Gość: Michał IP: *.gprs.plus.pl 01.04.09, 09:32 plusy i minusy każdego z nich, czy zechcecie podzielić się swoją opinią, pytam o gimnazjum, mi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_o.c Re: Batory czy Reytan 01.04.09, 14:07 gimnazjum im.S.Batorego jest w Sródmieściu a nie na Mokotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bulwaj i co z tego? 01.04.09, 20:20 ale Reytan jest na Mokotowie, pytanie jest logiczne, Twoja odpowiedź świadczy o Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
the_o.c Re: i co z tego? 01.04.09, 22:01 bulwaj napisała: > ale Reytan jest na Mokotowie, pytanie jest logiczne, Twoja odpowiedź > świadczy o Tobie a to zeby sobie o Batorego na forum Srodmiescia pytal. To forum dotyczy Mokotowai Wilanowa, a nie Srodmiescia logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura'65 Re: Batory czy Reytan IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 01.04.09, 20:39 W latach 60tych /dyr.S. Wojciechowski/ Reytan był na pewno b. dobrą szkołą. Chyba najlepszą , pod każdym względem , a tego męskim liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Batory czy Reytan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 02:52 Kończyłem Reytana. Szkoła jak każda inna - bez rewelacji. Patrząc z perspektywy czasu uważam, że takie parcie na tzw. szkoły o tzw. dobrej renomie i tzw. tradycji to głupota. Wielu moich znajomych kończyło Chałubińskiego i bardzo sobie chwalą. Wszyscy dziś kończą dobre, państwowe uczelnie, głównie UW, PW i SGH. Poza tym wadą tych tzw. dobrych szkół jest to, że ściągają dzieci z tzw. dobrych domów a nie rzeczywiście z dobrych (bez tzw.). W tzw. dobrych domach dzieciaki dostają dużo kasy i często uważają się za lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura'65 Reytan IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 02.04.09, 08:30 Rok 1965, klasa XI 6, maturę zdało 36 uczniów /100%/. Wszyscy dostali się na studia w tym samym roku.Proszę pokazać mi taką klasę w innej szkole. Zapraszam do Reytana, rocznik 65, klasa XI 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Reytan IP: 94.254.245.* 03.04.09, 06:46 tak jak się kiedyś zdawało maturę, nauczyciele ze szkoły pomagali bo chcieli mieć lepsze wyniki dla szkoły, 100% miało dużo szkół, a od 65 roku rejtan się 10 razy zmienił, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura'65 Re: Reytan IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 03.04.09, 06:55 Na maturze pomagali nauczyciele /?!?/.A jak pomagali by 100% dostało się na wyższe uczelnie? Proszę więc popatrzeć na osiagnięcia naukowe uczniów tej klasy /są w NK , przypominam: matura 1965,klasa XI 6/. Dalej nie komentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Reytan IP: *.aster.pl 07.04.09, 10:34 "przypominam: matura 1965,klasa XI 6/. Dalej nie komentuję." Przypominam, mamy rok 2009. Obecnie, ani Reytan, ani Batory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura'65 Re: Reytan IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 07.04.09, 16:13 Więc kto na miejscu Reytana i Batorego? Ja mam prawo już nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Reytan 08.04.09, 14:07 Gość portalu: a napisał(a): > tak jak się kiedyś zdawało maturę, nauczyciele ze szkoły pomagali Bzdura. Mit. Reytan, matura 85. Prawie wszyscy moi koledzy skończyli studia, pracują, uczą innych, leczą, robią tysiące pożytecznych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Reytan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 