Dodaj do ulubionych

Najt rower

04.09.03, 15:05
Ahoj

Jeszcze nie z roweru ale... nie znalazłem wątku o tym na forum.
Temat stary jak świat - nieoświetlony rowerzysta. Problem batmanów jest nam
dobrze znany i denerwujący zarówno nas, rowerzystów jak i innych użytkownikó
dróg.
Ale do rzeczy. Polecam wam artykuł Skiby z najnowszego Wprost pod
tytułem "Najt rower". Jak wiadomo Skiba to wesoły chłopak i, moim zdaniem,
dość ciekawie podszedł do problemu nieoświetlonych bajkerów.

Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: KA Re: Najt rower IP: 217.153.16.* 04.09.03, 15:13
      Temat świateł ostatnio jest mocno na forum wałkowany, a artykuł Skiby jest
      przedni, czytając non stop się hihrałem.
      Pozdrawiam KA
      • jolajola1 Re: Najt rower 04.09.03, 15:33
        wczoraj w nocy rowerem wracałam bardzo późno z pasa podejscia z Okęcia,
        Płaskowickiej, przez Ursynów, trasę i most Siekierkowski, Wałem na Saską Kepę

na z 30 rowerzystów którzy mnie mijali, to 6 (SZESCIU) miało swiatła
        to nie zmierzch był, tylko miejska noc

kretyni
        • Gość: KA Re: Najt rower IP: 217.153.16.* 04.09.03, 15:49
          jolajola1 napisała:

> wczoraj w nocy rowerem wracałam bardzo późno z pasa podejscia z Okęcia,
          > Płaskowickiej, przez Ursynów, trasę i most Siekierkowski, Wałem na Saską Kepę
          >
          > na z 30 rowerzystów którzy mnie mijali, to 6 (SZESCIU) miało swiatła
          > to nie zmierzch był, tylko miejska noc
          >
          > kretyni
          >
          >
          Co ciekawe oświetlenia nie mają zazwyczaj szpanerzy na mocno wypasionym
          sprzęcie
          KA
          • yuurei Re: Najt rower 06.09.03, 22:02
            Gość portalu: KA napisał(a):

> Co ciekawe oświetlenia nie mają zazwyczaj szpanerzy na mocno wypasionym
            > sprzęcie

To chyba normalne. Jak robisz sobie wypasiony rower to wydajesz na niego każdy
            pieniądz a nie na jakieś lampki ;-) Lampki to w grudniu na choinkę ;-D
            • Gość: KA Re: Najt rower IP: 217.153.16.* 08.09.03, 10:48
              yuurei napisała:

> Gość portalu: KA napisał(a):
              >
              > > Co ciekawe oświetlenia nie mają zazwyczaj szpanerzy na mocno wypasionym
              > > sprzęcie
              >
              > To chyba normalne. Jak robisz sobie wypasiony rower to wydajesz na niego
              każdy
              > pieniądz a nie na jakieś lampki ;-) Lampki to w grudniu na choinkę ;-D
              >

Oj ja głupi nie pomyślałem, przepraszam wszystkich szpanerów za swoje głupie
              słowa, myślę ze w ramach przeprosin zorganizuje zrzutkę na bajer lampki dla
              was a jak się uzbiera to może i na bombki wystarczy....
              Dzięki Yurrei za naukę, to było przedostatni raz ;)))
              Swoją drogą Skiba rozpętał piekło, zwolenników najt roweru przybywa lawinowo (
              no chyba że moje nowe okulary pozwalaja widzieć więcej...)
              KA
              • jolajola1 Re: Najt rower 08.09.03, 11:00
                Mieszkałam prze 5 lat na mazowieckiej, zabitej dechami wsi. Więc ja częściowo
                rozumiem tych wsiowych i małomiasteczkowych najtbikerów.
                Bo sobie wyobraźcie ...
                PeKaeS 4 razy dziennie, do stacji kolei co najmniej 4 kilo, a robota w mieście
                "powiatowym". Jedynym nienożnym środkiem transportu z domu do stacji jest rower.
                A potem przypina się dzielnego stalowego rumaka na 9 lub więcej godzin do siatki
                koło budki dróznika i rower czeka grzecznie na własciciela. Przy siatce
                przywiązanych, na rowerowym parkingu stoi pół setki pojazdów lub wiecej, parking
                pod chmurką, jak najbardziej dziki i niestrzeżony.
                No to teraz wyobraźcie sobie, że ten pozostawiany na wiele godzin rower ma
                COKOLWIEK ponadnormatywnego, dzwonek, lampki, miękkie siodełko, odblaski na kole
                ....
                Po powrocie własciciela z reguły nie ma nic
                Więc po co inwestować ? A zresztą rower specjanie jest obrzechany, obdrapany i
                skrzypiacy, taka polisa ubezpieczeniowa na wypadek kradzieży.
                • Gość: KA Re: Najt rower IP: 217.153.16.* 08.09.03, 13:18
                  Zgadza się ale przednia i tylna lampka są do kupienia za 15 zł i można je
                  odczepić jednym ruchem ręki i zmieszczą się w kieszeni. Taka jest nasza
                  kultura (znaczy się jej brak) ot i wszystko. Ludzie nie myślą bo im się nie
                  chce a po za tym "żyją w wolnym kraju i wszystko im wolno" Pierdoły i tyle,
                  nie ma tłumaczenia ( wiem że dla zbyt wielu 15 zł to sporo kasy, ale pogrzeb
                  kosztuje rodzine o wiele więcej, a jak jednej flaszki w roku nie wypije to nic
                  się nie stanie)
                  KA
            • migro Re: Najt rower 08.09.03, 13:23
              yuurei napisała:

> To chyba normalne. Jak robisz sobie wypasiony rower to wydajesz na niego
              > każdy pieniądz a nie na jakieś lampki ;-) Lampki to w grudniu na choinkę ;-D

No i te nadmiarowe gramy...
    • Gość: wujek Re: Najt rower IP: *.acn.pl 04.09.03, 22:21
      temat świateł jest ostatnio klepany w wielu wątkach, naprawdę mozna je znaleźć
      • yuurei Re: Najt rower 06.09.03, 22:01
        Gość portalu: wujek napisał(a):

> temat świateł jest ostatnio klepany w wielu wątkach, naprawdę mozna je
        znaleźć

Wiem, że temat jest klepany w wielu wątkach bo ten temat jest od zawsze :-)
        Chodziło mi o to, że nie znalazłem tematu a propos artykułu z "Wprost" :)

Uzdrawiam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka