Dodaj do ulubionych

Zaproszenie do Wieliszewa

IP: *.direcpceu.com 06.05.04, 13:43
jesli ktos z Was nie zna okolic podwarszawskiej gminy Wieliszew to zapraszam
na rowery...juz niedlugo na stronie www.wieliszew.pl pojawi sie interaktywna
mapa z wytyczonymi sciezkami...
w razie jakichkolwiek pytan sprobuje pokierowac, pomoc..
pozdrawiam i zapraszam
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: Zaproszenie do Wieliszewa 06.05.04, 13:55
      Potwierdzam - niektóre trasy są świetne!
      Przejazd po wale przeciwpowodziowym od Topoliny do Nowego Dworu wśród traw -
      bajka! Istne Stepy Akermańskie...
      • Gość: Szpaku Re: Zaproszenie do Wieliszewa IP: *.direcpceu.com 06.05.04, 14:48
        to taka nasza mala Holandia..łąki poprzecinane kanalami i tak jak napisalas
        istne stepy akermanskie..polecam rowniez trasy przy rondzie w Zegrzu - łęgi
        Wieliszewskie, nastepnie podroz nad jeziorem Wieliszewskim, Lasy Komornickie
        (duzo bobrów) i Kałuszyńskie, a takze przeprawe przez narew w Topolinie..w
        chwili obecnej przechodzi nia tylko zolnierz i ropa z ropociagu przyjazn, ale
        wkrotce władze gminy i moze z nasza małą pomoca (www.emka.vis.pl)
        przeprowadzimy tedy w porozumieniu z PERNem trase rowerowa do gm. pomiechowek...
        polecac chyba nie musze wyprawe na forty w Janówku a szczegolnie fort ziemny
        przy stacji w Janówku oraz ruiny pałacu w Górze - który w porozumieniu z PANem
        chcemy uprzatnac..wiec zapraszam na rowery...a dojazd??autobusy jada z Wawy
        wprost do Wieliszewa, albo spod DT Centrum do Zegrza...
        • jolajola1 Re: Zaproszenie do Wieliszewa 06.05.04, 15:32
          Szpaku...
          ale JESZCZE tej mapki rowerowej nie ma
          ty daj znać tutaj, kiedy bedzie

byłam tylko raz na wycieczce w tych okolicach i mnie zachwyciła, ale że okolica
          mi całkiem nieznana, to i starch było ruszać samej
          ale jak bede miala mapke..
          • Gość: Szpaku Re: Zaproszenie do Wieliszewa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 18:31
            ja na razie dostalem od specow mapke w Corelu..a na naszej stronie ukaze sie
            lada chwila...i od razu pojawi sie wydanie papierowe
            prosze o informacje na priv moze uda mi sie cos przeslac
            pkownacki@gazeta.pl
            na razie prosze o obejrzenie na www.wieliszew.pl mapy orientacyjnej...
            i prosze o pytania moze przesle choc mailem ta mape
            • Gość: erni Re: Zaproszenie do Wieliszewa IP: *.direcpceu.com 06.05.04, 18:48
              oj tak - to chyba jedyne miejsce pod wawa gdzie wyjezdzasz na laki rowerkiem i
              nagle stwierdzasz ze nigdzie zadnych budynkow nie widac, cywilizacji wogole...
              czasem jakas kupka smieci (za to to bym lapy albo lepiej glowy obcinal)... a sa
              takie miejsca ze dzicz normalnie jak nad amazonka... duzo ciekow wodnych,
              bobry, ciekawskie wydry... i spokojnie bardzo - dosysc malo tu ludzi mieszka, a
              ludzie po lakach raczej nie chodza ani nie jezdza - sami nie wiedza co tu
              maja... i uwaga na te kanalki - pelno ich, mozna sie zmoczyc! ;)
            • chaladia Linki się wkleja, a nie pisze "za klawiatury" 06.05.04, 19:23
              www.wieliszew.pl/prezentacja/wieliszew_mapka_02.html
              • Gość: Szpaku Re: Linki się wkleja, a nie pisze "za klawiatury" IP: *.direcpceu.com 07.05.04, 08:01
                sorki... ale i tak zapraszam...post ponizej padla propozycja wspolnej wycieczki-
                mozemy robic za przewodnikow na naszych pseudogoralkach-ale z olbrzymia checia
                do pedalowania i prezentowania pieknych miejsc naszej gminy
    • plf fajno że się komuś chce 07.05.04, 00:17
      naprawdę fajnie że się komuś chce, tak trzymać

ale na stronie opisów tras rowerowych nie znalazłem, a przydały by się

co tydzień katuję Kampinos i nie przyszło mi do głowy żeby skopczyć do
      wieliszewa - bliskość zalewu raczej zniechęca niż zachęca ale skoro są tu stepy
      akermańskie to chcę je zobaczyć

a tak wogóle to może rzuć hasło jakiejś wspólnej wycieczki rowerowej i
      objedziemy te stepy? - w ten weekend ma padać (wg TVN) ale może w następny???

jakbyś się zdecydował to podaj czas i miejsce zbiórkim, chętnie dołączę (wrzuć
      to na priva plf@wp.pl bo na forum nie zawsze śledzę wątki)

no to szimanko. plf

PS. wrzuć posta na pl.rec.rowery ale to raczej dopiero wtedy gdy już na stronie
      wieliszewa będą konkretne opisy tras

• Gość: Szpaku Re: fajno że się komuś chce IP: *.direcpceu.com 07.05.04, 08:18
        Szczerze mowiac, bardziej wole piesze wyprawy bo przy okazji moge troche
        pofotografowac...ale to takie wybieranie miedzy dwoma smakolykami;))
        i na razie pozwole sobie wkleic kilka linkow do zdjec z naszych wypraw moze
        zachece tym jeszcze kolka osob
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=151974 - jezioro Gora koło fortów w
        janówku niedaleko jest pałac Poniatowskich - ruiny

www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=69852 - fragment stepow - ale dosyc
        waski wycinek
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=280821 - wrota Rohanu - wjazd na
        stepy ze starego lasu kolo Olszewnicy
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=85758 łaki koło ronda w Wieliszewie
        blisko znajduje się rezerwat Łęgi Wieliszewskie - trawa wysoka ale dostępne są
        dobre ścieżki leśne
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=112290 - łąki wieliszewskie o świcie
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=288492 - panorama Wieliszewa od
        strony jeziora Wieliszewskiego - pozniej to juz tylko łąki łąki, kanały i
        zalew - ale prawie bez ludzi...
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=85210 zalew wodny na łęgach
        wieliszewskich - koło Zegrza - po prawej stronie biegnie malownicza ścieżka
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=66426 - plaza nad dzika częścią Narwi
        w Topolinie - scena zimowa-ale w lato jest jeszcze ładniej
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=63015 - tez zimowe - początek
        królestwa bobrów w Komornicy - w lato pewnie powstanie tutaj kolejna tama
        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=64249 - to samo miejsce co powyzej -
        zachecam i mysle ze propozycja wyprawy po naszej gminie jest chyba warta
        rozpatrzenia
        pozdrawiam
        Paweł

• pkownacki Re: fajno że się komuś chce 07.05.04, 09:08
        www.emka.vis.pl/ tutaj umiescilem na razie nie interaktywna wersje mapy
        turystycznej Gminy Wieliszew
        pozdrawiam
    • pkownacki Re: Zaproszenie do Wieliszewa 07.05.04, 09:07
      www.emka.vis.pl/
      a tutaj własnie ukazała się pare minut temu robocza wersja mapy turystycznej
      Gminy Wieliszew z zaznaczonymi trasami rowerowymi - ale możecie jezdzić po
      tysiacu innych ściezek bo takich na łąkach i lasach Wieliszewa nie brakuje...
      • eles Re: Zaproszenie do Wieliszewa 07.05.04, 09:34
        bardzo fajne miejsca i mapka,
        na pewno wkrótce się tam wybiorę,
        (a może dałoby się zrobić jakąś wersję łatwo "drukowalną")
        pzdr
        LS
        ;-)
        • Gość: Szpaku Re: Zaproszenie do Wieliszewa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 10:39
          "mówisz-masz":)
          mam nadzieje, ze nie wystraszyla was ta wersja robocza...jak okaze sie ze
          neo..bedzie u mnie na prowincji chodzila to strona bedzie lepiej aktualizowana
          pozdrawiam
          Szpaku
          • eles Re: Zaproszenie do Wieliszewa 07.05.04, 11:59
            no szok po prostu, normalnie mię zatkało!!!
            już ją mam w podręcznym mapniku,
            dzięki
            ;-)
            • Gość: szpaku Mapa Wieliszewa IP: *.direcpceu.com 07.05.04, 12:53
              PLF zasugerowal mi zmiane formatu...jak tylko znajde chwile to wszystko
              poprawie..na razie sorki, ze tylko JPG...ale to tak w biegu zrobilem ...
              pozdrawiam serdecznie
              Szpaku
      • plf mapka OK, tylko dlaczego w JPG??? 07.05.04, 12:34

fajna mapka ale kompresja JPG trochę ją podniszczyła

coś wspominałeś że masz ją w corelu zrobioną czyli w formacie wektorowym, który
        można skalować bez utraty jakości

proponuję ją przerobić na plik PDF który ma 2 zalety:
        - każdy to otworzy, tak jak jpga
        -zachowany zostanie format wektorowy czyli nie będzie utraty jakości i można ją
        będzie dowolnie skalować
        - a na dodatek do PDFa możesz dodać aktywne linki internetowe

no i w takim stanie (czyli w pliku PDF) powinieneś ją powiesić na stronie

jakbyś miał z tym problemy to daj znać - przerobię ci ją za friko na PDF,
        zajmuję się DTP od kilku lat (daj znać na priva gdybyś chciał skorzystać z
        pomocy)

pzdr. plf
        • mariolkka Komornica... nic dodac nic ujac 07.05.04, 12:58
          Mieszkam tu baardzo dlugo i zapewniam wszytskich arto to miejsce odwiedzic i
          nie tylko sama komornice, ale i okolice jeziora Klucz, laki wieliszewskie. A
          wycieczka rowerem to po poprostu rewelacja, nie da sie tego opisac slowami tu
          trzeba przyjechac i to zobaczyc

pzdr M
          • chaladia Re: Komornica... nic dodac nic ujac 07.05.04, 16:03
            mariolkka napisała:

> Mieszkam tu baardzo dlugo...

