Dodaj do ulubionych

Jakie filmy polecacie?

31.12.01, 07:26
Ja "Czas pijanych koni" i "Buena Vista Social Club". Ten ostatni z fantastyczną
muzyką kubańską
Obserwuj wątek
    • gale Re: Jakie filmy polecacie? 31.12.01, 09:38
      Ja zdecydowanie polecam "Amelię", naprawdę dawno nie widziałem czegoś tak
      ładnego i lekkiego!

gale
      ----
      gale.blog.pl
      • eela Re: Jakie filmy polecacie? 31.12.01, 09:57
        Byłam na Amelii.
        • Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 03.01.02, 22:26
          No i?
          • eela Re: Jakie filmy polecacie? 04.01.02, 10:15
            Gość portalu: emjot napisał(a):

> No i?

Oczekujesz mojej opinii o Amelii?
            • Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 13:16
              eela napisał(a):

> Oczekujesz mojej opinii o Amelii?>
              Tak ciekawa jestem.

• eela Re: Jakie filmy polecacie? 04.01.02, 13:31
                Robię to trochę niechętnie, bo miały tu byc filmy polecane. Należę do tych
                (prawdopodobnie w mniejszości), którym się film nie podobał. Owszem ciekawa
                sama, powiedziałabym, filozofia filmu opowiadająca o tym, jaki wpływ moze miec
                jednostkowy przypadek na całe życie człowieka. Jest wiele scen zabawnych,
                choćby ta, jak Amelia usiłuje dac wycisk nielubianemu handlarzowi, czy tez
                sprowadza do realu maniaka szukającego ducha w kabinie fotograficznej. Ale
                całośc dla mnie była męczaca. Szczególnie sceny błyskawicznego zbliżania do
                ekranu twarzy z przyspieszonym tempem. Pod koniec nie chciało mi się nawet
                oglądać. Tylko dlatego nie wyszłam, że siedziałam daleko od wyjścia. Muzyka
                dobra
                • Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 13:39
                  No cóż to chyba pierwszy przypadek, kiedy jestem innego zdania...
                  Amelia mi się podobała. Lubię eksperymenty formalne, oczywiscie pod warunkiem, że nie mamy do
                  czynienia z przerostem formy nad trescią. A w tym przypadku tak nie było - sama przyznałas, że tresć
                  Ci się podobała.

A wracając do tematu głównego: pomijając filmy typu Seksmisja czy Rejs ja bez końca mogłabym
                  oglądać �Niebieskiego� Kieslowskiego i �Spalonych słońcem� Michałkowa
                  • eela Re: Jakie filmy polecacie? 04.01.02, 14:18
                    Gość portalu: emjot napisał(a):

> No cóż to chyba pierwszy przypadek, kiedy jestem innego zdania...

Kiedyś to musiało nastapić :)

> Amelia mi się podobała. Lubię eksperymenty formalne, oczywiscie pod warunkiem,
                    > że nie mamy do
                    > czynienia z przerostem formy nad trescią. A w tym przypadku tak nie było - sama
                    > przyznałas, że tresć
                    > Ci się podobała.
                    >
                    > A wracając do tematu głównego: pomijając filmy typu Seksmisja czy Rejs ja bez k
                    > ońca mogłabym
                    > oglądać �Niebieskiego� Kieslowskiego i �Spalonych słońcem� Michałkowa

Spaleni słoncem bardzo mi się podobaja. Tez kilka razy ogladałam w telewizji, raz
                    w TV, a kilka razy w kablówce. Ale zawsze ten film jest puszczany w nocy, nie
                    wiem dlaczego. Potem zawsze jestem iewyspana. Widziałam w zeszłym tygodniu w
                    programie, ze graja go w kinie. Jesli jeszcze teraz gdzies jest to się wybiore,
                    bo jednak na pewno sama przyznasz, ze TV to nie kino

• Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 14:28
                      Co jakis czas �Spaleni słońcem� idą w Paradiso, bo to kino prowadzone przez Solopan - firmę, która
                      ten film dystrybuuje. Ja już go w kinie zaliczyłam 2 razy, a w TV oglądam zawsze jak pokazują (choć
                      oczywiscie to nie to samo). Poswięcam się i oglądam do 2 w nocy.
                      • eela Re: Jakie filmy polecacie? 04.01.02, 15:45
                        Paradiso ma bardzo ambitny repertuar, żeby tylko trochę zainwestowali w to kino
                        • Gość: emjot Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 15:59
                          No własnie. Tak zrobił Gutek ze swoim Muranowem i chyba na tym zyskał - kino choć ma nowoczesne
                          fotele, takiż ekran i dźwięk nadal ma swój klimat, bo wystrój się nie zmienił.
                          • eela Re: Jakie filmy polecacie? 05.01.02, 19:54
                            W Muranowie po remoncie jeszcze nie byłam. Lubie to kino. A Iluzjonie 20-tego
                            bedzie Grek Zorba
    • eela Re: Grek Zorba 21.01.02, 12:21
      Byłam wczoraj w "Iluzjonie" na "Greku Zorbie". Odkurzyłam sobie wspomnienia.
      Polecam, choc kopia bardzo zdarta i film czarno-biały :)
    • eela Re: Jakie filmy polecacie? 01.02.02, 09:29
      Wczoraj byłam w Paradiso na "Spalonych słońcem". Wreszcie upolowałam w kinie,
      bo do tej pory oglądałam w telewizji, a to jednak nie to samo. Polecam
      • Gość: michal Re: Jakie filmy polecacie? IP: *.zigzag.pl 02.02.02, 20:46
        "czlowiek z marmuru" A.Wajdy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka