Dodaj do ulubionych

Maybach o. Rydzyka !!!

14.07.04, 16:32
Szanowni forumowicze Gazeta Pomorska donosi:

"Od kilku dni na ulicach Torunia można spotkać Maybacha - najdroższy seryjnie
produkowany samochód świata. Jeździ nim założyciel Radia Maryja, ojciec
Tadeusz Rydzyk...Maybach oferowany jest w dwóch wersjach, które różnią się
długością. Maybach 57 mierzy 5.73 m, a 62 - 6.17 m. Według "Gazety
Pomorskiej" w Toruniu pojawił się ten drugi, droższy model...Maybach 57 w
Europie znajduje się w sprzedaży od dwóch lat. Wersja krótsza kosztuje 310
tysięcy, a dłuższa - 360 tysięcy euro. W złotówkach daje to kwoty odpowiednio
1.4 mln i 1.62 mln..."

zadałem więc pytanie o.Rydzykowi drogą elektroniczną:
"Szanowny o. Rydzyku
Jako katolik wierzący i praktykujący z wielkim zdziwieniem i zaniepokojeniem
przeczytałem w dniu dzisiejszym informację zawartą w portalu INTERIA.pl.
Pozwolę sobie zacytować:...j.w...w związku z powyższym pragnę zapytać ojca
czy informacje te są prawdziwe. Jeśli tak - czy nie uważa, że 1,62 mln pln to
kwota, która przeznaczona choćby na pomoc społeczną dla osób biednych i
bezrobotnych byłaby lepszym świadectwem bożego miłosierdzia niż "wożenie się"
ojca osoby samochodem marki Maybach.
Oczekując z niecierpliwością na odpowiedź od ojca redaktora łączę pozdrowienia
..."
A OTO ODPOWIEDZI NADESŁANE PRZEZ POLECZNIKÓW O. RYDZYKA:
"Ludzie, troche krytycyzmu. A jak jutro gazeta pomorska napisze że O. Rydzyk
ma 6 par nóg, to też będziecie gorszyć się sumą wydawaną przez niego na
buty!????? Naprawdę miejcie trochę rozumu w tych waszych głowach - wstyd,
katolik a bezmyślny.
Ks. Jacek"
"Jest to informacja kłamliwa. O. Rydzyk nawet nie wie co to jest Maybach, bo
nigdy go nie widział i nie interesuje się samochodami tej klasy.
O.Piotr"

I CO WY NA TO DRODZY FORUMOWICZE?!
PROSZĘ O PINIE.PROSZĘ O KOMANTARZE.

Obserwuj wątek
    • Gość: Szybki Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.proxy.aol.com 15.07.04, 05:32
      Ja natomiast mysle ze to jest sprawa osobista ze ten czy inny jezdzi tym czy
      innym samochodem,jezeli tego czlowieka na to stac i za to zaplacil to tylko i
      wylacznie jest to jego sprawa.

Wiec jest to moja opinia.

Pozd. z Kalifornii.
      • lothar_m Re: Maybach o. Rydzyka !!! 15.07.04, 07:14
        masz rację pod warunkiem, że nie dzieje się to kosztem osób starszych, które
        składają co niedziela datki na Radio Maryja w przeświadczeniu, że pomagają np
        osobom ubogim.
        Taka jest rzeczywistość i takie są realia w Polsce.Zapraszam Cię do nas do
        kraju. Pomieszkaj trochę a zobaczysz i zrozumiesz o czym mówię...
        • ogolone_jajka Re: Maybach o. Rydzyka !!! 16.07.04, 01:00

> Taka jest rzeczywistość i takie są realia

Hmm, sądziłem, że rzeczywistość i realia to to samo....
        • Gość: Szybki Re: Do Lothar: IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 07:13
          Ja do Polski od czasu do czasu lece i ostatnio bylem tam w 2001 lecz niestety
          nie mam zamiaru tam mieszkac z powodu ze w stanach mieszkam 40 lat i tutaj
          wlasnie ulzylem zycie dla siebie jak mojej rodziny.

Jezeli kolega mysli negatywnie ze ten Pan w Polsce kupil ten samochod za
          pieniadze ktore nie zarobil to jest sprawa inna i powinna byc oddana do sadu.
          Pozd. z Kalifornii.
          • Gość: MariuszR Re: Do Lothar: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:58
            > Jezeli kolega mysli negatywnie ze ten Pan w Polsce kupil ten samochod za
            > pieniadze ktore nie zarobil to jest sprawa inna i powinna byc oddana do sadu.

Niestety nie znasz naszej polsiek rzeczywisości i chyab nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi. Osoby wpłacające datki na radio maryja to głównie ludzie starsi których rydzyk ze swym działem propagandy usilenie wmawia że są to pieniądze przeznaczone na pomoc ubogim czy też na działalność duszpasterską.
            Osoby które mają po 500 - 600 zł renty (to jakieś 120 - 150 $ jak bys nie wiedział) czyli kwota za którą trudno przeżyć w tym kraju wpłacają na radio maryja znaczne sumy przekonane że pieniądze te przeznaczane sa na pomoc tym którzy są jeszcze biedniejsi lub na bawracanei tych którzy zbłądzili. Tu już nawet nie chodzi o to że jesteśmy oburzeni faktem zakupu przez Rydzyka samochodu który w najtanszej wersji kosztuje około 1,5 miliona złotych (mówi się że wersja jeżdżąca po toruni mogła kosztowac nawet 1 milion euro). Poprostu trzeba nagłośnić to tak aby ci którzy wpłacają datki na radio maryja wiedzieli na co idą ich pieniądze.
            • Gość: Szybki Re: Do MariuszaR. IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 18:39
            • Gość: Szybki Re: Do MariuszaR. IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 18:49
              W dalszym ciagu napisze jeszcze raz-jezeli ten czlowiek oszukuje i zbiera
              pienadze od tych staruszkow na cele aby pomagac innym a niestety(jak kolega
              mysli ze on uzywa te pieniadze na wlasne potrzeby)to tylko i wylacznie trzeba
              oddac ta sprawe do prokuratora.(jezeli kolega czy inni potrafia to udowodnic).
              Jezeli chodzi o 500-600 zlotych to kolega tez sie myli to to jest $140-$168 .

Nigdy nie zapomnij ze takie sprawy dzieja sie na calym swieci - w imie religi
              inni zostawiaja caly swoj majatek..........a inni z tego korzystaja. Niestety
              lecz w demokracji tak bywa.Pozd.z Kalifornii.

