marowit 28.01.04, 15:32 witam w tym miejscu chcialbym abyscie wypisywali teksty z brodnickich mowrow. wiem ze sa niezle. Kiedys dawno temu widzialem napis w przejsciu kolo JUNIORA - "szarik goni europe" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soter_mlodszy Re: Napisy z brodnickich murów 28.01.04, 16:18 przyznam sie ze widzialem wiele takowych napisow...ale bardzo malo cenzuralnych i wyrazajacych jakos mysl...!...bywaly tez takie rozne dziwne krzaczki...ale to chyba nie jezyk chinski?:-) bede teraz wyraźniej wypatrywal, o nie pamietam jest takowy od dawna przy bramie kosciola farnego od strony wewnetrznej...byl chyba zamalowany...ale wyszedl spod tej farby...osobiscie mi sie niepodoba...no ale przytaczam ziemia dla ziemniakow, ksiezyc dla ksiezy soter_wpatrzony_w_mury Odpowiedz Link Zgłoś
marowit Re: Napisy z brodnickich murów 28.01.04, 22:30 widzialem ten napis - teraz jest troche nieczytelny ja przypominam sobie jeszcze ze kiedys, ktos wyslowal wszedzie trojkaty - nigdy nie dowiedzialem sie w jakim celu to robil i co one oznaczaly.... :) marowit Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Napisy z brodnickich murów 29.01.04, 14:34 marowit napisał: > widzialem ten napis - teraz jest troche nieczytelny tak to prawda, lecz powiem szczerze wzrok mój tam juz niewedruje...:-))) > > ja przypominam sobie jeszcze ze kiedys, ktos wyslowal wszedzie trojkaty - > nigdy nie dowiedzialem sie w jakim celu to robil i co one oznaczaly.... :) myślę ze to nieoznacza mniejsca do załatwienia toalety dla miejscowych obszczymurków...?:-))) soter_myslacy Odpowiedz Link Zgłoś
marowit Re: Napisy z brodnickich murów 30.01.04, 10:58 soter_mlodszy napisał: > marowit napisał: > > > widzialem ten napis - teraz jest troche nieczytelny > > tak to prawda, lecz powiem szczerze wzrok mój tam juz niewedruje...:-))) > > > > ja przypominam sobie jeszcze ze kiedys, ktos wyslowal wszedzie trojkaty - > > nigdy nie dowiedzialem sie w jakim celu to robil i co one oznaczaly.... :) > > myślę ze to nieoznacza mniejsca do załatwienia toalety dla miejscowych > obszczymurków...?:-))) > > soter_myslacy a moze masz racje? :-) teraz tylko trzeba wypatrywac kolek na murach :) marowit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OTTO Re: Napisy z brodnickich murów IP: *.eltronik.net.pl 08.02.04, 21:04 Witajcie, jesli chodzi o napisy to jeden szczególnie utkwił mi w pamieci, na bloku przy ul.Wyspianskiego po słynnym serialu"Twin Peaks" pojawił sie napis:"KTO ZABIŁ LAURĘ PALMER"Po jakimś czasie pojawił sie dopisek:"PEREK ZABIŁ LAURĘ PALMER"( Perek to raczej znana "osobistość" brodnicka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip_s Re: Napisy z brodnickich murów IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 09.02.04, 07:17 napis z toruńskiego muru - UWOLNIĆ RYBY Z PUSZEK Odpowiedz Link Zgłoś
marowit Re: Napisy z brodnickich murów 09.02.04, 22:54 inny torunski - Torun rzada dostepu do morza! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Napisy z brodnickich murów 23.02.04, 10:58 kolega podesłał...podobno było w Paryżu gdzies na murze ..."Boga niema - Nietzsche" a po smierci filozofa pojawił się dopisek ..."Nietzsche umarł-Bóg jest" dla mnie rewelacyjne:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Napisy z brodnickich murów 23.02.04, 12:13 nie pamiętam gdzie to przeczytałam, ale to było bardzo dawno, wtedy jeszcze nie rozumiałam o co chodzi... "Zaraz wracam. Godot." anaiss Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Napisy z brodnickich murów 27.03.04, 13:38 kilka napisów z murów...ale niestety nie brodnickich:-) Nie podawaj herbaty na tacy, trudno z niej pić. Nie pij gdy prowadzisz... za dużo się rozlewa! W przyrodzie nic nie ginie... chyba, że ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
carrissimus1 Re: Napisy z brodnickich murów 28.03.04, 21:05 kilka lat temu widziałem: Zabić Armeńczyków, gzie indziej: Zabic Armenów. Poprawnie powinno być: Zabić Ormian. Ja jednak, uprzedzając ewentualne zarzuty nie zgadzam się z ideą zawartą w tych ksenofobicznych napisach. Lubię narody kaukaskie. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Napisy z brodnickich murów 29.03.04, 21:23 a to kiedyś dość często gościło na murach u Nas też, moze i teraz to gdzieś widziałem:-))) PUNK NOT DEAD Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Napisy z brodnickich murów 23.06.04, 12:57 oto garść, ale nie z brodnickich forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=9440673&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
marowit Re: Napisy z brodnickich murów 19.07.04, 23:51 "Dziuba kotlecie pomysl o diecie" - ul. Przykop kolo BDK Dziuba to znany brodnicki kulturysta :) marowit Odpowiedz Link Zgłoś