Dodaj do ulubionych

Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna?

IP: 83.15.152.* 09.03.07, 13:18
Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? Chodzi mi o to żeby nie jechać
tym przedłużeniem Modlińskiej bo strach co raz tam ktoś przystanek kosi.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? 10.03.07, 11:59
      Napisz może jakim rowerem dysponujesz (inaczej układa się trasę dla szosówki,
      trekkinga a inaczej dla XC), oraz w jakim celu chcesz jechać (zupełnie inaczej
      ma wyglądać trasa rekreacyjna, a inaczej codzienny dojazd do pracy).

Rekreacyjnie trekkingiem:
      Przebić się z Brudna na Tarchomin, wskoczyć na wał przeciwpowodziowy i dojechać
      do Nowego Dworu?
      • Gość: mojo Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: *.aster.pl 10.03.07, 18:26
        mam takiego gorala. zwyklego nie fulla ale daje rade:) walem powiadasz... caly
        jest przejezdny???
        dzieki
        • user0001 Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? 10.03.07, 20:52
          Niestety jeszcze nie wiem, w ubiegłym roku był przejezdny od Nowego Dworu gdzieś
          do Nowodworów (przed Tarchominem), dalej była piaskownica, a w tym jeszcze nie
          sprawdzałem.

Zastanawia mnie jeszcze przejazd w pobliżu torów kolejowych Warszawa - Nasielsk.
          Niestety nie wiem jak jest z przejezdnością między Warszawą a Legionowem. Od
          Legionowa Przystanek do Chotomowa jedziesz po stronie torów z Nasielska do W-wy.
          Od Chotomowa do Janówka jedziesz po stronie torów z W-wy do Nasielska (można
          drugą stroną, żółtym szlakiem, ale oznakowanie żółtego urwa się przed Janówkiem
          i trzeba jechać na kompas.
          Między Chotomowem a Janówkiem są dwie piaskownice. Dziś przejechałem je (na
          oponach 26x2.1") ale zwykle jadąc trekkingiem (700x42) zakopuję się w nich.

Z Janówka do Nowego Dworu:
          - po stronie torów z W-wy do Nasielska masz drogę dla górala, ale musisz uważać
          na błoto. Ja dziś musiałem bardzo szybko wypinać się z bloków.
          - po stronie torów z Nasielska do W-wy wjeżdżasz na peron i jedziesz do końca
          peronu, następnie streetowcy skaczą a wszyscy inni znoszą rowery z peronu, jest
          w miarę równa i twarda ścieżka obok torów i trzeba wnieść rower na jezdnię na
          końcu ścieżki (40 centymetrowa różnica wzniesień).

Następnie przed zakładami chemicznymi zjeżdżasz na stronę torów z Nasielska do
          W-wy (jest przejazd niestrzeżony) wskakujesz na ścieżkę (zjazd piaszczysty,
          dalej twarda) i jedziesz do następnego przejazdu, tam skręcasz na asfalt i przy
          torach jedziesz do Nowego Dworu.

Powyższą trasę zrobiłem w sobotę 10 marca 2007 :-)

Jeśli dojedziesz przy torach z Żerania do Legionowa, to proszę, opisz to, abym
          wiedział na przyszłość :-)
          • Gość: mojo Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: 83.15.152.* 12.03.07, 09:29
            Dzięki za odpowiedź. Ja raczej będę próbował jechać wałem lub drogami wzdłuż
            wału wiślanego. Ale ruszę dopiero w kwietniu, bo dla moich chorych zatok jest
            troszkę za zimno.
            Pozdrawiam
            Jak znajdę jakiś dobry przejazd to opiszę go w tym wątku?
            • user0001 Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? 12.03.07, 12:21
              Jeśli w weekend nie bedzie padało to skoczę i rozpoznam trasę na wale. (w ten
              weekend chciałem dojechać do W-wy przy torach, ale spadająca temperatura i mokre
              plecy skłoniły mnie do zawrócenia).
          • Gość: Zenek Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.04.07, 00:15
            Pomiędzy Warszawą Choszczówką a Legionowem po lewej stronie (patrząc od strony
            Warszawy) jest całkiem niezła droga leśna. W początkowym odcinku nieco żwirowa,
            w końcowym - nieco piaszczysta.

W Legionowie (dalej po lewej stronie od strony Warszawy) wjazd na ul. Handlową,
            potem ul. Kościuszki aż do ronda koło stacji Legionowo Przystanek. Tam przed
            peronem przejazdem na prawą stronę i dalej ul. Kolejową aż do Chotomowa. Dalej
            nie testowałem.
            • Gość: mojo Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: *.aster.pl 22.05.07, 07:43
              Do samego Rajszewa a nawet dalej da się spokojnie dojechać wzdłuż Wisły.
              Niedawno chyba oznaczono szlaki jedzie się prawie cały czas zielonym. Drogi
              zadziwiająco dobre i las piękny. Teren pałacu w Jabłonnej trzeba omijać
              wjeżdżając na wał. Polecam.
          • Gość: Gminny Punkt Infor Re: Trasa Bródno-Nowy Dwór Mazowiecki ktoś zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 11:03
            Witam
            Dysponuję mapą bardzo aktualnych tras rowerowych okolic Legionowa do Serocka,
            Nowego Dworu Mazowieckiego. Czyli między Wisłą, Narwią, Nowym Dworem Mazowieckim
            i okolicami Legionowa.

Jeszcze proponuję zobaczyć tą imprezę Rowerową w Nowym Dworze Mazowieckim: Rajd
            Rowerowy - Twierdza Modlin 2007
            www.nowydwormaz.pl/msi/artykul.php?txt=1328
            w razie dodatkowych Pytań proszę o kontakt robert.wojcieszek@widlytrzechrzek.pl
            www.widlytrzechrzek.pl
    • pam_pa_ram_pam Inna trasa 23.05.07, 20:44
      To trochę dłuższa trasa, ale widoki są piękne:
      - z Bródna wzdłuż Kanału Żerańskiego tzw. ścieżką rowerową (szutrówka).
      - Na Kobiałce na drugą stronę i w ul Długorzeczną.
      - Przez Płochocińską, na wskroś przez Osiedle Grabina i ul. Przyrodniczą,
      Kwiatową, Zegrzyńską, przez Kąty Węgierskie do Michałowa Reginowa.
      - W Michałowie-Reginowie "wskoczyć" na drogę konserwacyjną Wodociągu Północnego.
      - dalej po wale przeciwpowodziowym od Wieliszewa, mijając zaporę w Dębem można
      jechać aż do Nowego Dworu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka