Gość: hip IP: *.pgi.waw.pl 02.07.02, 14:34 Czy bazar przy Powstańców Śl. koło Wrocławskiej powinien nadal istnieć? To takie obrzydliwe miejsce, pełno śmieci, kurzu i drogo. Chyba najdroższy bazar w Warszawie.Postuluję likwidację tego paskudztwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zet Re: bazar na Bemowie IP: 195.187.84.* 02.07.02, 15:44 Miałam się tam wybrać, ale skoro mówisz że jest drogo, to rezygnuję. Mam swój własny bazarek pod Halą Wola (też nie za tani). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jul Re: bazar na Bemowie IP: *.mech.pw.edu.pl 21.08.02, 14:18 Mieszkam tam. Bazar jest codziennie wieczorem dokładnie sprzątany. Fakt, że jak na każdym bazarze czasem jest kurz lub czuć pleśń (woda w czasie deszczu spływa z parkingu pod pawilony). Jest chyba duży wybór towarów (warzywa, owoce) i nie jest tak drogo. Radzę sprawdzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: bazar na Bemowie IP: *.rcss.gov.pl 30.08.02, 12:37 Moim zdaniem bazar jest drogim miejscem. Poza tym, sprezdający otwierają swoje budki ok.11, zamykają wczesnym wieczorem, więc normalnie pracujący człowiek nie jest i tak stanie (przy założeniu, że miałby na to ochotę...)czegokolwiek kupić. Wydaje mi się, że jedynymi kupcami są starsi ludzie i tak dojeżdżający do tego miejsca. Wobec tego jaki jest sens jego istnienia????? No, i wspomnieć trzeba, że bazarek wygląda koszmarnie, szczególnie z okien bloków dookoła. Na domiar złego muzyka gra na pełen regulator, więc człwiek nie ma ciszy we własnym domu. Mam nadzieję, że zostanie wkrótce zamknięty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: bazar na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 30.08.02, 13:16 Cieszę się, że są osoby, którym - tak jak mnie - nie podoba się ten bazar. Osobiście najchętniej pozbył bym się go z mojej okolicy. Podobno gmina ma plany zagospodarowania tego terenu po 2005 roku, ale to data bardzo odległa. W ogóle należałoby zagospodarować ciąg ulicy Powtańców śl. od Radiowej po Carrefour. Dlaczego nie ma tam posadzonych drzew. Hałas od bazaru i ulicy jest potworny a akustyka tego osiedla koszmarna. Architekci, którzy do tego się przyczynili powinni popełnić samobójstwa. serdecznie pozdrawiam mieszkaniec okolicy bazaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: bazar na Bemowie IP: 195.116.133.* 30.08.02, 20:04 nie bylem tam juz kilka dobrych lat i nie zaluje tego. Tylko zlikwidowac a na jego moze cos wybudowac nowego np. taki pasaz gminny wzdluz Powstancow choc osobiscie wolalbym by zasadzili tam drzewa i posadzili trawe ale w to watpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia Re: bazar na Bemowie IP: *.man.polbox.pl 07.10.02, 13:23 Dobrze byłoby gdybyś jeszcze miał propozycje pracy dla ludzi tam zatrudnionych. Zlikwidowaliśmy już PGR-y,inne likwidacje muszą być chyba bardziej przemyślane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: bazar na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 08.10.02, 10:57 Gość portalu: Mysia napisał(a): > Dobrze byłoby gdybyś jeszcze miał propozycje pracy dla ludzi tam zatrudnionych. hip: Nie muszę mieć. Nie pozbawiam ich pracy a jedynie daję do wyboru: 1. Ten sam handel w tym samym miejscu tylko w cywilizowanej formie 2. Ten sam handel tylko w innym miejscu (również w cywilizowanej formie) > Zlikwidowaliśmy już PGR-y,inne likwidacje muszą być chyba bardziej przemyślane. hip: Anglicy i belgowie zlikwidowali kopalnie. To dlaczego ja miałbym utrzymywać PGR-y (czytaj sowchozy)? pozdr PS. należy zlikwidować ten bazar w takiej formie (jak najszybciej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: bazar na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 04.11.02, 14:14 Słyszałem jak dwóch facetów mówiło, że na bazarze na Bemowie dresy rozprowadzają fałszywe banknoty 10-złotowe. Czy to prawda? Czy ktoś może coś wie na ten temat. Niestety, bazary to takie miejsce gdzie fałszywe pieniądze łatwo wprowadzić do obiegu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia Re: bazar na Bemowie IP: *.man.polbox.pl 08.11.02, 08:22 Gość portalu: hip napisał(a): > hip: Nie muszę mieć. Nie pozbawiam ich pracy a jedynie daję do wyboru: > 1. Ten sam handel w tym samym miejscu tylko w cywilizowanej formie > 2. Ten sam handel tylko w innym miejscu (również w cywilizowanej formie) Na przebudowę potrzebne są pieniądze, może tam zainwestujesz. A jak myślisz jakie będą ceny po przebudowie napewno dwukrotnie wyższe, czy znajdzie się ktoś kto będzie robił u nich zakupy? > hip: Anglicy i belgowie zlikwidowali kopalnie. To dlaczego ja miałbym > utrzymywać PGR-y (czytaj sowchozy)? > pozdr > PS. należy zlikwidować ten bazar w takiej formie (jak najszybciej) Anglicy i belgowie są znacznie bogatszym społeczeństwem i mają na przyz- woite zasiłki dla ludzi którym zlikwidowano stanowisko pracy. Pomyśl czasami,że urodziłaś się i mieszkasz w rejonie gdzie zlikwidowano 80% miejsc pracy, głodny człowiek w poszukiwaniu jedzenia nie będzie patrzył kto na nie zapracował,w rozpaczy sięgnie po chleb wypracowany przez innych. Masz bardzo egoistyczne spojrzenie na świat, problem jest bardziej złożony, w Polsce zasiłki,renty,emerytury musi wypracować pracująca część społeczeń stwa. Z powodu koniuktury rynkowej prace można stracić w każdej chwili,życzę Ci, aby ten problem nigdy nie dotyczył Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: bazar na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 08.11.02, 09:42 Gość portalu: Mysia napisał(a): > Na przebudowę potrzebne są pieniądze, może tam zainwestujesz. hip: Oczywiście, że na wszelkie inwestycje potrzebne są pieniądze. Wzdłuż tego bazaru robiona jest w tej chwili droga. I bardzo dobrze bo skończy się era błota na tym terenie. Czyli pieniądze są. Znajdą (i powinny się znaleźć) także na ucywilizowanie azjatyckiego modelu handlu. Ja nie jestem inwestorem tylko pracownikiem naukowym. Nie stać mnie na inwestycje (nawet tak niewielkie). > A jak myślisz jakie będą ceny po przebudowie napewno dwukrotnie wyższe, > czy znajdzie się ktoś kto będzie robił u nich zakupy? hip: Dwa razy drożej to nie jest nawet w luksusowych sklepach śródmieścia. Ceny na tym bazarze są i tak wysokie. Taniej jest w niedawno otwartym pobliskim sklepie Bomi. Ciepło, schludnie, wręcz elegancko. Jeszcze taniej jest w Carefour. Więc dziwię się, że ci "biedacy" kupują na bazarze. > > > hip: Anglicy i belgowie zlikwidowali kopalnie. To dlaczego ja miałbym > > utrzymywać PGR-y (czytaj sowchozy)? > > pozdr > > PS. należy zlikwidować ten bazar w takiej formie (jak najszybciej) > > Anglicy i belgowie są znacznie bogatszym społeczeństwem i mają na przyz- > woite zasiłki dla ludzi którym zlikwidowano stanowisko pracy. > Pomyśl czasami,że urodziłaś się i mieszkasz w rejonie gdzie zlikwidowano > 80% miejsc pracy, głodny człowiek w poszukiwaniu jedzenia nie będzie patrzył > kto na nie zapracował,w rozpaczy sięgnie po chleb wypracowany przez innych. > Masz bardzo egoistyczne spojrzenie na świat, problem jest bardziej złożony, > w Polsce zasiłki,renty,emerytury musi wypracować pracująca część społeczeń stwa. Z powodu koniuktury rynkowej prace można stracić w każdej chwili, hip: Co nie znaczy, że mamy promować prymityw i bazary np. typu stadionu dziesięciolecia albo wolumenu bo tam tanio. Istnieją przyzwoite pawilony handlowe (np. rejon Hali marymonckiej, Przy Agorze, Polna /dawny bazar - też był drogi/, i wiele innych. Tam handlowcy handlują, ludzie kupują i jest OK. Jakoś nie żebrzą. I powtarzam: bazar na Bemowie jest drogi. Znaczne droższy niż np. Carefour. Więc zapraszam nieświadomych "biednych" aby wybrali się tam i porównali ceny. Idzie zima, więc tam będą mieli dodatkowo cieplutko. życzę Ci, aby ten problem nigdy nie dotyczył Ciebie. hip: dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: poziom życia bazarowych handlowców IP: *.pgi.waw.pl 08.11.02, 10:03 > Gość portalu: Mysia napisał(a): > > > A jak myślisz jakie będą ceny po przebudowie napewno dwukrotnie wyższe, > > czy znajdzie się ktoś kto będzie robił u nich zakupy? > > Anglicy i belgowie są znacznie bogatszym społeczeństwem i mają na przyz- > > woite zasiłki dla ludzi którym zlikwidowano stanowisko pracy. > > Pomyśl czasami,że urodziłaś się i mieszkasz w rejonie gdzie zlikwidowano > > 80% miejsc pracy, głodny człowiek w poszukiwaniu jedzenia nie będzie pat > rzył > > kto na nie zapracował,w rozpaczy sięgnie po chleb wypracowany przez inny > ch. > > Masz bardzo egoistyczne spojrzenie na świat, problem jest bardziej złożo > ny, > > w Polsce zasiłki,renty,emerytury musi wypracować pracująca część > społeczeń stwa. Z powodu koniuktury rynkowej prace można stracić w każdej chwili, > hip: Utrzymywanie, że handlowcy z bazaru to ludzie o bardzo skromnych dochodach jest mylne. Są to całkiem dobrze już prosperujący handlowcy, często od wielu lat działający też na innych targowiskach i mający sklepy w różnych miejscach Warszawy. Wielu z nich jeździ BMW czy fordami mondeo ( na co mnie pewnie nigdy nie będzie stać). Są to albo hurtownicy, albo zaopatrujący się u hurtowników. Spójrzmy przy okazji na jeszce jeden bazar: tzw. "Wolumen". Kto tam handluje? czy to aby na pewno biedota? I czy mamy nadal proceder handlu na tym bazarze popierać? Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: poziom życia bazarowych handlowców 08.11.02, 10:39 Zgadzam się z wami,że ten bazar jest drogi. Taniej jest w Carrefour o czym przekonałam się już na paru produktach. A te same ceny co Careffour ma też pzrecież Globi a też jest blisko. ja na bazarze robię zakupy już jak naprawdę muszę. Ale wolałambym mieć w poblizu inny tańszy bazarek. Tak wiem, że jest jeszcze tani na Kole. Tam handel jest we wtorki i piątki. Ale RANO!!! A jak przeciętny człowiek kończy pracę o 16 to tam już nikogo nie ma. :( Wcześniej miszkałam na Ochocie i miałam blisko na bazarek koło Hali Banacha. Jest otwarty długo i ceny w miarę. szkoda,że teraz mam tak daleko :( Odpowiedz Link Zgłoś