Gość: bobokowal IP: *.aster.pl 10.07.06, 19:40 co państwo powiecie o koszeniu naszych trawników w takie upały myslę że to jest bessensowne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: trawniki IP: *.chello.pl 10.07.06, 22:26 Myślę, że nie bezsensowne, ale niebezpieczne dla zdrowia ludzi koszących trawniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: trawniki IP: *.chello.pl 11.07.06, 10:08 mieszkam na ulicy Rozłogi i co lato z maniackim uporem koszona jest tzw. trawa. Trwa to bardzo długo, tumany kurzu wznoszą się w powietrze, kosiarki ryczą i rzężą, a ja nie mogę pracować. Jest bosko. A najlepsze jest to, że od połowy czerwca nie ma już co kosić, chyba że wyschnięte sianko i ziemię. Administracja ma na koszenie, na podlewanie-nawet rzadko-NIE... rzygać się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karabeli Re: trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:35 U nas też koszono trawę przed godz. 6.00 rano drugi raz w tygodniu. Dodam, że spaloną przez słońce. Nie wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sigmulek Re: trawniki 11.07.06, 17:46 A może lepiej wydać pieniądze na podlewanie! Co można kosić, jak trawa już jest wypalona przez słońce. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: trawniki IP: *.aster.pl 11.07.06, 18:10 ale za podlewanie płacą mieszkańcy a oni oszczędzają więc koszą chwasty a nie trawę bo przecież jej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzio Re: trawniki IP: *.aster.pl 11.07.06, 20:05 podlewać a jak odrośnie to można myśleć o koszeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula_w Re: trawniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:08 to jest jak zły sen wczoraj na Borowej Góry od 6 rano jeździł traktor i COŚ kosił, po całej ulicy unosiły się tabuny kurzu, a dziś też od 6 rano trzech panów też COŚ kosiło kosiarkami-golarkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: trawniki IP: *.chello.pl 12.07.06, 23:01 U Was koszą trawę a u mnie wycinają asfalt. Oczywiście w godzinach 6-7 rano - mam wakacje, chcę odpocząć!!! Nie potrafię zrozumieć dlaczego robią to o takiej chorej porze, czy nie lepiej byłoby, gdyby robili to np. o godz. 20-ej? W ogóle to jakiś totalny bezsens - co jakiś czas są akcje z fragmentarycznym wycinaniem dziurawej nawierzchni. Zamiast zerwać wszystko do żywego to jakieś patchworki uprawiają, co powoduje jeszcze większe ubytki... Odpowiedz Link Zgłoś