eela 31.12.01, 07:26 Ja "Czas pijanych koni" i "Buena Vista Social Club". Ten ostatni z fantastyczną muzyką kubańską Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gale Re: Jakie filmy polecacie? 31.12.01, 09:38 Ja zdecydowanie polecam "Amelię", naprawdę dawno nie widziałem czegoś tak ładnego i lekkiego! gale ---- gale.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 03.01.02, 22:26 No i? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Jakie filmy polecacie? 04.01.02, 10:15 Gość portalu: emjot napisał(a): > No i? Oczekujesz mojej opinii o Amelii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 13:16 eela napisał(a): > Oczekujesz mojej opinii o Amelii?> Tak ciekawa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Jakie filmy polecacie? 04.01.02, 13:31 Robię to trochę niechętnie, bo miały tu byc filmy polecane. Należę do tych (prawdopodobnie w mniejszości), którym się film nie podobał. Owszem ciekawa sama, powiedziałabym, filozofia filmu opowiadająca o tym, jaki wpływ moze miec jednostkowy przypadek na całe życie człowieka. Jest wiele scen zabawnych, choćby ta, jak Amelia usiłuje dac wycisk nielubianemu handlarzowi, czy tez sprowadza do realu maniaka szukającego ducha w kabinie fotograficznej. Ale całośc dla mnie była męczaca. Szczególnie sceny błyskawicznego zbliżania do ekranu twarzy z przyspieszonym tempem. Pod koniec nie chciało mi się nawet oglądać. Tylko dlatego nie wyszłam, że siedziałam daleko od wyjścia. Muzyka dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 13:39 No cóż to chyba pierwszy przypadek, kiedy jestem innego zdania... Amelia mi się podobała. Lubię eksperymenty formalne, oczywiscie pod warunkiem, że nie mamy do czynienia z przerostem formy nad trescią. A w tym przypadku tak nie było - sama przyznałas, że tresć Ci się podobała. A wracając do tematu głównego: pomijając filmy typu Seksmisja czy Rejs ja bez końca mogłabym oglądać �Niebieskiego� Kieslowskiego i �Spalonych słońcem� Michałkowa Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Jakie filmy polecacie? 04.01.02, 14:18 Gość portalu: emjot napisał(a): > No cóż to chyba pierwszy przypadek, kiedy jestem innego zdania... Kiedyś to musiało nastapić :) > Amelia mi się podobała. Lubię eksperymenty formalne, oczywiscie pod warunkiem, > że nie mamy do > czynienia z przerostem formy nad trescią. A w tym przypadku tak nie było - sama > przyznałas, że tresć > Ci się podobała. > > A wracając do tematu głównego: pomijając filmy typu Seksmisja czy Rejs ja bez k > ońca mogłabym > oglądać �Niebieskiego� Kieslowskiego i �Spalonych słońcem� Michałkowa Spaleni słoncem bardzo mi się podobaja. Tez kilka razy ogladałam w telewizji, raz w TV, a kilka razy w kablówce. Ale zawsze ten film jest puszczany w nocy, nie wiem dlaczego. Potem zawsze jestem iewyspana. Widziałam w zeszłym tygodniu w programie, ze graja go w kinie. Jesli jeszcze teraz gdzies jest to się wybiore, bo jednak na pewno sama przyznasz, ze TV to nie kino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 14:28 Co jakis czas �Spaleni słońcem� idą w Paradiso, bo to kino prowadzone przez Solopan - firmę, która ten film dystrybuuje. Ja już go w kinie zaliczyłam 2 razy, a w TV oglądam zawsze jak pokazują (choć oczywiscie to nie to samo). Poswięcam się i oglądam do 2 w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Jakie filmy polecacie? 04.01.02, 15:45 Paradiso ma bardzo ambitny repertuar, żeby tylko trochę zainwestowali w to kino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 15:59 No własnie. Tak zrobił Gutek ze swoim Muranowem i chyba na tym zyskał - kino choć ma nowoczesne fotele, takiż ekran i dźwięk nadal ma swój klimat, bo wystrój się nie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Jakie filmy polecacie? 05.01.02, 19:54 W Muranowie po remoncie jeszcze nie byłam. Lubie to kino. A Iluzjonie 20-tego bedzie Grek Zorba Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Grek Zorba 21.01.02, 12:21 Byłam wczoraj w "Iluzjonie" na "Greku Zorbie". Odkurzyłam sobie wspomnienia. Polecam, choc kopia bardzo zdarta i film czarno-biały :) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Jakie filmy polecacie? 01.02.02, 09:29 Wczoraj byłam w Paradiso na "Spalonych słońcem". Wreszcie upolowałam w kinie, bo do tej pory oglądałam w telewizji, a to jednak nie to samo. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.zigzag.pl 02.02.02, 20:46 "czlowiek z marmuru" A.Wajdy Odpowiedz Link Zgłoś