broneknotgeld 26.04.06, 20:20 Ano, żech siedzioł tako przi piwie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=40533352 Deliberowoł ło rudzkim dziwie Przi szwortym kuflu już mi sie zdało Że to zrychtować komuś se chciało. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 27.04.06, 21:34 Jeronie, dyć rachowołch na to, że Rita cosik tu szkryfnie. Jak niy to chocioż jo dom taki link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38446 Warmińsko-mazursko godka niy cołkym sie jeszcze zatraciyła. Odpowiedz Link
rita100 Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 27.04.06, 22:57 Dobra, rartyaski wyrychtujemy i godać psienknie bandziemy :) Odpowiedz Link
gietpe Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 27.04.06, 23:37 Toć pewnie że naszo gadko istnieje zjatym karminadla ;na forum pozdrowić stolice fraszki Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 28.04.06, 21:45 Toż ze Mazur gościa witom Chocioż niy tom karmynadlom Sie ło jodło tu łopytom Jako upaść u Wos sadło? Odpowiedz Link
rita100 Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 28.04.06, 22:58 Hej z góry z góry Jadą mazury Jedzie jedzie mazureczek Wiezie wiezie mi wianeczek Roz..(!)..rozmarynowy. Jedzie jedzie mazureczek Wiezie wiezie mi wianeczek Roz..(!)..rozmarynowy. ;) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 30.04.06, 16:47 Rita, szkryfła byś tu cosik ło roztomajtych mazurskich legyndach. Mozno sie tego latoś niy wykorzysto, dyć na bezrok bydzie jak znoloz. Odpowiedz Link
rita100 Re: Rybacy na Dadaju 03.05.06, 11:37 Bronek, może trochę zapomnianych pieśniczek - one są takie piekne. Zobacz na tą: Rybacy na Dadaju Sieczi zakładali. Aby ryby nafytać Znów ich wyciongali. Do dziewcziny przyniósł ktoś Tako nowzine: Że jej Jasziek przebzity I w wode rzucony. Rybacy, rybacy, Sieczie zakłodajcie I mojego Jasieczka Na brzyg wyciongajcie. I chodziuła przy brzegu, Żałośnie wołała: Żeby ja cie Jaśku mój Jeszcze raz ujrzała. I wzieła się rzuciła Z brzegu wysokiego I trafsiuła na Jaśka Mnieczem przebzitego. Czy skrzypeczki kedyś jó zagrajó , a może na brómejzy chtoś zagra ? schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=94&pos=42 Odpowiedz Link
rita100 Re: Rybacy na Dadaju 03.05.06, 11:41 Tak to była milość do jeziora www.biskupiec.com.pl/turystyka/golc/foto8.jpg Oto co mówi o jeziorze Dadaj Anna Kuczke: .... tej jeszieni czensto nad jezioro chodziułam, bo tam olsze stojo, a wziatr co nad jeziorem goni, gałonzki zrywa - chodziułam zbzierać. I tak miszlałam sobzie, jek 'odmnienna ta woda, jek 'ona maluje życie człowzieka. Latem - jek człowziek młody - takie pogodne, woda świeconca, lustrowa. A na jeszieni - jezioro jek człwziek stary, co już nic 'od życia sie nie spodziewa, tlo tyn szary, zwykły dzień. I tak miszlałam, że przijdzie kedyś 'ostatni dzień nad tym ukochanem jeziorem, tak miszlałam ja, sziwa kobzieta i przybacuł mnie szie 'ostatni strof mego fersza: ... I drudzy bendo przi tobzie pracować, I drudzy bendo przi tobzie żyć, I drudzy bendo przi tobzie płakać. Ach, ty Dadaju, jezioro moje ! Bronek , piekne - prawda. Na Mazurach jest milośc do jezior a Ślązaków jaka jest milośc - do górnictwa ? Tyle ludzi zostało pod ziemią, tyle wdów u Was i ta niepewność czy wróci cały z pracy pod ziemią. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Rybacy na Dadaju 27.03.09, 13:24 Bych w jeziorze se popływoł A niy yno grubom dziwoł. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 03.05.06, 12:04 Piykne dziynki Rita. Tyn "dziyń warmińsko-mazurski", to zdo sie kolejny koncept ze zrychtowaniym kerego trza bydzie jeszcze poczkać. Niy znaczy to, żech niy probowoł. Nojpiyw poszoł żech pogodać ze szefowom "Wiśniowego Sadu" z propozycjom zrychtowania taki imprezy w stylu - mazursko kuchnia łokraszino ślonskom fraszkom ło Giżycku i Mazurach. No dyć wyraźnie mog żech sie już po roz czeci przekonać, że ślonske rymy to niy to coby jom wciongnyło. Godka ło tym, że mogła by mieć z tego darmowo reklama, tyż jom niy przekonuje. Toż z "Wiśniowym Sadym" już cołkym dom se spokoj, chyba że "przidzie koza do woza", a wtedy jo postawia warunki. Ano, som inksze restauracyje we Rudzie Ślonski. Miyndzy innymi "Dama Pik" kero prowadzi prawie radny miejski. Toż to był moj drugi ruch. Hehe - nojpiyrw pedzioł mi "ja" - tela że chcioł znać szczegoły mojego pomysłu. Jak już je poznoł to zaczoł kryńcić i łodsyłać "do Annasza", czyli do inkszego radnego, kery zajmuje sie wspołpracom Ruda Ślonsko - Giżycko, a kery prawie jest niydostympny. Hehe - delegacjo z Giżycka przijyżdżo na tyn weekend i prawie w sobota mo pochwolić se swojym miastym na rudzkim festynie. Na wciongniyńcie inkszy restauracyji jest już za niyskoro - toż moj pomysł niy wypoli. Ano, tako już jest we ty naszy kochany Rudzie Ślonski. Trza mi sie lepi czimać powiatu glywickego, choć żol, że moje miasto ciyngym swoji stołeczności jakoś niy chce widzieć. Pryndzy czy poźni jednak to sie zmiyni. Rzeki kijym se przeca niy zaczimie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 07.04.07, 00:45 Możno latoś wyńdzie cosik Dźwigna tako tyn moj "grosik". Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 28.03.08, 23:33 Łońskego roku sie niy udało Latoś zrychtować czy by sie chciało? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 23.03.10, 22:55 Niy chca wiela fulać Tymat chciołbych kulać. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 20.03.11, 22:36 Czy chyńci styknie? Poleci piyknie? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 10.03.12, 10:50 Jakby to latoś prawie zrychtować Z Giżyckym na wiyrch rudzianom dować. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dziyń Warmińsko-Mazurski 07.03.13, 19:29 broneknotgeld napisał: > Jakby to latoś prawie zrychtować > Z Giżyckym na wiyrch rudzianom dować. Choć kusiyło Niy chyciyło. Odpowiedz Link