cuski 15.06.06, 03:05 Jutro bedzie miec miejsce jedna z wazniejszych uroczystosci Kosciola katolickiego - Uroczystosc Bozego Ciala. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m4verick Re: Uroczystosc Bozego Ciala 15.06.06, 06:03 tutaj to zdaje sie przeniesione na niedziele, przynajmniej o gorali tak. Odpowiedz Link
bolek2006 Re: To u Was dzisiaj jest normalny dzien 16.06.06, 02:45 Himera = 666. Taki cytat wskazuje jednoznacznie na odchylke od normy (od normy katolickiej). Znow wylazlo szydlo z worka i to na watku o Bozym Ciele. Odpowiedz Link
bolek2006 Rozumiem, ze lagodzisz... 17.06.06, 04:37 To nie przypadek, ze "ktos" wybiera takie cytaty. Nie jest to normalne. Wierz mi...znam zycie. Ps. ale to dobrze. Wpisami i sgnaturkami pokazujemy co nas cieszy, martwi czy fascynuje. Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: To u Was dzisiaj jest normalny dzien 18.06.06, 23:56 bolek2006 napisał: > Himera = 666. Taki cytat wskazuje jednoznacznie na odchylke od normy (od normy > katolickiej). Znow wylazlo szydlo z worka i to na watku o Bozym Ciele. a osadzanie kogos to nie odchylka od normy---a czy ksiaga apokolapsy nie jest czescia doktryny katolickiej---znaczyloby ze jan jako pierwszy od normy odchylil---cos ci sie prriorytety pomieszaly Odpowiedz Link
bolek2006 Polishbellydancer.... 19.06.06, 06:44 Twoja sygnaturka tez swietnie pasuje do watku o Bozym Ciele. Ps. nie mowiac o wielu innych Twoich wpisach, ktore mowia wszystko. Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: Polishbellydancer.... 19.06.06, 16:49 a czy ja kiedykolwiek chcialam do czegos pasowac? nie jestem zaslepiona pseudo katoliczka i nie uwazam, ze powinnam cokolwiek zmieniac---wierze w to co wierze i nie osadzam innych wedlug koloru skory, plci czy religi, a juz napewno nie po sygnaturce---no ale ty jako dobry, przykladny katolik masz do tego oczywiscie pelne prawo (!) Odpowiedz Link
cuski Bolek i Polishbellydancer 20.06.06, 03:01 Dajcie juz spokoj ! Nasz rodak, papiez Jan Pawel II dazyl do pojednania i zaprzestania wojen religijnych - uszanujmy Jego wole. Odpowiedz Link
bolek2006 OK.....OK!!!! 20.06.06, 04:18 To moja sprawa czy lub jakim katolikiem jestem. Jednak niektorym wydaje sie, ze mozna skakac na katolikow, jak koza na pochyle drzewo. Do tego mowiac o tolerancji uwazaja sie za kogos lepszego. Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: OK.....OK!!!! 20.06.06, 05:27 udez w stol a nozyce sie odezwa the end Odpowiedz Link
ania1022 Re: To u Was dzisiaj jest normalny dzien 15.06.06, 18:10 U mnie tez normalny dizen pracy. Boze Cialo przelozone na niedziele. Procesja tez inna, okrojona bo tylko wokol kosciola. Odpowiedz Link
tadeuszx No to wypada Wam wspolczuc i zyczyc, aby 15.06.06, 20:42 ten dzien przebiegl spokojnie, szczesliwie i przyniosl sukcesy. Odpowiedz Link
m4verick Re: No to wypada Wam wspolczuc i zyczyc, aby 16.06.06, 01:13 nie wiem jak tutaj wygladaja procesje, nigdy nie bylem tutaj na procesji. Jedynie co to lubie siedziec w pierwszej lawce, bo do mszy sluza takie miss polonia, ze nie moge sie doczekac kiedy bede proboszczem. ps. czy w Polsce tez juz jest tak po amerykansku? tzn. dziewczyny maga sluzyc do mszy i swieccy moga rozdawac komunie sw.? Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol U mnie w jednym kosciele spotkalam sie ze 16.06.06, 08:29 sluzba liturgiczna dziewczat,a co do Komuni Sw.,to nadal jest to rola ksiezy. Odpowiedz Link
cuski Aniolku 17.06.06, 03:13 A u nas w Stanach, dziewczynki od dawien dawna sluza do mszy, jak rowniez osoby swieckie rozdaja komunie. Odpowiedz Link
cuski Re: Uroczystosc Bozego Ciala 18.06.06, 20:14 Wlasnie wrocilem z kosciola z uroczystosci Bozego Ciala i powiem Wam, ze jeszcze nigdy nie slyszalem tak krotkiego kazania... ksiadz po prostu wyszedl na ambone i powiedzial, ze nie ma zamiaru dzisiaj glosic Slowa Bozego, poniewaz dzis jest nasz dzien i to my podczas procesji wokol kosciola bedziemy glosic Chrystusa. Bylo 3 oltarze na zewnatrz... przy pierwszym oltarzu byla umocowana polska flaga wraz naszym godlem narodowym, przy drugim oltarzu powiewala flaga meksykanska, a przy trzecim amerykanska... czytania byly w jezyku polskim, hiszpanskim i angielskim... mimo tego, ze nad kosciolem wisialy czarne chmury i kazdy tylko zerkal kiedy chlusnie deszczem - nie spadla ani jedna kropla deszczu Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Tomek,nie masz jakis zdjec z tego dnia?? 18.06.06, 22:16 Jak w temacie) Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol A moze macie jakies zdjecia kosciolow?? 18.06.06, 22:56 Ja chcetnie se obejrze wnetrza kosciolow...tak na koniec mojego zywota Odpowiedz Link
cuski Aniolku 18.06.06, 23:00 Najlepiej zaloz na ten temat osobny watek, to moze ktos jakies fajne fotki powrzuca tutaj. Odpowiedz Link