03:35 no... ale jednak było to trochę dawno temu... dziwny jest ten świat... jak można polecać komuś szkołę, którą znało się 44 lata temu? ja reytana znałem 10 lat temu, ale liceum, a nie gimnazjum i nie mam śmiałości zabierać głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn_ubeka Re: Batory czy Reytan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 01:23 Dokładnie. Reytan to żadna rewelacja. Jedzie na opinii od lat. A wiele nowszych szkół przewyższa go poziomem. no i jeszcze ten przeogromny zaniedbany budynek :((( Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_s Re: Batory czy Reytan 03.04.09, 14:16 Pytanie jest postawione źle, bo taką decyzję to może podjąć tylko zainteresowany organoleptycznie, np udając się na spotkania informacyjne do jednego i drugiego gimnazjum. Mój syn od roku chodzi do gimnazjum Reytana (gimnazjum dwujęzyczne) i ja, ale co najważniejsze ON, jest bardzo zadowolony. Jeśli jakieś konkretne pytania o coć, to proszę pytać, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayra Re: Batory czy Reytan IP: *.chello.pl 08.04.09, 23:03 Pytanie było o gimnazjum, nie o liceum, a to jest w tym wypadku spora różnica. Gimnazjum według mnie jest bardzo dobre, ma ciekawy program i dobre sprofilowane klasy. Kończyłam liceum Reytana w 2002 i na pewno nie powiedziałabym, że budynek jest ponury - na korytarzach są prace uczniów, ciekawe graffiti itd, jest odnowiona biblioteka, gimnazjum ma swoje skrzydło i jest jasno i przestronnie. Co do dzieci z tzw. dobrych domów - to tutaj się mocno uśmiałam, bo ja nie zauważyłam buraczanej, szpanerskiej młodzieży, za to mam bardzo duże grono znajomych, ciekawych, inteligentnych i co najważniejsze nietuzinkowych ludzi, który skończyli studia i mają dobrą pracę. To co sobie cenie w Reytania, to rodzina Reytaniacka, wspólne wyjazdy na narty czy kajaki, a teraz coroczne zloty absolwentów. Pewnie, są lepsze szkoły, Rejtan zapewne leci w jakimś stopniu na opinii, ale ja i tak go cenię;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Reytan, Matura 89 IP: 82.177.247.* 12.12.09, 23:08 Dla mnie Reytan był najwspanialszym miejscem w moim nastoletnim świecie. Podobało mi się, że w wiekszości chodziła do niego skromna inteligencka młodzież, dzieci nauczycieli akademickich PW i UW, lekarzy, inzynierów. Nie było zadzierania nosa, szpanowania kasa i pozycją finansową i systemową rodziców, czego na pewno nie mozna było powiedziec o innej renomowanej warszawskiej szkole w owym czasie. Był to ponury, beznadziejny czas, ale nasze zycie nie było ponure. Mieliśmy harcerstwo, "Purszyli", kajaki, Marka Engela, opozycyjną atmosferę, fantastyczne towarzystwo. Wiem, ze nasza szkoła miała po 89 roku wzloty i upadki. Prawdziwy kryzys przyszedł w 1991 roku i szkołą zaliczyła powazny zjazd w dół. Dzis zajmuje przywoitą pozycję, znam wielu młodych absolwentów i to fajna młodzież. Mój syn wybiera w tym roku liceum. Jest dobrym zdolnym uczniem. Mysli o Reytanie, podobnie jak dzieci moich przyjaciół ze szkoły. Jestem dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Batory czy Reytan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:09 BATORY, mimo że Srodmiescie to bardzo dobry dojazd, metro- Politechnika, autobus Plac na rozdrozu a dalej atobus Trasa Łazienkowska.. obok Agrykola, Torwar, basen na Rozbrati co najwazniejsze poziom nauki... ale najlepiej samemu pojsc i sprawdzic szkołe... kazda szkole, poczuc atmosfere, pogadac z ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Batory