speer 18.09.05, 14:48 Troche porobie za gazetke reklamowa, ale wino w LIDL to rewelacja. Maja wina z Argentyny, Chile, Hiszpanii, Australii a ceny tez rewelacyjne: od 7 zlotych!!!! Polecam wszystkim, bo wina na prawde swietne, tanie i - jak donosi prasa - zdrowe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babeczkaa Re: Wino w LIDL 5+ 19.09.05, 10:21 ciekawe gdzie jest Twój Lidl. W moim nie ma wina, jest tylko piwo... Sloggi a jak u Ciebie? Oferują wino w Twoim lidlu? B. Odpowiedz Link
sloggi Re: Wino w LIDL 5+ 19.09.05, 11:50 Jutro po pracy wsadzę zadek w 152 i pojadę sprawdzić - jak będzie to kupię. Odpowiedz Link
skarolina Re: Wino w LIDL 5+ 19.09.05, 21:28 U nas (Wrocław) w każdym Lidlu są wina. Rzeczywiście całkiem niezłe i za rozsądną cenę. Odpowiedz Link
bogulo Re: Wino w LIDL 5+ 20.09.05, 08:54 speer napisał: > Polecam wszystkim, bo wina na prawde swietne, tanie i - jak > donosi prasa - zdrowe Alez oczywiscie, ze sa zdrowe glownie czerwone bo zawieraja tianine (niestety milosnicy bialych zebow musza do kazdego czerwonego wina zakupic paste do zedow) Odpowiedz Link
test88 Re: Wino w LIDL 5+ 05.10.05, 11:47 Zęby i tak trzeba myć. Potwierdzam, że zakup wina w LIDL, to najciekawsza cenowo propozycja w Polsce. Nigdzie za takie pieniądze nie kupi się zdatnego do picia wina. Przyzwoite wina od 7 do 10 zł. Odpowiedz Link
dakusia a ktore dokladnie polecacie ? 31.10.05, 08:05 witam, ja raz kupilam i bylo paskudne... sparzylam sie.. ale cenowo sa rzeczywiscie kuszace... prosze podajce ktore Odpowiedz Link
tamitthecat Re: Wino w LIDL 5+ 31.12.05, 19:25 win tam akurat nie kupowałam, kupowałam natomiast amaretto - to prawdziwa bajka. niedrogie(23 złote ale nie pamiętam czy za litr czy 750ml) produkt włoski a do tego zachowane odpowiednie proporcje miedzy mocą trunku, intensywnością aromatu a słodyczą( całkiem niezła podróbke amaretto z łańcuta trzeba już na przykład solidnie wzmocnić bo słaba okrutnie)a tu nic nie trzeba kombinować tylko pić!Ja najchętniej do kawki kieliszeczek lub z lodem i soczkiem pomarańczowym!MNIAM!!! Odpowiedz Link
matysia_k Re: Wino w LIDL 5+ 08.01.06, 19:25 Amaretto proponuję spóbowac z mleczkiem, jak Mailbou.. wspaniałe cud miód oczywiascie z lodem kruszonym. Odpowiedz Link
iru3 Re: Wino w LIDL 5+ 03.01.06, 20:40 ja zawsze kupywałem w niemczech w lidlu winka,i musze przyznać żi na dodatek maxx tanie,najlepsze były argentyńskie,teraz byłem w polskim lidlui kupiłem sobie takie za 7zł i musze przyznać że też jest niczego sobie,porównajcie:wisienka kosztuje 5zł.więc niema się co zastanawiać. Odpowiedz Link
primordial Re: Wino w LIDL 5+ 04.03.06, 23:04 Faktycznie, wiele tych win jest calkiem calkiem. Juz kiedys odkrylem, ze w niemieckich supermarketach sa dobre wina w przyzwoitych cenach. Jednak tez trzeba na nie uwazac. Ta niska cena nie bierze sie znikad-czesto sa to tylko mieszanki win. Np lidlowska werjsa greckiego Imiglikosa (etykieta jest praktycznie identyczna jak tego "drozszego") zawiera,zgodnie z prawem UE maksymalnie 51 % prawdziwego wina Imiglikos, reszta to jakies dodatki, czyli mniej wartosciowe wina (tzw kupazowe). Prawo UE dopuszcza takie mieszanki, o ile zawartosc oryginalnego szczepu nie jest nizsza niz 50 %. Rozowe kalifornijskie z Lidla nie nadaje sie do picia. Odpowiedz Link
avionetka82 Re: Wino w LIDL 5+ 29.03.06, 20:02 Rzeczywiście, wino w LIDLu jest naprawdę niezłe. Odpowiedz Link