKiszczak, Gomułka, Bierut, Berman 08.02.09, 01:11 Teraz jest Gosiewski, Putra,Kempa,Girzyński mój ulubieniec,, poseł Dera płaczliwa, posłanka Kruk coś tam coś tam.... Jakie czasy tacy ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ale był CzeKiszczak, Gomułka, Bierut, Berman 08.02.09, 01:29 nikanor2 napisała: > Teraz jest Gosiewski, Putra,Kempa,Girzyński mój ulubieniec,, poseł > Dera płaczliwa, posłanka Kruk coś tam coś tam.... Jakie czasy tacy > ludzie "Myślałem już nieraz,że umierając przeklnę Polskę.Lecz gdy po śmierci stanę przed Bogiem,będę go prosił aby nigdy nie przysyłał Polsce wielkich ludzi"(J Piłsudski).Słusznie,bo Polacy potrafią zniszczyć najlepszych,największych. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_systemu I nikt by nie dał Glapińskiemu 1,5 mln !!! 08.02.09, 01:33 Za komuny takich wysoko kwalifikowanych specjalistów zatrudniano na woźnych ! A teraz trzeba im dać tyle kasy aby ich czasem konkurencja nie podkupiła ! A biedny lud dalej tyłek papierem gazetowym podciera . Teraz jednak dlatego że taniej wychodzi . Na szczęście nie jest to juz Kraj Rad ! Odpowiedz Link Zgłoś