Dodaj do ulubionych

Pizza Marzano Nowy Świat

IP: 195.117.240.* 23.04.07, 08:49
Piękna niedziela.
Córka chcąc zrobić przyjemność rodzicom zaprasza ich na obiad do Pizza
Marzano przy ul.Nowy Świat.Po złorzeniu zamówienia po około godzinie podano
do stołu.Fatalny wybór [grilowane polędwiczki + pierś z kurczaka i coś
włoskiego]spalone na węgiel nie nadające się do zjedzenia , warzywa chyba z
odzysku.Kelner mówił że mają tyle gości to jest powód oczekiwania [więc
dlaczego spalone - powinno być na odwrót]W sumie po 1,5 godziny reklamując
potrawy wychodzimy wściekli do restauracji obok [SPHINX].Najadamy do syta w
0,5 godziny[miła obsługa,wszystko gorące,dostaliśmy nawet nieoczekiwany rabat.
Widzę zadowolenie u Córki[i oto chodziło-to miała być przyjemna niedziela]
Mieszkamy kilka ulic dalej więc teraz spacerkiem do domu na sjestę.
Obserwuj wątek
    • Gość: pizza Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.aster.pl 25.04.07, 21:28
      fajna ściema. sphinx cacy, ładnie, tanio, szybko, solidnie, chyba mamy duże
      brzyszki dwa obiady i to jeden po drugim, a tam obok to be, tfu, etc.
      wykupcie sobie reklame w gazecie - to drogo nie kosztuje - zamiast pisać o
      sobie takie dyrdymały.
      • Gość: S Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:10
      • Gość: Stefan Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:14
        To samo pomyślałem. A od siebie, czyżby sphinx serwował już takie.....
        (niedomówienie), że trzeba rękami i nogami zachęcać :)?
        P.S. Nie byłem w Pizzy Marzano przy Nowym Świecie, ale z ciekawości pójdę
        • Gość: mieczkoski Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.acn.waw.pl 29.04.07, 20:01
          Możesz śmiało iść. Byłem w zeszłym tygodniu i było bardzo fajnie. A na jedzenie
          czekałem 15-20 minut. Jedzenie smaczne, bsługa OK. Za to właśnie Sphinxy
          ostatnio schodzą na psy. Często zdarza się zimne jedzenie i niezbyt miła
          obsługa. No i zaczęli chyba oszczędzać na sosach. Kiedyś były 3 na głowę a teraz
          3 na cały stolik :/
          • Gość: zniesmaczony Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.eranet.pl 06.05.07, 12:34
            W Sphinxie wszystko jest odgrzewane - widziałeś tam kiedyś rożno do kebabu?
            Najgorszy, najbrudniejszy turek jest lepszy do Sphinxa.
            Dwa razy poszliśmy tam z pracy, każdy miał problemy żołądkowe.
      • Gość: olis Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.aster.pl 29.04.07, 23:18
        a najlepszy jest tekst "...Widzę zadowolenie u Córki..."
        • Gość: gary Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 13:01
          "Konsument" hehe
          Nie ma to jak konkurencja.
    • Gość: zniesmaczony Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.eranet.pl 06.05.07, 12:31
      Zadowoleni ze Sphinxa? Nie ma to jak rodzinna sraczka. Sphinx to najgorszy syf w
      tym mieście i tylko tandeciarze tam jedzą.
      • Gość: zazou Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:08
        ja jeszcze jako studentka (kilka lat temu) bardzo lubiłam sphinxa - głównie
        odwiedzałam takie 2 w rzeszowie, cena jak na prawie-retaurację nie była zbyt
        wygórowana, męska obsługa też mi pasowała :) po przeprowadzce do warszawy
        odwiedziłam kilka i byłam w szoku - zmanierowani kelnerzy, frytki zazwyczaj
        zimne i jakby nie z pierwszego smażenia, nieświeże surówki, mięcho też inaczej
        smakowało. krótko mówiąc - byłam parę razy, wypróbowałam 4 lokalizacje i więcej
        moja noga tam nie postanie. teraz wybieram inne lokale...
        • marom71 Re: Pizza Marzano Nowy Świat 14.05.07, 11:28
          San Marzano to najlepsza pizzeria w tym mieście. Polecam. Miło czysto i
          sympatycznie. Sphinksa nie znam, ale po tym co tu czytam, to na pewno nie
          odwiedzą : )
    • Gość: Loko Re: Pizza Marzano Nowy Świat IP: *.centertel.pl 16.05.07, 22:46
      Niezla ściema :-)Autorowi gratuluję infantylności. Wydaje mi się że San Marzano
      nie jest konkurencją dla Sphinksa??

Jako ze pracuje na ulicy Smolnej jestem czestym gosciem San Marzano. Obsluga
      jest dobra, na jedzenie nie czeka sie zbyt dlugo. Fakt ze jak dla mnie porcje
      sa za male. Jest to jedna z niewielu knajp gdzie po zjedzeniu przystawki (np
      salatka Caprese) i pizzy nie jestem na maxa najedzony.
      Natomiast Sphinx to mega porazka. Jedzenie jest zimne, porcje sa coraz
      mniejsze. Ostatnio jedzenie bylo tak niesmaczne ze pol porcji zostawilem.
      Strasznie schodza na psy.
      A pamietam jeszcze czasy kiedy zaczynali, w Wawie nie mieli zadnej knajpy i
      przy okazji wizyt sluzbowych w Lodzi zawsze chodzilem do Sphinxa. Porcje duze,
      smeczne i swierze. Niestety tak jest zawsze na poczatku, a pozniej schodza na
      psy. Teraz to juz sa chyba w kazdym supermarkecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka