Dodaj do ulubionych

Koszmarny bazarek pod Hala Wola

10.10.04, 13:11
Czy istnieją jakies plany zlikwidowania brudnego targowiska pod Halą Wola i bazarku na rogu Powstanców Śląskich i Człuchowskiej?Przystanek autobusowy obok niego to jeden wielki smietnik.Po prostu smierdzi na nim od brudu!!!Mieszkancy Jelonek robią zakupy przewaznie w centrach handlowych, supermarketach, więc obcenie bazarek przestał pełnic dawna funkcje i stał się siedliskiem zarazy.Teren jest nieestetyczny i źle świadczy o Jelonkach.Czy władze mają jakieś plany sensownego rozwiazania tego problemu i zagospodarowania terenu?
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Chcesz odebrać ludziom pracę ? IP: *.centertel.pl 10.10.04, 14:59
      Mi też nie podoba się ten " taliban" , może nie likwidować tylko ucywilizować (
      schludne wiaty , a przede wszystkim częste sprzątanie - firma sprzątająca ) .
      Chyba już dość tanich marketów gdzie jedzenie nie spełnia norm i złazi samo z
      półek . W tych budkach przynajmniej można kupić coś dobrego , a poza tym jak
      napisałem wyżej to sposób na bezrobocie.

Pozdrawiam sąsiadkę :-)
      • umfana Re: Chcesz odebrać ludziom pracę ? 10.10.04, 17:10
        Myslę o ucywilizowaniu tego miejsca.Najgorsza sytuacja jest na przystanku autobusowym, który najzwyczajnie cuchnie a oczekujący na autobus taplają się śmieciach wysypujących się z koszów.
        Niestety artykuły na bazerze są drogie i beznadziejnej jakości w porównaniu z Auchan, Geant czy nawet Tesco.Na bazerze kwitnie nielegalny handel podrobianymi rzeczami, oraz zywnością nigdy nie kontrolowaną przez sanepid.
        Hala Wola jest centrum handlowym, ktore chyba wystarcza wszystkich mieszkancom w tym rewirze.Trzeba byc samobójca, aby kupować ołowiane marchewki od rolników z podwaszawskich "wylotówek", czy podróbki tajwanskie od przybyszów ze wschodu.
        Teren bazarku jest swietnym punktem na jakiś ciekawy arichetktonicznie gmach...W koncu to jest centrum Jelonek.
        Pozdrawiam sąsiada/kę
        ;o)
      • Gość: k100r Re: Chcesz odebrać ludziom pracę ? IP: 83.2.1.* 14.10.04, 09:15
        Dokladnie tak - bazarki niech sobie beda, ale sprzatac trzeba.
        Gdyby wszystkie towary jakie sa w markecie mozna bylo kupic na bazarku, nie
        zagladalbym do marketow w ogole.
        Poza tym jako ze cenie swoj czas wole robic codzienne zakupy na bazarku -
        szybciej (bo kolejki do kasy w marketach to zmora), po drodze i roweru nie
        trzeba zostawiac w miejscu gdzie pies z kulawa noga nawet nie pilnuje...
    • Gość: Ma Dobry bazarek pod Hala Wola IP: *.chello.pl 13.10.04, 23:09
      Nie przesadzajmy, sporo ludzi robi tam zakupy, więc może nie trzeba od razu
      likwidować. Ja na przykład bardzo sobie cenięcenie papierniczy - towar dobrej
      jakości i tego, co tam jest, w Hali nie kupię.
      Ubranie, buty też jest dobre.
      A jeśli chodzi o ciąg pod Halą to polecam np. ryby.
      A warzywa? Prawda jest taka, że są bardzo dobre. Zobacz ile ludzi tam kupuje,
      bo nie wiem z czego wyciągasz wnioski.
      I ciąg sprzątają - w niedziele jest czysto.
      Co do supermarketów, to większe zakupy robią tam osoby z samochodem. A nie
      każdy ma samochód. Chyba że ktos lubi jeżdzić auobusem i wracać obładowany
      siatami.
      Jednym słowem jestem za pozostawieniem i ciągu pod halą i bazarku. Nie mam
      chęci jeżdzić autobusem do jakiegoś wielkiego supermarketu, żeby kupić
      marchewkę, makrelę czy wkłady do segregatora, tym bardziej, że tu na miejscu są
      bardzo dobre.
      Pozdrawiam,
      Ma
      • Gość: k100r Re: Dobry bazarek pod Hala Wola IP: 83.2.1.* 14.10.04, 09:22
        > Co do supermarketów, to większe zakupy robią tam osoby z samochodem. A nie
        > każdy ma samochód. Chyba że ktos lubi jeżdzić auobusem i wracać obładowany
        > siatami.

Wystarczy przejechac sie Gorczewska i faktycznie az chce sie miec samochod nawet
        "Malucha" byle nie jechac autobusem.
        To co sie dzieje w autobusie ktory zatrzymuje sie na przystanku przy Parku Wola
        to horror po prostu - tlumy ludzi z siatami. A kiedys bylo tak milo...
        • konkubinka Re: Dobry bazarek pod Hala Wola 14.10.04, 10:02
          ja przyjezdzam spod Pedetu wlasnie na bazarek raz w tygodniu.Mam Pania od
          dobrego mięsa(w supermarkecie nie zaryzykuje), sa tam ładne warzywa a nie
          jakies ogryzki, mam tez pania ze swietnymi ciuchami .
          Co do bajzlu sie zgadzam i slyszalam , ze maja bazarek przenies gdzies w
          okolice komendy.Ale kiedy ?nie mam pojecia.
    • Gość: Juzzy220 odchudzanie na bazarku - Uwaga Grubaski IP: 213.134.136.* 25.10.04, 11:08
      sama nie wiem, jakie mieć podejście do tego bazarku, ale jedno wam poradzę.
      Biegnijcie szybko do Pani na bazarku (zanim go zamkną albo Pani się wyniesie)
      która ma wszystko do odchudzania i zwalczania cellulitu !!! Ma bardzo fajne
      kremy - KTÓRYCH NIE MA W MARKETACH !!! Fajne mydełka do masażu i inne
      akcesoria. Jest bardzo miła i służy swoją radą. Zna się na tym. Niestety ma
      mało Klientek a szkoda, żeby taki potencjał się zmarnował gdy Pani się podda i
      da sobie spokój z naszym cellulitem. Polecam i pozdrawiam.
      Aha, jest to budka prawie na końcu po prawej stronie idąc od wejścia przy
      przystanku autobusowym. Obok warzywek.
      --
      Juzzy220
      • Gość: powtarzasz się Re: odchudzanie na bazarku - Uwaga Grubaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:06
        masz jakieś profity, ze ciągle reklamujesz tę budę????
    • Gość: Ed Re: Koszmarny bazarek pod Hala Wola IP: *.chello.pl 21.11.04, 14:50
      Jesli jest to dal ciebie tak koszmarne miejsce to znajdz sobie inna droge do
      domu czy do pracy co bys nie musiala przechodzic kolo tego miejsca.Daj
      ludziom spokojnie pracowac,Tobie mozna pogratulowac pracy bo wnioskuje ze Ci
      sie zwietnie powodzi zobaczyny jak dlugo:).CO do towaru to prosze zbytnio
      nienarzekac bo ani razu nie kupilam tam miesa czy wedliny zestarzlego co
      nagminne jest w molochach na widok ktorych nasze spoleczenstwo
      zglupialo.Warzywa i owoce tez sa lepsze niz w supermaqrketach .Spojzmy na
      to w ten sposob jesli komus cos nie pasuje to niech to miejsce omija a nie
      krytykuje.Bo sa jeszcze na tym swiecie ludzie ktorzy wola normalne zakupy 5
      minutowe szybkie i pewne nad wycieczki.Pzdr
    • Gość: prayboy Re: Koszmarny bazarek pod Hala Wola IP: *.murator.com.pl 24.11.04, 14:42
      wez nie wkurzaj ludzi, warzywa i owoce kupuje sie tylko na bazarku, swieze
      mleko wiejskie dla dzieci tez. Moja zona z 2 malych dzieci nie pojdzie do
      supermarketu. Warzywa i owoce ze sklepo mozna sobie wsadzic. tak samo kurczaki
      i mieso.
      Bazarek zostanie zlikwidowany jak bedzie stacja metra CZLUCHOWSKA czyli za 15
      lat, hehehe!
      • Gość: kle Re: Koszmarny bazarek pod Hala Wola IP: 5.5R* / *.braun.de 26.11.04, 15:20
        Bazarki, to typowo polska specyfika :-) wstyd przed znajomymi z cywilizowanego
        swiata...
    • Gość: masinski Re: Koszmarny bazarek pod Hala Wola IP: *.ki.net.pl 29.11.04, 14:40
      Eee tam ten bazarek nie jest taki zly, to jakbys chciala zburzyc swoja klatke schodowa bo smierdzi....
    • aagnes Re: Koszmarny bazarek pod Hala Wola 01.12.04, 12:54
      To prawda - ten bazarek to jakis koszmar. Z tego co widze, to jako tako
      funkcjonuja te budy najblizej wejscia, do tych dalej po prostu nie chce sie
      chodzic. POrownajcie go sobie z tym bazarkiem "przylegajacym" do hali -
      zupelnie inna bajka. Nie ma co ludziom odbierac pracy, jak sie uparli, ale
      powinni cos zrobic, uporzadkowac, zeby zachecic tych, ktorzy przesiadaja sie na
      tym przystanku (a jest to masa ludzi), zeby przyszli do nich, a nie do hali,
      czy pod hale. Pomijam fakt, ze jakbym handlowala tam czymkolwiek to stanie caly
      dzien w takim "pieknym" otoczeniu psychicznie by mnie wykonczylo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka