zicherka_76 12.02.09, 09:41 Czy ktoś z was śpi na takiej poduszce (ergonomicznej, profilowanej, do spania na boku) np z ikea? Sprawdzaja sie? Która warto kupić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubeczka Re: poduszka profilowana 12.02.09, 11:27 Ja używam od ponad 2 lat. Kupiłam w Jysku, ale nie pamiętam producenta. Jestem zadowolona, mam zwyrodnienie kręgosłupa w części szyjnej i dzięki tej poduszce mogę spać bez bólu. Ma jedną wadę - za bardzo "grzeje" dlatego uszyłam poszewki z lnu.. Odpowiedz Link
agatha-christie Re: poduszka profilowana 24.02.09, 13:59 Ja mam taką od kilku lat, właśnie z IKEA, kosztowała jakieś 70,-zł i jest bardzo fajna. Lubie poduszki profilowane, na innych nie mogę jakoś dobrze ułożyć głowy. Odpowiedz Link
lolabi Re: poduszka profilowana 25.02.09, 11:07 mimo że nie mam większych problemów z kręgosłupem to chwalę sobie takie poduszki, choć nie z Ikei a Selene. Odpowiedz Link
irenka82 Re: poduszka profilowana 25.02.09, 20:31 ja kupilam jakies gabczaste byle co za 14 zlotych i sluzy mi za podglowek. pewnie te drozsze sa lepsze. Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: poduszka profilowana 25.02.09, 22:43 jak dla mnie bardzo wygodna. ale ja od dawna spie na malych poduszkach, po spaniu na takich standardowych 70x80 wszystko mnie prez kilka dni boli (taka poduszka jest nieduzo wieksza od jaska) Odpowiedz Link
agnes1704 Re: poduszka profilowana 26.02.09, 14:38 Ja spałam na takich, ale musiałam zrezygnować, bo kiedy już zasnę, to układam się na brzuchu, a do takiej pozycji się nie nadaje i wstawałam z bólem karku. Ale jeśli ktoś śpi na wznak, na boku, to naprawdę warto! Odpowiedz Link
lolabi Re: poduszka profilowana 01.03.09, 20:59 to nie do końca prawda. ja kupiłam w Selene taką poduszkę z przeznaczeniem dla użytkowników śpiących na brzuchu. i nic mnie boli Odpowiedz Link