Gdzie mieszkasz - ja mam działkę przy ul. Drugiej...
            • Gość: Szpaku Re: Komornica... nic dodac nic ujac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:09
              Mariolka to moja wspolokatorka;)po rodzinie....a my mieszkamy przy wspolnej..my
              jako tubylcy;)prosze pisz na priv
              pkownacki@gazeta.pl
            • Gość: Szpaku wycieczka po wieliszewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 12:46
              padla propozycja by w przyszly weekend zrobic wyprawe po Wieliszewie i
              okolicach..zwlaszcza okolicach:)
              • Gość: erni Re: wycieczka po wieliszewie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 21:07
                qrde no :( ja nie bede mogl...
                • Gość: Szpaku Re: wycieczka po wieliszewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:57
                  a czemuz to??
                  • Gość: erni Re: wycieczka po wieliszewie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 17:53
                    bo rowerek sobie kupuje dopiero pod koniec maja... :( od razu mam pytanie - czy
                    gary fisher marlin to jest juz sprzet minimum? tzn. taka namiastka gorala? i co
                    sadzicie o polskich krossach z przasnysza - bo sa podobno naprawde dobre, a tej
                    samej klasy co marlin to krossa kosztuje 900 zeta...
              • Gość: Indeksja Re: wycieczka po wieliszewie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.04, 23:49
                ...ale pada i ma padac :(
            • mariolkka Re: Komornica... nic dodac nic ujac 13.05.04, 08:11
              Mieszkam w Komornicy od urodzenia, moj domek jest przy glownej ulicy :)
      • demo0 Re: Zaproszenie do Wieliszewa 09.05.04, 22:44
        dla mnie ta mapka to po prostu rewelacja !!!
        wielkie dzieki i do zobaczenia na stepowych szlakach.
        weekendowa sasiadka z poddebia
        • Gość: Szpaku Re: Zaproszenie do Wieliszewa IP: *.direcpceu.com 11.05.04, 12:44
          mamy zamiar zrobic mala wyprawe po gminie na rowerach w najblizsza niedziele...
          pozdrawiam serdecznie i czekam na zgloszenia
          pkownacki@gazeta.pl
          • Gość: erni Re: Zaproszenie do Wieliszewa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 16:18
            mam pytanie - czy gary fisher marlin to jest juz sprzet minimum? tzn. taka
            namiastka gorala? i co sadzicie o polskich krossach z przasnysza - bo sa
            podobno naprawde dobre, a tej samej klasy co marlin to krossa kosztuje 900
            zeta...
          • mariolkka Re: Zaproszenie do Wieliszewa 14.05.04, 07:56
            Kurde tylko podobno zapowiadaja deszcz, a co wtedy? moze na piwko...
            • chaladia Re: Zaproszenie do Wieliszewa 14.05.04, 17:25
              mariolkka napisała:

> Kurde tylko podobno zapowiadaja deszcz, a co wtedy? moze na piwko...

Do Komornicy czy nad Zalew na to piwko?
              • pkownacki Re: Zaproszenie do Wieliszewa 15.05.04, 12:07
                hmmm... w Komornicy nie ma za bardzo gdzie pic w zimny dzien...
                hotelu Sienkiwicz nie licze - bo nie;)
                ale moze juz nastepny weekend bedzie cieplejszy??
            • pkownacki Re: Zaproszenie do Wieliszewa 15.05.04, 12:15
              Majora a moze by tak zrobic jakiego grilla??namiot wciaz jest caly i moze
              zaprosimy gosci do naszej KOmornicy??;)
    • Gość: stasera Re: Zaproszenie do Wieliszewa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.05.04, 22:53
      Szpaku, szpaku..no no prosze, jakiz ten internet maly..Przypadkowo odwiedzilam
      forum rowerzysci i widze posty od SZPAKU.. do tego jeszcze z Wieliszewa czyli
      to na 100% ten szpaku, ktorego poznalam i rozmawialam na icq kilka lat temu:)
      Dobrywieczor,Legionowo sie klania.
      • pkownacki Re: Zaproszenie do Wieliszewa 30.06.04, 08:52
        no mysle ze Szpaku w okolicy to jest na 100% ten szpaku...
        dopiero teraz napisalem...bo dawno mnie nie bylo na tym forum
        prosze o kontakt;)
        • mariolkka Re: Zaproszenie do Wieliszewa 30.06.04, 12:59
          No i wyprawa nie doszla do skutku :( Szkoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka