Dodaj do ulubionych

Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy

IP: *.uscs.susx.ac.uk 01.02.07, 23:28
Badzmy cholernie ostrozni. To co tam powstanie zmieni nasze miasto na cale
dekady.
Obserwuj wątek
    • kamnez Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy 01.02.07, 23:29
      Czyli d***. Nigdy nie wybudują tego centrum. Totalna niemoc. Będą za to nowe
      plany, nowe wspaniałe pomysły i wizje. Plac Defilad zabudowywała już ekipa
      Święcickiego, potem Piskorskiego, a Kaczyńskiego/Borowskiego to już niemal
      dźwigi instalowała. Tymczasem sprawy głupich KDT nikt nie ma odwagi w
      jakikolwiek sposób załatwić. Żałosne jest to wszystko.
      • Gość: papa Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:38
        należy dodać, że to właśnie poprzednia ekipa PO-SLD stoi za decyzjami o
        niekorzystnych dla miasta umowach, których wynikiem jest postawienie blaszaków i
        ogólna prowizorka w centrum miasta, śmieszne jest to że teraz PO będzie
        negocjować umowy swoich poprzedników...
        • stasi1 hala Marcpolu powstała wtedy kiedy jeszcze SLD 02.02.07, 09:10
          nie było na świecie a cóż dopiero mówić o PO. Inna sprawa że nawet te dwie hale
          nie były na złych warunkach posadowione. Obie (marcpolu i KDT) miały stać około
          3 lat. Tylko nie ma mocy w mieście powiedzieć im że już tu państwo nie stoicie.
          A KDT powstało na miejscu bazaru to chyba lepiej że jest ten budynek i handel w
          błocie w Centrum

> należy dodać, że to właśnie poprzednia ekipa PO-SLD stoi za decyzjami o
          > niekorzystnych dla miasta umowach, których wynikiem jest postawienie
          blaszaków
          > i
          > ogólna prowizorka w centrum miasta, śmieszne jest to że teraz PO będzie
          > negocjować umowy swoich poprzedników...
          • Gość: mzb A ja chciałbym, żeby Nowe Centrum wyglądało tak IP: *.crowley.pl 02.02.07, 09:43
            www.michau.se/pics/other_pics/warszawa/skany/kupiecki_1960/widok_z_pkin_3_web.jpg
    • kamnez Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy 01.02.07, 23:32
      Gość portalu: kocham warszawe napisał(a):

> Badzmy cholernie ostrozni. To co tam powstanie zmieni nasze miasto na cale
      > dekady.

Ta "cholerna ostrożność" oznacza blachy w centrum wawy na całe dekady.
      Przypominam, że międzynarodowy konkurs na zagospodarowanie Placu Defilad został
      rozstrzygnięty 15 lat temu! Zresztą mogę się założyć, że przez następne 15 lat
      niewiele tam się zmieni.
      • Gość: nemo Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 23:47
        " Czy miasto zwróci nam nakłady na budowę, czy nie - opowiada Połeć."

Jeszcze niech im miast dożywotnio pensje zacznie wyplacac...
        • Gość: wsw Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.chello.pl 02.02.07, 02:03
          i to z rewaloryzacjami na poziomie 25% ponad inflację rocznie...
    • Gość: warszawianka A ja chcę PARK wokół Pałacu Kultury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:17
      dlaczego Plac Defilad trzeba od razu zabudowywać?! nie lepiej byłoby zostawić
      tam piękny park w sercu miasta? cos na wzór central parku w nowym jorku ...
      a tak jak zacznie sie budowa kolejnych budynkow centrum bedzie juz totalnie
      klaustrofobiczne...
      aha i przecz z KDT;)!
      • Gość: a112 Re: A ja chcę PARK wokół Pałacu Kultury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 01:02
        bylas kiedys w centralparku? chyba nie
        i nie wiem gdzie ty widzisz tam piekny park, moze przejdz sie tam na spacer
        • stasi1 Park jest częściowo ale chodziło o to żeby na 02.02.07, 09:12
          miejscu blaszaków posadzić zieleń

> bylas kiedys w centralparku? chyba nie
          > i nie wiem gdzie ty widzisz tam piekny park, moze przejdz sie tam na spacer
        • Gość: warszawianka Re: A ja chcę PARK wokół Pałacu Kultury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:20
          chodziło o to żeby taki park tam powstał matołku
      • Gość: wsw Re: A ja chcę PARK wokół Pałacu Kultury!! IP: *.chello.pl 02.02.07, 02:04
        Polecam odwiedzić obecnie istniejący warszawski Central Park: Pole Mokotowskie
    • Gość: Robert Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.acn.waw.pl 02.02.07, 01:36
      Dokładnie. Wysokopodłogowe Hipolity zniknął z ulic za 20-30lat (choć to dużo), a
      zabudowę centrum robimy dla wnuków/prawnuków i nie może to być coś czego za 5lat
      będziemy żałować. Albo coś z czym będzie problem a'la MarcPol.
      A co do tego ostatniego to chyba negocjacje są najlepszym wyjściem. Siłą w
      poprzedniej kadencji nic się nie dało zrobić, to i w tej raczej by nie poszło. A
      skoro mogą być problemy z parkingiem to lepiej już rozmawiać. Może niech MarcPol
      zostanie inwestorem KDT i zabierze jedno piętro i tak mają mieć puste ;)
    • Gość: wsw Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.chello.pl 02.02.07, 02:16
      Centrum musi być przede wszystkim ładne i warszawskie. To co klepnęły kaczory
      jest co najwyżej pospolite.

Złość we mnie wzbiera, kiedy słyszę, że KDT domaga się kasy od miasta. KDT to
      zrzeszenie kupców, którzy roszczą sobie prawa do terenów w centrum tylko
      dlatego, że w czasach największego burdelu początku lat 90. urządzili tam
      nielegalnie odpustowy bazar.
      Niby dlaczego mam dokładać z moich podatków do ich śmierdzącego zgniłym mięsem
      interesu? Pasożyty się tępi, a nie hoduje. Jak ich nie stać na własny budynek,
      to niech idą w cholerę handlować na granicę polsko-niemiecką, zamiast mi do
      kieszeni zaglądać.
    • Gość: wojtek z zielnej Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 02:32
      Wszystkim, ktorym zalezy na wielkomiejskim charakterze centrum Warszawy i
      ktorych krew zalewa czytajac jak beszczelni sa "kupcy" z KDT i jaka niemoc w ich
      usunieciu wykazuja WSZYSTKIE KOLEJNE WLADZE WARSZAWY proponuje zawiaza nie
      jakiejs inicjatywy, inaczej nadal problem ten bedzie ignorowany. Kupcy obiecane
      dostali te tereny dlatego ze w kilkadziesiat osob stawili sie na radzie miasta
      czy tam dzielnicy i niemalze sila wymusili takie czy inne decyzje.

Jak mozna pozwolic by mekka dresiarstwa, zlego gustu i kradzionych komorek mogla
      przez tyle lat funkcjonowac w centrum miasta o takiej historii? Dla mnie to
      zbrodnia i skandal ale taki nad ktyorym nie ma co rozkladac rak tylko dzialac i
      aktywnie zmuszac wladze do odpowiednich krokow. Nie ma zadnego powodu zeby ci
      ludzie tam byli teraz i w przyszlosci (chyba ze po cenach rynkowych kupia grunt).

Planuje stworzenie forum internetowego i bloga ktory bedzie na bierzaco
      monitorowal ewnetualne postepy albo ich brak i organizowal jakies inicjatywy
      obywatelskie na rzecz zmiany tego skandalicznego stanu rzeczy. Jak ktos jest tym
      zainteresowany prosze o kontakt pod adresem

warszawiacy@gmail.com

mam fajne pomysly na promocje tych idei wiec zapraszam.

• Gość: wojtek z zielnej Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 02:34
        naturalnie "na biezaco"
    • Gość: to proste Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 07:23
      To proste! HGW czyli nasza panujaca pani prezydent ma z marcpolem dobry uklad.
      w czasie kampanii wyborczej jej plakaty wisialy w wejsciu do kazdego marcpolu w
      miescie-przypadek?
      • Gość: a7aa7 Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:23
        a bazarowcy z KDT zawsze wyjdą na swoje. ciekawe który radny warszawski ma
        udziały w tym. bo w zeszłej kadencji był to Sztyber i kręcił się Kaczyńskiemu
        koło kupra
    • Gość: xxx Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: 81.210.102.* 02.02.07, 07:48
      Podzielam zdanie przedmówcy tymbardziej, że są większe potrzeby w mieście,
      chociażby most północny, o którym znów zapomniano..
    • Gość: Pat i Mat Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.aster.pl 02.02.07, 07:50
      Powstanie zespół - znowu bedzie banda darmozjadów a 3000zl netto w kieszeni co
      miesiac, potem sie zmieni wladza i projekt do kosza i tak w koło
    • Gość: xyz Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: 81.210.102.* 02.02.07, 07:52
      Zgadzam się z przedmówcą i mam świadomość, że o inwestycjach w tym rejonie
      miasta zadecydują ci, którzy mają najlepsze układy i będą chcieli wyciągnąć z
      tego terenu jak najwięcej i nie będzie im zależało na estetyce i na tym jak to
      się wpisze na pokolenia. Ja bym zrobił tam piękne zieleńce i poczekał aż nasz
      kraj znormalnieje...
    • Gość: Jacek Niech Pan Borowski pokaże co On zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:06
      i z czego skorzysta nowa ekipa.Najpierw należy rozliczyc stara ekipę a p[tem
      powoływac nową. Trzeba zrobić strefę zabytkowa wokół PKiN i wystarczy. Już
      p.Borowski takj robił przy innych inwestycjach
      • kamnez Re: Niech Pan Borowski pokaże co On zrobił 02.02.07, 10:50
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Niech Pan Borowski pokaże co On zrobił

Zrobił plan zagospodarowania. Poprzednim ekipom nawet to się nie udało.

• stasi1 A czy ci kupcy muszą handlować w Centrum Warszawy? 02.02.07, 09:05
      Przecież jak otworzą Złote Tarasy to nadmiar kupców i tak bedzie wyraźny w tej
      części Warszawy. Więc po co im wydzierżawiać coś co nie da korzyści miastu?
    • Gość: Archie cholerna ostrożność IP: *.aster.pl 02.02.07, 10:16
      Cholerną ostrożność zalecałbym nowej ekipie przy braniu pod uwagę rad tych,
      którzy rekomendują jej cholerną ostrożność przy zabudowywaniu otoczenia
      Pajacu ! Taką choerną ostrożnością "wykazały się" już wszystkie poprzednie
      ekipy i w rezultacie mamy w centrum stolicy KDT i absurdalny pomysł na muzeum
      sztuki wspólczesnej vis-a-vis Pajaca i domu towarowego Junior, a do tego zgodę
      planistyczną na zbudowanie dwóch obiektów usługowo - handlowaych na obu
      skrzydłach parku świętokrzyskiego (tj. przy Marszałkowskiej i Emilii Plater).
      Trzeba jednak pamiętać o tym, że taką "cholerną ostrożność" wyrażającą się
      ochroną KDT będą się wykazywały tak obecna jak kolejne ekipy, bo własciwie
      wszystkie ugrupowania polityczne reprezentowane w radzie Wwarszawy są w jakiś
      sposób "Umoczone" w interesy z tymi "kupcamy". Pamiętam, że w zeszłej kadencji
      rady ich interesów bronił m. in. radny Paweł Czekalski - wtedy i obecnie z PO !
      Archie
    • Gość: 68 Komunikacja wedłu Bufetowej IP: *.kprm.gov.pl 02.02.07, 10:59
      Brak przejścia podziemnego między PKP Śródmieście a Metro Centrum to światowy
      rekord głupoty. Po coś zbudowano chyba te dwie stacje obok siebie?
      • Gość: Archie bufetowa obsesja uczestnikow forum IP: *.aster.pl 02.02.07, 13:21
        Powyższy post jest kapitalnym przykładem obsesji części respondentów tego
        forum: nawet brak przejścia podziemnego pomiędzy dworcem PKP Śródmieście a
        stacja metra Centrum - za co są odpowiedzialne władze Warszawy, dyrekcja metra
        (słynny b. dyr. Zuń !) i oczywiście decydenci z PKP sprzed ok. 10 lat, kiedy p.
        HGW nie myślała nawet o tym,że kiedyś będzie prezydentem Wwy - jest
        zatytułowany w sposób sugerujący winę "Bufetowej" ... Jesli to nie kiepski żart
        (a nie wygląda na to...) to oczywista obsesja .
        Archie
        • Gość: 68 Bufetowa spowalnia zagospodarowanie otoczenia PKiN IP: *.kprm.gov.pl 02.02.07, 14:59
          Wybudowanie przejścia jest realne obecnie jedynie w ramach prywatnej inwestycji
          zagospodarowującej róg Marszałkowskiej i Alej jerozolimskich. Bufetowa
          storpedoała dotychczasowy postęp prac w tym zakresie. Chce coś poprawić, czy
          ugrać coś dla siebie?
    • Gość: slawekp Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: 213.17.170.* 02.02.07, 15:25
      Te wszystkie plany związane z inwestcjami okolicy PKiN są po prostu żenujące.
      Skończy się na tym, że jedna prowizorkę zaieni się na drugą. Tylko po to, aby
      pokazać, że jednak coś się zrobiło. A poza ty, to bez wyburzenia PKiN mozna tam
      zrobić jedno wielkie G(...) co pokazały wszystkie konkursy architektoniczne.
      Ich wyniki mnie (rodowitego warszawiaka od 3 pokoleń) po prostu porażają
      miałkością i koncepcyjną służalczością oraz podporządkowaniu bryle tej wielkiej
      stodoły.
    • Gość: - Bez wyburzenia pałacu kultury nic nie pomoże... IP: *.acn.waw.pl 02.02.07, 16:05
    • Gość: aha! Nigdy w Życiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:00
      Prędzej Lepper zostanie prezydentem Polski, prędzej Kaczyński nauczy się dobrych
      manier, prędzej piekło pokryje się lodem a Polska zdobędzie mistrza świata w
      piłce nożnej niż Warszawa dostanie nowe centrum. To co jest odpowiada tak wielu
      ludziom, że nic się nie zmieni na 100% nawet za 15 lat. Skoro nic się nie
      zmieniło przez ostatnie 18 lat. Zakład o 100000000000 dolarów
      • Gość: ;) Dlaczego nie? IP: *.aster.pl 02.02.07, 22:20
        może się w końcu uda...
    • Gość: wawiak Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.chello.pl 02.02.07, 18:16
      Jest szansa aby jednak nie pozwolic kupcom stawiac trochę ładniejszej
      prowizorki w cetrum miasta. Centrum mista to nie jets miejsce na hale typu KDT,
      a nie oszukujmy sie, nowoczesne centra handlowe nie moga funkcjonowac w postaci
      w w jakiej dziala KDT - czyli alejki z małymi kramami. Jesli w centrum ma
      powstac wysokiej klsay obiekt handlowy to tylko cos na mairę Zlotych Tarasow,
      czyli zbudowane przez duzego inwestora inwestora centrum, gdzie najemcami sa
      duże sklepy i sieci handlowe- tylko taka forma zapewni rentownosc inwestycji na
      zadowalajacym poziomie estetycznym. Kupcy z KDT nie pozyskają dosyc pieniedzy
      zeby zbudowac cos na miare centrum miasta. Generalnie mysle, ze pora skonczyc z
      bazarami na wschod od Palacu kultury i stworzyc tam, jesli nie dzielnicę
      biznesu (ta sama powstala w neizlej formie po zachodniej stronie PKiNu) to
      przynajmniej dzielnicę kultury, dzikei takiem inwestycjom jak muzemu sztuki
      nowoczensje i socrealizmu. Bazar typu KDT moze powstac w jakiejs peryferyjnej
      dizlenicy Wawy. dzisiaj turysci przyjezdzajacy do wawy dziwia sie ze w centrum
      miasta, na najdrozsyzch i najcenniejszych gruntach mieszcza sie zadaszone
      targowiska.
    • nessuno Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy 02.02.07, 20:54
      "Mikuśkiewicz ma asa w rękawie. Związana z nim spółka może się pochwalić
      długoletnią dzierżawą podziemnego garażu przy stacji metra Centrum. Bez jego
      zgody lub współpracy zbudowanie czegokolwiek na powierzchni będzie bardzo
      trudne. Nie udało nam się dowiedzieć, jakie warunki zamierza postawić miastu
      Marek Mikuśkiewicz, bo przebywa za granicą."

Tzw. "biznesmen" mikuśkiewicz to ubek i gangster, który wielu urzędasów byłych i
      obecnych ma w kieszeni i w garści. Syf na Placu Defilad mamy murowany na wiele
      najbliższych lat, bo z tym gostkiem nikt nie odważy się zadzierać.Nieprędko
      znajdzie się ktoś z jajami, kto odważy się tego pajaca wypieprzyć z centrum
      Warszawy.
    • Gość: Grzesiek handlarze ze szczek IP: 194.75.37.* 05.02.07, 12:30
      nie podoba mi sie pomysl budowy domu towarowego przez kupcow z blaszakow. jakos
      nie chce mi sie wierzyc zeby ich blaszakowy gust byl w stanie zaposkoic ambicje
      stolicy europejskiej jaka jest Warszawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka