wasyl100 19.09.05, 14:20 Jeśli nikt nie zdecyduje, to zdecydują za nas - a kto będzie reprezentował nasze interesy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z bemowa Re: Wybierajcie posła z naszego rejonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:34 a od kiedy to, władza reprezentuje nasze interesy może uczciwiej powiedzieć "będzie reprezentował swoje interesy"? Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl100 Re: Wybierajcie posła z naszego rejonu 19.09.05, 15:11 Wybieramy sąsiada, do którego można przyjść, porozmawiać o bolączkach a nie do władzy, Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz852 Kandydat z Woli 20.09.05, 12:10 O ile wiem, to na Woli mieszka kandydat PiS Paweł Poncyljusz. Zajmuje się głównie prawem spółdzielczym, zapowiada walkę o pieniądze na metro do bemowa przez wolę. Jeśli jest ktoś zainteresowany kandydatem, ma on spotkania wyborcze; 20 września, godz. 19:00 – Parafia Narodzenia Pańskiego przy Sanktuarium Matki Boskiej Ostrobramskiej, ul. Ostrobramska 72; 21 września, godz. 19:00 - Parafia Wszystkich Świętych, pl. Grzybowskich 3/5; 22 września, godz. 19:00 – Parafia Bogurodzicy Maryi, ul. Powstańców Śląskich 67a; prowadzi też potral dla spółdzielców NaszeSM.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ja: Partia demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:30 Pewnie że o Warszawie ma decydować Warszawiak a nie ktoś z Gdańska. Ja na Partię Demokratyczną głosuję. A konkretnie na Agnieszkę Kuncewicz. mazowieckie.demokraci.pl/index.php?do=standard&navi=0010,0016,0001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teraz Re: Partia demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:25 Teraz to wszyscy stronę sprawdzają: www.wybieram.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowiak www.bobrowskijacek.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:53 Chłopak z Woli i Bemowa. Sąsiad po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Głos na Kaczora... ale z PO :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:20 www.michalkaczyński.com Kaczyński z PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Ciekawe jak chcesz to zrobić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:32 ...skoro głosuje się praktycznie na partię a nie na kandydata? Zakreślasz tego, kogo chcesz, ale w rzeczywistości do sejmu wchodzą ci z pierwszych list, w zalezności od ilości głosów uzyskanych przez partię! Co innego w senacie. Dopóki nie bedzie ordynacji większościowej i okręgów jednomandatowych, to głosowanie "na kogoś" będzie farsą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Ciekawe jak chcesz to zrobić... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:00 A dlaczego wchodzą Ci z pierwszych miejsc? Bo ludziom nie chce się szukać innych kandydatów z niższych miejsc. Mi się chce szukać i dlatego dam głos na Kaczora z PO :) www.michalkaczynski.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Ciekawe jak chcesz to zrobić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:59 Gość portalu: !!! napisał(a): > A dlaczego wchodzą Ci z pierwszych miejsc? > Bo ludziom nie chce się szukać innych kandydatów z niższych miejsc. Nie, bo taka jest ordynacja. Im więcej procent zdobędzie partia, tym więcej kandydatów z listy danej partii wchodzi. I dlatego im wyżej jesteś na liście tym większą masz szanse na wejście do sejmu, i dlatego w łonach :) partii a raczej wśród kandydatów, trwa taka zaciekła walka o to, żeby się znaleźć jak najwyżej na tej liście. Jeśli kandydat, na którego zagłosują jest szósty na liście, ale partia zdobędzie mało głosów, to do sejmu wchodzi pierwszy albo pierwszy i drugi z listy, a nie szósty. Buuuu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basspl Re: Wybierajcie posła z naszego rejonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:11 posła czy partię ? Ja bym chciał mojego sąsiada Romka. Mogę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teraz Partia Demokratyczna - Agnieszka Kuncewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:21 Mnie też się chciało i poszukać i zapoznać: Partia Demokratyczna. Lista Nr 4 miejsce 4 - Agnieszka Kuncewicz. Odpowiedz Link Zgłoś