czy Reytan 13.12.09, 00:29 pytanie dotyczylo gimnazjum ale prawie wszyscy mówią o liceum. Troche prawdy w tym jest o tyle ze dyrekcja i nauczyciele chyba ci sami, przynajmniej w wiekszosci. Dlatego tez ja Batorego nie polecam, moj syn rok temu skonczyl tamtejsze liceum, gorszej szkoły w karierze 2. moich dzieci nie spotkałam, atmosfera jak z głębokiego PRLu a nawet gorzej. Jego kolega chodził do Reytana i był zadowolony, szkoła dużo przyjaźniejsza dla ucznia. Jeśli chodzi o to czy szkoły sa z dobrym poziomem nauczania to najlepiej swiadczą o tym rankingi ale one atmosfery szkoły nie obejmują niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach-anowiec Re: Batory czy Reytan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 15:35 Opinia na pewno krzywdzxaca, wystarczy sprawdzic, ze chodza tu całe rodzenstwa, malo tego, tradycja jest wilopokoleniowa. A do tego wyniki w nauce, mierzone liczba przyjetych np. na medycyne w Warszaawie, SGHczy prawo UW.. Batory jest bez konkurencji tutaj.. w skali calego kraju. na pewno koszmarem dla wielu rodziców jest sytuacja, gdy dziecko jest prymusem w swoim rejonowym gimnazjum, zdobywa wystarcajaća liczbe punktów i wybiera sobie czołowe Liceum w Warszawie... Weryfikacja dla częsci ucznió jest niestety brutalna.. Prawdą jest, ze nauka zabiera uczniom wiele wolnego czasu, to juz kwestia wyboru Rodzica co woli, przedluzenie swobodnego dziecinstwa, czy umozwliwienie w przyszlosci 'lepszego" zycia.. tu nie ma recepty.. Dlatego wybierajac gimnazjum, powinnismy juz zdawac sobie sprawe, co dalej z naszym dzieckiem. To gimnazjum determinuje dzis dalszy wybó drogi. www.zyciewarszawy.pl/artykul/397628.html www.srodmiescie.warszawa.pl/cms/prt/view/zakoczenie.html Te linki to fakty... nie opinie subiektywne Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Batory czy Reytan 26.12.09, 04:45 Dwóch moich synów niemal jednocześnie uczyło sie w liceach, które zresztą sami sobie wybrali. Jeden we Fryczu, drugi w Batorym właśnie więc mam porownanie. Obaj na podobnym poziomie, wcześniej uczyli sie bardzo dobrze, przy czym ten od Batorego konczył nawet lepsze gimnazjum co wyszło w wyniku zawirowań reformy, tak wiec teoretycznie powinien lepiej byc przygotowany do dalszej edukacji. Nauka w liceach obu synów różniła sie diametralnie. Frycz z luźna atmosferą, przyjaźnie nastawiony do ucznia, nigdy zadnych poważnych problemow nie było. W szkole przeważała młoda kadra, która nie tylko nauczała ale potrafiła sie z wychowankami bawic że wspomne tylko obóz integracyjny przed pierwszą klasą, z którego syn wrócil zachwycony szkołą i ten zachwyt pozostał mu do konca. Na nauke w domu nie poswiecał zbyt wiele czasu, mnie wydawało sie że za mało jednak cały czas był na solidnym srednim poziomie i maturę zdał lepiej niz średnio, dostał sie na studia jakie wybrał wcześniej i nie jest to kierunek na który łatwo sie dostać np technologia drewna. W Batorym nauka polegała na kuciu głównie a nie zrozumieniu materiału, uczniowie nazywani byli tumanami i mogłaabym przytoczyc szereg nie tylko niegrzecznych ale wręcz niedopuszczalnych zachowan ze strony nauczycieli tam. Stosunki miedzy nauczycielami a uczniami polegały na strachu i dyscyplinie, nawet mlodzi nauczyciele mieli klopoty ze starszą kadrą wiec co dopiero mówic o uczniach, którzy w nikim nie mieli oparcia. Fakt że mojemu synowi trafił sie szczególny zestaw nauczycieli. To ze dzieciaki z gimnazjów moga nie radzic sobie w liceum moze sie zdarzyć. Jednak gdy 