Dodaj do ulubionych

Antysemickie książki sprzedawane w podziemiach ...

• Gość: zyd [...] IP: *.sol.lan 03.12.03, 08:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Oksana [...] IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 17:14
    • Gość: Tygiel... Ciągną teologiczne i mistyczne bzdety, dzielą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 09:28
      Widać jak na dłoni, że są Polacy A, B i C, XYZ, Oszołomy i rózne poważne i
      mniej poważne nicki. O czym potrafią rozprawiać, jak kto komu dokopał i jak
      komu dokopać! Kto się lepiej modli i jak w imię tej starej wiary wykończył
      drugiego, w imię rytualnej, oczyszczającej miłości bliźniego i rzeczywistej
      nienawiści i zazdrości. Na forum nauka ich nie ma, sprawdzałem, czują się
      najlepiej w takich rozdzierających tematach, w nich można coś ugrać, duszę i
      kasę , kasę , kąsę,kąsę, od babci, dziadka, zrozpaczonej rodziny, głosik w
      wyborach, reprezentację C w parlamencie. Ja jestem Polakem i wara tej b, c
      klasie cisnąć mi kit podziałów. Siedziałem lata w ławce z Mundkiem, to był
      bardzo nieszczęśliwy chłopak, czasami nie miał chleba. Jego problemy wzrosły
      gdy wprowadzono religię do szkoły, okazał się inny. Był Polakiem, nie jego winą
      było,że Żydowskiego pochodzenia, popełnił samobójstwo. Lżej wam małpie sssyny o
      jednego mniej?
      • Gość: DO TYGLA Re: Ciągną teologiczne i mistyczne bzdety, dzielą IP: *.dynamic.mts.net 03.12.03, 11:38
        Wiem co myslisz i co czujesz,tez znam przypadek, wprawdzie z opowiadania jak czlowiek
        ,ktorego prubowano zmusic do wyjazdu z Polski popelnil samobojstwo,bylo to w 1968 roku w
        Lodzi.Kiedys przed wojna mieszkal w Warszawie ksiadz Stanislaw Trzeciak, pisal on rozprawy
        "naukowe"o wyzszosci chrzescijanstwa nad judaizmem,zaraz przed wojna postulowal nawet
        oznakowanie wszystkich Zydow i umieszczenie ich w gettach,uznano go za wariata, a kiedy
        przyszla wojna podobno zmienil sie, zabili go Niemcy na dziedzincu jego kosciola w czasie
        powstania.
        • Gość: Tygiel... I o to chodzi dajcie żyć i sami żyjcie, ale wegeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:49
          Ale wegetacja wyzwala niedożywienie mózgu, co widać po tym forum.
          • Gość: DO TYGLA Re: I o to chodzi dajcie żyć i sami żyjcie, ale w IP: *.dynamic.mts.net 03.12.03, 13:31
            Mysle ze wegetacja tak, ale umyslowa,czy gdziekolwiek na swiecie gdzie ludzie lacza swoje
            religie z polityka panuje pokoj?Czy moze istniec jakakolwiek forma perswazji dla OSZOLOMOW
            roznych sekt i religii.Jak przekonac takich jak TEN NASZ ,ze czynia innym ludziom zlo.
            • Gość: Tygiel... Ten nasz to kto, Ziemia Matka to skorupa piekła, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 17:28
              Dalej piegowatopiekielna zimna otchłań. A wieszcz pisał plwajmy na tę skorupę i
              stąpmy do głębi! Ładnie, romantycznie, brane na wiarę prowadzi do piekła! Wiara
              aby wiedzieć to rozumię, ale wiara aby tłumaczyć gdy się nie wie tego nie
              rozumię. Wiara, że to ktoś inny urządził tak nasz kraj też tego nie rozumię, a
              jeszcze oskarżanie innych nacji to już zupełnie. To jak oskarżanie much za
              to ,że są i siadają na padlinie, a potem na torcie weselnym lub srają na
              portret Franciszka Józefa i nie tylko. Zważ Pan ile u nas wisi portretów i
              zmierz pan liczbę much przypadających na jeden portrecik, a skończy się Panu
              wiara, że coś jest jednoznacznie czyste.
    • Gość: Czepiec ANTYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 09:50
      Czego te Zydy chca od porzadnego czlowieka.Wywalili go z Placu
      Trzech Krzyzy, zlitowal sie nad nim jakis ksiadz. Teraz nastaja
      na tego ksiedza. Skad w nich tyle zajadlosci i nienawisci. Czego
      nie zostawia tego czlowieka w spokoju?
      • Gość: Nath Re: ANTYK IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 11:08
        A nie przyjdzie ci do glowy sie spytac dlaczego w nim jest tyle zajadlosci i
        dlaczego on nie zostawi Zydow w spokoju?
    • Gość: andrew Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.ii.com.pl 03.12.03, 11:07
      Antyk według mnie to jedyna pożądna księgarnia w Warszawie. Nie
      ma tam antysemickich książek, to wymysł srodowisk lewicowo
      liberalnych często nawet związanych z "Tygodnikiem
      Powszechnym. "Antyk musi istnieć. Tam są książki historyczne,
      które przedstawiają prawdę o tym co się tu dzieje i działo. Jak
      ktoś pise o t6ym, że np. Żyudzie kogoś zamordowali, albo że
      mordują Palestyńczyków to on jest nazywany antysemitą, ale on
      pisze o faktach. celem środowisk liberalno lewicowyxch jest
      chęć fałszowania historii. A przecież to co pisał Gross o
      Jedwabnem to stek bzdur, a w antyku pojawiaja się książki
      profesorów, którzy piszą, że Grioss pisał bzdury. Np. Książki
      prof. Nowaka, prof. Strybosya i innzch.
      Nie ma podstaw prawnych by zamknac Antyk, bo nie szezyc on
      tresci antysemickich. Poza tym te srodowisko tak samo traktuje
      LPR niedlugo wystpi o delegalizacje tej partii jako
      antysemickiej. ale czy LPR jest antysemickie. Napewno LPR nie
      jest antysemickie. To co niektozy chca to bzdury
      • Gość: Nath Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 11:10
        A ty sie na ksiegarniach znasz bo sadzac bo ortografii bardzo duzo czytasz...
      • Gość: Nath Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 11:10
        A ty sie na ksiegarniach znasz bo sadzac po ortografii bardzo duzo czytasz...
    • oszolom.z.radia.maryja 222 wpis bedzie mój ha ha! 03.12.03, 16:23
      poza tym nie mam już nic więcej do dodania właściwie w ogóle nie powinienem
      podbijac tego antypolskiego wątku
    • Gość: Mirosław Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.delfnet.pl / 10.66.1.* 03.12.03, 16:34
      Gorąco popieram treśc listu o zaprzestanie na terenach
      kościelnych sprzedawania publikacji antysemickich. Wierzę, że
      Prymas J. Glemp rychło spowoduje, by tego typu publikacji w
      żadnym kościele, ani na terenach należących do Kościoła nie
      sprzedawano. Liczę na to jako członek wspólnoty katolików w
      Polsce.
      • Gość: Nath Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 16:44
        Przylaczam sie do apelu. Milo wiedziec ze sa inni katolicy ktorzy mysla tak jak
        ja :)

• oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 03.12.03, 17:33
        Gość portalu: Mirosław napisał(a):

> Gorąco popieram treśc listu o zaprzestanie na terenach
        > kościelnych sprzedawania publikacji antysemickich. Wierzę, że
        > Prymas J. Glemp rychło spowoduje, by tego typu publikacji w
        > żadnym kościele, ani na terenach należących do Kościoła nie
        > sprzedawano. Liczę na to jako członek wspólnoty katolików w
        > Polsce.