• Gość: Lena Re: Do MariuszaR. IP: 80.48.96.* 26.07.04, 22:54
                Może ja Ci wytłumaczę czym jest Radio Maryja, dla "prawdziwego" katolika /czyli
                ortodoksyjnego/ jest tym czym Al Dżazira dla muzułmanina : jest jedyną PRAWDĄ,
                jest światłem i jedyną wiedzą jaka "ortodoksowi" jest potrzebna. Jakakolwiek
                krytyka dyrektora tegoż radia /wyżej wzmiankowanego ojca Rydzyka/ jest zawziętą
                walką z kościołem katolickim, prawie atakiem na samego Boga /ortodosyjni
                katolicy modlą się do o.Rydzyka i uważają go za osobistego wysłannika Boga na
                ziemię/.Wszelkie środki masowego przekazu poza kontrolowanymi przez Radio
                Maryja są dla "wyznawców Radia Maryja" kontrolowane przez komunistów czyli
                kłamliwe. Ponieważ w Polsce nie ma czegoś takiego jak rada parafialna czuwająca
                nad pieniędzmi zebranymi w kościele na cela społeczne, kościół /czytaj ksiądz
                zarządzający/ wydaje je tak jak chce. Próba kontrolowania tych funduszy w
                przypadku Radia Maryja jest atakiem na kościół i Boga. Słuchacze Radia Maryja
                to zwykle ludzie potrzebujący modlitwy w grupie i prostego wytłumaczenia
                świata - jest sytuacja - jest winny /najlepiej polityk albo Żyd/.
    • Gość: km Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.escom.net.pl 15.07.04, 07:45
      Mam taką teorię:
      wszyscy ludzie z Torunia są kompletnie.........
      Studiowałem w tym mieście,mam żonę i teściową stamtąd.
      Dużo wiem.Naprawdę-coś w tym jest.
      • Gość: adam Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: 62.233.201.* 15.07.04, 08:51
        szok!!!!
        MATER DEI ORA PRO NOBIS
        ciekawe co nato Episkopat???
        Sprawa wołą o pomstę do Nieba
        adam też katolik
        • Gość: ateista Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:14
          Jest takie ładne powiedzonko"Nie mój cyrk, nie moje małpy". Gdyby to był
          normalny kraj, to nie byłoby Rydzyka.
    • kobitka.24 Re: Maybach o. Rydzyka !!! 15.07.04, 12:09
      SKANDAL !!! same wypowiedzi tych "osób duchownych" mówią wiele !!! Boże
      dopomóż abym na starość nie miała tak wypranego mózgu jak te wszystkie Babcie,
      które oddaja ostatni grosz na super fure "księciunia". Co na to kościół,
      papież, czy on nie ma już nikogo nad sobą??? przecież jakby ktos nawet chciałby
      mu ufundowac auto za 1 mln euro powinien go sprzedaż i ocalić od głodu tysiące
      dzieci z polskich wsi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      JESTEM OBURZONA
      • Gość: Jacek Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.amwaw.edu.pl 01.09.04, 10:29
        Co to znaczy normalny kraj?
        Wstajesz rano. Kupujesz rano bułki, mleko i gazetę, które kosztują tyle samo co
        wczoraj. Wsiadasz do autobusu. Jedziesz do pracy (lub pracujesz na czarno). Po
        powrocie oglądasz telewizję. Wakacje spędzasz, gdzie Cię stać.Jak masz wypadek,
        to zabierają cię do szpitala. Dostajesz zwrot ubezpieczenia z autocasco. Za to
        co mówisz nie pakują cie do paki. itd.
        Powiedz mi, czy tak nie jest w Polsce
      • Gość: Jacek Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.amwaw.edu.pl 01.09.04, 10:32
        O ile ja się orientuję, to na polskiej wsi jest nadmiar zywności.Przecież nie
        mają gdzie sprzedać.Ile Ty dałaś na głodujące polskie dzieci (????).
        Nie uprawiaj demagogii. Czy ojciec Rydzyk wziął od ciebie chociaż złotówkę?
        Pozdrawiam
    • blanchet Re: Maybach o. Rydzyka !!! 15.07.04, 13:25
      ech Ale Ty błyskotliwy jesteś Mniam :)
      • Gość: ateista do blanchet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 07:57
        Tak, najlepszą obroną jest atak, doskonale to stosujecie przydupasy tego bardzo
        błyskotliwego czarnego w maybachu! Że konstatacja nie jest błyskotliwa, że
        rzeczywistość i realia to synonimy. To nie jest ważne, ze ten czarny koszmar
        jeżdzi takim wozem, to nie jest ważne, że rządzący nami prześcigają się we
        włażeniu czarnym w dupę.I pewnie jeszcze powiesz, że może są normalniejsze
        kraje, ale tam za to biją murzynów.
        • Gość: Marcin Re: do blanchet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 23:29
          To co napisałeś jest poniżej wszelkiej krytyki, więc nawet tego nie skomentuję.

Mam za to pytanie: gdzie można znaleźć jakieś obiektywne (i najlepiej weryfikowalne) informacje o owym maybachu ks. Rydzyka?
          Pytanie nie zawiera żadnej sugestii, ani popierania którejkolwiek ze stron w tej dyskusji. Chciałbym tylko wyrobić sobie zdanie na podstawie czegoś wiarygodnego. Proszę o linka do tej gazety, bo jakoś nie mogę dotrzeć do tekstu źródłowego, a net mi coś kiepsko dzisiaj działa.

P.S.
          Czy pisała o tym jakaś duża gazeta/wzmianka w radio/TV?

P.P.S.
          Podkreślam: nie interesują mnie opinie zwolennków lub przeciwników ks. Rydzyka - tylko fakty, które można zweryfikować!
          • fuihui Marcinku 20.07.04, 00:20
            Faktow sie nie weryfikuje, poniewaz fakty ze swej istoty ZAWSZE sa prawdziwe.