90% uczniów /i to nie tylko w jednej klasie/ ma kłopot z przedmiotem to chyba źle świadczy o nauczycielu tego przedmiotu a nie o uczniach, moze nie potrafi nauczać? Rodzeństwo kończy szkołę? tak, sama słyszałam o jednym takim przypadku, opowiadała mi matka kolegi syna że jej córka takze wcześniej konczyła te szkołę. I miała identyczne kłopoty jak teraz jej młodszy brat, z tymi samymi nauczycielami. Nie wiem dlaczego matka dopuscila do takiej sytuacji, ja wszelkimi sposobami próbowałam przekonac dziecko do innej szkoły. Syn skonczył szkołę, mature zdał gorzej niz jego brat we Fryczu ale na szczęście wystarczająco by studiowac to co chciał chociaz nie na tej uczelni na której chciał. Jestem przekonana że gdyby uczył się w innej atmosferze to jego wyniki byłyby lepsze. Jeżeli przez 3 lata wmawia się dzieciakom że są tumanami to trudno oczekiwać żeby wyrosły na orły. Ja zdania co do tej szkoły nie zmienię. Atmosfera fatalna, metody nauki przestarzałe i nie przystajace do nowoczesnego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Batory czy Reytan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 03:46 Otóż. Mam znajomych po tej rzekomo wspaniałej szkole: Batorym. Wcale nie przygotowuje tak wspaniale do studiów a atmosfera tam jest chora. Lepiej wybrać normalne liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Batory czy Reytan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 02:18 Ani Batory ani Reytan. Rzekoma tradycja nie gwarantuje jakości nauczania. Często pozornie mało znane licea zapewniają lepsze przygotowanie do matury co ma przełożenie na liczbę absolwentów dziennych kierunków na państwowych uczelniach. Jak ktoś zauważył - całkiem niezły jest Chałubiński. Nie jest przereklamowany. Ja kończyłem królówkę ale mój brat (i wielu naszych znajomych w różnym wieku) skończyli Chałubińskiego i bardzo sobie chwalą. Wszystko też zależy od profilu klasy. Nie ma zasady, ze cała szkoła jest lepsza. Po prostu pewnych przedmiotów uczą lepiej w jednej szkole a inna szkoła zapewnia wyższy poziom w zakresie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: Batory czy Reytan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 08:18 www.zyciewarszawy.pl/artykul/397628.html www.srodmiescie.warszawa.pl/cms/prt/view/zakoczenie.html Te linki to fakty... nie opinie subiektywne i propaganda.. wlasnie liczy sie tylko to, z ktorej szkoly trafi sie na dobre studia.. Akademia Medyczna w Warszawie-Batory, Poniatowski SGH-Batory, UW Prawo- Batory PW-Staszic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goral szukajcie odpowiedzi na uczelniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 08:29 Niestety, to nie tyklko tradycja, ale i rzeczywistość... batory.edu.pl/strona/Grafika:2009_-_wum.jpg batory.edu.pl/strona/Grafika:2009_-_perspektywy.jpg Staszic,Władysław IV,Batory batory.edu.pl/strona/Grafika:2009_-_sgh.jpg Pojedyńcze jaskółki, talenty sa we wszytskich szkołach oczywiście, ale liczy sie norma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: szukajcie odpowiedzi na uczelniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 12:33 UWAGA - PEANY NA CZEŚĆ BATOREGO PISZE KTOŚ Z KADRY LUB DYREKCJA. PRZECIĘTNY UŻYTKOWNIK NAWET OMINIE TAKIE DANE NA ICH STRONIE. ABY PRZYTACZAĆ TAKIE ARGUMENTY TRZEBA W TYM "SIEDZIEĆ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Re: szukajcie odpowiedzi na uczelniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 13:47 przecietny? przecietny, to taki co nic nie czyta? :siedziec" w czyms trzeba po to, by odjechac odpowiednim pociągiem... do okreslonej stacji. Ciekawe jak pracodawce wybieracie, za atmosfere w pracy? czy za rwegularne wypłaty zasluzonego wynagrodzenia.. Niech niektorzy zwolnia, opanują sie, zazdrosc, czy to, ze dzieciaki odpadly przy przyjmowaniu Wam rozum odbiera? żenujace pisac, ze sie nie licza wyniki, tylko atmosfera.. atmosfera to jest w cafe.. a tak na marginesie, pochwalcie sie do jakiej szkoly chodzi Wasze dziecko i jakie ma wyniki.. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: szukajcie odpowiedzi na uczelniach 14.01.10, 01:43 o czym ty w ogóle piszesz...Liczą się tylko wyniki - to znaczy po trupach do celu? no jasne, to teraz wszechobecny styl zachowania w wielu srodowiskach. Atmosfera nie liczy sie? otóż liczy, jak najbardziej, także w pracy, nigdy nie słyszałeś o tym, że ktos zmienił pracę z powodu panujacej tam atmosfery? ja sama pomogłam bliskiej koleżance w takiej sytuacji. I dlaczego wielu ludzi obecnie, szczególnie tych młodszych właśnie, funkcjonuje w pracy na prozacu lub podobnych środkach? Wszyscy psychologowie trąbią, że pozytywna zachęta daje dużo lepsze wyniki niż negatywna motywacja. No ale żeby takie rzeczy wiedziec trzeba troche czytać, nie tylko rankingi przyjęć na studia. Swoimi dziecmi chwalic sie nie będę bo pisałam o nich wczesniej. A syn, absolwent nie-Batorego, obecnie na drugim roku studiów uzyskuje na tyle doskonałe wyniki, że otrzymał stypendium naukowe. Tak wiec jednak Batory to nie jest panaceum na całe szkolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilo_82 Re: szukajcie odpowiedzi na uczelniach 14.01.10, 09:21 Góral i mruk to ta sama osoba. Wszystkie peany na cześć batorego pochodzą od jednej osoby, z resztą pracownika tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Re: szukajcie odpowiedzi na uczelniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 12:13 niestety nie jestem ani goralem ani pracownikiem, a tylko rodzicem dziecka tej szkoly, a mnie sie wydaje, ze ci wszyscy krytycy , to pracownicy innych szkól, idzie niz demograficzny, czesc szkol do likwidacji, wiec chyba czarny PR kroluje wsrod ich pracownikow.. spory sa na argumenty a nie oszczerstwa.. przsytaczano tu wielke danych o najlepszych szkolach, to sa fakty i prawda. A bez coezkiej pracy mlodziezy nie bedzie kolaczy, to dotyczy nauki, pracy, sportu... nawet dzisiaj fakty niech mowia za siebie www.zw.com.pl/artykul/14,438108__Staszic__liderem__w_Warszawie.html ..a to tylko ranking na podstawie wynikow Olimpiad, bardziej miarodajny jest po wynikach matur i przyjec na studia, A tym o atmosfery gratuluje dobrego samopoczucia, zrobcie wiec ranking szkol i miejsc z dobra atmosfera.. i nie uwazajcie rodzicow uczniow, posylakacych dzieci do renowanych szkol za sadystow. Dodam, ze dziecko moje chodzilo do renomowanej szkoly podstawowej, prywatnej i tez byl ciezki wybor, czy dobre mocne gimnazjum, czy tez spokojniejsze kontynuowanie nauki w gimnazjum prywatnym w tej samym zespole szkól. Tez myslalem o skracanym jakby dziecinstwie, ale przygniatajaca wiekszosc opinii nauczycieli szkol srednich i uczelni mowi jedno; Gimnazjum decyduje o losach dziecka, nie tylko naukowych, ale i wychowania. A to zapewniaja niestety tylko szkoly renomowane, w czesci elitarne przez to.. odwiedzajacie z dziecmi szkoly i rozmawiajcie z uczniami tych szkol, to moja rada, rankingi pomagaja tylko ukierunkowywac, gdzie nalezy sie udac.. Podsumowujac, sprawdzaj informacje u źródła, a nie sród opinii bez zadnego obiektywnego wsparcia argumentami.. i to byloby na tyle w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilo_82 Re: szukajcie odpowiedzi na uczelniach 15.01.10, 09:58 Właśnie - dopiero to na jakiej uczelni się wyląduje jest jednym ze wskaźników jakości kształcenia w danej szkole. Ale nie tylko.... To, na jaką uczelnię ktoś się dostanie zależy PRZEDE WSZYSTKIM od samego licealisty. Na swoim przykładzie widzę, że nie trzeba ukończyć liceum, które z nikomu nieznanych przyczyn jest w czołówce rankingu. Od znajomych wiem, że atmosfera w Batorym jest fatalna - zero szacunku dla uczniów. A okres licealny jest niezmiernie ważny dla rozwoju m.in. osobowości człowieka. Zatem może lepiej wybrać normalną szkołę i trochę popracować (co nie oznacza oczywiście zakuwania do nieprzytomności). Wybierając normalną szkołę można bez problemu pogodzić naukę z życiem towarzyskim i rozwojem innych pasji, co ma niebagatelne przełożenie na przyszłe losy. Przy odrobinie samodyscypliny i tak można się dostać na wymarzony kierunek studiów. A tak na koniec - to głównie osobowość a nie tzw. dobre, "renomowane" liceum przesądza o dalszym losie. Wbrew utartej opinii, znam sporo przypadków osób, które ukończyły właśnie takie szkółki, potem dzienne studia np. na PW a teraz wykonują kiepską pracę. Pracę kompletnie niezwiązaną z zainteresowaniem ani wykształceniem a w dodatku stosunkowo słabo opłacaną. Odpowiedz Link Zgłoś
allgau Re: Batory czy Reytan 09.01.10, 01:17 Batory zszedł już dawno na psy, Reytan był swego czasu opozycyjny, a Batorym zawsze rządziły komunistyczne dyrektorki, obecnie rządzi pani mocno starej daty... od lat niszczono tam uczniów, pod tym względem ma Reytan o niebo lepszą opinię, czyli jednak Reytan jak komu po drodze, zadra w tym wszystki jest jeden z absolwentów niejaki Macierewicz, jak można było wyhodować takiego psychopatę? ale szkoła jest dla wszystkich... pozostaje nadzieja na dobre licea prywatne, są dobre podstawówki, zatem czy ktos zna dobre prywatne gimnazja i licea w Śrómdieściu i na Mokotowie (dla ludzi spoza naszego kochanego miasta: właśnie tak "w" Śródmieściu i "na' Mokotowie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de loewe Re: Batory czy Reytan IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.10, 22:23 Chyba nick winien by all łga ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszmasz Re: Batory czy Reytan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 15:39 na psy to raczej autor juz dawno zszedl. Od kilku lat Gimnazjum Batorego najlepsze w Warszawie i Polsce, za 2010 wyniki egzaminu powyżej 44 punktów, nizsze 0 2-6 punkty - co prawda - niz w poprzenich latach, ale tegoroczny mat-przyrod był wyjatkowo "przyjazny" uczniom... Reytan to równia pochyła... w dół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Batory czy Reytan IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 21:16 Zgadzam sie z przedmowca," Reytan to rownia pochyla w dol". Szkola jedzie na renomie, sciaga dzieci z przyslowiowych "dobrych domow", ktore maja pieniadze i dzieki temu dostaja sie na prestizowe uczelnie publiczne typu SGH itp. Dobrzy pedagodzy w Reytanie? Smiech na sali.. . Po tej szkole mozna predzej trafic do psychiatryka zw. na duzy odsetek samobojstw...... Nie bez powodu mowi sie, ze w VI LO panuje tzw. "praca samodzielna". Wszyscy moi znajomi, ktorzy dostali sie na esgiech chodzili na korki, ta szkola nie uczy, tylko wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś