Dodaj do ulubionych

Tylko w Polsce chyba jest mozliwe..

19.07.06, 12:02
..powstanie forum propagujacego kupowanie g...nych wyrobow w g...nych sklepach
Obserwuj wątek
    • fenenaa Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 19.07.06, 13:23
      to hobby mnostwa osob we wloszech, niemczech i w stanach....innych grzechow nie
      pamietam!
      • tomskey Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 19.07.06, 13:30
        Dlaczego my z "zachodu" importujemy tylko debilizm w takim razie...?
        • pola_negri Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 19.07.06, 16:01
          a może licz się ze słowami?
          • pszeszczep666 Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 19.07.06, 20:49
            dokładnie. jak jesteś taki zamożny i pogardzasz nami klientami gównianych sklepów to nie czytaj. ja muszę kupować tanio więc chętnie się dowiem jak przy okazji nie kupować rzeczonego gówna co jest jak najbardziej możliwe. takie forum to społeczna inicjatywa i jeśli to możliwe naprawdę tylko w polsce to kraj ten zyskuje u mnie trochę szacunku którego jak dotąd nie miał u mnie za wielesmile
        • wikul Nie tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 19.08.06, 00:59
          tomskey napisał:

> Dlaczego my z "zachodu" importujemy tylko debilizm w takim razie...?

Nie irytuj się . W zamian czasem eksportujemy "na zachód" takich durniów
          jak ty .
    • skiela1 Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 20.07.06, 04:02
      Mylisz sie.
      Na zachodzie zamozni ludzie bardzo czesto kupuja w dyskontach.
      Dlaczego maja przeplacac?
      • pszeszczep666 Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 20.07.06, 13:41
        ale w polsce kupują głównie niezamożni, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. ale jak ktos chce to może kupować gdzie chce, mamy wolny kraj, znam niezamożnych którzy rujnują się na markowe produkty bo to obciach ich zdaniem kupować w dyskontach. ja takich problemów nie mam dzięki czemu np pojadę sobie na fajne wakacjesmilea ofiarom marketingu można ufundować jakiś pomnik czy mauzoleum
        • merwinka do pszeszczep666 :))))))) 23.08.06, 13:42
          za to zdanie: "a ofiarom marketingu można ufundować jakiś pomnik czy mauzoleum"
          jestem Twoja fankasmile))))))))))

dopiero trafilam na to forum i pewnie od czasu do czasu bede tu zagladacsmile
          czesto robie zakupy w tanich marketach (wczoraj w Lidlu kupilam dobry sok
          marchwiowy, taki w malych butelkach "siti"), wiem, co warto kupic gdzie itd.
          Pracowalam przez kilka lat w marketingu/reklamie, prowadzilam z tego szkolenia
          i smiac mi sie chce z takich 'tomskey', z takich ludzi uleglych,
          zakompleksionych, ktorym mozna sprzedac wszystkosmile)

tomskey, mniej konformizmu uczyni twoje zycie ciekawszym wink

• kabaste Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 20.07.06, 11:45
      A dla mnie głupotą jest wydawanie ciężkich pieniędzy na "firmowe" jedzenie bo
      za przeproszeniem i tak to wy...asz i tak. Poza tym przejadanie pieniędzy
      uważam ja bezsens - zamiast drogiego jedzenia wolę kupić sobie książkę albo coś
      do domu.
      • to.ja.kas Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 21.07.06, 08:24
        Tez nie lubie pprzeplacac. Ale nie twierdze ze nie ma znaczenia co jem.
        Po pierwsze jedzenie to przyjemnosc podobna przeczytaniu dobrej ksiazki czy
        wakacjom
        Po drugie ma wplyw na Twoje zdrowie i samopoczucie i kondycje.

To, ze nie kupuje sie dyskontach nie oznacza rowniez ze od razu wydaje sie
        fortune na Piotra i Pawła (aczkolwiek czasem tam bywam, bo lubie podroze
        kulinarne a u nich mozna wyszperac cos o co trudno w innych delikatesach o
        dyskontach nie mowiac).

Grunt to nie przeginac
    • dakusia och chlopczykuku :) 04.08.06, 21:34
      ja lubie / kocham swoje pieniadze i nie lubie ich wywalac na "glupoty" wole
      lidla od od hipera po ktorym kraze przez 1 h zeby kupic chleb, majo i inne
      drobiazgi. Po co przeplacac. Wole zaoszczedzone pieniadze i moj czas na co
      innego przeznaczyc.
      A lidl i aldi maja rzesze zwolennikow na zachodzie, niezalznie od grubosci
      portfela.
      Do biedronki mam niestety zero zaufania. Sorry. Kupuje tylko tam super plyn do
      plukania z rokity z brzegu dolnego.
      Reszte zakupow robie w lidlu badz w malych sklepikach.

LIDLOMANIACZKA smile
      • sloggi Re: och chlopczykuku :) 04.08.06, 21:39
        Zobacz w Biedronie przetwory rybne - warto.
    • dakusia podobni :) do nas 04.08.06, 21:36
      www.koever.com/aldi/
      www.aldifan.de/
      www.discountfan.de/
      LG
    • albania1 Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 06.08.06, 11:20
      A ja kupuję żywność albo w Piotrze i Pawle albo w Lidlu.
      Nie choruję ani po jednej ani po drugiej. Są rzeczy, które znajdę tylko w PiP
      lub Bomi i są rzeczy, które kupię tanio w Lidlu.
      Ostatnio spotkałam w Lidlu mojego dyrektora (ponad 40.000 zł pensji m-cznie) z
      pełnym koszykiem. Nie wydawał się zawstydzony tym spotkaniem, ani nie wmawiał
      mi, że robi zakupy dla ubogich sąsiadów.
      Są ludzie, którzy mają kredyt na kredycie, nie chodzą do teatru, nie jeżdzą na
      wakacje ale taniej żywności ani ubrania nie kupią. Ich wybór.
    • e._ Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 07.08.06, 19:48
      tomskey napisał/a:
      Tylko w Polsce chyba jest mozliwe..
      ..powstanie forum propagujacego kupowanie g...nych wyrobow w g...nych sklepach
      A ja odpowiem tak:
      Tylko w Polsce (?) jest możliwa taka zakompleksiona zaściankowosć która nie
      dostrzega nawet tak oczywistej prawdy jak to, że system funkcjonowania tanich
      sklepów i second handów, znakomicie prosperujacy w tylu krajach bogatych
      świata, przyszedł do nas jako już gotowy produkt, przetestowany przez
      dziesiątki lat z dobrym skutkiem tam, gdzie są bogaci i gdzie mało kto hołduje
      zasadzie "zastaw się a postaw się". To nie jest polski wynalazek ani też
      wynalazek "dla Polski". Mnie też bardziej odpowiada model zakupów pozwalajacy
      na oszczędzanie tam, gdzie mam na to ochotę a wchodząc do second handu czy
      Lidla nie rozglądam się trwożliwie na boki, bo może przypadkiem widzi mnie ktoś
      ze znajomych...
    • aagnes Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 21.08.06, 11:04
      O matko - gdyby nie ten wątek nie mialabym zielonego pojecia, ze w jednym
      sklepie wypada robic zakupy a w drugim nie!
      to zart czy poważnie podajecie przyklady np: dyrektora z kosmiczna pensja
      spotkanego w lidlu i ze niby nie ma w tym nic dziwnego??? oczywiscie ze nie ma -
      do tego stopnia ze po cholere pisac takie bzdury??? czy ten dyrektor ma robic
      zakupy w harrodsie z dostawa odrzutowcem do domu??? a jak pojdzie do
      warzywniaka za rogiem po 7 marchewek to co wtedy? powinien stracic stanowisko
      za zachowanie uwlaczające piastowanemu stanowisku??

proponuje zatem uczynić liste sklepów ok i sklepów be, zeby kazdy trendi i
      dżejzi obywatel wiedzial gdzie ma sie zaopatrywac.
    • aluniaaa czysta prowokacja 23.08.06, 14:25

• kruder76 Re: Tylko w Polsce chyba jest mozliwe.. 24.08.06, 08:08
      tomskey napisał:

> ..powstanie forum propagujacego kupowanie g...nych wyrobow w g...nych sklepach

Och, ach! Patrzcie państwo jaki ja jestem światowy! Znam wszystkie fora tego
      świata i powiadam wam, że TYLKO W POLSCE to możliwe. Taki zaścianek, że no po
      prostu nie mogę i założe o tym wątek, żeby wszyscy wiedzili jaki ze mnie
      światowiec, co gówien nie kupuje....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka