madohora 05.02.08, 13:16 Dzisiaj od rana w Śląskiej siedziałam Coś tam czytałam Coś tam pisałam i jak się tak zastanowiłam Opowiadanko pewne stworzyłam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madohora Re: Biblioteka Śląska 05.02.08, 13:18 Tam są komputery, lecz trwa czekanie Zanim się wybraną książkę dostanie Pół godziny poświęcić trzeba Zanim się trafi do literackiego nieba A jak się jakiś bies ucieszy To się komputer ot tak zawiesi Czasem minie nawet godzina A książki ni ma...ni ma... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Biblioteka Śląska 05.02.08, 19:37 Możno czas tam niy jest w zocy Chwolby wiela ze tym było Dyć łotwarłaś nom tu łocy Inkszym tako tyż trefiyło. Odpowiedz Link
madohora Re: Biblioteka Śląska 06.02.08, 16:28 Czasym sie na wyrost chwolom Potym ino niy wydolom Czasu trocha trza poświyńcić By za ksionżkom sie zakryncić Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Biblioteka Śląska 06.02.08, 22:11 No ja - bywo tako prawie Wiela chwolby jest na jawie A po prowdzie czas se traci Taki "piniondz" niy bogaci? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Biblioteka Śląska 03.02.09, 22:07 Do bibljotyki jutro se puda Przeca niy bydzie z tego łostuda. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Biblioteka Śląska 31.01.10, 12:20 Mono zadbajom ło czytelnika Dyć ło to ekstra niy byda rzykać. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Biblioteka Śląska 30.01.11, 19:46 Niy poradzom katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8124279,Biblioteka_Slaska_im__Konstantego_Wolnego__Jest_spor.html Bestoż wadzom? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Biblioteka Śląska 01.02.11, 19:17 We Uniji szpece siedzom? www.dziennikzachodni.pl/aktualnosci/363551,katowice-jezyk-slaski-pod-lupa-rady-europy,id,t.html Co ło naszy godce wiedzom? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Biblioteka Śląska 01.02.12, 22:31 Bronisław Wątroba napisał(a): Finał VII Konkursu Barborkowy Poezyje - 31.01.2012 nk.pl/#profile/12830066/gallery/album/5/452 Janina Szołtysek – głowna nagroda Marek Wacław Judycki – wyrożniynie I stopnia Regina Sobik – wyrożniynie I stopnia Urszula Pilny – wyrożniynie II stopnia Ryszard Grzesica – wyrożniynie II stopnia Gratuluja laureatom i dziynkuja wszyskim kierzy na tyn konkurs przisłali swoje wiersze. wiadomoscirudzkie.pl/aktualnosci/zobacz/150 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Biblioteka Śląska 30.01.13, 18:37 Latoś tyż już po finale Jo niy tropia se tym wcale. Odpowiedz Link
madohora Re: Biblioteka Śląska 02.04.15, 17:01 W Bibliotece same cuda Może wybrać się tam uda Chciałam widzieć foto z prasy Grypa mnie złamała tym czasem Tu muzyka, ta poezja Minerały. Cóż finezja Tam kamieni pełne misy No i jeszcze ekslibrisy Czasem z obcym się zagadasz Znowu spotkasz tam sąsiada Czasem warto wejść na chwilę Bo czas z książką płynie milej E.S Odpowiedz Link