fuihui
    • ogolone_jajka Re: Maybach o. Rydzyka !!! 19.07.04, 19:37
      Rydzyk dementuje - słyszałem jak sie wypowiadał w Radiu co Ma ryja.
      Zapraszam do dyskusji o Rydzyku na nowo owstałe forum - adres w stopce.
    • Gość: Jarosław Sułkowski Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.ntvk.com.pl / 212.160.95.* 25.07.04, 22:54
      Dlaczego piszecie takie kłamstwa? Dziennikarz ma służyć dla dobra innych i jego
      zadaniem jest pisanie prawdy a nie tak wrednych oszczerstw! Dlaczego tak
      dręczycie tego Kapłana? Czyżby zazdrościcie Mu tego co dokonał - że ma tak
      wielkie poparcie? I zapewniam was Radia Maryja nie słuchają tylko osoby "stare,
      chore, czy upośledzone" - jak to mówił jeden z posłów - ja jestem tego
      przykładem - jestem młodm człowiekiem i boli mnie to co wyprawiacie z nasza
      ojczyzna! Powinniście się wstydzic!
      • Gość: kielbacha Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.serveftp.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:28
        Ty Jarosława faktycznie nie tylko osoby stare chore i uposledzone sluchaja
        radie co ma ryja ale jeszcze takie pojeby jak ty :D. Jak kurwa mozna sluchac
        zlodzieji i pedofilow.
    • Gość: as Czarna Wołga IP: 80.51.242.* 26.07.04, 09:55
      porywa dzieci ! I ludzie tez w to wierzyli w latach osiemdziesiatych !
    • Gość: o. Michał Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 22:59
      (…) dopóki katolicy nie poznają historii rzymsko-katolickiego Kościoła
      świętego, poza którym ponoć nie ma zbawienia i grzechów Jego Wielebnych a nawet
      Świątobliwych urzędników (i urzędniczek - a jakże!) to każda nawet największa
      bzdura i uświęcone kłamstwo czy fałsz, każde nawet najbardziej pokraczne hasło,
      idea, dogmat czy inny pomysł… przejdzie. To jest „wybitne” osiągnięcie Szatana,
      bo brak wiedzy przecież nie boli, a na głupotę i naiwność jeszcze lekarstwa nie
      wynaleziono. Amen
      • Gość: free Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.cable.mindspring.com 26.07.04, 23:17
        Tylko w jaki sposob nauczyc ludzi tej historii? Przeciez droga do tej wiedzy stoi otworem, sa
        biblioteki, ksiegarnie. Literatura na ten temat jest bardzo rozlegla, szczegolnie
        angielskojezyczna. Tyle tylko, ze kto by sie chcial uczyc jezykow i "marnowac" czas na czytanie
        takich "bzdur" (jak to slyszalem od katolickiej czesci swojej rodziny)? Moze trzeba zaczac
        rozrzucac ulotki? Nawet ci, ktorzy krytykuja KK, czesto nie znaja historii a rezultat jest taki, ze
        dochodza do wniosku, ze w takim razie wiara w Boga w ogole nie ma sensu.
    • Gość: m Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: 172.16.1.* 27.07.04, 14:01
      presserwis z 16 lipca:
      Dzień dobry,
      Jest drugi maybach w Polsce! Dla niezorientowanych - luksusowa marka
      mercedesa, samochód, o którym
      dziennikarze "Gazety Pomorskiej" napisali, że brak w nim tylko fontanny.
      Ponad sześć metrów długości, 550
      KM, najlepsze skóry, najdroższe wykończenie. Cena prawie pół miliona
      dolarów.
      Kto nim jeździ? Ojciec dyrektor Rydzyk.
      Czy ktoś z Państwa stracił już wiarę, że przyjdzie kres recesji w
      mediach?

Miłego weekendu
      Redakcja"

pamiętacie NFI?
      • Gość: entuzjasta Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.a.pppool.de 28.07.04, 15:56
        luksus na najwyższym poziomie, najbardziej wyrafinowana technika i szeroki
        pakiet gwarancyjny,
        · jedyna w swoim rodzaju koncepcja doradztwa i serwisu,
        · nowo utworzone centrum Centrum Maybacha - Center of Exellence w
        Sindelfingen,
        · przypomnienie o genialnych konstruktorach Wilhelmie i Karlu Maybach
        Stuttgart - dzięki wprowadzeniu dwóch wspaniałych limuzyn po 60 latach wraca do
        życia jedna z najwytworniejszych marek samochodowych świata: Maybach. Ta bogata
        w tradycję marka, będąca już w latach dwudziestych i trzydziestych poprzedniego
        wieku synonimem wyszukanej jakości, ekskluzywnego stylu i wyjątkowej techniki,
        jest nową luksusową marką DaimlerChrysler.

"Tak jak bywało kiedyś, tak i teraz Maybach będzie symbolem wyjątkowej i
        wyszukanej elegancji w świecie samochodowym" - wyjaśnia profesor Jürgen
        Hubbert, członek zarządu DaimlerChrysler AG odpowiedzialny za segment
        samochodów osobowych Mercedes-Benz, Maybach i smart. "Tak legendarna, luksusowa
        marka, to dla nas ogromne zobowiązania. Dzięki wspaniałym, przyszłościowym
        innowacjom Mercedesa nowe limuzyny Maybach będą znów wyznaczały standardy i tym
        samym będą godne nazwy Maybach."
        Maybach 57 i Maybach 62 - oznaczenie typów samochodów informuje o okazałych
        rozmiarach tych wyjątkowych limuzyn, oferujących dzięki długości karoserii 5,73
        oraz 6,17 metrów ogromną przestrzeń i najwyższy komfort.

"Tak jak bywało kiedyś, tak i teraz Maybach będzie symbolem wyjątkowej i
        wyszukanej elegancji w świecie samochodowym" - wyjaśnia profesor Jürgen
        Hubbert, członek zarządu DaimlerChrysler AG odpowiedzialny za segment
        samochodów osobowych Mercedes-Benz, Maybach i smart. "Tak legendarna, luksusowa
        marka, to dla nas ogromne zobowiązania. Dzięki wspaniałym, przyszłościowym
        innowacjom Mercedesa nowe limuzyny Maybach będą znów wyznaczały standardy i tym
        samym będą godne nazwy Maybach."

Zarówno design, wyposażenie jak i technika limuzyn Maybach spełniają najwyższe
        wymagania. Wnętrze może być dowolnie wykonane z materiałów najwyższej jakości -
        ze szczególnie miękkiej skóry, delikatnych dywanów, szlachetnych gatunków
        drewna. Najnowocześniejsze systemy komunikacyjne, takie jak TV, DVD, CD,
        telefon i system dźwiękowy Dolby Surround należą do wyposażenia standardowego
        obu modeli i są umieszczone przy każdym fotelu. Maybach 62 jest ponadto
        wyposażony w specjalnie opracowane pojedyncze fotele (które umożliwiają
        położenie się do wygodnej pozycji) z wysuwaną poduszką na nogi i stopy.
        Schładzana skrytka i rozsuwany dach mogą zostać zamówione bez dodatkowych
        opłat.

Obydwa modele obejmuje szeroka gwarancja. DaimlerChrysler przejmuje, na
        ustalony z klientem czas, wszelkie koszty usług i konserwacji limuzyn.
        Bezpłatny transport samochodów Maybach do centrum serwisowego to w wielu
        krajach również oferta serwisowa tej luksusowej marki.
        Wszystko, czego pasażerowie w trakcie podróży potrzebują - rozrywki, możliwości
        kontaktowania się ze światem i odpowiedniego zaopatrzenia - model Maybacha 62
        posiada w seryjnym wyposażeniu: od odtwarzacza płyt DVD do odbiornika
        telewizyjnego, od lodówki do bezprzewodowego telefonu z dwoma słuchawkami.
        Zarazem to bogate wyposażenie seryjne pozostawia wiele przestrzeni dla
        indywidualnych rozwiązań.
        · Obszerny asortyment wyposażenia seryjnego oraz wyposażenia na życzenie
        otwiera klientom Maybacha ponad dwa miliony rozmaitych możliwości
        zaprojektowania i wyposażenia ich limuzyn według osobistego gustu. Dodatkowe
        wyposażenie, które zostało zaprojektowane specjalnie dla Maybacha - od
        wykonanych na miarę walizek, do kieliszków do szampana ze sterlingowego srebra,
        od humidorów do przechowywania cygar w odpowiedniej wilgotności do torby
        golfowej, od wycieraczek z delikatnego weluru do puszystych koców.

· Do projektowania wnętrza klienci Maybacha mają wybór spośród sześciu
        kolorów wysokiej klasy skóry nappa i trzech gatunków szlachetnego drewna.

· Asortyment siedemnastu odcieni lakieru nadwozia, które pozwalają się
        harmonijnie, dwubarwnie zestawiać, stanowi dalszą charakterystyczną cechę
        eleganckich nadwozi Maybacha.

· Do technicznego wyposażenia limuzyny należą - przejęte z Mercedesa -
        takie nowości jak m. in.: układ kontrolujący odstęp od poprzedzającego pojazdu -
        tempomat DISTRONIC, system dostępu i zamykania pojazdu KEYLESS-GO, jedyny w
        swoim rodzaju dach panoramiczny ze szkła typu "elektrotransparent" albo aktywny
        układ wentylacji foteli.
        Produkcja Maybacha w nowoczesnej manufakturze w minimalnej ilości sztuk -
        przeciętnie pięć samochodów dziennie - umożliwia realizację dalszych
        wyszukanych życzeń klientów i tym samym czyni z każdego luksusowego wozu tej
        marki bezcenny indywidualny egzemplarz.

• Gość: sma Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.autocom.pl 11.08.04, 00:01
      a nich se jezdzi tym maybachem, ale jak spotkam to zajebe i nogi z cipy powyrywam.
      • jozefoslawek Re: Maybach o. Rydzyka !!! 13.08.04, 02:57
        Gość portalu: sma napisał(a):

> a nich se jezdzi tym maybachem, ale jak spotkam to zajebe i nogi z cipy
        powyryw
        > am.
        to lepiej porywywaj nogi z cipy tym starym dewotkom, co dawaly mu pieniazki
        ----------------------------------------
        A tak psze panstwa wyglada prawda:
        www.prawda.blox.pl
    • Gość: ? Re: Maybach o. Rydzyka !!! IP: *.cable.mindspring.com 31.08.04, 23:42
      1, <b>1</b>
    • Gość: Jacek Kto dał z was chociaż 1 PLN Rydzykowi? IP: *.amwaw.edu.pl 01.09.04, 10:39
      Kto z was dał chociaż jedną złotówkę ojcu Rydzykowi?
      Gość z Kaliforni ma rację. Jeśli Rydzyk jest nie w porządku, to niech się nim
      zajmie sąd. Mało tego. Rozmawiałem ostatnio z taką "staruszką", która popiera
      Radio Maryja. Nie ma nic przeciwko temu, że Rydzyk jeździ Maybachem.
      Ja nie zgadzam się z wieloma poglądami Rydzyka. Ale jedno mu przyznaję. Nikt
      inny nie potraktował poważnie tych "staruszek".
      Jeszcze raz KTO NIE PŁACI NIE MA PRAWA WYMAGAĆ
      • bm_ka nie dałam i wymagam, BO CO? 01.09.04, 11:14
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Jeszcze raz KTO NIE PŁACI NIE MA PRAWA WYMAGAĆ

Pieprzysz jacku jak mały kazio po dużym piwie! I Ty klikasz z edu.pl???
        To znaczy że musimy się godzic na sekty, na napady bandyckie, na monopolistów,
        na hohsztaplerow różnej maści bo akurat MY IM NIE PŁACIMY!!!!?????
        Większego kretyństwa nie czytałam!
    • Gość: hans ty tego nigdy nie doswiadczysz IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 01.09.04, 11:46
      a może ty, biedaku zarobiłbyś $500k, nie ukradł ale zarobił.
      Żółć jaka lejesz mowi, ze nigdy nie dowiesz się jak smakuje $500k zarobionych
    • tom1111 PRZEPYCH I BOGACTWO 01.09.04, 12:26
      A ZŁOTO KTÓRE WISI PO KOŚCIOŁACH TO CO TOMBAK CZY HALUCYNACJE
      A LUDZIE JEŚĆ NIE MAJĄ CO !!!!!!
      WYSTAWNE SZATY, ZŁOTO NA RĘKACH -GDZIEŚ TO JUŻ BYŁO ,ACHA W BIBLII- FARYZEUSZE
      !!!!!!!!!!!!!
      • sliwka1977 Re: PRZEPYCH I BOGACTWO 01.09.04, 12:33
        No niestety, a ludzie naiwnie pchają im do kieszeni, żeby mieli na benzynę do
        swoich wozów. A poza tym "aha", a nie "acha". :))
        • tom1111 Re: PRZEPYCH I BOGACTWO 01.09.04, 12:40
          aha
    • Gość: Oko To jakiś kretyn oglądał kanał TVN Turbo albo ... IP: 81.118.4.* 05.09.04, 04:09
      przeczytał jakąś Gazetke z kiosku w rodzaju Auto świat
      W telewizji na kanale tvn Turbo to chyba z pięć razy pokazywali tego
      Maybacha
      Jakiś kretynski dziennikarz usiał to ogladać najwidoczniej i wpadł na pomysł
      że w przenosni by uwidocznić to tak jest ~ Krowa ma skrzydła Ludzie są głupi Pewnie pomyslał dziennikarzyna i uwierzą że krowa ma skrzydła znaczy rezecz jasna Rydzyk merca.

Ja mysle jedno jak tu wierzyć w rozum człowieka skoro jednostki z elity intelektualnej jakimi są księza dali się nabrać na tego Maybacha że Rydzyk go naprawde ma Tak Krowa ma skrzydła kryj się jak bedzie waliła Qpsko heh
      Apropo ten dziennikarz wcale nie dopiekł Rydzykowi chyba mu pomógł bo za mocno
      uderzył Rydzyk to wykorzystał raczej jak Stygmata zbiera te Antyartykuły.Ten Maybach uwiarygadna że te jakby rany są uswięcone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka