Dodaj do ulubionych

PIZZERIA DIABOLICA

04.08.12, 21:38
Ostatnio ze znajomymi odwiedziłam Pizzerię Diabolica w Serocku.
Od samego wejścia byliśmy niemiło zaskoczeni - wycieraczka brudna- nie sprzątana chyba z miesiąc. Kelnerka potraktowała nas jak powietrze- nie odpowiedziała na nasze powitanie , była zajęta pisaniem sms-ów. W lokalu nie ma informacji, mówiącej o braku obsługi kelnerskiej,dlatego byliśmy zdziwieni jak usłyszeliśmy tylko szorstkie - " zamawiamy przy barze". Dostaliśmy brudne sztućce- chyba kelnerka nie wie co to polerowanie, tu też kolejny komentarz,,maszyna nie domywa". Potem zasmakowaliśmy wyśmienitą pizze- Pizzeria z Wierzbicy może jedynie pozazdrościć. Aż dziwne ,że lokal z tak dobrą pizzą zatrudnia niewykwalifikowaną kelnerkę, która zamiast przyciągać klientów, zniechęca. Byliśmy oburzeni! Po wizycie w Diabolice utwierdziliśmy się w przekonaniu , że blondynki nie należą do zbyt inteligentnych. A w szczególności - stare zgorzkniałe.
Od tamtej pory zamawiamy tylko telefonicznie.
Obserwuj wątek
    • tomik.w Re: PIZZERIA DIABOLICA 06.08.12, 09:35
      byłem tam rok temu i pizza była wysmienita. reszta niestety nie i jak widzę przez rok nic się nie zmieniło.
      • maqez76 Re: PIZZERIA DIABOLICA 07.08.12, 16:40
        Dwa tygodnie temu, w niedzielę telefonicznie zamówiłem pizzę z odbiorem własnym, maksymalny czas oczekiwania miał wynosic 40 min. Po tym czasie, okazało się, że jeszcze muszę czekać 10 min. I nie byłoby nic w tym dziwnego, gdyby nie powalający tekst kelnerko-kasjerki tj. ,, rezygnuje pan?". Powtórzyła to trzy razy, po czym odpowiedziałem, że rezygnuję i wyszedłem. Takie zachowanie się w głowie nie mieści, po prostu paranoja! Gierek i komuna powraca w Serockusad
        • piotrek7504 Re: PIZZERIA DIABOLICA 08.08.12, 07:52
          Obsługa fatalna rzeczywiście, wygląd lokalu też daje wiele do życzenia, ale nie jest to już tak istotne jak sama atmosfera..., potencjalny klient to natręt...
    • werttgy Re: PIZZERIA DIABOLICA 08.08.12, 11:07
      otwarcie Da Grasso=zamknięcie diabolicy.
      smak pizzy taki sam, a przynajmiej byłaby obsługa i podejście do klienta lepsze. nie wspomnę już o cenach i smaku sosówuncertain
    • malwinek25wp.pl Re: PIZZERIA DIABOLICA 11.08.12, 17:38
      OD MIESIĄCA KIEDY ROBI PIZZE PAN ''LALUS'' TO PIZZE SĄ SPALONE I NIE SMACZNE. A JEŚLI CHODZI O NIE ŁAD TO NIE MA ZNACZENIA BO JAK KTOŚ JEST GŁODNY TO I TAK ZJE! JADŁAM TAM PARĘ RAZY I NIE TRAFIŁAM NA BRUDNE SZTUĆCE.
      • mila_28 Re: PIZZERIA DIABOLICA 11.08.12, 20:39
        Może Tobie nie przeszkadza jedzenie nawet w chlewie- nie wiem, ale czystość jest najważniejsza. Większość ludzi przychodzi nie tylko głodna , żęby zjeść ale też ,żeby posiedzieć z przyjaciółmi czy sympatią w miłym miejscu. Zastanawiam się co masz w domu skoro mówisz, że porządek jest mało istotny. Jeśli jest brudno na sali to i na zapleczu też pewnie lepiej nie jest- a to tam przygotowuje się wszystko.
      • mila_28 Re: PIZZERIA DIABOLICA 11.08.12, 20:40
        a i NIE ŁAD pisze się RAZEM
      • tadeo_w Re: PIZZERIA DIABOLICA 11.08.12, 21:01
        malwinek25, jeśli przychodzisz ,,towarzysko" na pizzę pracowniczą, to wcale się nie dziwię, że nic nie jest w stanie Ci przeszkodzic ją zjeść. Ważne, aby było dużo i tanio, atmosfera nie jest istotna. Proponuję od zaplecza ze śmietnika, będzie za darmosmile

• tiret_wp Re: PIZZERIA DIABOLICA 12.08.12, 10:46
      widzę ostrą wymianę zdań, pewnie w diabolice mają konflikt.
      nie zmienia to faktu, iż kelnerki rzeczywiście są leniwe, a potencjalnego klienta traktują jak intruzasad a szkoda...bo żarcie świetne, duży +
      • dorotammc Re: PIZZERIA DIABOLICA 13.08.12, 14:55
        Zamiast narzekać na forum, może warto skontaktowac się z kierownictwem/właścicielem i podzielić się tymi uwagami? To chyba skuteczniejsze i konkretniejsze rozwiązanie?
    • rafka78 Re: PIZZERIA DIABOLICA 20.08.12, 10:31
      byłam wczoraj i mogę podpisać się pod wszystkimi negatywnymi postami.
      pizza, rzeczywiście spalona i gumowata, obrzydliwa!
      • imicus Re: PIZZERIA DIABOLICA 29.08.12, 07:26
        Nie jest to prawda, veni, vidi, vici. smile
        Pizza normalna, lokal normalny. Ale cóż widać konkrencja nie spi.

rafka78 napisał(a):

> byłam wczoraj i mogę podpisać się pod wszystkimi negatywnymi postami.
        > pizza, rzeczywiście spalona i gumowata, obrzydliwa!
        • tomik.w Re: PIZZERIA DIABOLICA 29.08.12, 09:01
          A czy w Serocku widziałeś konkurencję dla pizzerii? Aktualnie normalny lokal tego typu to kelner/ka przyjmujący/ca zamówienie. Płatność za usługę na samyn końcu, a nie z góry. Posprzątane talerze i wyczyszczony stół po wyjściu klienta. Lokal czysty bez odpadającej farby itp.
          czy tak jest w Diabolice?
          • neothor Re: PIZZERIA DIABOLICA 29.08.12, 15:50
            Widać ,że właściciele nic nie robią aby poprawić obsługę i jakość usługi.
            Miałem tą wątpliwą przyjemność w pażdzierniku 2011.
            Wchodzę po prawej konsumenci kończą jeść, MENU weź sam i wybieram - wybrałem odnoszę NENU żadnej reakcji ze strony obsługi stoję jeszcze 5minut !! nie padło pytanie co podać.
            Olano mnie obsługa to kpina z klienta. Wyszedłem
      • grazbed Re: PIZZERIA DIABOLICA 06.08.13, 10:24
        Bardzo szkoda, że ta chyba jedyna (?) w Serocku pizzeria tak schodzi na psysad. 2-3 lata temu było OK.
        Ale wczoraj miałam wątpliwą przyjemność jeść tam pizzę. Czekanie 30 minut a byliśmy z mężem jedynymi Klientami w tym czasie. Wystrój trudno, pomijam, w końcu to bar na szybko.

Natomiast jakość pizzy FATALNA. Takiego gniota to chyba nie jadłam jeszcze w życiu.
        Seropodobne, twarde, zbite COŚ na wierzchu, sosu pomidorowego w ogóle na pizzy brak.
        Można sobie oddzielnie dokupić obrzydlistwo na bazie ketchupu. Ciasto bez smaku.
        No dramat po prostu. Odchorowałam cholerstwosad Nawet mój niewybrzydzający, posiadający stalowy żołądek mąż miał problemy.
        NIGDY WIĘCEJ. Szkoda bardzo
        • spr-a-y Re: PIZZERIA DIABOLICA 11.08.13, 16:09
          Drogi kolego, mam nadzieję, że to niegroźna mania i nieskomplikowana terapia, znacznie poprawi twój poziom funkcjonowania intelektualnego. Na początek prośba: Mniej dziecinady, więcej dorosłości! Takimi wpisami nie robi się konkurencji, przynajmniej nie Diabolice. Trochę więcej uczciwej pracy, a zbędne będą tego typu e-wpisy, czy idiotyczne donosy do Sanepidu. Jeżeli chcesz konkurować to przejdź na wyższy poziom. Bez specjalnego entuzjazmu, ale pozdrawiam
          • zulka01 Re: PIZZERIA DIABOLICA 11.08.13, 22:50
            Moim zdaniem Diabolica konkurencji nie ma - pizza pyszna,obsługa b.miła - ja najbardziej lubię Panią,która robi pizzę - przemiła - dobierze składniki tak jak poprosisz. Jadam tam 4-5 razy w m-cu i jakoś mi nie zaszkodziło smile
            A jeśli chce się konkurować to trzeba pokazać, co się umie wink
          • grazbed Re: PIZZERIA DIABOLICA 13.08.13, 05:37
            zarzut o dokopywaniu konkurencji niestety nietrafiony. w wielu aspektach. nie pracuję w gastronomii, nie mieszkam na stałe w serocku, nie jestem mężczyzną, z kontrolą SANEPIDU nie mam nic wspólnego, nie jestem zainteresowana zamknięciem diaboliki. wręcz przeciwnie. miło by było gdyby wróciła do poziomu sprzed kilku lat. sama wtedy chwaliłam was na tym forum. ale jako konsument mam prawo oczekiwać że to za co płacę będzie przynajmniej przyzwoitej jakości. sama prowadzę własny biznes i wiem co to koszty. ale na boga jest granica ich cięcia bo inaczej te oszczędności zwrócą się przeciwko wam.
            przemyślenia i powodzenia, chciałabym wierzyć, że wam się uda.
    • pizzawnocy Re: PIZZERIA DIABOLICA 19.11.12, 21:09
      Obsługa klienta w pizzeri to wyznacznik jej jakości (nie tylko pizzerii). Jak zamawiasz telefonicznie myślisz że pizza jest cacy?
      • pizzawnocy Re: PIZZERIA DIABOLICA 19.11.12, 21:10
        dodam że najpierw trzeba odwiedzić pizzę, aby mieć do niej zaufanie nocnapizza.bialystok.pl/?id=napoje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka