goldziaa 11.08.09, 19:10 finanse.wp.pl/kat,111116,title,PSL-W-tej-chwili-prywatyzacja-KGHM-nie-jest-dobrym-pomyslem,wid,11391703,wiadomosc.html Kto i po co POgania ryżego Donka? Komu tak sie spieszy do wyprzedaży majątku narodowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chateau Re: PSL przeciw prywatyzacji KGHMu 11.08.09, 19:15 Ładne kwiatki :-) "Przewodniczący klubu PSL Stanisław Żelichowski uważa, że prywatyzacja w dobie kryzysu światowego nie jest najlepszym rozwiązaniem. Dodaje jednak, że w tej chwili nie widzi szans na wpływy do budżetu z innych źródeł. Nie można uzyskać dodatkowych funduszy przez podniesienie podatków ani obniżkę rent, emerytur i płac - zwrócił uwagę przewodniczący klubu PSL." Czyli jesteśmy na nie, ale jak inaczej - tego nie wiemy. "Zdaniem Żelichowskiego środki pozyskane z prywatyzacji powinny być przeznaczone na rozwój i modernizacje firm." Coś się Żelichowskiemu pozajączkowało. Jak właściciel sprzedaje akcje to pieniądze z nich uzyskane wydaje na to, co uważa za stosowne. Na rozwój i modernizację przeznacza się część zysku - czyli upraszczając - dywidendy. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: PSL przeciw prywatyzacji KGHMu 11.08.09, 19:17 "Chodzi o to, żeby uzyskać wpływy do budżetu państwa, nike tracąc jednocześnie pakietów kontrolnych w tych spółkach - wyjaśnił Żelichowski." I tu jest pies pogrzebany. Stanowiska dla kolegów z nadania partyjnego i większy tort do podziału. A wała! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: PSLowi juz się we łbie pie.... 11.08.09, 19:21 Przecież to spółką prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: PSLowi juz się we łbie pie.... 11.08.09, 19:23 KGHM jest tylko w tytule. Przeczytaj całość. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: PSLowi juz się we łbie pie.... 11.08.09, 19:31 Ale z tematem się zgadzam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: PSL przeciw prywatyzacji KGHMu 11.08.09, 19:19 Sprzedanie części akcji to prywatyzacja? Mam te akcje zakupione i ładny profit był z dywidend. Czy to oznacza, że już sprywatyzowane? Że gdy dokupię więcej akcji KGHM to już będzie sprywatyzowane? Wyprzedaż majątku narodowego? Ja gdzieś z tymi akcjami wyjadę i majątek zniknie narodowy? Co ty bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: wyrzucenie kilku-kilkunastu milonow 11.08.09, 19:27 akcji na rynek spowoduje zalamanie sie kursu KGHM, to jest kiepski pomysl informowac o tym rynki i inwestorow ze chce sie sprzedac za 1,5 mld akcji na GPW ...chyba ze jest juz inwestor. Wrobelki cwierkaly w ubieglym roku ze akcje KGHM byly skupowane przez inwestorow niemieckich i to oni odpowiadaja za spadek ceny akcji KGHM o ponad 80%... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: wyrzucenie kilku-kilkunastu milonow 11.08.09, 19:31 Możesz rozwinąć jak skupowanie akcji odpowiada za ich spadek? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: to klasyk gieldowy 11.08.09, 19:38 mozna to robic jesli ma sie pewne instrumenty w reku czyli kase...blokujac batonami podaz czyli wzrost, podkladasz z lewej strony koszyk do ktorego wadaja coraz tansze akcje. Jest jeden z instrumentow spekulacji gieldwych. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: wyrzucenie kilku-kilkunastu milonow 11.08.09, 19:32 ossey napisał: > akcji na rynek spowoduje zalamanie sie kursu KGHM, to jest kiepski pomysl > informowac o tym rynki i inwestorow ze chce sie sprzedac za 1,5 mld akcji na GP> W> ...chyba ze jest juz inwestor. > Wrobelki cwierkaly w ubieglym roku ze akcje KGHM byly skupowane przez> inwestorow niemieckich i to oni odpowiadaja za spadek ceny akcji KGHM o ponad 80%... Błąd. Powinni zrobić to niespodziewanie. Teraz aby zarobić skupuje się akcje KGHM na short. Zysk pewny jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Teraz wydaje sie ze warto sprzedac akcje 11.08.09, 19:40 bedzie taniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Teraz wydaje sie ze warto sprzedac akcje 11.08.09, 19:42 ossey napisał: > bedzie taniej.... Sprzedać gdy kto ma na long i zakupić je na short - na zyski na spadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Teraz wydaje sie ze warto sprzedac akcje 11.08.09, 19:55 W to mozna sie pobawic...ale jest teraz sporo innych ciekawych spolek w ktore dadza dobry zysk w najblizszym czasie. Z KGHM wydaje sie ze kurs spadnie w okolicy 75,65 a jesli ta cena zostanie przebita w dol to zobaczymy cene 63,20 za akcje. Ja czekam i chyba bardziej na 63,2 niz na 75,65 Odpowiedz Link Zgłoś
konto_ehehehe Re: PSL przeciw prywatyzacji KGHMu 11.08.09, 19:36 goldziaa napisał: > Kto i po co POgania ryżego Donka? Komu tak sie spieszy do wyprzedaży > majątku narodowego? jak nie będą chcieli wziąć teraz stoczni to donek dorzuci 10% KGHMu RATUJCIE GRADA BO ON SPADA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
goldziaa POlecam uwadze komentarze internautów 11.08.09, 19:39 finanse.wp.pl/kat,111116,title,Rzad-podjal-decyzje-w-sprawie- KGHM,wid,11392141,wiadomosc.html?ticaid=188c3&_ticrsn=5 :) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Jak zwykle - gołda łże jak bura.... 11.08.09, 20:05 wystarczy przeczytać zalinkowany tekst. A propos "wyprzedaży majątku narodowego", to ci, którzy dziś mordy darli robiąc 2-godz. strajk, swoje akcje (15%) już dawno sprzedali. Jestem za tym, by hołota pokryła straty (20 mln dziennie). Odpowiedz Link Zgłoś
goldziaa [...] 11.08.09, 20:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Jak zwykle - gołda łże jak bura.... 11.08.09, 20:52 etta2 napisała: > wystarczy przeczytać zalinkowany tekst. > A propos "wyprzedaży majątku narodowego", to ci, którzy dziś mordy > darli robiąc 2-godz. strajk, swoje akcje (15%) już dawno sprzedali. > Jestem za tym, by hołota pokryła straty (20 mln dziennie). Mieli w ręku 15% własności firmy. Pozbyli się tej własnosci i mordy teraz drą? A do roboty! Pensji nie dostajesz? To jest inny poziom - tam, co, którzy opłacanie pensją wypracowują zysk, i ci, którzy zasilając kasę firmy mają jej akcje. Oni tego nie rozumieją te zwionskowce? Ile oni mają akcji firmy do której chcą wtrącać się ze swoim rzadzeniem? Mieli 15%, sprzedali! A poooooszli wy! Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek11 Ja też jestem za tym!Niech POkaże kwity tych opłat 11.08.09, 21:06 porannakawa22 napisała: Jestem za tym, by hołota pokryła straty (20 mln dziennie). ---> ... Tusk, Balcerowicz, Boni, Bartoszewski, Chlebowski, Nowak, Karpiniuk ... > A poooooszli wy! Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Ja też jestem za tym!Niech POkaże kwity tych 11.08.09, 21:33 1normalnyczlowiek11 napisał: > > ---> ... Tusk, Balcerowicz, Boni, Bartoszewski, Chlebowski, Nowak, Karpiniuk ... Są w rządzie, który jest właścicielem - obecnie 40% pakietu akcji. Chcesz oglądać? Jaki masz w tym cel? Kaczyńscy mieli i nie wykorzystali dla naszego dobra. Wiesz jak Mielec sprzedali? Z gotowymi samolotami na pasach startowych? Gdy zapytasz o to Kaczyńskich lub kogokolwiek z ichniej ferajny mdleją i buzię w ciup. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek11 Poczekam aż odpowiesz na ten post poniżej :) 11.08.09, 22:37 porannakawa22 napisała: Chcesz oglądać? Jaki masz w tym cel? > Wiesz jak Mielec sprzedali? Z gotowymi samolotami na pasach startowych? Odpowiedz Link Zgłoś
golldzia kogo reprezentujesz pisząc i hołocie? 12.08.09, 07:10 chyba zydokomune.ONI jak nie bydło to barany mowia majac na mysli Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek11 Ta sama ekipa chciała sprzedać KGHM za 400mln$ 11.08.09, 21:13 goldziaa napisał: PSL przeciw prywatyzacji KGHMu ---> kilkanaście lat temu, ale złodziejski biznes wtedy się nie udał a niedoszły nabywca zbankrutował po niedługim czasie. Swoją drogą ciekawe, jakie byłyby losy Eureko, gdyby nie wyszło z PZU. Odpowiedz Link Zgłoś