Dodaj do ulubionych

czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu

25.05.06, 16:59
próbowałam dziś kupić szampana dla mamy z okazji urodzin a w sklepie żólte
taśmy jak po morderstwie.Ostatnio odnoszę wrażenie ze Kuba jest dużo bardziej
liberalnym i postępowym państwem. Moja ciocia będąca ze mną na tych zakupach
powiedziała jedno "Bangladesz normalnie" Benek do domu!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • nancyboy Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 25.05.06, 17:00
      Bo tych 5% niekatolików by się schlało i wpieprzyło pozostałym.
    • bez.wyksztalcenia Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 25.05.06, 17:00
      bylam w sklepie a tam zolta folia, jak po malowaniu...... paranoja
    • znj2 Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 25.05.06, 17:46
      Boją się ,żeby ludzie się nie uchlali i nie wykrzykiwali głupot.
      • taus Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 25.05.06, 18:06
        Np, widząc benka nie krzyczeli "heil hitler" ???
    • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 25.05.06, 17:51

>Ostatnio odnoszę wrażenie ze Kuba jest dużo bardziej
      > liberalnym i postępowym państwem.

Byłeś, widziałeś, czy może dużo wiesz, bo jesteś oczytany?

Moja ciocia będąca ze mną na tych zakupach
      > powiedziała jedno "Bangladesz normalnie"

Ciocia też podróżniczka? Czy też oczytana?

Benek do domu!!!!!!!!

Wytrzymaj, tylko do niedzieli!
      • water7 Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 25.05.06, 17:54
        Ciocia podróżniczka faktycznie wiele widziała a Kubą interesuję się bo to piękny
        kraj
      • water7 Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 25.05.06, 18:01
        aha i jestem kobietą!!!!!!
        • Gość: nanook Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.pronet.lublin.pl 25.05.06, 18:03
          a kobieta pijana to d... sprzedana - ludowe :))
          • Gość: zenka Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:23
            ...a chłop pijany to k...s sprzedany-moje :))
        • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 25.05.06, 18:07
          water7 napisała:

> aha i jestem kobietą!!!!!!

Dziekuję za odpowiedź o cioci. O płeć nie pytałem, ale teraz już wiem, że jesteś
          kobietą.
    • Gość: nanook Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.pronet.lublin.pl 25.05.06, 17:58
      "bo każdy pijak to złodziej" - "Miś" S.Barei
      • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 25.05.06, 18:09
        a "po wypiciu wódki rozum krótki"
        • supaari Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 10:36
          Gość portalu: ferment napisał(a):

> a "po wypiciu wódki rozum krótki"

Ale także "klient w krawacie jest mniej awanturujący się". To może zamiast
          prohibicji rozdawać krawaty? ;-)
          • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 12:31
            > Ale także "klient w krawacie jest mniej awanturujący się". To może zamiast
            > prohibicji rozdawać krawaty? ;-)
            >
            pomysł nie do końca mi sie podoba. Wole, zamiast rozdawania czegokolwiek,
            nakazać noszenie krawatów. Bez ponoszenia kosztów.
            • supaari Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 12:42

> > Ale także "klient w krawacie jest mniej awanturujący się". To może zamias
              > t
              > > prohibicji rozdawać krawaty? ;-)
              > >
              > pomysł nie do końca mi sie podoba. Wole, zamiast rozdawania czegokolwiek,
              > nakazać noszenie krawatów. Bez ponoszenia kosztów.

Pójdźmy na kompromis - wypożyczalnia krawatów (a bez krawatów nie
              wpuszczamy!) ;-)
              • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 13:17
                Pójdźmy na kompromis - wypożyczalnia krawatów (a bez krawatów nie
                > wpuszczamy!) ;-)
                >
                Zgoda?.
                Ale u siebie w domu też w krawacie ma być?
                I co z kobietami?
                Może kokardy?
                • supaari Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 13:46

> Pójdźmy na kompromis - wypożyczalnia krawatów (a bez krawatów nie
                  > > wpuszczamy!) ;-)
                  > >
                  > Zgoda?.
                  > Ale u siebie w domu też w krawacie ma być?
                  > I co z kobietami?
                  > Może kokardy?

U siebie w domu możesz na własne ryzyko być bez krawata. Ale pamiętaj - jak się
                  zaczniesz awanturować...
                  Kobiety też w krawatach, chyba że "kobieta w kokardzie jest mniej awanturująca
                  się". Ale z tego co paiętam z filmów, to niejedna "awanturnica" jakieś kokardy
                  nosiła.
      • dr-divlo Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 13:17
        "Bo każdy pijak to złodziej"- to było z "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" a nie
        z "Misia" :)
    • Gość: oO Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:50
      już w roku 2000 kazik śpiewał:

We came from district laying very far from here
      So we don't understand these rules you gotta here
      So I've had spoke him pope visiting you're at countryside
      There is no city we can buy only bottle of wine
      Nobody wanna sell anything that we want to drink
      That man I'm sure just leave, leaves no nothing
      The prohibition made the gangsters like Al Capone
      Did you see white morons just part of the twilight zone

So we don't want no prohibition in a Warsaw
      So we don't want no prohibition in a Cracow, eja!
      So we don't want no prohibition in a stylee
      Ajri, ajri in a different stylee

We came from Lagos if you really wanna know, yes!
      Not every pope is the reason to say no to us
      To drinking some or to drinking little some more
      I love girl with the legs like a Betty Ford
      To sell not drink during John Paul visiting ya
      Which motherfucker there's to brake this original law
      Me say me love in a different stylee
      Babilons had met really, really thirsty

więc sie nie dziw.

a prohibicja jest po to, żeby wyeliminować szanse, że upiją sie głupcy i biedni.
      głupcy którzy nie pomyślą o zrobieniu zapasów i biedni których na to nie stać, bo to co zarobia danego dnia przepijają na bieżąco
    • okrutny_kamikadze Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 09:58
      Polska to katolicki Iran, rządzą nią debile i mieszkają debile, którzy ich
      wybrali.
      • Gość: oO Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:12
        zamiast "wybrali" powinno być "wybierają" raczej - poprzednio rządzący postkomuniści to w gruncie rzeczy też debile i to katolicy.
        walczyli o aborcje, gejów, legalizacje narkotyków i prostytucji? (jako formacja, nie poszczególni oddelegowani posłowie jak senyszyn). nie. utrzymywali wzorowe stosunki z hierarchią a to by mogło je zepsuć.
      • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 12:33
        okrutny_kamikadze napisał:

> Polska to katolicki Iran, rządzą nią debile i mieszkają debile, którzy ich
        > wybrali.

"Okrutny" nie kojarzył mi się z niemadrym, teraz zaczął. A Ty skąd. Jaka ziemia
        Cię nosi, jaka matka wydała na swiat?
        Wstyd!
        • okrutny_kamikadze Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 12:48
          Chyba jesteś ślepcem skoro nie widzisz tego.
          • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 13:19
            krutny_kamikadze napisał:

> Chyba jesteś ślepcem skoro nie widzisz tego.

Coś jest na rzeczy. z oczami.
            Ale co Ty widzisz, czego ja nie dostrzegam. Tylko pisz powoli, żebym pojął
    • Gość: sabinka Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: 83.168.96.* 26.05.06, 11:35
      Budżet pokazuje dno.
      Potrzebne większe wpływy z akcyzy.
      Jak jes zakaz to więcej ludzi kupi "na wszelki wypadek"
      Jak już jest w domu to się i wypije, a na "wszelki wypadek" kupi się przed
      Dniem Dziecka.
      • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 12:34
        Gość portalu: sabinka napisał(a):

> Budżet pokazuje dno.
        > Potrzebne większe wpływy z akcyzy.
        > Jak jes zakaz to więcej ludzi kupi "na wszelki wypadek"
        > Jak już jest w domu to się i wypije, a na "wszelki wypadek" kupi się przed
        > Dniem Dziecka.

Spróbuj opublikować w wydawnictwie ekonomicznym, może przyznaja Ci nagrodę. Za
        oryginalność!
        • Gość: sabinka Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: 83.168.96.* 26.05.06, 13:52
          przecież to stara prawda, już car ucinał ręce żonom chłopów pańszczyźnianych,
          za to, że wyciągały mężów z oberży.
    • Gość: Jan Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.versanet.de 26.05.06, 11:43
      To jest polska tradycja w takich przypadkach,tzn.w przypadkach zagranicznych sprawozdan,gdy Swiat patrzy na Polske , nie sprzedawac alkoholu.Tak bylo 50 lat temu za Bieruta,za Gomulki,za Gierka,Jaruzelskiego no i do teraz.Obojetnie czy byl to Brezniew,Honecker czy Reagan albo Matka Teresa albo 22 Lipca...
    • Gość: mk® mamusi kup wodę brzozową jak taka potrzebująca IP: 195.117.126.* 26.05.06, 12:52
      a wino to trzeba było kupić tydzień temu bo trąbili w tv o prohibicji
    • Gość: m824 Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:50
      czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu - to jest po to, aby jeszcze bardziej
      wqrwić naród. kaczyński dąży do tego, żeby tłum wyszedł na ulicę - wtedy on
      stwierdzi, że w polsce trzeba zaprowadzić porządek silną ręką i będzie sie mógł
      popisać. (tylko, że zapomniał, że zamiast silnej ręki to on ma kaczą pletwę,
      którą może co jakiś czas na biureczko płasko przykleić).
      • Gość: x Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 18:13
        Jaki zakaz u nas w Łodzi normalnie sprzedają?
      • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 18:15
        Gość portalu: m824 napisał(a):

> czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu - to jest po to, aby jeszcze bardziej
        > wqrwić naród. kaczyński dąży do tego, żeby tłum wyszedł na ulicę - wtedy on
        > stwierdzi, że w polsce trzeba zaprowadzić porządek silną ręką i będzie sie mógł
        >
        > popisać. (tylko, że zapomniał, że zamiast silnej ręki to on ma kaczą pletwę,
        > którą może co jakiś czas na biureczko płasko przykleić).

Piłeś?
        Polska - to słowo piszemy dużą literą, zapamiętasz?
        • Gość: arcyfioletowy Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: 80.72.38.* 26.05.06, 19:00
          ale ty ferment jesteś nawiedzony, idź się wypałuj
          • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 19:08
            Zgadzam się na nawiedzonego.
            Nie zgadzam się na "wypałuj", bo nie wiem, co to oznacza. W moim słowniku nie
            ma takiego słowa.
            Może zechcesz uprzejmie objaśnić?
    • crax Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 18:25
      "...sposób myślenia osób, które zakazują sprzedaży alkoholu podczas Wizyty papieża Benedykta XVI w Polsce. Otóż dokonywane są następujące założenia:

1. Wszyscy obywatele to katolicy.
      2. Wszyscy obywatele chcą uczestniczyć osobiście w Wizycie i znaleźć się na jej trasie.
      3. Przynajmniej część obywateli jest przeżarta Złem, które nawet w trakcie wizyty zmusi ich do spożywania alkoholu.
      4. Obywatele ci planują spożyć alkohol, po czym przenieść się na trasę wizyty, gdzie pod wpływem alkoholu dokonają tzw. rozróby.
      5. Obywatele są również przygłupami nieposiadającymi lodówek, nieczytającymi gazet i nieoglądającymi telewizji, toteż brak możliwości nabycia alkoholu w dniach Wizyty będzie dla nich nieopisanym zaskoczeniem.
      6. Właściciele tzw. melin podczas Wizyty będą nieobecni w domu (jako, że będą się znajdować na trasie Wizyty), w związku z czym nie będą sprzedawać alkoholu.

Wnioskiem, jaki wyciągają rządzący (przypominam
      • lumpik1 Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 18:36
        Komuniści zabraniali sprzedarzy-siedzieliście cicho ze strachu.AWS z PO(UW)-
        było dobrze,tok trzeba.Teraz żle bo Kaczyńskie rządzą. Wina Lepperai Gertycha
        albo kosmitów.Weż se pałę i się j.....
        • crax Buhahahahaha !!!! :)))) 26.05.06, 18:38
          ROTFL!! Dobra, umawiamy się: ja biorę pałę a ty słownik ortograficzny, ok?
          • Gość: ferment Re: Buhahahahaha !!!! :)))) IP: *.chello.pl 26.05.06, 18:45
            crax napisał:

> ROTFL!! Dobra, umawiamy się: ja biorę pałę a ty słownik ortograficzny, ok?
            >
            Bardzo ładnie i dowcipnie napisane. Brawo
          • lumpik1 Re: Buhahahahaha !!!! :)))) 26.05.06, 18:46
            Tyle tylko ORMOWCU-potrafisz,pałę i na ludzi.
            • water7 Re: Buhahahahaha !!!! :)))) 26.05.06, 19:32
              lepiej być ormowcem niż zwolennikiem kaczek a za chwilę będzie całkowita
              prohibicja albo coś jeszcze gorszego
              KACZKI W KOSMOS ZIEMIA DLA LUDZI!!!!!!!
            • crax Oj, wytrzeźwiej, lumpik, wytrzeźwiej :) 26.05.06, 20:12
              ...bo gadasz jak potłuczony :)))
    • beika Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 19:31
      Z dotychczasowych wypowiedzi władzy dawno widać było, że jest chora na paranoję,
      ale po wczorajszym i dzisiejszym zakazie sprzedaży alkoholu to już jest pewnik.
      Papież już jest w Częstochowie, za chwilę w Krakowie, a ja w Warszawie
      w restauracji nie mogę wypić lampki wina do kolacji!
      Ponieważ nie jestem dziennikarzem, to nie mogę w razie czego zasłonić się
      prowokacją dziennikarską:)
      Nie rozumiem naprawdę tych naszych "dobroczyńców". Jak oni nas traktują!
      Czy myślą, że my po alkoholu jesteśmy awanturnikami jak oni?
      To najzwyklejsza polska nadgorliwość, a mój profesor zawsze powtarzał:
      "Nadgorliwość gorsza od faszyzmu." No, ale u władzy są przedstawiciele Młodzieży
      Wszechpolskiej i to wiele wyjaśnia!
    • Gość: heydey Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:42
      Wzorem innych miast, w dniu 26.05.2006 radni Częstochowy ogłosili
      prohibicję,we wszystkich sklepach stosowne atykuły zasłonięto papierem
      lub schowano do magazynów.
      Po pierwszych latach ustrojowej transformacji wydawało się,że te czasu
      na zawsze już będą tylko historycznym wspomnieniem ,a jednak tak
      nie jest. Nie wszyscy jeszcze pamiętają ,ale to tamta władza wciąż
      demonstrowała brak zaufania do Narodu ,m. in. zakazując sprzedaży
      alkoholu w święta uznane przez siebie za tego godne.
      Domyślam się ,że powodem tego ostatniego zakazu była straszna
      wizja pijanego motłochu ,który wychodzi na ulice witać dostojnego gościa
      lub obawa ,że może nie wyjść ,bo już od rana,jak zwykle zajęty jest tylko
      konsumpcją alkoholu .
      Przekonanie ,że Naród nie dorasta elitom nawet do pięt i nigdy nie wie
      jak ma się zachować jest widocznie atrybutem każdej władzy ,
      niezależnie od legitymacji jaką posiada .
      Władzom PRL-u doradzano...zamieńcie Naród na inny,może gdzieś
      po sąsiedzku ,przecież tak trudno jest rządzić nie mając zaufania
      do rządzonych.
      W dniu dzisiejszym pozbawiono mnie komfortu bycia Obywatelem ,
      czuję się ubezwłasnowolniony w moich prawach.

• Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 19:47
        Współczuję Ci, heydey
        Może coś jednak słyszałeś o zdewastowaniu Starego Miasta, nie tak dawno
        przecież, ;przez obywateli naszego państwa, pijanych przecież
        • water7 Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 19:49
          drogi fermencie nie nazywaj obywatelami małpoludów którym się wydaje że są
          kibicami bo jako obywatelka czuję się dotknięta
          • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 19:54
            Droga water, dlaczego mam ich nie nazywac obywatelami? Czyżby nimi nie byli?
            ktoś ich pozbawił obywatelstwa naszgo kraju, nie słyszałem o tym.
            Małpoludów nie widziano na Starówce, widziano pijanych. Nie czytałem raportów
            policyjnych, obawiam sie jednak, ze nie byli to obcokrajowcy. Mnie też jest
            bardzo przykro z tego powodu. Żałuję, ze nie były to małpoludy.
        • Gość: do fermenta Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.aster.pl 26.05.06, 20:09
          Ferment, idąc tokiem twojego rozumowania to w Warszawie codziennie coś się dzieje
          i może na stałe powinno się wprowadzić prohibicję, zwlaszcza na Starówce ?
          Chyba nie tędy droga.
          A dlaczego 1 czerwca wprowadza się zakaz sprzedaży alkoholu?
          Co księża dziś pili do mszy, skoro był zakaz?
          • Gość: ferment Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu IP: *.chello.pl 26.05.06, 20:18
            Gość portalu: do fermenta napisał(a):

> Ferment, idąc tokiem twojego rozumowania to w Warszawie codziennie coś się dzie
            > je
            > i może na stałe powinno się wprowadzić prohibicję, zwlaszcza na Starówce ?
            > Chyba nie tędy droga.
            > A dlaczego 1 czerwca wprowadza się zakaz sprzedaży alkoholu?
            >
            Nie jestem znawcą tematu, nie mam wpływu na wydawanie takich czy innych
            rozporządzeń, mogę odczytywać motywacje decydentów.
            Nie codziennie w ewarszawie sa wa zne mezce i ważni goście.
            Nie znam treści rozporządzenia o prohibicji, ale nie ma tam chyba mowy o piciu
            wina mszalnego. O ile wiem jest ono rozcienczane, więć raczej - nie dotyczy.
            Nie wiem
            O prohibicji w dniu dziecka też tylko słyszałem. Osobiscie uważam, ze zakaz nie
            jest najlepszym rozwiązaniem, kampania społeczna - reklama tzeźwości - tak.
            Dobrze byłoby dzieciom zrobić prezent trzeźwości w dniu ich święta. Ale raczej
            nie wprowadzałbym prohibicji, chyba, ze po wcześniejszym sondażu opinii. A
            sondaz po kampanii przypominajacej/uświadamiajacej skutki picia alkoholu.
            • lumpik1 Re: czemu ma służyć zakaz sprzedaży alkoholu 26.05.06, 21:05
              Meliniarze też ludzie z czegoś muszą życ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka