Dodaj do ulubionych

gdzie zamieszkać na Mokotowie

13.04.05, 11:00
chcę kupić mieszkanie w tej dzielnicy, czekam na rady i odwódki - gdzie tak,
gdzie nie.Raczej nie w wieżowcy czy ramie h. bardzo dziękuję
b.
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 13.04.05, 11:08
      Polecam rejon Fałata, Łowicka, Asfaltowa - po drugiej stronie Al. Niepodleglości
      (bliżej SGGW) albo Narbutta, Madalińskiego, Kazimierzowską. Bardzo łądnie jest
      tez w rejonach Chocimska, Willowa ale chyba drożej i co mi np. przeszkadza ten
      kwartał jest mniejszy i ma gorsza infrastrukturą w związku z tym nie sposób
      chodzić na Puławską, która np. mnie męczy. Generalnie bardzo polecam :-))))
      • mokoto Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 14.04.05, 13:44
        Popieram lewe-oko, najpiękniej jest po obu stronach al. Niepodległości od
        Odyńca do SGH.
    • snopczykwariat Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 13.04.05, 13:39
      WIERZBNO! :D
      Kwadrat Odyńca-Wołoska-Woronicza-Al.Niepodległości!
      Najpiękniejsze miejsce na Ziemii!blisko do metra Wierzbno i Racławicka oraz
      Tramwajów 10, 17,33, 18. Do ogródków działkowych i Jordanków (koło Sz.P.202 i
      Odyńca), Kilka Monopolowych, dwa bazarki, klub oKEY, Smakołyk ;)
      wiele zieleni :D
      • mmeva Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 13.04.05, 21:09
        Po drugiej stronie Woronicza tez nie jest źle - Ksawerów (pomiędzy Woronicza a
        Domaniewską) - cicho, dobra komunikacja ( metro, autobusy, tramwaje). POlecam
    • fleuret Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 13.04.05, 13:57
      polecam apartamentowce przy Polu Mokotowskim
      ale drogo
    • leder Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 14.04.05, 08:30
      dziekuje za wszystkie sugestie, gdybyscie wiedzieli coś o mieszkaniu na
      sprzedaz na Mokotowie, dajcie znac!
      b.
      • Gość: aga Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.zurich.pl 14.04.05, 10:21
        Dolny Mokotów - ul. Melomanów 8, jest chyba jeszcze mieszkanie na sprzedaż.
        Okolica fantastyczna, cicho i zielono. Przekonaj sie sam
    • leder ago co to za mieszkanie? 14.04.05, 10:30
      Ago, czy masz jakieś bliższe info o tym mieszkaniu? Czy to jest z jakiejś
      agencji, jestem gdańszczanką i znam na Mokotowie 2 ulice na krzyz, dlatego
      szukam pomocy na forum.
      dziekuje
      anka
      • Gość: aga Re: ago co to za mieszkanie? IP: *.zurich.pl 14.04.05, 13:24
        Mieszkanie ma 56 m.,ladne i rozkladowe 2 pokoje, balkon na ogrodki dzialkowe,
        blok z 1993 r., lokalizacja to max.15 min. na piechote do Lazienek
        Krolewskich. Gdzies w domu mam telefon do wlasciciela. Mieszkam na tym osiedlu
        i jest b. przyjemnie. A, i jest to m. spoldzielcze, a spoldzielnia zarzadza
        zaledwie 4 blokami. Nic nie wiem o cenie za metr.
    • snopczykwariat Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 14.04.05, 12:49
      www.mokotow.w-wa.pl/mieszkania_sprzedaz/76.76/
      polecam przlookanie ofert :D
      jak jakaś odpowiada napisz ulicę a My powiemy ci czy warto :D

pzdr dla Gdańska - piękne miasto!
    • snopczykwariat Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 14.04.05, 13:48
      Górny Mokotów najpiękniejszy :D
      pozdro
      • Gość: GG Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:19
        Najpiękniejszy jest MOKOTÓW
        www.mokotow.republika.pl
        • Gość: Michu Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: 193.0.76.* 18.04.05, 11:58
          Najbardziej polecam okolice ul. Dąbrowskiego, Łowickiej, Wiktorskiej. Spokojna,
          cicha i bardzo zielona. Naprawdę wspaniałe miejsce do mieszkania. Ja sam
          zamieszkałem na Dąbrowskiego 4 lata temu i nigdzie mi się tak dobrze nie
          mieszkało jak tu (kiedyś mieszkałem na Pradze i Ursynowie).
          POLECAM
    • jan-w Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 18.04.05, 19:39
      1. Odradzam Belgijską i okolice. To ulica z mieszkaniami socjalnymi dla meneli i
      dla równowagi blokami dozorców więziennych. Z góry przepraszam porządnych
      mieszkańców tej ulicy, ale każdy się chyba zgodzi, że to w.wym. nadają ton okolicy.
      2. Czy masz dzieci ? Wiele rejonów Mokotowa opanowanych jest przez agresywnych
      emerytow, dla których liczy się wyłącznie spokój. Efekt - forsowanie zakazu
      zabawy dzieci na podwórkach, usuwanie ławek, przerabianie piaskownic na klomby,
      wzywanie policji jeśli dzieci grają w piłkę itp.
      3. Co masz przeciw ramie H ? Betonowa rama to właśnie tylko rama. Ściany są z
      pustaków i cegieł. Nie ma to nic wspólnego z wielką płytą.
      Pozdrawiam
      • Gość: gag Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.05, 11:50
        Od zawsze mieszkam na Mokotowie, ostatnio na ul.Dąbrowskiego, jest wiosna i
        jest ślicznie! Duzo zieleni i wszedzie blisko do Centrum do metra do wszelkich
        sklepów otwartych na wciąż. Jest to rejon ul. Dąbrowskiego między Madalińskeog,
        a Wołoską. Szczerze polecam ale po co tu skoro morze jest takie piękne?
        • jan-w Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 19.04.05, 19:52
          A Dąbrowskiego nie jest równoległa do Madalińskiego ?
          • Gość: gag Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 17:46
            jak najbardziej słuszna uwaga.
    • leder dziekuje wszystkim, nadal szukam 19.04.05, 13:16
      To naprawde sympatyczne forum, dzieki Wam nasze poszukiwania staja sie mniej
      wirtualne, najsmutniejsze jest to ze za pieniadze za ktore kupiloby sie wygodne
      mieszkanko w Sopocie, moze nawet z drewniana weranda, na Mokotowie cos raczej
      niewielkiego. Teraz szukamy w ramie h. Pozdrowienia dla wszystkich!
      a.
      • Gość: KP Re: dziekuje wszystkim, nadal szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 00:16
        Polecam Służew nad Dolinką.Stacja metra Służew/10min.do centrum/,dużo sklepów
        /Land ,Mokpol,bazarek/,bardzo blisko Galeria Mokotów/3min.autobusem/,a do tego
        piękna Dolinka Służewiecka z Potokiem i widoki z okna jakich w innej części
        Mokotowa trudno znaleść.
        • Gość: mika Re: dziekuje wszystkim, nadal szukam IP: *.adsl.proxad.net 08.05.05, 21:50
          Taaaak... Służew nad Dolinką - piekna okolica. Jak sie lubi slumsy.
          • Gość: RTX Re: dziekuje wszystkim, nadal szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:06
            W slumsach raczej metr mieszkania nie kosztuje 4 tysiaków.A widoków ,zieleni i
            bliskości centrum to najwyraźniej ktoś nam zazdrości.Służew przez Wałbrzyską
            graniczy z jednym z najdroższych w Warszawie osiedli willowych -Mokotów
            Oficerski gdzie znajduje się kilka ambasad i wiele siedzib firm.Atak pozatym
            Osiedle Służew powstawało w latach 70-tych jako drogie osiedle dewizowe.
    • Gość: wtem Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 17:48
      idź se na spacer to zobaczysz, tylko nie chodź jak się ściemni hehe
    • leder a na Smoluchowskiego??? 06.05.05, 22:14
      co myślicie?
    • wojtow Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 07.05.05, 08:00
      Wczoraj byłam na ul. Opoczyńskiej. Widać że ludzie się dobrze znają, przyjemne
      budynki, piękne mieszkania. Może w tamtej okolicy ?
    • leder Arbuzowa???? 07.05.05, 11:24
      dziekuję za wszystkie wskazówki, ostatni typ to Arbuzowa 3 pietra w ramie H, w innych ogłoszeniach
      nazywanej wielka płytą, Co Wy na to? A Dolna?
      Dzięki
      a.

leder napisał:

> chcę kupić mieszkanie w tej dzielnicy, czekam na rady i odwódki - gdzie tak,
      > gdzie nie.Raczej nie w wieżowcy czy ramie h. bardzo dziękuję
      > b.
      • jan-w Re: Arbuzowa???? 07.05.05, 18:42
        Rama H niema nic wspólnego z wielką płytą !
        Rama jest z betonu, wypełniona zwykle pustakami, ewntualnie cegłami.
        Wielka płyta, to gotowe betonowe płyty związane grubymi żelaznymi drutami, które
        właśnie zaczynają puszczać w efekcie korozji.
        • Gość: GG Arbuzowa IP: *.chello.pl 12.05.05, 16:37
          No niby nie takie znowu najgorsze to osiedle, bo i zielono i cicho i całkiem
          ładnie (choć to wielka płyta, ale niskie bloczki) tylko to na samym skraju
          Mokotowa, niezbyt dobry dojazd! Dolna - jak najbardziej, tylko trzeba wyszukać
          jakiś ładniejszy budynek i atrakcyjne mieszkanko z oknami NIE na ulicę :)

www.mokotow.republika.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka