Gość: stąd do 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:06 "Ekipa o 17 idzie do domu" LOL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Glonojad Re: Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: 217.17.35.* 28.04.09, 12:15 Na Młynarskiej bruk jest "równy"? To ja aż się boję jechać na Okrężną zobaczyć tamtą fuszerę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serious Re: Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 14:13 Na tym odcinku Młynarskiej leżą kocie łby, które nigdy nie będą tak równe jak jezdnia brukowana z ociosanych kostek. Jak dla mnie jej dzisiejszy stan jest ok, tym bardziej, że przez wiele lat jeździły tędy ciężkie samochody budowlane, które miały w tym miejscu swoją bazę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: *.abg.com.pl 28.04.09, 15:36 Miało być lepiej a jest jak zwykle... To co robią władze dzielnicy w sprawie remontu ul. Okrężnej i pl. Rembowskiego to jedna wielka maskarada. Najpierw latami przekładali poprawę nawierzchni a teraz nie są w stanie nadzorować poprawności wykonania tej nawierzchni. Tak dużymi kamieniami nie układa się chyba ulic. Jeździ się po drodze jak po jakiś górach. Kamienie, które zostały ułożone wypadają z drogi i czekać tylko kiedy znowu władze będą rozpisywały przetarg na naprawę nawierzchni.Kto będzie płacił za zniszczone samochody na tej nawierzchni. Co za krótkowzroczność. Do tego jeszcze to beznadziejne stowarzyszenie walczące w obronie kocich łbów. Kocie łby były może praktyczne lata temu, nie widzę nigdy nie widziałem potrzeby wprowadzania archaicznych rozwiązań tam gdzie one nie pasują i tam gdzie nie są praktyczne. Dlaczego nikt z władz się nie postarał o wykonanie nawierzchni z innych materiałów - chociażby takich jak przy szkole podstawowej na ul. Jeziornej - parę metrów od felernej inwestycji. Kocie łby do skansenu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej z Sadyby Re: Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:13 Zastanawiałeś się kiedyś ile zostało w warszawie z prawdziwej Warszawy ?? zamiast kocich łbów chcesz asfalt! Dla przykładu mieszkam na Orężnej i też mielimy kocie łby - a od kilkunastu lat tudzież więcej mamy ciągle dziurawy asfalt, który kilka razy w roku jest remontowany po kwadraciku !! A jeździ się dużo gorzej niż po kocich łbach !! Co proponujesz za usunięciem dalej po kocich łbach? latarnie gazowe ? może wille które przetrwały wojnę tudzież fort zrównać z ziemią i tam zbudować centrum handlowe ?? Dzięki takim stowarzyszeniom jak to, które uważasz za "beznadziejne" walczy o to aby coś przetrwało w tej warszawie z jej przeszłości: Podobne im walczyły i walczą o parowozownie na pradze, o były dom starców i sierociniec dla Żydów - który nota bene gmina żydowska równa z ziemią !! Więc proszę wszystkich, którzy się tu wypowiadają - zastanówcie się co piszecie. "Kocie łby do skansenu" ?? Gdyby było to dobrze zrobione inne byłyby tu komentarze -pt. o jacy jesteśmy wdzięczni !! Ja jestem wdzięczny stowarzyszeniu że nie jest ugięte ( chociaż nie wiedziałem że istnieje) za to że moi synowie chadzając po sadybie za około 10 lat będą widzieli jak wyglądała kiedyś ta prawdziwa sadyba , będą mogli dotknąć historii. Spójrzcie to są latarnie gazowe - kiedyś chodził pan z metalowym prętem zakończonym haczykiem i zapalał je (teraz są zautomatyzowane) - kiedyś ganiał za mną i za kolegami bo gasiliśmy je po tym jak zapalił. A nie jeździć z nimi pod Warszawę i pokazywać ten kwadracik metr na metr - to tak wyglądała ulica kiedyś - możesz obejrzeć na zdjęciach. To absurd. A tak kiedyś wyglądały latarnie Moim zdaniem wina leży po stronie dzielnicy, że wygrała firma która chciała najmniej. Nie dopilnowała firmy z tego co zrobiła. A firma - bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delta_rulez Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.04.09, 16:42 To fakt ze Ul. Jodlowa jest zrobiona w zeszlym roku z pieknego bruku - ciosanego kamienia. Ciekawe kto za tym lobbowal? Ale przy jodlowej stoja wypasione domy, moze jacys urzednicy dzielnicy tam mieszkaja albo celebryci? Gdzie tu logika konserwatora i burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Nie rozumiem zamiłowania do kocich łbów. IP: 217.98.20.* 28.04.09, 17:55 Fatalnie się po nich jeździ i chodzi, wyglądają okropnie, pojazdy poruszające się po nich powodują spory hałas, przyczepność kół jest dużo gorsza niż na innych nawierzchniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: Nie rozumiem zamiłowania do kocich łbów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:22 Na osiedlowej uliczce kwestia przyczepności nie jest akurat głównym wyznacznikiem jakości nawierzchni. Jak chcesz zasuwać na tylnym kółku 230km/h, to proszę na jakąś Puławską. Kocie łby to dobry pomysł, ALE... ale trzeba było poszukać kogoś, kto to umie ułożyć, a nie się tylko ceną kierować. To część historii, tak jak gazowe latarnie na niektórych uliczkach Sadyby. Może trzeba było ściągnąć kamieniarzy z Ukrainy? We Lwowie przedwojenne polskie kocie łby w iluś miejscach były poprawiane czy przekładane i jeździć się da. A u nas teraz mamy symulację jakiejś kamienistej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 22:15 Jak konserwator zgodził się na pozostawienie kocich łbów ,czyli położenie ich na nowo, to jest to równoznaczne z wzięciem tego remontu pod swój nadzór - swoją odpowiedzialność. Tak mi się wydaje przynajmniej. Branie do tego zadania firmy, która układa parkowe chodniczki z kostki betonowej było nieporozumieniem. To tak jakby konserwator odpowiedzialny za odnowienie jakiś cennych fresków, z braku chętnych lub braku kasy, wziął do tej roboty zwykłego malarza pokojowego. Ktoś za to powinien beknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Sadyby Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: 83.3.155.* 29.04.09, 09:46 Ciekawe dlaczego nie wybrukowali kocimi łbami powierzchni na ulicy Jodłowej ? Może dlatego, że jeden z działaczy Ogród Sadyba tam mieszka i nie chciał jeździć po dziurach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadyba Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: 83.3.155.* 29.04.09, 10:03 Ciekawe dlaczego nie wybrukowali kocimi łbami powierzchni na ulicy Jodłowej ? Może dlatego, że jeden z działaczy Ogród Sadyba tam mieszka i nie chciał jeździć po dziurach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieplicka Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 10:54 A to rzeczywiście ciekawe. Mnie się natomiast obiło o uszy, że na Jodłowej mieszka też znany dziennikarz telewizyjny. Kilu sporych biznesmenów tez ma tam domy albo działki. No tak, kto z nich chciałby jeździć po kocich łbach. Myślę, że "dyskretny lobbing" w dzielnicy w stosownym czasie miał miejsce. Warto, żeby Stołeczna pociągnęła ten wątek sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowiec Na mapie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 10:55 infodrogowe.pl/?zoom=16&lat=52.18391&lon=21.06684&layers=BTFFFFF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alal Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: 195.164.7.* 13.05.09, 08:17 Robiąc wycieczki poznawczo-rowerowe po Warszawie widziałam tę nawierzchnię 10 dni temu i zastanawiałam się czy wykonawca tego czegoś kiedykolwiek widział nawiechnie brukowaną. Trzeba zatrudnić fachowców a nie ogrodników. Dlaczego poprzednia nawierzchnia wytrzymała 60 a może więcej lat, a obecna rozlatuje sie po kilku dniach? Ponieważ tamta była układan przez brukarzy. Obrzydliwe tanie kostki napewno nie przetrwają więcej niż 10-15 lat. Oczywiście jestem zaaaaaaaa kostką tylko to trzeba ułożyć ją, a nie zrzucić z ciężarówki i ugnieść walcem. Odpowiedz Link Zgłoś
rogal30 Problem z kocimi łbami na Okrężnej 13.05.09, 08:20 Słowko do firmy Zielbud...JAK NIE POTRAFISZ NIE WP.... SIE NA AFISZ... partacze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar A na chłodnej! IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 13.05.09, 08:59 Centrum Warszawy i "wyskakująca" z jezdni przedwojenna, wielka kostka brukowa. I co? I nic. Prominentom życzę dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:54 o 17 to oni już w busach sa i browar popijają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-ani Re: Problem z kocimi łbami na Okrężnej IP: *.acn.waw.pl 13.05.09, 16:37 a nie można tak, jak na przykład w Wilnie? - na środku ulicy równa nawierzchnia do jazdy (ładna, a nie lichy asfalt), a jakieś 30 cm po obu stronach z kocich łbów, żeby zaznaczyć, że tam kiedyś były Odpowiedz Link Zgłoś