Dodaj do ulubionych

USZY NIE CHCĄ STAĆ

02.06.06, 15:36
Witam wszystkich:) Moje maleństwo ma ponad 8 tyg, i niestety uszka jeszcze mu
nie stoją. Podaję mu wapno, i masuję uszy, ktore ogoliłam z włosów. Mam
zamiar skleić mu uszka, chociaz nie bardzo wiem jak się do tego zabrać.
Weterynarz zalecil jeszcze, zeby mu dawać nózki gotowane, ktore zjadł z
wyjatkowym apetytem bo jest strasznym niejadkiem:((( Napiszcie do kiedy jest
szansa, ze mu stana uszka? Jesli nie to czy ktos z Was kopiował swojemu
pupilowi uszy? Chociaż wiem, ze to zabronione.. ale wyczytałam ze powinno sie
to zrobic, poniewaz yorki maja tendencje do zapalenia uszu - nie chcialabym
go szpikowac antybiotykami..

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama-rybki Re: USZY NIE CHCĄ STAĆ 04.06.06, 13:52
      Daj spokój psu!Niech ma klapnięte...nic mu nie będzie.Mam wielu znajomych,których Yorkom uszki nie
      stoją i wcale na uszy nie choruja!To jakaś bzdura...

Ewentulanie spróbuj skleić czy odpowiednio karmić ale nie okaleczaj psa!
      Zapewniem Cię,że tylko dla Ciebie ma to znaczenie ... dla psa nie ma...

A.
      • markela Re: USZY NIE CHCĄ STAĆ 04.06.06, 17:29
        hej -właśnie odpisałam Ci na skrzynkę w dogomanii :)to ja właścicielka yorka -
        Tiko - ja absolutnie odradzam kopiowania uszu - szczeniak jest bardzo młody i w
        tym wieku to normalne że uszka klapią . Kup w zoologicznym fosforan wapnia (sam
        bez innych witamin) i podawaj jedną tabletkę dziennie ,dokładnie wygól ucho w
        1/3 długości licząc od koniuszka i obetnij równo wystające włoski na uchu .
        Często masuj uszka np w trakcie zabawy ,czy snu psiaka ,tak poprostu palcami
        lekko masuj . Gdy po tygodniu nie będzie efektu zaklej plasterkiem takim
        papierowym z apteki na dwa dni najpierw jedno ucho ,a potem drugie i zrób takie
        małe rusztowanie aby uszka były razem postawione .U mnie w galerii jest tam na
        pierwszej stronie takie zdjęcie właśnie ze sklejonymi uszkami możesz skorzystać
        i coś podpatrzeć :) Acha nie zostawiaj zaklejonych uszek dłużej niż na dwa
        dni - przerwy w klejeniu są konieczne .Pozdrawiam
    • marrgott Re: USZY NIE CHCĄ STAĆ 30.10.06, 00:43
      Moja sunia ma już 2,5 roku i ma oklapnięte uszy. I nic złego się nie dzieje:)
      Jest piękna i radosna:)
      • alusia39 Re: USZY NIE CHCĄ STAĆ 06.11.06, 22:14
        ja wygrałam walke o uszka.Moja sunia jedna ma 6 miesiecy i piekne sztywno
        stojace uszka.Druga,ma 5 miesiecy i dopiero od 2 tyg uszka stoja.Dalam za
        wygrana jakis miesiac temu,przebolałam klapciate uszka,zreszta bardzo
        duze...nietoperzowe.Ale jakies dwa tygodnie temu,scielam wloski na uszkach i na
        jedna noc splastrowalam uszka.Tak dla pewnosci,ze zrobilam wszystko.I rano
        uszka staly i tak jest do tej pory,nawet na chwileczke uszko nie oklaplo.Trzeba
        uzbroic sie jak widac w cierpliwosc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka