Gość: mojo IP: 83.15.152.* 09.03.07, 13:18 Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? Chodzi mi o to żeby nie jechać tym przedłużeniem Modlińskiej bo strach co raz tam ktoś przystanek kosi. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
user0001 Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? 10.03.07, 11:59 Napisz może jakim rowerem dysponujesz (inaczej układa się trasę dla szosówki, trekkinga a inaczej dla XC), oraz w jakim celu chcesz jechać (zupełnie inaczej ma wyglądać trasa rekreacyjna, a inaczej codzienny dojazd do pracy). Rekreacyjnie trekkingiem: Przebić się z Brudna na Tarchomin, wskoczyć na wał przeciwpowodziowy i dojechać do Nowego Dworu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojo Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: *.aster.pl 10.03.07, 18:26 mam takiego gorala. zwyklego nie fulla ale daje rade:) walem powiadasz... caly jest przejezdny??? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? 10.03.07, 20:52 Niestety jeszcze nie wiem, w ubiegłym roku był przejezdny od Nowego Dworu gdzieś do Nowodworów (przed Tarchominem), dalej była piaskownica, a w tym jeszcze nie sprawdzałem. Zastanawia mnie jeszcze przejazd w pobliżu torów kolejowych Warszawa - Nasielsk. Niestety nie wiem jak jest z przejezdnością między Warszawą a Legionowem. Od Legionowa Przystanek do Chotomowa jedziesz po stronie torów z Nasielska do W-wy. Od Chotomowa do Janówka jedziesz po stronie torów z W-wy do Nasielska (można drugą stroną, żółtym szlakiem, ale oznakowanie żółtego urwa się przed Janówkiem i trzeba jechać na kompas. Między Chotomowem a Janówkiem są dwie piaskownice. Dziś przejechałem je (na oponach 26x2.1") ale zwykle jadąc trekkingiem (700x42) zakopuję się w nich. Z Janówka do Nowego Dworu: - po stronie torów z W-wy do Nasielska masz drogę dla górala, ale musisz uważać na błoto. Ja dziś musiałem bardzo szybko wypinać się z bloków. - po stronie torów z Nasielska do W-wy wjeżdżasz na peron i jedziesz do końca peronu, następnie streetowcy skaczą a wszyscy inni znoszą rowery z peronu, jest w miarę równa i twarda ścieżka obok torów i trzeba wnieść rower na jezdnię na końcu ścieżki (40 centymetrowa różnica wzniesień). Następnie przed zakładami chemicznymi zjeżdżasz na stronę torów z Nasielska do W-wy (jest przejazd niestrzeżony) wskakujesz na ścieżkę (zjazd piaszczysty, dalej twarda) i jedziesz do następnego przejazdu, tam skręcasz na asfalt i przy torach jedziesz do Nowego Dworu. Powyższą trasę zrobiłem w sobotę 10 marca 2007 :-) Jeśli dojedziesz przy torach z Żerania do Legionowa, to proszę, opisz to, abym wiedział na przyszłość :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojo Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: 83.15.152.* 12.03.07, 09:29 Dzięki za odpowiedź. Ja raczej będę próbował jechać wałem lub drogami wzdłuż wału wiślanego. Ale ruszę dopiero w kwietniu, bo dla moich chorych zatok jest troszkę za zimno. Pozdrawiam Jak znajdę jakiś dobry przejazd to opiszę go w tym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? 12.03.07, 12:21 Jeśli w weekend nie bedzie padało to skoczę i rozpoznam trasę na wale. (w ten weekend chciałem dojechać do W-wy przy torach, ale spadająca temperatura i mokre plecy skłoniły mnie do zawrócenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.04.07, 00:15 Pomiędzy Warszawą Choszczówką a Legionowem po lewej stronie (patrząc od strony Warszawy) jest całkiem niezła droga leśna. W początkowym odcinku nieco żwirowa, w końcowym - nieco piaszczysta. W Legionowie (dalej po lewej stronie od strony Warszawy) wjazd na ul. Handlową, potem ul. Kościuszki aż do ronda koło stacji Legionowo Przystanek. Tam przed peronem przejazdem na prawą stronę i dalej ul. Kolejową aż do Chotomowa. Dalej nie testowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojo Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: *.aster.pl 22.05.07, 07:43 Do samego Rajszewa a nawet dalej da się spokojnie dojechać wzdłuż Wisły. Niedawno chyba oznaczono szlaki jedzie się prawie cały czas zielonym. Drogi zadziwiająco dobre i las piękny. Teren pałacu w Jabłonnej trzeba omijać wjeżdżając na wał. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gminny Punkt Infor Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 11:03 Witam Dysponuję mapą bardzo aktualnych tras rowerowych okolic Legionowa do Serocka, Nowego Dworu Mazowieckiego. Czyli między Wisłą, Narwią, Nowym Dworem Mazowieckim i okolicami Legionowa. Jeszcze proponuję zobaczyć tą imprezę Rowerową w Nowym Dworze Mazowieckim: Rajd Rowerowy - Twierdza Modlin 2007 www.nowydwormaz.pl/msi/artykul.php?txt=1328 w razie dodatkowych Pytań proszę o kontakt robert.wojcieszek@widlytrzechrzek.pl www.widlytrzechrzek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pam_pa_ram_pam Inna trasa 23.05.07, 20:44 To trochę dłuższa trasa, ale widoki są piękne: - z Bródna wzdłuż Kanału Żerańskiego tzw. ścieżką rowerową (szutrówka). - Na Kobiałce na drugą stronę i w ul Długorzeczną. - Przez Płochocińską, na wskroś przez Osiedle Grabina i ul. Przyrodniczą, Kwiatową, Zegrzyńską, przez Kąty Węgierskie do Michałowa Reginowa. - W Michałowie-Reginowie "wskoczyć" na drogę konserwacyjną Wodociągu Północnego. - dalej po wale przeciwpowodziowym od Wieliszewa, mijając zaporę w Dębem można jechać aż do Nowego Dworu. Odpowiedz Link Zgłoś