0-skoro sąd orzekl że Antyk nie jest antysemicki to znaczy że rzeczywiście tak
        jest i ja uważam sprawę za zakończoną a to co się teraz dzoieje w tym temacie
        na forum to jest nic innego jak bicie piany przez sfrustrowanych lewaków..a już
        straszenie Strasburgiem uważam za karygodne i skandaleiczne..to typowa
        targowicka mentalność! gdy kilku magnatom nie spodobała się komnstytucja 3 maja
        to poprosili Rosjan o pomoc jak to się skończyło wiemy..teraz widzę tu złudzące
        podobieństwo jak sądypolskie nie chcą przyznać nam racji to idziemy do
        Strasburga...obcymi się wysługiwać..takich którzy te pomysły wysuwaja powinno
        się sądzić za zdradę stanu!
    • Gość: Jan Konarski Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 17:12
      Ta skandaliczna księgarnia świadczy o tym, że polska hierarchia
      kościelna absolutnie nie panuje już nad niczym co się w Kościele
      dzieje, przede wszystkim nad ogromnym złem, które nieuchronnie
      prowadzi do katastrofy. Jan Konarski
      • Gość: Oksana Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 17:27
        Z amerykanskiego punktu widzenia ten caly zgielk jest niezrozumialy.
        Gdybym chciala jakies antysemickie ksiazki w USA to nie mialabym problemu z ich
        dostaniem. Naciski pozaprawne sa niedopuszczalne (albo powinny byc
        niedopuszczalne) w tym kraju. Podobnie z ksiazkami i czasopismami
        antykoscielnymi. Czy ktokolwiek z dyskutantow wpadl na pomysl zeby zamknac
        "Racje" albo "NIE." Zreszta to cale forum ocieka nienawiscia do katolicyzmu
        i przyznam sie ze poczatkowo bylam w szoku ze cos takiego jest dozwolone.
        Ale potem pomyslalam: no coz demokracja.
    • Gość: Oksana Re: Podobno Jezus tez byl Zydem. IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 17:13

Jak sie wstydzisz byc Polakiem to nie pisz po polsku.

Gość portalu: wstydbycpolakiem napisaŠŻ(a):

> Ubogacony narod ...z papiezem na czele.

• Gość: Lysy MOJE 3 GROSZE... IP: 207.181.167.* 03.12.03, 17:30
      Uwazam ze wolnosc slowa jest dla wszystkich i dla antysemitow i
      dla syjonistow, dla komunistow, rasistow, faszystow, pedalow,
      ciemniakow, jajoglowych intelektualistow...albo nie ma jej dla
      nikogo !

Jedyne co to uwazam ze Kosciol nie jest najlepszym miejscem do
      kupczenia czymkolwiek, nawet 'uczonymi' ksiazkami. Sam Chrystus
      pogonil batem sprzedawczykow i lichwiarzy ze Swiatyni.
      • Gość: Oksana Re: MOJE 3 GROSZE... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 17:42
        Znow sie powolam na doswiadczenia amerykanskie. Organizacje charytatywne i
        religijne maja prawo sprzedawac ksiazki. Oczywiscie mozna sie spierac czy
        ksiegarz ma prawo sprzedac ksiazke A a nie wolno ksiazki B. To jest dowolna
        ingerencja w swobode wypowiedzi. Np. czy wolno sprzedawac ksiazki historyczne
        czy tylko i wylacznie modlitewniki. Rzeczywiscie padlo oskarzenie z GW ze
        sprzedaja protokoly medrcow syjonu (gadzinowa dostepna za darmo na internecie),
        ale nie znalazlam tego w spisie ksiazek. Nie jestem pewna jakosci niektorych
        ksiazek historycznych ale czy to powod zabraniania czegokolwiek?

> Jedyne co to uwazam ze Kosciol nie jest najlepszym miejscem do
        > kupczenia czymkolwiek, nawet 'uczonymi' ksiazkami. Sam Chrystus
        > pogonil batem sprzedawczykow i lichwiarzy ze Swiatyni.

• oszolom.z.radia.maryja By nikt tego nie przeoczył 03.12.03, 17:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9439075&a=9460869
    • Gość: Oksana Antykatolickie paszkwile rozprowadzane przez IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 17:56
      Antykatolickie paszkwile rozprowadzane przez forum GW.

Wyobrazcie sobie taki tytul. Czy to kogos wzruszy.
      Wyobrazcie sobie ze np. Indris obrazi jakas pania w zachodniej
      czesci Polski. Ta leci do sadu i wszyscy sie smieja. Czy GW
      solidaryzowalaby sie z ta pania czy z Indrisem: W IMIE SWOBODY WYPOWIEDZI!!!!
    • Gość: Oksana Oszolom nie ma racji... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 18:02
      Gmina zydowska ma prawo odwolywac sie do Trybunalu w Strassburgu i nie da sie
      tego porownac do Rosji. Polska jest dobrowolnie czescia Europy ale nigdy nie
      byla dobrowolnie czescia Rosji.
      • Gość: Oksana Tutaj cos z Barnes & Noble IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 18:10
        Bardzo szanowane wydawnictwo. Protokoly medrcow Syjonu mozna kupic
        z dostawa do domu:
        search.barnesandnoble.com/bookSearch/isbnInquiry.asp?sourceid=
        00387615288994310925&ISBN=1585090158&bfdate=12-03-2003+12:06:58&bfinfo=
        Protocols_of_the_Meetings_of_the_Learned_Elders_of
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom nie ma racji... 03.12.03, 18:26
        Gość portalu: Oksana napisał(a):

> Gmina zydowska ma prawo odwolywac sie do Trybunalu w Strassburgu i nie da sie
        > tego porownac do Rosji. Polska jest dobrowolnie czescia Europy ale nigdy nie
        > byla dobrowolnie czescia Rosji.

-Polska nie była też nigdy dobrowolnie częścią Niemiec a wejście do UE to de
        facto wejście do Niemiec!
        • Gość: Oksana Re: Oszolom nie ma racji... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 18:36
          Oszolomie, decyzja byla na mocy dobrowolnego referendum. Nigdy nie bylo
          referendum nt. przylaczenia do Rosji. Ale nie odchodzmy od tematu. Jesli usunac
          emocje, to ciagle nie widze problemu z ta ksiegarnia ani z prawem do
          odwolywania sie. Wlasciwie to popieram. Zmusi to bowiem sedziow ze Strassburga
          do przeczytania tych ksiazek i wydania jakiejs opinii. Wieksze mam zaufanie do
          prawa niz do dyskusji na forum i nie wierze ze sprawa jest do wygrania. Wyobraz
          sobie taki wyrok ze Barnes i Noble nie maja prawa sprzedawac protokolow medrcow
          syjonu na ktora to ksiazke niefortunnie powoluje sie GW. Wtedy naprawde byloby
          ciekawie bo zaczela by sie dyskusja nt. konstytucji. Cos wiem nt. prawa i jak
          ono dziala.
          • Gość: Demokryt Re: Oszolom nie ma racji... IP: 195.205.45.* 03.12.03, 18:44
            Generalnie zgadzam się z tym, co piszesz: wolnośc słowa jest dla wszystkich, nawet dla tych co piszą i sprzedają książki, które w mojej opinii są g... warte. Ale to moja opinia, więc nie chcę narzucać jej innym, wolę tłumaczyć.
            Ale to ma tez swoją drugą stronę: ciekaw jestem ilu z tych, co powołują się na wolnośc słowa w obronie antysemockich pisemek protestowało gorąco przeciw wyświetlaniu "Ostatniego Kuszenia Chrystysa" albo "Księdza", żądało zdjęcia plakatu do "Skandalisty Larry Flinta" czy w końcu domaga się zdjęcia z wystaw różnych dzieł sztuki. Tzw. "obraza uczuć religijnych" jest równie wygodną formą cenzury, jak posądzanie o antysemityzm. A do czego taki typ cenzury może doprowadzić pokazał światu Chomeini, wydając wyrok śmierci na Salmana Rushdiego.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom nie ma racji... 03.12.03, 18:49
              Gość portalu: Demokryt napisał(a):

> Generalnie zgadzam się z tym, co piszesz: wolnośc słowa jest dla wszystkich,
              na
              > wet dla tych co piszą i sprzedają książki, które w mojej opinii są g...
              warte.
              > Ale to moja opinia, więc nie chcę narzucać jej innym, wolę tłumaczyć.
              > Ale to ma tez swoją drugą stronę: ciekaw jestem ilu z tych, co powołują się
              na
              > wolnośc słowa w obronie antysemockich pisemek protestowało gorąco przeciw
              wyświ
              > etlaniu "Ostatniego Kuszenia Chrystysa" albo "Księdza", żądało zdjęcia
              plakatu
              > do "Skandalisty Larry Flinta" czy w końcu domaga się zdjęcia z wystaw różnych
              d
              > zieł sztuki. Tzw. "obraza uczuć religijnych" jest równie wygodną formą
              cenzury,
              > jak posądzanie o antysemityzm. A do czego taki typ cenzury może doprowadzić
              po
              > kazał światu Chomeini, wydając wyrok śmierci na Salmana Rushdiego.

- różnica jest taka ze ci tzw antysemici nie podają fałszów a ta druga strona
              często sie tego dopuszcza
            • Gość: Oksana Re: Oszolom nie ma racji... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 18:51
              Niezaleznie ilu protestowalo, faktem jest ze zgodnie z prawem paszkwile
              antykatolickie (antychrzescijanskie) mogly sie ukazac i kazdy mial prawo
              protestowac (tyle ze nie mogl grozic smiercia rezyserom czy producentom). Moim
              zdaniem byly to marne paszkwile i nigdy nie przyszloby mi do glowy zeby robic
              im reklame przez jakis protest.

Gość portalu: Demokryt napisaŠŻ(a):

> Generalnie zgadzam się z tym, co piszesz: wolnośc sŠŻowa jest dla wszystkich,
              na
              > wet dla tych co piszą i sprzedają książki, które w mojej opinii są g...
              warte.
              > Ale to moja opinia, więc nie chcę narzucać jej innym, wolę tŠŻumaczyć.
              > Ale to ma tez swoją drugą stronę: ciekaw jestem ilu z tych, co powoŠŻują się
              na
              > wolnośc sŠŻowa w obronie antysemockich pisemek protestowaŠŻo gorąco przeciw
              wyświ
              > etlaniu "Ostatniego Kuszenia Chrystysa" albo "Księdza", żądaŠŻo zdjęcia
              plakatu
              > do "Skandalisty Larry Flinta" czy w końcu domaga się zdjęcia z wystaw różnych
              d
              > zieŠŻ sztuki. Tzw. "obraza uczuć religijnych" jest równie wygodną formą
              cenzury,
              > jak posądzanie o antysemityzm. A do czego taki typ cenzury może doprowadzić
              po
              > kazaŠŻ światu Chomeini, wydając wyrok śmierci na Salmana Rushdiego.

• Gość: Demokryt Re: Oszolom nie ma racji... IP: 195.205.45.* 03.12.03, 18:54
                Więc uznajesz także i to, że niektórzy mają prawo protestować przeciw antysemickim wydawnictwom... abstrahując od tego, czy maja rację.
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom nie ma racji... 03.12.03, 20:14
                  Gość portalu: Demokryt napisał(a):

> Więc uznajesz także i to, że niektórzy mają prawo protestować przeciw
                  antysemic
                  > kim wydawnictwom... abstrahując od tego, czy maja rację.

-no jeśli to tym rzekomo antysemickim wydawnictwom robi się tak wspaniałą
                  krytporeklamę to czemu nie
            • Gość: Nath Re: To nie jest zamach na wolnosc slowa IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 04.12.03, 04:03
              Demokryt, mysle ze gminie zydowskiej nie chodzi tyle o to ze ta ksiegarnia
              istnieje. Tak czy inaczej takie pisemka sa po Polsce rozprowadzane. Chodzi
              glownie o to ze ta ksiegarnia jest w budynku KOSCIELNYM. Chodzi o to ze KK nie
              powinien przykladac reki do rozprowadzania takiej propagandy.
              • Gość: Oksana Re: To nie jest zamach na wolnosc slowa IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.12.03, 05:13
                Dla mnie sprawa bylaby bardziej wiarygodna gdyby gmina najpierw zwrocila sie do
                KK a potem do sadu. W tej chwili KK jest postawiony w sytuacji ze musi obalic
                wyrok sadu. To nie jest zbyt zreczne.

Gość portalu: Nath napisaŠŻ(a):

> Demokryt, mysle ze gminie zydowskiej nie chodzi tyle o to ze ta ksiegarnia
                > istnieje. Tak czy inaczej takie pisemka sa po Polsce rozprowadzane. Chodzi
                > glownie o to ze ta ksiegarnia jest w budynku KOSCIELNYM. Chodzi o to ze KK
                nie
                > powinien przykladac reki do rozprowadzania takiej propagandy.

• Gość: Nath Re: To nie jest zamach na wolnosc slowa IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 04.12.03, 08:03
                  > Dla mnie sprawa bylaby bardziej wiarygodna gdyby gmina najpierw zwrocila sie
                  do
                  > KK a potem do sadu.

A skad wiesz ze tak nie bylo? Wydaje mi sie ze ta studentka teologii ktora
                  rozdmuchala sprawe zwracala sie najpierw do wladz koscielnych.
                  • Gość: Oksana Re: To nie jest zamach na wolnosc slowa IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.12.03, 18:03
                    Tak czy inaczej dopiero teraz widze oficjalny list do prymasa.
                    W zadnej publikacji nie jest wspomniane ze gmina zydowska
                    zwracala sie w tej sprawie do KK. We wszystkich jest mowa
                    wylacznie o drodze sadowej.

A jesli ktos sie zwracal w ponizszym stylu
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9439075&a=9447569
                    co niestety czesto sie zdarza, to trudno zeby sie KK sie znizal
                    do takiego poziomu.

Gość portalu: Nath napisaŠŻ(a):

> > Dla mnie sprawa bylaby bardziej wiarygodna gdyby gmina najpierw zwrocila s
                    > ie
                    > do
                    > > KK a potem do sadu.
                    >
                    > A skad wiesz ze tak nie bylo? Wydaje mi sie ze ta studentka teologii ktora
                    > rozdmuchala sprawe zwracala sie najpierw do wladz koscielnych.

• oszolom.z.radia.maryja Dla mnie to jest ewidentny zamach na wolność słowa 04.12.03, 18:33
                Wono w sztuce obrażąc moralność i uczucie religijne wierzących ale nie wolno
                nic krytycznego napisać o przedstawicielach narodu wybranego..prawdziwa cnota
                krytyki sie nie boi!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom nie ma racji... 03.12.03, 18:47

> Oszolomie, decyzja byla na mocy dobrowolnego referendum.

-samo referendum mopże i było uczciwe ale z dostępem do mediów było już
            znacznie gorzej. przeciwnicy Unii praktycznie wprawie w ogóle nie mieli dostępu
            do mediów..to cud że aż 22,55% głosujących zagłosowało wbrew 90% mediów w
            Polsce, znamienny jest też fakt ze 40% olało referendum...dziś gdyby te
            referendum powtórzyć już 47% Polaków byloby przeciw!
            Nigdy nie bylo
            > referendum nt. przylaczenia do Rosji.
            -ależ było! w 1947 słynne trzy razy tak! oczywiście tam nie było wprost pytania
            czy chcesz by Polska była częścią ZSRR ale gdyby takie pytanie padło rezultaty
            łatwo moznaby przewidzieć zważywszy na to kto liczył głosy...

Ale nie odchodzmy od tematu. Jesli usunac
            > emocje, to ciagle nie widze problemu z ta ksiegarnia ani z prawem do
            > odwolywania sie. Wlasciwie to popieram. Zmusi to bowiem sedziow ze
            Strassburga
            > do przeczytania tych ksiazek i wydania jakiejs opinii. Wieksze mam zaufanie
            do
            > prawa niz do dyskusji na forum i nie wierze ze sprawa jest do wygrania.

- a jak oni wydaliby taki sam wyrok jak nasze sądy to do kogo będą sie Żydzi
            odwoływac?

Wyobraz
            >
            > sobie taki wyrok ze Barnes i Noble nie maja prawa sprzedawac protokolow
            medrcow
            >
            > syjonu na ktora to ksiazke niefortunnie powoluje sie GW. Wtedy naprawde
            byloby
            > ciekawie bo zaczela by sie dyskusja nt. konstytucji. Cos wiem nt. prawa i jak
            > ono dziala.

- paradoksy politycznej poprawności..ot co...
            • Gość: Oksana Re: Oszolom nie ma racji... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 19:01
              Musze wracac do roboty. Co do referendum, kazdy wie ze ani Europa ani Polska
              nie mialy wiele alternatyw niz zawrzec malzenstwo z rozsadku. Wielcy mezowie
              stanu, np. Papiez wypowiedzial sie na ten temat.

Co bedzie gdy sprawa zostanie przegrana w Strassburgu? Mysle ze ochota na
              dalsze odwolywanie sie bedzie spadac, koszta odwolywania beda rosnac, a w
              Polsce atmosfera polityczna sie oczysci. Roma locuta, causa finita. Poza tym
              tak naprawde to Gmina zydowska zdaje sobie sprawe ze koszta sa duze a szanse na
              wygrana sa male. Dlatego mowienie o Strassburgu to nacisk polityczny. Pozostaje
              pytanie czy polityka jest nad prawem czy prawo nad polityka. Naciski poza-
              prawne nigdy nie daja dobrych rezultatow dlugoterminowych.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom nie ma racji... 03.12.03, 20:12

> Musze wracac do roboty. Co do referendum, kazdy wie ze ani Europa ani Polska
                > nie mialy wiele alternatyw niz zawrzec malzenstwo z rozsadku. Wielcy mezowie
                > stanu, np. Papiez wypowiedzial sie na ten temat.
                >
                -myśle że gdyby referendum odbywało się treaz pewnie by się w ogóle w tym
                temacie nie wypowiadał

> Co bedzie gdy sprawa zostanie przegrana w Strassburgu? Mysle ze ochota na
                > dalsze odwolywanie sie bedzie spadac, koszta odwolywania beda rosnac, a w
                > Polsce atmosfera polityczna sie oczysci. Roma locuta, causa finita. Poza tym
                > tak naprawde to Gmina zydowska zdaje sobie sprawe ze koszta sa duze a szanse
                na
                > -oczyści? czyżbyś przewidywała jakieś pogromy antyzydowskie ?

> wygrana sa male. Dlatego mowienie o Strassburgu to nacisk polityczny.
                Pozostaje
                >
                > pytanie czy polityka jest nad prawem czy prawo nad polityka. Naciski poza-
                > prawne nigdy nie daja dobrych rezultatow dlugoterminowych.
                -prawo winno być prawem
    • oszolom.z.radia.maryja Wiadomości TVP1 pokazały księgarnię Antyk!!! 03.12.03, 19:59
      Coi za wspanniała reklama dla tej ksieęgarni! Pana Marcina Dybowskiego nigduy
      nie byłoby stać na oplacenie reklamy w najlepszym czasie oglądalności a tak
      dostał reklamę od TVOP za darmo!!!!!! stokrotne dzięki!! nareszczie TVP zaczęła
      się wywiązywać z obowiązków nadawcy publicznego polegająca na promowaniu
      narodowych wartosci!! Po takiej reklamie obroty księgarni z pewnością
      wzrosną...chyba się wybiorę do Warszawy odwiedzić tę księgarnie!!
      • Gość: chala Osmieszanie KK za antysemityzm tez dobre! IP: *.rdu.bellsouth.net 04.12.03, 04:55
        powoli , zmusimy gnoi do cywilizowanego postepowania.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: 04.12.03, 18:31
          Gość portalu: chala napisał(a):

> powoli , zmusimy gnoi do cywilizowanego postepowania.

- tzn kula w łeb? łagry? to są te wasze cywilizowane metody?
    • Gość: U Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.75.3.169.Dial1.Boston1.Level3.net 03.12.03, 20:06
      Chyba musi byc jakis balans miedzy grossovitzami,kosinskimi (i inna
      makulatura),i ksiazkami dla Polakow.
    • oszolom.z.radia.maryja Ks Prymas o nagonce na patriotycz ksiegarnię Antyk 03.12.03, 21:55

Poproszony przez dziennikarzy o komentarz w sprawie listu, prymas powiedział
      jedynie: "tym się zajmowała prokuratura, a ja nie chcę niczego narzucać w
      ograniczaniu słowa".
      info.onet.pl/837340,11,item.html
      -brawo księże Prymasie! takiej włąśnie postawy oczekiwałem od głowy kościola
      katolickiego. Jest rzeczą skandaliczną że lewacka frakcja w kościele występuje
      przeciw patriotyczno katolickiej księgarni..komu służą ludzie typu Boniecki czy
      Oszajca? zły ptak co włąsne gniazdo kala!
      • Gość: sp;lit Re: Ks Prymas o nagonce na patriotycz ksiegarnię IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.12.03, 23:16
        Ciekawe ilu z tych "intelektow" , syjonistycznych przytupasow kiedykolwiek
        bylo w kosciele ,...

Na stos !!! Dzisiaj samizdaty , jutro ich autorow a po jutrze protestujacych
        przeciwko samizdatom ,... Najpierw Zydow a reszta oszolomow cenzury solidarnie
        sama w ogien skoczy ,...

W sumie nie tak zle , w sumie tylko dwustu zmobilizowali i tylez za duzo .

Uklony dla prymasa !!! Thanks God for Internet !
        • Gość: T-l Na takie meszki jak wy to wystarczy chuchnąć czosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:22
          czosnkiem , aby zdechły, albo wlazły do swojej wampirzej trumny.
          Rodak!
      • Gość: chala Dobry ptak nie kala nawet brudnego gniazda swego? IP: *.rdu.bellsouth.net 04.12.03, 04:54
        moralnosc nazisty z LPRu!!! Smieciu czerny=, nigdy wladzy nie bedziecie miec!
        Za drogo kosztuje wysadzanie Saddamow przy pomocy Marines.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Dobry ptak nie kala nawet brudnego gniazda sw 04.12.03, 11:05
          Gość portalu: chala napisał(a):

> moralnosc nazisty z LPRu!!! Smieciu czerny=, nigdy wladzy nie bedziecie miec!
          > Za drogo kosztuje wysadzanie Saddamow przy pomocy Marines.

-twoje odzywki nie wnoszą niczego nowego do dyskusji myślisz kliszami i
          gotowymi schematami ukaształtowanymi w czasach Gomułki
    • Gość: sp;lit Re: Ks Prymas o nagonce na patriotycz ksiegarnię IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 04.12.03, 08:06
      I'm glad you know it , Genius :) Przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz bo o ile
      bledy wylapales (thank's) to motywu postu i tego co chce powiedziec
      nie "kupujesz" , Genius :)

Hitler tak zaczynal ,... Na poczatku spalil niewygodne ksiazki , pozniej
      zamknal czasopisma , zamknal ludziom mordy i urzadzil krysztalowa nocke ,
      reszta jest historia , Genius ,...

Uklony
      • Gość: tomek 1 Re: Ks Prymas o nagonce na patriotycz ksiegarnię IP: 5.5D* / 213.40.3.* 05.12.03, 01:08
        Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> I'm glad you know it , Genius :) Przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz bo o
        ile
        >
        > bledy wylapales (thank's) to motywu postu i tego co chce powiedziec
        > nie "kupujesz" , Genius :)
        >
        > Hitler tak zaczynal ,... Na poczatku spalil niewygodne ksiazki , pozniej
        > zamknal czasopisma , zamknal ludziom mordy i urzadzil krysztalowa nocke ,
        > reszta jest historia , Genius ,...
        >
        > Uklony

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Taak.

Primo: Nie pisz więcej łamaną angielszczyzną. Marnujesz czas swój i innych.

Secundo: Pisz o co Ci chodzi jak normalny człowiek. Coś tam bełkoczesz i znowu
        marnujesz czas swój i innych.

Tertio: Jeżeli nie potrafisz spełnić dwóch powyższych rad to lepiej siedź
        cicho.

• oszolom.z.radia.maryja Aj waj! poprawnie oburzeni!!! 04.12.03, 12:26
      "Rzeczpospolita" z 3.12. zamieściła list otwarty skierowany do księdza
      kardynała Józefa Glempa oskarżający księgarnię ANTYK mieszczącą się w
      podziemiach kościoła pw. Wszystkich Świętych w Warszawie o rzekomy antysemityzm
      i szerzenie nienawiści oraz domagający się jej usunięcia.
      Żaden z sygnatariuszy owego listu otwartego nie zaprotestował jednak przeciwko
      haniebnemu paszkwilowi "Zamiast procesu. Raport o mowie nienawiści" autorstwa
      S. Kowalskiego i M. Tulli zawierającego absurdalne oskarżenia Księdza Prymasa
      Glempa i innych arcybiskupów o antysemityzm i szerzenie "mowy nienawiści".
      Sugeruje to, że sygnatariusze listu otwartego podzielają poglądy autorów
      haniebnego paszkwilu, ale treść ich listu powinna być w takim razie zupełnie
      inna i dotyczyć osoby księdza kardynała J. Glempa.
      • Gość: Bis? Ty poobijany kościelny łbie , wyżeraczu datków cze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 14:32
        czep się swojego chlewa i ryj, a jak nie to się zmień, bo siejesz nianawiść do
        swoich współwyznawców, powinni cię ukamienować,ukrzyżować, obedrzeć ze skóry,
        rzucić lwom, masochisto, albo tylko zatkać mordę! Przez ciebie się skarżą
        Katolicy na tym forum o gnojenie!
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Ty poobijany kościelny łbie , wyżeraczu datkó 04.12.03, 16:02
          Gość portalu: Bis? napisał(a):

> czep się swojego chlewa i ryj, a jak nie to się zmień, bo siejesz nianawiść
          do
          > swoich współwyznawców, powinni cię ukamienować,ukrzyżować, obedrzeć ze skóry,
          > rzucić lwom, masochisto, albo tylko zatkać mordę! Przez ciebie się skarżą
          > Katolicy na tym forum o gnojenie!

- diadbekl w ornat się ubrał i na mszę ogonem dzwoni..ta przewrotność
          rozumowania to typowy zabieg socjotechniczny lewaków mających na celu skłocenia
          Polaków między sobą
          • Gość: Bis? Ty poobijany kościelny łbie , wyżeraczu datków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:30
            Nawet nie wiesz ,że jesteś lewostrętny! Ulep coś , zrób coś , zacznij się
            naprawiać. Według norm ekologicznych jesteś zwykłym pasożytem tego forum, a
            pożeracz to taki reducent jak dżdżownica, bez obrazy tego stworzonka, bo
            pożyteczne. Tobie się naparza lewa półkula mózgu z lewą i podobnie w sercu,
            szkoda słów na takiego oszogonka pożeracza datków.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Ty poobijany kościelny łbie , wyżeraczu datkó 04.12.03, 16:39
              bla bla bla...mnawet nie warto odpowiadać na taki post
              • Gość: Bis? Ty poobijany kościelny łbie , wyżeraczu datków!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:50
                Dalej obijaj te lewe półkulki jak ziarko piasku, bo ci się skurczą.
                • Gość: Oksana I tak trwa konstruktywny dialog.... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.12.03, 18:10

Ty poobijany kościelny ŠŻbie , wyżeraczu datków cze
                  Przeczytaj komentowany artykuŠŻ ť
                  Autor: Gość: Bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Data: 04.12.2003 14:32

+ odpowiedz na list

------------------------------------------------------------------------
                  czep się swojego chlewa i ryj, a jak nie to się zmień, bo siejesz nianawiść do
                  swoich wspóŠŻwyznawców, powinni cię ukamienować,ukrzyżować, obedrzeć ze skóry,
                  rzucić lwom, masochisto, albo tylko zatkać mordę! Przez ciebie się skarżą
                  Katolicy na tym forum o gnojenie!

• Gość: Bis? To nie dialog to wojna,młodych jeszcze można uczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:22
                    Takiego pożeracza datków jak ten oszołom już niczego nie nauczy, to ma lewe
                    półkule, ale ma też lewe geny jak i ja i to jego szczęście!
                    A tak na marginesie, żyj w większym komforcie psychicznym i sprawy prostowania
                    Kraju zostaw nam. Jesteśmy w środku cywilizacji europejskiej, na szczycie
                    mistycyzmu i na dnie technologicznym, może coś podeślesz. Ta głupota idzie z
                    wegetacji i biedy intelektualnych elit!
      • Gość: chala antysemicka swinia z antysemickiego. LPRu IP: *.rdu.bellsouth.net 04.12.03, 23:29
        Nie dzialacie w prozn=i i koszty waszego postepowania rosna. dla was i dla
        Polski.Caly weiat obiegla informacja o antysemickim handelku w kosciolach
        polskich i wysokiego obroncy prawa do antysemickiego geszefciku w katakumbach
        KK. Ciekawe jak to do tradycji katakumb katonazisci schodza, by podziemny
        biznesik robic na rasowej nienawisci.
        Lisciki podogonowskiego, pajaki, teraz prymasik glab.
        • Gość: sp;lit Re: antysemicka swinia z antysemickiego. LPRu IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.12.03, 00:11
          Zgadne kto puscil pare ,... JDL ? ,... Uwazaj na "rednecks" i uwazaj
          na "brothers" bo pamietaja S Lee Jackson przekret , dzisiaj oni dzis hajcuja :)

Cieplo ?
          • Gość: chala Re: antysemicka swinia z antysemickiego. LPRu IP: *.rdu.bellsouth.net 05.12.03, 01:22
            pamietasz co stalo sie z KKK?
            Zbankrutowali!
            Teraz sa prawa antyterrorystyczne. Mozna dolozyc wakacje na Kubie (guantanamo).
            Nie doceniasz FBI, widze.
            Obejrzyj sie dookola. Moze nie wiesz, ale 75% czlonkow waszych jest na zoldzie
            FBI.
        • Gość: Oksana Jeszcze jeden przyklad dialogu... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.12.03, 00:16
          Sluchaj chala, jak bylam w Polsce to zawsze mnie czyms straszyli. A to ze nie
          dostane podwyzki, a to paszportu a to ze mnie z pracy wywala. Ty niestety
          bardzo przypominasz mi te bolszewickie metody. Poslij na caly swiat informacje
          ze Barnes & Noble sprzedaja antysemickie ksiazki i ze to moze zagrozic USA.
          Albo zebys wiedzial co islamisci mowia, to przestalbys pluc na KK. Trafiles na
          osobe bardzo zaprzyjazniona z Zydami ale teraz rozumiem ile takie kanalie moga
          napsuc.

Gość portalu: chala napisaŠŻ(a):

> Nie dzialacie w prozn=i i koszty waszego postepowania rosna. dla was i dla
          > Polski.Caly weiat obiegla informacja o antysemickim handelku w kosciolach
          > polskich i wysokiego obroncy prawa do antysemickiego geszefciku w katakumbach
          > KK. Ciekawe jak to do tradycji katakumb katonazisci schodza, by podziemny
          > biznesik robic na rasowej nienawisci.
          > Lisciki podogonowskiego, pajaki, teraz prymasik glab.

• Gość: sp;lit tomek 1 ,... For Your eyes , poligloto w poklonie IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 04.12.03, 22:55
      Komu zaimponowales swym poprawnym angielskim ,... Z tym na F Angielski prosze
      idz sie popisywac bo tu o wolnosci slowa sie rozmawia , a to cos obcego dla
      wychowanego w Polsce subject od Her Majesty , Helki pasozyta ,...

Pokazal jezyk i uciekl ,... :)

Uklony
    • Gość: sp;lit Re: tomek 1 ,... For Your eyes , poligloto w pokl IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.12.03, 01:15
      Papuga cyco ? Cacadoo ? Egzemplarz na wymarciu ? :)

Cos mi wyglada ze jakis wzniosly cel Zyda aktywisty w obronie czegos tam , a
      w sumie maly mosiek pokazal jezyk i w Dluga ulice za wlasnym smrodem do domu do
      mamy na skarge podaza ,...

Uklony
      • Gość: tomek 1 Re: tomek 1 ,... For Your eyes , poligloto w pokl IP: 5.5D* / 213.40.3.* 05.12.03, 01:35

> Papuga cyco ? Cacadoo ? Egzemplarz na wymarciu ? :)
        >
        > Cos mi wyglada ze jakis wzniosly cel Zyda aktywisty w obronie czegos tam , a
        > w sumie maly mosiek pokazal jezyk i w Dluga ulice za wlasnym smrodem do domu
        do
        >
        > mamy na skarge podaza ,...
        >
        > Uklony

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Taak. Starasz się, ponury kretynie, obrazić, Żyda. A Żyd się kretynami nie
        przejmuje. Napisz coś jeszcze. Daj sie ludziom pobawić.
        • Gość: ausrian antisemiti Re: tomek 1 ,... For Your eyes , poligloto w pokl IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.12.03, 01:58
          A wiec , stad ta nutka nienawisci od poczatku ,... Well , moze skorka ci
          zgrubieje , (subject of the Crown) cenzury sie zachcialo ,... Bo co ? W imie
          czego ? Myslisz ze zamkniesz piwnice z ksiazkami w piwnicy pod kosciolem i
          nagle wszyscy zaczna Zyda kochac ? Idioto ,... Fabrykujesz cenzura wiecej
          wrogow
        • Gość: sp;lit Re: tomek 1 ,... For Your eyes , poligloto w pokl IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.12.03, 02:16
          A wiec , stad ta nutka nienawisci od poczatku ,... Well , moze skorka ci
          zgrubieje , (subject of the Crown) cenzury sie zachcialo ,... Bo co ? W imie
          czego ? Myslisz ze zamkniesz piwnice z ksiazkami pod kosciolem i nagle wszyscy
          zaczna Zyda kochac , wszystko bedzie cacy ? Idioto ,... Cenzura fabrykujesz
          wiecej wrogow ,... Proponuje zajrzyj do Austrii i pogadaj z ludzmi w barze ,
          ktorzy wybrali Haider'a i co sadza na temat Zydow-syjonistow ,...

Naprawde myslisz ze wygraliscie nagonka na demokratycznie wybranego
          reprezentanta regionu ? ,...

So stupid ,...
          • Gość: tomek 1 Re: tomek 1 ,... For Your eyes , poligloto w pokl IP: 5.5D* / 213.40.3.* 05.12.03, 07:31

> A wiec , stad ta nutka nienawisci od poczatku ,... Well , moze skorka ci
            > zgrubieje , (subject of the Crown) cenzury sie zachcialo ,... Bo co ? W imie
            > czego ? Myslisz ze zamkniesz piwnice z ksiazkami pod kosciolem i nagle
            wszyscy
            > zaczna Zyda kochac , wszystko bedzie cacy ? Idioto ,... Cenzura fabrykujesz
            > wiecej wrogow ,... Proponuje zajrzyj do Austrii i pogadaj z ludzmi w barze ,
            > ktorzy wybrali Haider'a i co sadza na temat Zydow-syjonistow ,...
            >
            > Naprawde myslisz ze wygraliscie nagonka na demokratycznie wybranego
            > reprezentanta regionu ? ,...
            >
            > So stupid ,...
            xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Hej Ty Stupid, dawaj dalej.
            • Gość: sp;lit Re: tomek 1 ,... For Your eyes , poligloto w pokl IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.12.03, 23:21
              Well , A subject of the Crown ,... Ustalone ,... Ty za cenzura , ja
              przeciw ,... Cos w to co wierze ,.. Cos co nigdy nie zrozumiesz ,... Stupid !

Uklony
              • Gość: tomek 1 Re: tomek 1 ,... For Your eyes , poligloto w pokl IP: 5.5D* / 213.40.3.* 06.12.03, 00:35

> Well , A subject of the Crown ,... Ustalone ,... Ty za cenzura , ja
                > przeciw ,... Cos w to co wierze ,.. Cos co nigdy nie zrozumiesz ,... Stupid !
                >
                > Uklony

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Ty słuchaj Stupid. Ustalone to jest to, że piszesz parszywie po angielsku.
                Teraz możemy śmiało, i z ufnością wielką w prawidłowość naszej oceny, dodać że
                po polsku też piszesz parszywie. Naucz się odmieniać przez przypadki polskie
                zaimki pytające. No i popracuj trochę nad interpunkcją.
                • Gość: sp;lit [...] IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.12.03, 01:02
                  • Gość: tomek 1 [...] IP: 5.5D* / 213.40.3.* 06.12.03, 01:11
                    • Gość: sp;lit [...] IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.12.03, 02:50
                      • Gość: tomek 1 [...] IP: 5.5D* / 213.40.3.* 06.12.03, 12:35
                  • Gość: tomek 1 Hej Ty, Stupid, OCENZUROWALI CIEBIE !!! IP: 5.5D* / 213.40.3.* 06.12.03, 22:40
                    • Gość: sp;lit Re: Hej Ty, Stupid, OCENZUROWALI CIEBIE !!! IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 07.12.03, 05:31
                      Ciebie tez :) ,... Co z tego ? I tak smierdzi kupa ,. Ooops ! Twoim poziomem :)
                      • Gość: tomek 1 Re: Hej Ty, Stupid, OCENZUROWALI CIEBIE !!! IP: 5.5D* / 213.40.3.* 07.12.03, 12:15

> Ciebie tez :) ,... Co z tego ? I tak smierdzi kupa ,. Ooops ! Twoim
                        poziomem :
                        > )

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ja wyleciałem bo cytowałem Twoje chamskie i wulgarne wypowiedzi. Znowu
                        zalatuje od Ciebie koprofilią. Zauważ od czego zacząłeś i jak szybko okazałeś
                        swoje prawdziwsze, infantylne oblicze. To forum jest pełne takich wypowiedzi.
                        A u Ciebie to sie zaczęło od ukłonów dla Prymasa a skończyło na całkowicie
                        porąbanych uwagach. Do tego należy dodać Twoją nieznajomość poprawnej
                        polszczyzny. (O poziomie Twojej angielszczyzny teraz zamilczmy. I tak będzie
                        zaraz poniżej.) To jest prawdopodobnie jeden z powodów, dla którego wpadasz
                        szybko, czy nawet błyskawicznie, w regresję i chamską frustrację.

A teraz gwoli przypomnienia:

Re: Ks Prymas o nagonce na patriotycz ksiegarnię
                        Przeczytaj komentowany artykuł »
                        Autor: Gość: tomek 1

> Ciekawe ilu z tych "intelektow" , syjonistycznych przytupasow kiedykolwiek
                        > bylo w kosciele ,...
                        >
                        > Na stos !!! Dzisiaj samizdaty , jutro ich autorow a po jutrze protestujacych
                        > przeciwko samizdatom ,... Najpierw Zydow a reszta oszolomow cenzury
                        solidarnie
                        > sama w ogien skoczy ,...
                        >
                        > W sumie nie tak zle , w sumie tylko dwustu zmobilizowali i tylez za duzo .
                        >
                        > Uklony dla prymasa !!! Thanks God for Internet !

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Your very simple sentence in English, with which you end your crazy racist and
                        loutish gibberish, contains two basic grammatical errors. You clearly do not
                        know the distinction between transitive and intransitive verbs in the English
                        language. Neither are you aware of the rules pertaining to the use of the
                        definite article and upper case letters. Why don't just keep quiet you
                        primitive and illiterate moron.

• Gość: sp;lit To nie cytaj i nie cytuj , tych cytatow , cymbale IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 07.12.03, 19:53
                          oscypku egomanii ,

Jesli cierpisz na ADD to z grzecznosci przypominam ze watkiem przewodnim tego
                          postu jest : Cenzura i to czy Strassburg ma decydowac o tym co powinni Polacy
                          czytac a co nie , i czy w ogole powinni cytac ci Polacy a nie moja poprawnosc
                          pisowni .

Jesli to Cie razi , to zaloz klub wzajemnej adoracji , polonistow-poliglotow
                          dla filosemitow , syjonistow i reszty holoty a nie zabieraj glosu na temat
                          cenzury , bo jako subject of the Crown niewiele masz do powiedzenia .

Wiadomo ze nie o to chodzi ,... Zamkniecie mordy krytykom polityki Syjonistow
                          jest Twoim i tych 200 tu przytupasow celem , a poziom na jakim dyskutujecie to
                          zagadnienie jest wlasnie na wspomnianym pod Ooops ! Poziomie , skad zapach
                          niemily , zapach cenzury .

Uklony

• Gość: tomek 1 Re: To nie cytaj i nie cytuj , tych cytatow , cymb IP: 5.5D* / 213.40.3.* 07.12.03, 21:31

> oscypku egomanii ,
                            >
                            > Jesli cierpisz na ADD to z grzecznosci przypominam ze watkiem przewodnim tego
                            >
                            > postu jest : Cenzura i to czy Strassburg ma decydowac o tym co powinni
                            Polacy
                            > czytac a co nie , i czy w ogole powinni cytac ci Polacy a nie moja
                            poprawnosc
                            > pisowni .
                            >
                            > Jesli to Cie razi , to zaloz klub wzajemnej adoracji , polonistow-poliglotow
                            > dla filosemitow , syjonistow i reszty holoty a nie zabieraj glosu na temat
                            > cenzury , bo jako subject of the Crown niewiele masz do powiedzenia .
                            >
                            > Wiadomo ze nie o to chodzi ,... Zamkniecie mordy krytykom polityki Syjonistow
                            >
                            > jest Twoim i tych 200 tu przytupasow celem , a poziom na jakim dyskutujecie
                            to
                            > zagadnienie jest wlasnie na wspomnianym pod Ooops ! Poziomie , skad zapach
                            > niemily , zapach cenzury .
                            >
                            > Uklony
                            >
                            xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nie i jeszcze raz nie, Stupid, wątkiem przewodnim tych postów jest radocha
                            jaką przynosi Twoja rasistowska głupota związana i z Twoim strachem przed
                            wolnością i z Twoimi buciorami, z których wyłazi słoma, i które to buciory
                            rzuciły Ci się na łeb miotając myśleniem Twoim troszkę w lewo i troszkę w
                            prawo. Twoja zaś pisownia jest bardzo w tym kontekście ważna, bo jest
                            parszywa. Pisownia ma znaczenie drugorzędne, a nawet i trzeciorzędne, jeżeli
                            treść jest dobra. A u Ciebie to i myślenie parszywe i pisownia - jak już,
                            powodowany koniecznością trzeźwego myślenia, zauważyłem wcześniej - też.

Ale, Stupid, uczyniłeś jednak pewne postępy. Jeszcze nie piszesz jak człowiek,
                            rzecz jasna, no ale co postęp, to postęp. Nauka nie poszła w las. Gratulacje.

Widzisz ja do Ciebie grzecznie i pedagogicznie a Ty się tak denerwujesz, ej,
                            Stupid!, daj sobie spokój.

A teraz pozwolisz, Stupid, coś gwoli przypomnienia:

> Well , A subject of the Crown ,... Ustalone ,... Ty za cenzura , ja
                            > przeciw ,... Cos w to co wierze ,.. Cos co nigdy nie zrozumiesz ,... Stupid !
                            >
                            > Uklony

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Ty słuchaj Stupid. Ustalone to jest to, że piszesz parszywie po angielsku.
                            Teraz możemy śmiało, i z ufnością wielką w prawidłowość naszej oceny, dodać że
                            po polsku też piszesz parszywie. Naucz się odmieniać przez przypadki polskie
                            zaimki pytające. No i popracuj trochę nad interpunkcją.

• oszolom.z.radia.maryja pozwólmy temu wątkowi upaść.. 05.12.03, 23:43
      nie umieszcajcie w nim już więcej wpisów
      • Gość: Bis? To spadaj do piekła podchajcować i wracaj,po obluc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 00:43
        Potańcz swoje ulubione aj waj, aj waj, aj waj tra lala la na rozzażonych
        węglach! Pozdrów przy okazji tam inkwizytorów, niektórych pa pieży i zwykłe
        cioty! A ja się za Ciebie pomodlę abyś z tego cało wyszedł!
        • oszolom.z.radia.maryja Re: To spadaj do piekła podchajcować i wracaj,po 06.12.03, 12:39
          Gość portalu: Bis? napisał(a):

> Potańcz swoje ulubione aj waj, aj waj, aj waj tra lala la na rozzażonych
          > węglach! Pozdrów przy okazji tam inkwizytorów, niektórych pa pieży i zwykłe
          > cioty! A ja się za Ciebie pomodlę abyś z tego cało wyszedł!

-tak to tak wygląda chrześcijańskie milosierdzie w twoim wydaniu? nic dziwnego
          ze na zachoidzie kościól przezywa kryzys skoro tam kierują tamtymi kościołami
          ludzie twojego pokroju
          • Gość: Bis? Oszołomku twoi koledzy Bet i Jagnieszka, toście r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 04:47
            To tak razem straszyliście w PRL czy w wiejskim młynie?
    • Gość: Varsovia Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.acn.pl 07.12.03, 14:28
      Jestem zszokowana ofertą wydawnictwa Antyk, którą właśnie obejrzałam na ich
      stronie www! Jest tam masa książek antykościelnych! Kimże jest ten pan Dybowski
      żeby krytykować ruch (Neokatechumenat) zatwierdzony już oficjalnie przez Stolicę
      Apostolską? A może pan Dybowski nie wie, że został zatwierdzony? Lub udaje, że
      nie wie? To samo tyczy się komunii świętej na rękę. Czyżby pan Wydawca nie
      wiedział, że to starożytna praktyka chrześcijańska? Taki "kształcuny" i
      "świadomy" polak-katolik?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka