Gość: Jojo Re: bezduszne IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.12, 10:33 Co za bezczelnosc !!! Panstwo polskie" dba i walczy" o swoich obywateli jak lwica do ostatniej.... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12147588,Sad__Rodzenstwo_z_Bytomia_nie_wroci_do_Niemiec.html Odpowiedz Link Zgłoś
barbara592 Re: bezduszne 19.07.12, 11:28 jestem bardzo szczęsliwa ze rodzice odzyskali swoje dzieci , ja sama walczę o swoje dziecko ,nie jestem bezczelna ale proszę o wsparcie psychiczne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbara592 Re: bezduszne 19.07.12, 11:33 a jeżeli tak twierdzisz to podaj maila to wyślę zdjęcie w jakich warunkach mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
barbara592 Re: bezduszne 19.07.12, 12:01 sle pytanie po co są ustawy w polsce Osobie, która ze względu na trudną sytuację życiową, wiek, niepełnosprawność lub chorobę potrzebuje wsparcia w funkcjonowaniu w codziennym życiu, ale nie wymaga usług w zakresie świadczonym przez jednostkę całodobowej opieki, w szczególności osobie z zaburzeniami psychicznymi, osobie opuszczającej pieczę zastępczą w rozumieniu przepisów o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, młodzieżowy ośrodek wychowawczy, zakład dla nieletnich, a także cudzoziemcowi, który uzyskał w Rzeczypospolitej Polskiej status uchodźcy lub ochronę uzupełniającą, może być przyznany pobyt w mieszkaniu chronionym. 2. Mieszkanie chronione jest formą pomocy społecznej przygotowującą osoby tam przebywające, pod opieką specjalistów, do prowadzenia samodzielnego życia lub zastępującą pobyt w placówce zapewniającej całodobową opiekę. Mieszkanie chronione zapewnia warunki samodzielnego funkcjonowania w środowisku, w integracji ze społecznością lokalną. 3. Mieszkanie chronione może być prowadzone przez każdą jednostkę organizacyjną pomocy społecznej lub organizację pożytku publicznego. 4. Minister właściwy do spraw zabezpieczenia społecznego określi, w drodze rozporządzenia, rodzaj i zakres wsparcia świadczonego w mieszkaniach chronionych, warunki kierowania i pobytu w mieszkaniach chronionych, kierując się potrzebą zapewnienia właściwego wsparcia osobom kierowanym do mieszkania chronionego. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: bezduszne 19.07.12, 12:30 Jeszcze raz i powoli dla słabszych. O co Ci chodzi i czego oczekujesz po uczestnikach tego forum? Nie sądzę aby ktoś o nicku prezydent_zielona_gora udzielał się tutaj. Owszem pisuje tu kilku notabli takich jak oszolom_z_radia_maryja,piwi,inkwizytor,kolter i burakow6,ale nie sądzę by byli władni Ci w jakiś sposób pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: bezduszne 19.07.12, 12:31 Ps. Jest jeszcze misiu-1 i misiu-jeden,ale nie odróżniam ich na pierwszy rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara592 Re: bezduszne 19.07.12, 12:56 czego oczekuję dobrego slowa i wsparcia duchowego do dalszej walki o dziecko,czasami dobre slowe jest więcej warte od pieniędzy , wiesz ile kobiet cierpi bo nie ma mieszkania a nie stać ich na wynajm,ale to jeszcze nic z porownianiem jak dziecko cierpi bo nie może być z mamą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: bezduszne IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.12, 16:39 > oczekuję dobrego slowa.....kobieto puchu marny,czyn cos lajzo placzliwa >wiesz ile kobiet cierpi.....zielonego pojecia nie mam i mi to dynda >dobre slowe jest więcej warte od pieniędzy....teraz masz ich troche wiecej,mam nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: bezduszne 19.07.12, 16:53 Jojek. Nie wiadomo czy to zwykły spam,czy rzeczywiście kobieta ma problem. Wiadomo natomiast,że Twoje stanowisko ,jak i Twoja osoba to degrengolada. Pomyśl nad sobą na osobności zanim ktoś nie zrobi Ci kuku za prezentowanie takich opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara592 Re: bezduszne 19.07.12, 18:43 ludzie takich kobiet jest tysiące w Polsce z takimi problemami Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: bezduszne 19.07.12, 18:53 barbara592 napisała: > ludzie takich kobiet jest tysiące w Polsce z takimi problemami Bardzo Ci wspolczuje i jako kobieta, i jako matka. I nawet nie wiem jakiej sensownej rady mozna by Ci udzielic. Wierze, ze odzyskasz swoje dziecko, tego Ci z calego serca zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: bezduszne 19.07.12, 21:57 jako kobieta i matka współczuję Ci serdecznie. więź matka-dziecko jest ogromna,miłość jeszcze większa życzę spotkania życzliwych ludzi,którzy Ci pomogą państwo, ani kościół nie wiele zrobią ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: bezduszne IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.12, 18:57 najpiew musialem sprawdzic tego "dziwolonga" pl.wiktionary.org/wiki/degrengolada Achaaaa,tak myslisz ? hmmmm....jednak stawiam na swirnieta spamerke a czyjes kuku to mi dopiero dynda,w morde jeza az pod niebo Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: bezduszne 19.07.12, 19:01 OK. A gdyby to nie była ta spamerka od dzwonka,tylko prawdziwa nieszczęśliwa matka? Jak wtedy się zachowasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: bezduszne IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.12, 19:12 Uwielbiam "gdybanie" Swoja droga co znaczy nieszczesliwa matka dla ciebie? Dla mnie, ta ktora pochowala swoja pocieche. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: bezduszne 19.07.12, 19:25 Nie wiem. Nie jestem matką. Wiem tylko jedno. Matki potrafią zrobić wiele dla swych pociech. A jeśli się im te pociechy odbiera to są nieszczęśliwe. Podejrzewam,że bardzo nieszczęśliwe. Ta kobieta cierpi,a Ty się z niej nabijasz. Uważam,to za przejaw tego co sprawdziłeś w słowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: bezduszne IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.12, 19:32 Cierpiace z powodu zabrania dziecka to sie zdarzalo podczas wojny,dzisiaj nie mamy wojny o ile wiem.Nic sie nie dzieje bez powodu panstwo nie zabiera ot tak sobie,mocno wierze w to jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: bezduszne 19.07.12, 19:34 Państwo niestety mamy czasem głupie. Nie wiem czy stare rzymskie porzekadło jest jeszcze aktualne. Senatores boni viri senatum autem mala bestia. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: bezduszne 19.07.12, 20:02 Gość portalu: Jojo napisał(a): > Cierpiace z powodu zabrania dziecka to sie zdarzalo podczas wojny,dzisiaj ni > e mamy wojny o ile wiem. Widzisz i to jest wlasnie ten polski paradoks- Kosciol Katolicki (czy raczej Ginekologiczny) wciaz przejawia troske, ze jakas kobieta nie zostanie zaplodniona. Ale jakby na ironie, dzieci sa dla nich tym bardziej godne uwagi, im wiekszego mikroskopu trzeba uzywac, zeby je dojrzec. Potem, jak juz sie urodza, los tych dzieci juz ich nie interesuje. > Nic sie nie dzieje bez powodu panstwo nie zabiera ot t > ak sobie,mocno wierze w to jeszcze. Powodem w tym przypadku jest bieda. Sadzisz, ze matka, ktorej zabrano dziecko, bo nie ma gdzie mieszkac, przejdzie nad tym do porzadku dziennego ? Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: bezduszne 19.07.12, 20:25 massaranduba napisała: > dzieci sa dla nich tym bardziej godne uwagi, im wiekszego mikroskopu trzeba uzywac, zeby je dojrzec. małe dziecko - mały kłopot… ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: bezduszne 24.07.12, 09:50 Paradkoksem jest jedynie to, ze nazbyt pochopnie wyciagasz wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
barbara592 Re: bezduszne 20.07.12, 02:44 dzieki za dobre slowo będę walczyc ,naprawdę urzędników mamy wspaniałych tylko z tym pańtwem jest coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-zorro Re: bezduszne IP: *.tvk.torun.pl 25.07.12, 19:44 Jak to, niedawno słyszałem iż mamy najlepsze państwo od z górą 200 lat (co prawda wypowiadano to w kręgu osób mających miesięczne dochody w granicach 15-20 tys. m-cznie :)) A poważnie, jeśli masz przekonanie o swojej racji a zwykła droga zawiodła, musisz sprawę nagłośnić tak żeby jakieś media się zainteresowały. Życzę pomysłowości! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara592 Re: bezduszne 20.07.12, 03:04 kto mi poda maila to wysle zdjecia w jakich warunkach mieszkam ,cud ze jeszcze funkcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bling.bling Re: bezduszne IP: *.tvk.torun.pl 23.07.12, 22:00 Nie wiem tylko o co konkretnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: bezduszne 24.07.12, 09:35 Panstwo polskie bez watpienia bardziej dba o swoich obywateli, niz slaska Zielona Gora o lubuskich mieszkancow, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś