Dodaj do ulubionych

Przyznano medale "Zasłużony dla tolerancji"

17.11.03, 17:02
Oleksy: "Tolerancja to coś, co wymaga wzniesienia się ponad
własne słabości, wymaga ustawienia siebie w wymiarze innych
ludzi". Józek w pełni zasłużył na tę nagrodę kiedy ustawił
siebie w wymiarze Rywina, nazywając jego korupcyjną
propozycję "naganną rozmową dwóch znajomych" a potem wzniósł sie
ponad własne słabości oskarżając cytującego go Michnika o
oszczerstwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Wybiorcza tolerancja rzeklbym IP: *.geol.uni-heidelberg.de 17.11.03, 17:13
      patrzac na liste laureatow.
      • Gość: Andrzej Zasłużeni dla poprawności politycznej? IP: *.aster.pl / 10.65.2.* 17.11.03, 18:02
        Czy to jest tolerancja czy poprawność polityczna? Może o tych
        socjaldemokratycznych kanonach warto jednak podyskutować.
        A jeśli, mimo wszystko, okaże się, że jest w naszym kraju spora
        grupa nietolerancyjnych Polaków, to co? Co z nimi robić? A może
        ci niepoprawni w końcu coś zrobią z tymi poprawnymi?
        prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=312
    • Gość: bubu Bzdury i zenada! IP: *.agrest.org 17.11.03, 17:19
      bzdury i zenada!
      • Gość: SLD-UPek Tolerancja po naszemu. IP: *.czajen.pl 17.11.03, 17:28
        Zabrakło tam tylko wzorca tolerancji towarzyszki Jolanty K.
    • Gość: bratek Skąd to samoograniczenie? IP: *.biaman.pl 17.11.03, 17:31
      Oleksy: "Tolerancja to coś, co wymaga wzniesienia się ponad
      własne słabości, wymaga ustawienia siebie w wymiarze innych
      ludzi".

Józef, dlaczego tylko ludzi? A nie spróbowałbyś "postawić się w wymiarze" Pana
      Boga?
    • Gość: bratek GW na dnie IP: *.biaman.pl 17.11.03, 17:34
      Wyjątkowo niesmaczna impreza i wyjątkowo obłudny artykuł "Gazety". Autorytet
      Nowickiego czy rzeczywiste zasługi "Pogranicza" położone na tej samej szali, co
      wodolejstwo i zwykła nieuczciwość Oleksego i obłuda KTT. Przy tym połowa
      artykułu to cytaty z wypowiedzi Oleksego. Nowy idol Michnika? Gazeto, ile razy
      można spadać na samo dno?
    • kataryna.kataryna Re: Przyznano medale 17.11.03, 17:47
      Hej, a tak naprawdę za co Józek ten medal dostał? Ktoś wie coś
      więcej na temat jego zasług dla tolerancji? Oprócz oczywiście
      niesamowitej tolerancji dla pluralizmu własnych poglądów, Józek
      jest w stanie jednoczeście mówić "tak" i "nie" i jakoś to
      cudownie godzi w jeden spójny bełkot.
      • Gość: b kompromitacja IP: *.biaman.pl 17.11.03, 17:53
        "tak" i "nie" i jakoś to
        > cudownie godzi w jeden spójny bełkot.

to to to, to właśnie chyba o to chodzi. Jak tak dalej pójdzie, to już nikt nie
        zostanie, kto by przywiązywał do idei tolerancji jakąś wagę.

A może chodziło o tolerancję, z jaką pochylał się nad agentem sowieckim, grałw
        tenisa, biesiadował i słowa złego o Polsce nie powiedział :). W końcu z każdym
        trzeba rozmawiać - o to przecież chodzi w tolerancji.
        • kataryna.kataryna Re: kompromitacja 17.11.03, 17:55
          Gość portalu: b napisał(a):

> "tak" i "nie" i jakoś to
          > > cudownie godzi w jeden spójny bełkot.
          >
          >
          > to to to, to właśnie chyba o to chodzi. Jak tak dalej pójdzie, to już nikt
          nie
          > zostanie, kto by przywiązywał do idei tolerancji jakąś wagę.
          >
          > A może chodziło o tolerancję, z jaką pochylał się nad agentem sowieckim,
          grałw
          > tenisa, biesiadował i słowa złego o Polsce nie powiedział :). W końcu z
          każdym
          > trzeba rozmawiać - o to przecież chodzi w tolerancji.

Dziwię się, że Anita nie dostała. To jest dopiero sztuka godzenia różnych
          poglądów, z jednej strony poparcie dla ustawy o homozwiązkach, z drugiej
          głęboki ukłon w stronę homofobów.
          • Gość: i i pojednania niech GW sama sobie wręczy medal w duchu tolerancj IP: *.biaman.pl 17.11.03, 17:59
            Ja bym dał jeszcze medal "Gazecie", która lansuje Oleksego nie tylko jako
            nośnika tolerancji samej, ale i eksperta w tej dziedzinie. Rzadko:) coś mnie
            denerwuje, ale sposób, w jaki spreparowali tę notkę, bardzo.
            • Gość: franek Re: niech GW sama sobie wręczy medal w duchu tole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 18:01
              No żesz Bratku, ja chciałem nieśmiało zauważyć, że to jest notka PAPowska, nikt
              jej w Gazecie nie preparował :)
            • kataryna.kataryna Re: niech GW sama sobie wręczy medal w duchu tole 17.11.03, 18:02
              Gość portalu: i i pojednania napisał(a):

> Ja bym dał jeszcze medal "Gazecie", która lansuje Oleksego nie tylko jako
              > nośnika tolerancji samej, ale i eksperta w tej dziedzinie. Rzadko:) coś mnie
              > denerwuje, ale sposób, w jaki spreparowali tę notkę, bardzo.

Myślisz, że Gazeta lansuje Józka w ramach jakiegoś przemyślnego planu?
              Biedny ś.p. profesor Zieliński, z kim mu przyszło. Nie lepiej było zamiast
              dupkowi Oleksemu dać posmiertnie Markowi Nowickiemu? Niewiele jest osób, które
              zrobiły dla tolerancji tyle co on.

• Gość: b na odcinku tolerancji... IP: *.biaman.pl 17.11.03, 18:13
                cholera jasna, dzięki za zwrócenie uwagi. Ja z rozpędu zobaczyłem już w tej
                notatce Nowickiego. A więc on nawet nie dostał. To jeszcze piękniej: Oleksy
                przebił nawet Nowickiego. Diagnoza: czarna z fusami.
                Franku, masz rację, znowu czegoś nie zauważyłem - ale GW mogła dać jakiś własny
                komentarz, żeby ten oleksiany absmak zlikwidować. Z jednej strony O. wygrywa w
                cuglach konkurs Forum GW na bałwana SLD, z drugiej ta sama GW odtrąbia jego
                sukces na odcinku tolerancji.
                • Gość: franek Re: na odcinku tolerancji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 18:17
                  Oczywiście, że powinni, ale oni chyba zazwyczaj tak robią w necie, że najpierw
                  wrzucają notki PAPu, a potem jakoś to przeredagowują, nie?
                  • kataryna.kataryna Re: na odcinku tolerancji... 17.11.03, 18:23
                    Gość portalu: franek napisał(a):

> Oczywiście, że powinni, ale oni chyba zazwyczaj tak robią w necie, że
                    najpierw
                    > wrzucają notki PAPu, a potem jakoś to przeredagowują, nie?

Tak jest. Kiedyś były w notce PAP-owskiej koszmarne ortografy, jak im na nie
                    zwróciłam uwagę to mi uprzejmie odpisali, że notki PAP-owskie wrzucają tak jak
                    je dostają.

Bratek, oni nie mogą ingerować w tekst bo to narusza prawo autorskie, musieliby
                    każdą zmianę autoryzować w PAP-iem więc jak chcą coś dać szybko to leci cała
                    depesza, taka jak ja dostali.
                    • Gość: b Re: na odcinku tolerancji... IP: *.biaman.pl 17.11.03, 19:17
                      OK, wybaczam...ale nie do końca. Nikt im nie każe każdej notki wrzucać, a poza
                      tym mogą stracić pięć minut i zredagować ją własnymi słowami i wtedy podpisać
                      inicjałami redaktora i obok umieścić info, że to z pap-u, no nie? np. "PAP,
                      bratek" :)
                      PAP nie będzie walczył o prawa autorskie do każdego ortografa i każdego
                      pierdnięcia Oleksego. Mam nadzieję :)
    • oszolom.z.radia.maryja Tolerancja to wyswiechtane i skompromitowane słowo 17.11.03, 18:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=8670217
      • Gość: b tymczasem... IP: *.biaman.pl 17.11.03, 18:14
        Tymczasem "oszołomstwo" jest wiecznie żywe i treściwe.
      • neceser "milosc" katoli to wyswiechtane i skompromitowane 17.11.03, 19:18
        slowo

oszolom.z.radia.maryja napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=8670217
    • indris Jednego zabrakło... 17.11.03, 18:30
      Zbiorowego medalu dla społeczeństwa polskiego ,za 14 lat tolerancji dla
      swoich "elyt"
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Jednego zabrakło... 17.11.03, 18:43
        indris napisał:

> Zbiorowego medalu dla społeczeństwa polskiego ,za 14 lat tolerancji dla
        > swoich "elyt"
        -to jest ewidentny dowód nas zkodliwosć takiej tolerancji..tolerując złodzieji
        aferzystów i dewiantów róznej maści spowodowaliśmy ze mamy tak jak mamy czyli
        obraz nedzy i rozpaczy
        • neceser tolerujac nazistow rydzyka szkode Polsce robia 17.11.03, 19:18
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> indris napisał:
          >
          > > Zbiorowego medalu dla społeczeństwa polskiego ,za 14 lat tolerancji dla
          > > swoich "elyt"
          > -to jest ewidentny dowód nas zkodliwosć takiej tolerancji..tolerując
          złodzieji
          > aferzystów i dewiantów róznej maści spowodowaliśmy ze mamy tak jak mamy
          czyli
          > obraz nedzy i rozpaczy
    • Gość: freemason Fundacja "Tolerancja" IP: *.chello.pl 17.11.03, 20:28
      Mam jedno pytanie/wątpliwość: jestem ciekawy czy
      fundacja "Tolerancja" nadal związana jest z "Unią Chrześcijańsko-
      Społeczną" Kazimierza Morawskiego (tego od walki z "syjonistami"
      w 1968r.)? Jeśli tak, to rzeczywiście wspaniała nagroda i tylko
      pogratulować laureatom, będą się mieli czym pochwalić...
      Szczególnie ujęło mnie wyróżnienie dla Krzysztofa Teodora
      Toeplitza, szkoda tylko że "Trybuna" nie dostała, ale może się
      załapie w przyszłym roku;-) Nigdy nie można tracić nadziei...
      • Gość: SLD-UPek Z syjonistami walczylismy wszyscy. IP: 195.205.230.* 17.11.03, 21:48
        Najbardziej z nas wszystkich tow. generał Jaruzelski. Który za wzorowe
        oczyszczenie armii z wiadomych elementów został mianowany ministrem.
        Zapamietałem również z tego okresu żarliwgo ZMSowca z Żyrardowa, który tak
        głośno krzyczał "syjoniści do syjonu!", że aż zwrócił na siebie uwage
        towarzyszy z KC.
      • Gość: slowmason Re: Fundacja "Tolerancja" IP: *.biaman.pl 17.11.03, 22:10
        niech żywi nie tracią nadziej - "Trybuna" też doigra się nagrody. Jednął jusz
        ma - od zamego prezydenta.
        • Gość: Marian redaktorzy Jerzy Pomianowski i Krzysztof Teodor To IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.03, 22:25
          eplitz lauretami nagrody fundacji "Tolerancja". Absurd jakiś.
          Obaj redaktorzy to znani z czasów komuny krzewiciele tolerancji szczególnie w
          propagowaniu pogladów politycznych. Obaj talentem swoim wiernie słuzyli PZPR-
          owi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka