Gość: kocham warszawe IP: *.uscs.susx.ac.uk 01.02.07, 23:28 Badzmy cholernie ostrozni. To co tam powstanie zmieni nasze miasto na cale dekady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamnez Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy 01.02.07, 23:29 Czyli d***. Nigdy nie wybudują tego centrum. Totalna niemoc. Będą za to nowe plany, nowe wspaniałe pomysły i wizje. Plac Defilad zabudowywała już ekipa Święcickiego, potem Piskorskiego, a Kaczyńskiego/Borowskiego to już niemal dźwigi instalowała. Tymczasem sprawy głupich KDT nikt nie ma odwagi w jakikolwiek sposób załatwić. Żałosne jest to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:38 należy dodać, że to właśnie poprzednia ekipa PO-SLD stoi za decyzjami o niekorzystnych dla miasta umowach, których wynikiem jest postawienie blaszaków i ogólna prowizorka w centrum miasta, śmieszne jest to że teraz PO będzie negocjować umowy swoich poprzedników... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 hala Marcpolu powstała wtedy kiedy jeszcze SLD 02.02.07, 09:10 nie było na świecie a cóż dopiero mówić o PO. Inna sprawa że nawet te dwie hale nie były na złych warunkach posadowione. Obie (marcpolu i KDT) miały stać około 3 lat. Tylko nie ma mocy w mieście powiedzieć im że już tu państwo nie stoicie. A KDT powstało na miejscu bazaru to chyba lepiej że jest ten budynek i handel w błocie w Centrum > należy dodać, że to właśnie poprzednia ekipa PO-SLD stoi za decyzjami o > niekorzystnych dla miasta umowach, których wynikiem jest postawienie blaszaków > i > ogólna prowizorka w centrum miasta, śmieszne jest to że teraz PO będzie > negocjować umowy swoich poprzedników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb A ja chciałbym, żeby Nowe Centrum wyglądało tak IP: *.crowley.pl 02.02.07, 09:43 www.michau.se/pics/other_pics/warszawa/skany/kupiecki_1960/widok_z_pkin_3_web.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kamnez Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy 01.02.07, 23:32 Gość portalu: kocham warszawe napisał(a): > Badzmy cholernie ostrozni. To co tam powstanie zmieni nasze miasto na cale > dekady. Ta "cholerna ostrożność" oznacza blachy w centrum wawy na całe dekady. Przypominam, że międzynarodowy konkurs na zagospodarowanie Placu Defilad został rozstrzygnięty 15 lat temu! Zresztą mogę się założyć, że przez następne 15 lat niewiele tam się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 23:47 " Czy miasto zwróci nam nakłady na budowę, czy nie - opowiada Połeć." Jeszcze niech im miast dożywotnio pensje zacznie wyplacac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsw Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.chello.pl 02.02.07, 02:03 i to z rewaloryzacjami na poziomie 25% ponad inflację rocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka A ja chcę PARK wokół Pałacu Kultury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:17 dlaczego Plac Defilad trzeba od razu zabudowywać?! nie lepiej byłoby zostawić tam piękny park w sercu miasta? cos na wzór central parku w nowym jorku ... a tak jak zacznie sie budowa kolejnych budynkow centrum bedzie juz totalnie klaustrofobiczne... aha i przecz z KDT;)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a112 Re: A ja chcę PARK wokół Pałacu Kultury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 01:02 bylas kiedys w centralparku? chyba nie i nie wiem gdzie ty widzisz tam piekny park, moze przejdz sie tam na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Park jest częściowo ale chodziło o to żeby na 02.02.07, 09:12 miejscu blaszaków posadzić zieleń > bylas kiedys w centralparku? chyba nie > i nie wiem gdzie ty widzisz tam piekny park, moze przejdz sie tam na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: A ja chcę PARK wokół Pałacu Kultury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:20 chodziło o to żeby taki park tam powstał matołku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsw Re: A ja chcę PARK wokół Pałacu Kultury!! IP: *.chello.pl 02.02.07, 02:04 Polecam odwiedzić obecnie istniejący warszawski Central Park: Pole Mokotowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.acn.waw.pl 02.02.07, 01:36 Dokładnie. Wysokopodłogowe Hipolity zniknął z ulic za 20-30lat (choć to dużo), a zabudowę centrum robimy dla wnuków/prawnuków i nie może to być coś czego za 5lat będziemy żałować. Albo coś z czym będzie problem a'la MarcPol. A co do tego ostatniego to chyba negocjacje są najlepszym wyjściem. Siłą w poprzedniej kadencji nic się nie dało zrobić, to i w tej raczej by nie poszło. A skoro mogą być problemy z parkingiem to lepiej już rozmawiać. Może niech MarcPol zostanie inwestorem KDT i zabierze jedno piętro i tak mają mieć puste ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsw Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.chello.pl 02.02.07, 02:16 Centrum musi być przede wszystkim ładne i warszawskie. To co klepnęły kaczory jest co najwyżej pospolite. Złość we mnie wzbiera, kiedy słyszę, że KDT domaga się kasy od miasta. KDT to zrzeszenie kupców, którzy roszczą sobie prawa do terenów w centrum tylko dlatego, że w czasach największego burdelu początku lat 90. urządzili tam nielegalnie odpustowy bazar. Niby dlaczego mam dokładać z moich podatków do ich śmierdzącego zgniłym mięsem interesu? Pasożyty się tępi, a nie hoduje. Jak ich nie stać na własny budynek, to niech idą w cholerę handlować na granicę polsko-niemiecką, zamiast mi do kieszeni zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek z zielnej Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 02:32 Wszystkim, ktorym zalezy na wielkomiejskim charakterze centrum Warszawy i ktorych krew zalewa czytajac jak beszczelni sa "kupcy" z KDT i jaka niemoc w ich usunieciu wykazuja WSZYSTKIE KOLEJNE WLADZE WARSZAWY proponuje zawiaza nie jakiejs inicjatywy, inaczej nadal problem ten bedzie ignorowany. Kupcy obiecane dostali te tereny dlatego ze w kilkadziesiat osob stawili sie na radzie miasta czy tam dzielnicy i niemalze sila wymusili takie czy inne decyzje. Jak mozna pozwolic by mekka dresiarstwa, zlego gustu i kradzionych komorek mogla przez tyle lat funkcjonowac w centrum miasta o takiej historii? Dla mnie to zbrodnia i skandal ale taki nad ktyorym nie ma co rozkladac rak tylko dzialac i aktywnie zmuszac wladze do odpowiednich krokow. Nie ma zadnego powodu zeby ci ludzie tam byli teraz i w przyszlosci (chyba ze po cenach rynkowych kupia grunt). Planuje stworzenie forum internetowego i bloga ktory bedzie na bierzaco monitorowal ewnetualne postepy albo ich brak i organizowal jakies inicjatywy obywatelskie na rzecz zmiany tego skandalicznego stanu rzeczy. Jak ktos jest tym zainteresowany prosze o kontakt pod adresem warszawiacy@gmail.com mam fajne pomysly na promocje tych idei wiec zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek z zielnej Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 02:34 naturalnie "na biezaco" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to proste Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 07:23 To proste! HGW czyli nasza panujaca pani prezydent ma z marcpolem dobry uklad. w czasie kampanii wyborczej jej plakaty wisialy w wejsciu do kazdego marcpolu w miescie-przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a7aa7 Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:23 a bazarowcy z KDT zawsze wyjdą na swoje. ciekawe który radny warszawski ma udziały w tym. bo w zeszłej kadencji był to Sztyber i kręcił się Kaczyńskiemu koło kupra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: 81.210.102.* 02.02.07, 07:48 Podzielam zdanie przedmówcy tymbardziej, że są większe potrzeby w mieście, chociażby most północny, o którym znów zapomniano.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat i Mat Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.aster.pl 02.02.07, 07:50 Powstanie zespół - znowu bedzie banda darmozjadów a 3000zl netto w kieszeni co miesiac, potem sie zmieni wladza i projekt do kosza i tak w koło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: 81.210.102.* 02.02.07, 07:52 Zgadzam się z przedmówcą i mam świadomość, że o inwestycjach w tym rejonie miasta zadecydują ci, którzy mają najlepsze układy i będą chcieli wyciągnąć z tego terenu jak najwięcej i nie będzie im zależało na estetyce i na tym jak to się wpisze na pokolenia. Ja bym zrobił tam piękne zieleńce i poczekał aż nasz kraj znormalnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Niech Pan Borowski pokaże co On zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:06 i z czego skorzysta nowa ekipa.Najpierw należy rozliczyc stara ekipę a p[tem powoływac nową. Trzeba zrobić strefę zabytkowa wokół PKiN i wystarczy. Już p.Borowski takj robił przy innych inwestycjach Odpowiedz Link Zgłoś
kamnez Re: Niech Pan Borowski pokaże co On zrobił 02.02.07, 10:50 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Niech Pan Borowski pokaże co On zrobił Zrobił plan zagospodarowania. Poprzednim ekipom nawet to się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 A czy ci kupcy muszą handlować w Centrum Warszawy? 02.02.07, 09:05 Przecież jak otworzą Złote Tarasy to nadmiar kupców i tak bedzie wyraźny w tej części Warszawy. Więc po co im wydzierżawiać coś co nie da korzyści miastu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie cholerna ostrożność IP: *.aster.pl 02.02.07, 10:16 Cholerną ostrożność zalecałbym nowej ekipie przy braniu pod uwagę rad tych, którzy rekomendują jej cholerną ostrożność przy zabudowywaniu otoczenia Pajacu ! Taką choerną ostrożnością "wykazały się" już wszystkie poprzednie ekipy i w rezultacie mamy w centrum stolicy KDT i absurdalny pomysł na muzeum sztuki wspólczesnej vis-a-vis Pajaca i domu towarowego Junior, a do tego zgodę planistyczną na zbudowanie dwóch obiektów usługowo - handlowaych na obu skrzydłach parku świętokrzyskiego (tj. przy Marszałkowskiej i Emilii Plater). Trzeba jednak pamiętać o tym, że taką "cholerną ostrożność" wyrażającą się ochroną KDT będą się wykazywały tak obecna jak kolejne ekipy, bo własciwie wszystkie ugrupowania polityczne reprezentowane w radzie Wwarszawy są w jakiś sposób "Umoczone" w interesy z tymi "kupcamy". Pamiętam, że w zeszłej kadencji rady ich interesów bronił m. in. radny Paweł Czekalski - wtedy i obecnie z PO ! Archie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 68 Komunikacja wedłu Bufetowej IP: *.kprm.gov.pl 02.02.07, 10:59 Brak przejścia podziemnego między PKP Śródmieście a Metro Centrum to światowy rekord głupoty. Po coś zbudowano chyba te dwie stacje obok siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie bufetowa obsesja uczestnikow forum IP: *.aster.pl 02.02.07, 13:21 Powyższy post jest kapitalnym przykładem obsesji części respondentów tego forum: nawet brak przejścia podziemnego pomiędzy dworcem PKP Śródmieście a stacja metra Centrum - za co są odpowiedzialne władze Warszawy, dyrekcja metra (słynny b. dyr. Zuń !) i oczywiście decydenci z PKP sprzed ok. 10 lat, kiedy p. HGW nie myślała nawet o tym,że kiedyś będzie prezydentem Wwy - jest zatytułowany w sposób sugerujący winę "Bufetowej" ... Jesli to nie kiepski żart (a nie wygląda na to...) to oczywista obsesja . Archie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 68 Bufetowa spowalnia zagospodarowanie otoczenia PKiN IP: *.kprm.gov.pl 02.02.07, 14:59 Wybudowanie przejścia jest realne obecnie jedynie w ramach prywatnej inwestycji zagospodarowującej róg Marszałkowskiej i Alej jerozolimskich. Bufetowa storpedoała dotychczasowy postęp prac w tym zakresie. Chce coś poprawić, czy ugrać coś dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawekp Re: Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: 213.17.170.* 02.02.07, 15:25 Te wszystkie plany związane z inwestcjami okolicy PKiN są po prostu żenujące. Skończy się na tym, że jedna prowizorkę zaieni się na drugą. Tylko po to, aby pokazać, że jednak coś się zrobiło. A poza ty, to bez wyburzenia PKiN mozna tam zrobić jedno wielkie G(...) co pokazały wszystkie konkursy architektoniczne. Ich wyniki mnie (rodowitego warszawiaka od 3 pokoleń) po prostu porażają miałkością i koncepcyjną służalczością oraz podporządkowaniu bryle tej wielkiej stodoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Bez wyburzenia pałacu kultury nic nie pomoże... IP: *.acn.waw.pl 02.02.07, 16:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha! Nigdy w Życiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:00 Prędzej Lepper zostanie prezydentem Polski, prędzej Kaczyński nauczy się dobrych manier, prędzej piekło pokryje się lodem a Polska zdobędzie mistrza świata w piłce nożnej niż Warszawa dostanie nowe centrum. To co jest odpowiada tak wielu ludziom, że nic się nie zmieni na 100% nawet za 15 lat. Skoro nic się nie zmieniło przez ostatnie 18 lat. Zakład o 100000000000 dolarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy IP: *.chello.pl 02.02.07, 18:16 Jest szansa aby jednak nie pozwolic kupcom stawiac trochę ładniejszej prowizorki w cetrum miasta. Centrum mista to nie jets miejsce na hale typu KDT, a nie oszukujmy sie, nowoczesne centra handlowe nie moga funkcjonowac w postaci w w jakiej dziala KDT - czyli alejki z małymi kramami. Jesli w centrum ma powstac wysokiej klsay obiekt handlowy to tylko cos na mairę Zlotych Tarasow, czyli zbudowane przez duzego inwestora inwestora centrum, gdzie najemcami sa duże sklepy i sieci handlowe- tylko taka forma zapewni rentownosc inwestycji na zadowalajacym poziomie estetycznym. Kupcy z KDT nie pozyskają dosyc pieniedzy zeby zbudowac cos na miare centrum miasta. Generalnie mysle, ze pora skonczyc z bazarami na wschod od Palacu kultury i stworzyc tam, jesli nie dzielnicę biznesu (ta sama powstala w neizlej formie po zachodniej stronie PKiNu) to przynajmniej dzielnicę kultury, dzikei takiem inwestycjom jak muzemu sztuki nowoczensje i socrealizmu. Bazar typu KDT moze powstac w jakiejs peryferyjnej dizlenicy Wawy. dzisiaj turysci przyjezdzajacy do wawy dziwia sie ze w centrum miasta, na najdrozsyzch i najcenniejszych gruntach mieszcza sie zadaszone targowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Nowa ekipa od nowa planuje centrum Warszawy 02.02.07, 20:54 "Mikuśkiewicz ma asa w rękawie. Związana z nim spółka może się pochwalić długoletnią dzierżawą podziemnego garażu przy stacji metra Centrum. Bez jego zgody lub współpracy zbudowanie czegokolwiek na powierzchni będzie bardzo trudne. Nie udało nam się dowiedzieć, jakie warunki zamierza postawić miastu Marek Mikuśkiewicz, bo przebywa za granicą." Tzw. "biznesmen" mikuśkiewicz to ubek i gangster, który wielu urzędasów byłych i obecnych ma w kieszeni i w garści. Syf na Placu Defilad mamy murowany na wiele najbliższych lat, bo z tym gostkiem nikt nie odważy się zadzierać.Nieprędko znajdzie się ktoś z jajami, kto odważy się tego pajaca wypieprzyć z centrum Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek handlarze ze szczek IP: 194.75.37.* 05.02.07, 12:30 nie podoba mi sie pomysl budowy domu towarowego przez kupcow z blaszakow. jakos nie chce mi sie wierzyc zeby ich blaszakowy gust byl w stanie zaposkoic ambicje stolicy europejskiej jaka jest Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś