tradycja1 20.06.05, 14:45 Ludzie wstyd sie przyznac ale w zyciu nie jechalam METRA czy AMTRAK. Gdzie sie kupuje bilety? I jak sie taka podroz odbywa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smiechy.w.ciemnosci Re: METRA 20.06.05, 16:32 tradycja1 napisała: > Ludzie wstyd sie przyznac ale w zyciu nie jechalam METRA czy AMTRAK. > Gdzie sie kupuje bilety? I jak sie taka podroz odbywa? Mi sie zdarzylo przejechac Metra raz i dosc dawno temu juz. Bilecik kupilam u konduktora ( tutaj chyba tez sie tak to nazywa). Z samej jazdy zapamietalam tylko dyndajace nogi z gory,bo Metra jest "dwupietrowa" i specjalne miejsce na "przygwozdzenie" biletu nie siedzeniu przede mna. Wkladasz tam bilet i masz spokoj. Nie trzeba grzebac w torebce, aby go odnalezc ani mietosic przez cala podroz w dloni. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: METRA 20.06.05, 22:00 Tzn wsiadam do Metry i czekam na konduktora az przyjdzie i mowie od jakiej stacji do jakiej jade czy tez wchodze i i sama tegoz konduktora szukam? Pytam zeby potem nie bylo ze jestem podrozna "na gape". Odpowiedz Link
smiechy.w.ciemnosci Re: METRA 20.06.05, 22:12 Nie pamietam, jak to bylo ze mna( minelo ok. dwoch lat), ale znajac siebie, to pewnie pogalopowalam od razu do konduktora, co by nie miec pozniej jakichs nieprzyjemnosci Odpowiedz Link
agunia_mamunia Re: METRA 21.06.05, 00:58 juz tyle razy obiecalm synowi ze sie przejedziemy metra do Chicago ale jakos zawsze brakuje czasu.ale moze w te wakacje namowie kolezanke i razem z dziecmi zrobimy sobie wycieczke. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: METRA 22.06.05, 14:09 A ja znalazlam wiele fajnych polaczen zamiejscowych. Miedzy innymi chcialam pojechac do kuzynki co mieszka na poludniu Illinois. Moze nawet rower wezme, ponoc nie ma dodatkowych oplat. Odpowiedz Link
speranzaa Re: METRA 22.06.05, 17:42 pewno oplat nie ma, nawet nie pamietam! ale przejedz sie metra, fajna sprawa przypomna ci sie czasy pociagow z Polski, na kazdym przystanku mowia jaka stacja (tz misteczko), tylko nie przysnij, bo mozna usnac jak jedizsz sama! Odpowiedz Link