king.james 19.10.10, 08:13 Bo przecież nie państwo prawa. Bezsilność mnie ogarnia, gdy czytam takie historie. Nie chciałbym być bohaterem takiego artykułu. Aborcja po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardycukierek Re: Państwo lewa 19.10.10, 08:34 Przeczytam, jak wrócę. Ale wiesz jak jest: bez księdza, zakonnicy i zgorzkniałej starej panny płci obojga nie ma mowy o dyskusji w tym temacie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Państwo lewa 19.10.10, 10:51 Przeczytałem część, tyle ile zdążyłem. Krew mnie zalała, chociaż wiem przecież co się w Polsce dzieje. Ale znów krew mnie zalała...jesteśmy w rzeczywistości państwem wyznaniowym z państwową religią rz-k, z obskuranckim prawem. Tyle że tylko w sprawach związanych z prywatnością światopoglądu. Związanych z ludzkim dramatem. Tam gdzie jest zwykły recydywista - zwykły bandyta to głaszcze się go często po główce. Oto porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Państwo lewa 19.10.10, 12:42 Przeczytałam. Co mi się teraz chce zrobić, lepiej nie powiem. W Trzeciej Rzeszy aborcja była nielegalna a od 1943 karana śmiercią. Oczywiście dotyczyło to rasy nadludzi, ale tego pewnie nie muszę dodawać... podludzi do aborcji lub sterylizacji zmuszano. Brzuch kobiety był własnością państwa. ... Odpowiedz Link Zgłoś