leder 13.04.05, 11:00 chcę kupić mieszkanie w tej dzielnicy, czekam na rady i odwódki - gdzie tak, gdzie nie.Raczej nie w wieżowcy czy ramie h. bardzo dziękuję b. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewe_oko Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 13.04.05, 11:08 Polecam rejon Fałata, Łowicka, Asfaltowa - po drugiej stronie Al. Niepodleglości (bliżej SGGW) albo Narbutta, Madalińskiego, Kazimierzowską. Bardzo łądnie jest tez w rejonach Chocimska, Willowa ale chyba drożej i co mi np. przeszkadza ten kwartał jest mniejszy i ma gorsza infrastrukturą w związku z tym nie sposób chodzić na Puławską, która np. mnie męczy. Generalnie bardzo polecam :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mokoto Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 14.04.05, 13:44 Popieram lewe-oko, najpiękniej jest po obu stronach al. Niepodległości od Odyńca do SGH. Odpowiedz Link Zgłoś
snopczykwariat Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 13.04.05, 13:39 WIERZBNO! :D Kwadrat Odyńca-Wołoska-Woronicza-Al.Niepodległości! Najpiękniejsze miejsce na Ziemii!blisko do metra Wierzbno i Racławicka oraz Tramwajów 10, 17,33, 18. Do ogródków działkowych i Jordanków (koło Sz.P.202 i Odyńca), Kilka Monopolowych, dwa bazarki, klub oKEY, Smakołyk ;) wiele zieleni :D Odpowiedz Link Zgłoś
mmeva Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 13.04.05, 21:09 Po drugiej stronie Woronicza tez nie jest źle - Ksawerów (pomiędzy Woronicza a Domaniewską) - cicho, dobra komunikacja ( metro, autobusy, tramwaje). POlecam Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 13.04.05, 13:57 polecam apartamentowce przy Polu Mokotowskim ale drogo Odpowiedz Link Zgłoś
leder Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 14.04.05, 08:30 dziekuje za wszystkie sugestie, gdybyscie wiedzieli coś o mieszkaniu na sprzedaz na Mokotowie, dajcie znac! b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.zurich.pl 14.04.05, 10:21 Dolny Mokotów - ul. Melomanów 8, jest chyba jeszcze mieszkanie na sprzedaż. Okolica fantastyczna, cicho i zielono. Przekonaj sie sam Odpowiedz Link Zgłoś
leder ago co to za mieszkanie? 14.04.05, 10:30 Ago, czy masz jakieś bliższe info o tym mieszkaniu? Czy to jest z jakiejś agencji, jestem gdańszczanką i znam na Mokotowie 2 ulice na krzyz, dlatego szukam pomocy na forum. dziekuje anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ago co to za mieszkanie? IP: *.zurich.pl 14.04.05, 13:24 Mieszkanie ma 56 m.,ladne i rozkladowe 2 pokoje, balkon na ogrodki dzialkowe, blok z 1993 r., lokalizacja to max.15 min. na piechote do Lazienek Krolewskich. Gdzies w domu mam telefon do wlasciciela. Mieszkam na tym osiedlu i jest b. przyjemnie. A, i jest to m. spoldzielcze, a spoldzielnia zarzadza zaledwie 4 blokami. Nic nie wiem o cenie za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
snopczykwariat Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 14.04.05, 12:49 www.mokotow.w-wa.pl/mieszkania_sprzedaz/76.76/ polecam przlookanie ofert :D jak jakaś odpowiada napisz ulicę a My powiemy ci czy warto :D pzdr dla Gdańska - piękne miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
snopczykwariat Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 14.04.05, 13:48 Górny Mokotów najpiękniejszy :D pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:19 Najpiękniejszy jest MOKOTÓW www.mokotow.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: 193.0.76.* 18.04.05, 11:58 Najbardziej polecam okolice ul. Dąbrowskiego, Łowickiej, Wiktorskiej. Spokojna, cicha i bardzo zielona. Naprawdę wspaniałe miejsce do mieszkania. Ja sam zamieszkałem na Dąbrowskiego 4 lata temu i nigdzie mi się tak dobrze nie mieszkało jak tu (kiedyś mieszkałem na Pradze i Ursynowie). POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 18.04.05, 19:39 1. Odradzam Belgijską i okolice. To ulica z mieszkaniami socjalnymi dla meneli i dla równowagi blokami dozorców więziennych. Z góry przepraszam porządnych mieszkańców tej ulicy, ale każdy się chyba zgodzi, że to w.wym. nadają ton okolicy. 2. Czy masz dzieci ? Wiele rejonów Mokotowa opanowanych jest przez agresywnych emerytow, dla których liczy się wyłącznie spokój. Efekt - forsowanie zakazu zabawy dzieci na podwórkach, usuwanie ławek, przerabianie piaskownic na klomby, wzywanie policji jeśli dzieci grają w piłkę itp. 3. Co masz przeciw ramie H ? Betonowa rama to właśnie tylko rama. Ściany są z pustaków i cegieł. Nie ma to nic wspólnego z wielką płytą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gag Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.05, 11:50 Od zawsze mieszkam na Mokotowie, ostatnio na ul.Dąbrowskiego, jest wiosna i jest ślicznie! Duzo zieleni i wszedzie blisko do Centrum do metra do wszelkich sklepów otwartych na wciąż. Jest to rejon ul. Dąbrowskiego między Madalińskeog, a Wołoską. Szczerze polecam ale po co tu skoro morze jest takie piękne? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 19.04.05, 19:52 A Dąbrowskiego nie jest równoległa do Madalińskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gag Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 17:46 jak najbardziej słuszna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
leder dziekuje wszystkim, nadal szukam 19.04.05, 13:16 To naprawde sympatyczne forum, dzieki Wam nasze poszukiwania staja sie mniej wirtualne, najsmutniejsze jest to ze za pieniadze za ktore kupiloby sie wygodne mieszkanko w Sopocie, moze nawet z drewniana weranda, na Mokotowie cos raczej niewielkiego. Teraz szukamy w ramie h. Pozdrowienia dla wszystkich! a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: dziekuje wszystkim, nadal szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 00:16 Polecam Służew nad Dolinką.Stacja metra Służew/10min.do centrum/,dużo sklepów /Land ,Mokpol,bazarek/,bardzo blisko Galeria Mokotów/3min.autobusem/,a do tego piękna Dolinka Służewiecka z Potokiem i widoki z okna jakich w innej części Mokotowa trudno znaleść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: dziekuje wszystkim, nadal szukam IP: *.adsl.proxad.net 08.05.05, 21:50 Taaaak... Służew nad Dolinką - piekna okolica. Jak sie lubi slumsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTX Re: dziekuje wszystkim, nadal szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:06 W slumsach raczej metr mieszkania nie kosztuje 4 tysiaków.A widoków ,zieleni i bliskości centrum to najwyraźniej ktoś nam zazdrości.Służew przez Wałbrzyską graniczy z jednym z najdroższych w Warszawie osiedli willowych -Mokotów Oficerski gdzie znajduje się kilka ambasad i wiele siedzib firm.Atak pozatym Osiedle Służew powstawało w latach 70-tych jako drogie osiedle dewizowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtem Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 17:48 idź se na spacer to zobaczysz, tylko nie chodź jak się ściemni hehe Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: gdzie zamieszkać na Mokotowie 07.05.05, 08:00 Wczoraj byłam na ul. Opoczyńskiej. Widać że ludzie się dobrze znają, przyjemne budynki, piękne mieszkania. Może w tamtej okolicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
leder Arbuzowa???? 07.05.05, 11:24 dziekuję za wszystkie wskazówki, ostatni typ to Arbuzowa 3 pietra w ramie H, w innych ogłoszeniach nazywanej wielka płytą, Co Wy na to? A Dolna? Dzięki a. leder napisał: > chcę kupić mieszkanie w tej dzielnicy, czekam na rady i odwódki - gdzie tak, > gdzie nie.Raczej nie w wieżowcy czy ramie h. bardzo dziękuję > b. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Arbuzowa???? 07.05.05, 18:42 Rama H niema nic wspólnego z wielką płytą ! Rama jest z betonu, wypełniona zwykle pustakami, ewntualnie cegłami. Wielka płyta, to gotowe betonowe płyty związane grubymi żelaznymi drutami, które właśnie zaczynają puszczać w efekcie korozji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Arbuzowa IP: *.chello.pl 12.05.05, 16:37 No niby nie takie znowu najgorsze to osiedle, bo i zielono i cicho i całkiem ładnie (choć to wielka płyta, ale niskie bloczki) tylko to na samym skraju Mokotowa, niezbyt dobry dojazd! Dolna - jak najbardziej, tylko trzeba wyszukać jakiś ładniejszy budynek i atrakcyjne mieszkanko z oknami NIE na ulicę :) www.mokotow.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś