ufonet 01.09.09, 13:57 Niewygodna dla Watykanu rocznica, lepiej przemilczeć 60 milionów ofiar. Jeszcze bym coś dodał ale lepiej przemilczę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: Watykan zapomniał o 70 rocznicy wybuchu II WŚ 01.09.09, 14:01 pewnie im sie przypomniało,ze poprzednik Benka błogosławił naród mający na klamrach pasów napis Gott mit uns. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Watykan zapomniał o 70 rocznicy wybuchu II WŚ 01.09.09, 14:04 a po co ma sie Watykan odzywac i przypominac , ze sie w czasie II WS modlili o intensywnie pokoj ? A okazalo sie ,ze pomimo ich modlitw do Wszechmocnego Boga , 55 milionow ludzi poszlo do piachu ? . Ktos im telefon zmanipüulowal czy jak ? . Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Tak, jest udowodnione, ze niestety diablowi 01.09.09, 14:18 udalo sie dostac w tym czasie wojny do tajnego kodu lacznosci piusa 12 i przeklamywal informacje do boga. Ten nie domyslajac sie manipulacji diabelskich, wykonal (zawsze to robi lubiejac ogromnie spelniac zyczenia swych wiernych wyrazone w modlitwach) i zabral do siebie tych 55, 60, czy 70 mln ludzi. Trzeba wiedziec, ze bez podszeptow papieskich, bog nie moze wiedziec, ktora ze stron konfliktu jest dobra a ktora zla, no bo niby skad mialby wiedzic? Ot glupawy dziadunio. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: To byli wspólnicy Hitlera 01.09.09, 14:23 B XVI zaszyl sie w Castel Gandolfo i modli sie za poleglych zolnierzy elitarnych jednostek SS. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll hitlerek mail wielu wspolnikow! 01.09.09, 14:26 Napewno nie byli nimi rosjanie! Wszystkich innych niestety mozna podejrzewac o wspoludzial. Najwiecej nalezy podejrzewac o wspoludzial tych, co najwiecej zyskali na I i II wojnie swiatowej. hitlerek byl tylko psem ktorego szczuto we wlasnych interesach. Polska w ogole nie liczyla sie w tych rozgrywkach, niestety przyszlo jej "lezec" geograficznie w zlym miejscu. Wielcy szykowali sie do nowego rozdania kart na arenie swiatowej, rozdania kart w ktorym grano o wielkie pieniadze! Tak, jak zawsze sprawa sprowadzala sie do panowania nad s wiatem, w ostatecznym rozrachunku do zyskow i pieniedzy. Chodzilo o nowa mape politycznego swiata, gdzie stany mialy byc hegemonem. I zostaly! Oczywiscie, ze one samy w tym zadnego udzialu nigdy nie braly :))))). To przeciez taki szlachetny kraj! :))))) Hodowany na idealach holuludu. Kto jest lepszym nauczycielem marale jak nie ta wytwornia bajek? A teraz milosnicy tego mocarstwa zabierajcie sie do warczenia, plucia i wyzwisk. Idzie tez na jakis dobry film rodem z hollylod. Poslincie sie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: hitlerek mail wielu wspolnikow! 01.09.09, 14:39 kwirszyll napisał: > > Napewno nie byli nimi rosjanie! Najbardziej trafny komentarz do tego co napisałeś jest w 15 sekundzie tego filmu... www.youtube.com/watch?v=YDt1W6ORHZA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Watykan 01.09.09, 14:41 Watykan z naboznym obliczem , zatopiony w modlitwach , "przez firanke z palacowego okna " spogladal , jak mordercy Chrystusa sa zagazowywani . Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Watykan 01.09.09, 14:43 karbat napisał: > Watykan z naboznym obliczem , zatopiony w modlitwach , "przez > firanke z palacowego okna " spogladal , jak mordercy Chrystusa sa > zagazowywani . To Rzymian do gazu poslano? :p Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Watykan 01.09.09, 14:55 pies_na_czarnych.o napisał: > > > Watykan z naboznym obliczem , zatopiony w modlitwach , "przez > > firanke z palacowego okna " spogladal , jak mordercy Chrystusa > >sa zagazowywani . > > To Rzymian do gazu poslano? > :p psie ;) , oni "patrzali przez firanke" jak facet z twojego bloku , widzacy jak kopia na ulicy lezacego na ziemi i nie robi NIC . Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Watykan 01.09.09, 14:57 karbat napisał: > pies_na_czarnych.o napisał: > > > > > Watykan z naboznym obliczem , zatopiony w modlitwach , "przez > > > firanke z palacowego okna " spogladal , jak mordercy Chrystusa > > >sa zagazowywani . > > > > To Rzymian do gazu poslano? > > :p > psie ;) , oni "patrzali przez firanke" jak facet z twojego > bloku , widzacy jak kopia na ulicy lezacego na ziemi i nie robi > NIC . Tak, wiem. Chodzilo mi jednak o tych co Chrystusa na krzyzu powiesili. Przeciez to byli Rzymianie. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Watykan 01.09.09, 14:50 powtarzacie bzdury za fałszywką wytworzoną przez służby bolszewickiej Rosji,co niedawno było publicznie udostępnione,,żale kierujecie pod niewłaściwy adres,dlaczego to Rabini i uczeni w piśmie nie wystarczająco mocno wznosili modły,że w tak okrutny sposób zostali potraktowani:? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Watykan 01.09.09, 14:58 Chłopie, dobra rada ode mnie. Nie podejmuj dyskusji ze zwierzęcymi antyklerykałami. Zjedzą cię. Ich świat to nawalanka na KK, a powiedz im, ze w swoim zacietrzewieniu są podobni do ojca Tadeusza (tylko z odmiennych pozycji) to obrażą się. Wg o.Tadeusza to masoni i cykliści, a według marinero-kwirszylów to Kk jest "wszystkiemu winien"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Watykan 01.09.09, 15:00 kubala11 napisał: > Chłopie, dobra rada ode mnie. A o co ciebie chodzi ksiezulku? :p Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 [...] 01.09.09, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: hitlerek mail wielu wspolnikow! 01.09.09, 15:32 Mołotow,Stalin utracili obywatelstwo Zw.Radzoeckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Watykan zapomniał o 70 rocznicy wybuchu II WŚ 01.09.09, 14:46 GOT MIT UNS! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Watykan zapomniał o 70 rocznicy wybuchu II WŚ 01.09.09, 14:55 porannakawa20 napisała: > GOT MIT UNS! :o( www.waffen-ss.no/merker/belt-pol-alu.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Watykan zapomniał o 70 rocznicy wybuchu II WŚ 01.09.09, 14:58 Gott - ja,ja! Aber naturlich! Odpowiedz Link Zgłoś
dewot007 Re: Watykan zapomniał o 70 rocznicy wybuchu II WŚ 01.09.09, 14:49 O moralności niemiecka głowa katolików wypowiada się, gdy to nie dotyczy Rzeszy ! Lub gdy dotyczy wpływów do kasy watykańskiej. W pozostałych przypadkach - NIE NUDŹCIE !!! . . . "Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" – Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06 Odpowiedz Link Zgłoś
tatarak11 same zawodowe agenty wpływu,spełniaja zawód swój 01.09.09, 14:57 jesli kogos obraziłem, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Papa mógł przypomnieć postać nuncjusza Cortesiego 01.09.09, 15:26 To za jego pośrednictwem Pius XII namawiał Polaków do oddania Niemcom Gdańska, a polskiej prasie sugerował, by pisząc o III Rzeszy przyjmowała umiarkowany ton. Papa mógłby też zacytować "Osservatore Romano" z września 1939, które podało "Dwa cywilizowane narody rozpoczynają wojnę" - tak jakby również Polska rozpoczynała wojnę. Jeżeli ktoś w Polsce oczekuje dziś przeprosin za II wojnę, to wzrok powinien skierować w kierunku niemieckiego Papy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Papa mógł przypomnieć postać nuncjusza Cortes 01.09.09, 15:30 > to wzrok powinien skierować w kierunku niemieckiego Papy. > Jaka to jest roznica, czy on jest niemiecki, polski, czy jakis tam inny. Przeciez oni wszyscy byli i sa zwolennikami faszyzmu. :( Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Vatykan zapomnial 01.09.09, 15:37 wiem ,wiem , ze watykan w przewazajacej czesci to stracy z miazdzyca i nadcisnieniem , ale od przypominania pewnych rzaczy maja modych ,przystojnych sutannikow . Moim zdaniem Watykan nie zapomnial , on tylko dyplomatycznie ( z poboznym wyrachowaniem ) po katolicku , przemilczal , niewygodna dla niego rocznice . z trupow juz dawno temu pogrzebanych nic nie maja ,co innego jakas nowa katastrofa , wojna , mozna sie pchac na wizje i sie gorliwie przed kamera modlic . Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Papiez zmywa lzy z polskich policzkow... 01.09.09, 15:36 Porażonym klęską wrześniową Polakom przypomniał o tym specjalnym orędziem z dnia 30 IX 1939 roku Pius XII: "łzy dla chrześcijanina mają swą nadnaturalną wartość i słodycz." Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Papiez zmywa lzy z polskich policzkow... 01.09.09, 15:43 swarozyc napisał: > Porażonym klęską wrześniową Polakom przypomniał o tym specjalnym >orędziem z dnia 30 IX 1939 roku Pius XII: >"łzy dla chrześcijanina mają swą nadnaturalną wartość i słodycz." To musial byc jakis SADYSTA pieprzony , gdyby mu nawet tylko kilku klechow wymordowano , to te slowa by mi przez gardlo nie przeszly ..... . Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Warto przypomnieć słowa Józefa Becka 01.09.09, 15:48 Przebywający na emigracji w Rumunii polski minister spraw zagranicznych, Beck, w rozmowie z ambasadorem Włoch w Bukareszcie powiedział: „Jednym z głównych odpowiedzialnych za tragedię mojego kraju jest Watykan. Za późno spostrzegłem, że prowadzimy politykę zagraniczną, która służy jedynie egoistycznym celom Kościoła katolickiego". Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Warto przypomnieć słowa Józefa Becka 01.09.09, 15:52 l.george.l napisał: > Przebywający na emigracji w Rumunii polski minister spraw zagranicznych, Beck, > w > rozmowie z ambasadorem Włoch w Bukareszcie powiedział: „Jednym z główny > ch > odpowiedzialnych za tragedię mojego kraju jest Watykan. Za późno spostrzegłem, > że prowadzimy politykę zagraniczną, która służy jedynie egoistycznym celom > Kościoła katolickiego". No to juz wiadomo skad Ruscy maja kwity na Becka. :p Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Warto przypomnieć słowa Józefa Becka 01.09.09, 15:53 Watykan był zawsze antypolski. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll watykan jest wylacznie prowatykanski! 01.09.09, 17:48 oni tam mysla wylacznie o panu bogu (mamona), ktoremu wdziecznie sluza chodzac ladnie ubrani i jezdzac luksusowymi samochoddami. Bo tak sie panu podoba! - Nie naleze i nie nalezalem do zadnej partii politycznej. W ocenie spraw miedzynarodowych i polityki posluguje sie wylacznie wlasnym rozumem. Nie ulegam zadnemu formowaniu przez media. Jestem calkowicie niezalezny. Po przyjrzeniu sie wlasnej religii uznalem, ze nie jest mi z nia po drodze. Stefan Maliczewski, proboszcz parafii w Dretyniu, wypomniał mieszkańcom, że na tacy lądowały banknoty o niskich nominałach, Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Warto przypomnieć słowa Józefa Becka 01.09.09, 15:54 Beck jak to polak, madry po szkodzie.. nota bene, to zdaje sie on byl kierownikiem polskiej polityki zagranicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Joseph Ratzinger tym się różni od waszego idola 01.09.09, 15:55 Gintera Grassa, że nie zapomniał nigdy o swojej trudnej przeszłości i w sposób wyjątkowo wyważony oraz taktowny odnosi się do zbrodni III Rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzolysapala Re: Joseph Ratzinger tym się różni od waszego ido 01.09.09, 15:58 Zarobili na pogrzebach jak nigdy. Chwalmy pana. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Joseph Ratzinger tym się różni od waszego ido 01.09.09, 16:04 bardzolysapala napisał: > Zarobili na pogrzebach jak nigdy. Chwalmy pana. Oni czyli kto? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Joseph Ratzinger tym się różni od waszego ido 01.09.09, 15:59 a-siek napisała: > Gintera Grassa, że nie zapomniał nigdy o swojej trudnej przeszłości > i w sposób wyjątkowo wyważony oraz taktowny odnosi się do zbrodni > III Rzeczy. > On osobiscie byl trybikiem tej zbrodniczej machiny :) Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Joseph Ratzinger tym się różni od waszego ido 01.09.09, 16:04 pies_na_czarnych.o napisał: > On osobiscie byl trybikiem tej zbrodniczej machiny :) Rzeczywiście, bardzo zabawne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Nie dziwię się, w końcu ksiądz Tiso ... 01.09.09, 21:17 ...był 3 agresorem po Adolfie i Josifie. Ten katolicki ksiądz płacił Adolfowi za spalanie w krematoriach Żydów, nigdy Watykan nie pozbawił go święceń kapłańskich za napaść na Polskę i pomoc w zabijaniu Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciuirl Re: Watykan ma w dupencji takie tematy. 01.09.09, 21:25 Tylko idioci mysla ze ktokolwiek z watykanu i calego z reszta kleru przezywa takie rocznice,lub obchody.Te pasibrzuchy patrza tylko na swoja kieszen ,czego przyklady mamy na codzien w swoim otoczeniu.A wprawna manipulacja glupimi co biegaja do kosciolka i wala im kase, daje rezultaty.Wiec w takim przypadku jak im ktos nie wysle oficjalnego zaproszenia gdzie na koncu jest wymieniona suma wielo zerowa to oni na to sraja. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Watykan zapomniał o 70 rocznicy wybuchu II WŚ 01.09.09, 21:34 Dla Watykanu wazniejsza jest smierc pojedynczego księdza /nawet przypadkowa/, niż smierc milionów barankow. Odpowiedz Link Zgłoś