Dodaj do ulubionych

Wpuszczeni w tunel

07.09.06, 11:38
Wiedzących nieco wiecej w temacie zapraszam na forum Ursynów, nam też ludzie
z SIKSOM obiecują 'tunel". napiszcie coś o waszych doświadczeniach w wątku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=48200616
Z Rezczpospolitej:

"To będzie druga ruchliwa droga przez środek Bemowa. GDDKiA zapowiada
rozpoczęcie w przyszłym roku budowy przedłużenia Trasy AK między Konotopą i
al. Prymasa Tysiąclecia. Drogowcy ZREZYGNOWALI z wpuszczenia fragmentu trasy
w tunel między ul. Lazurową a Górcami. Zapewniają jednak, że zabezpieczyli
mieszkańców przed hałasem."

ZzrezygniowaLI, zbezpieczyLI tylko widać zapomnieLI co wcześniej obiecywaLI.
Prawem ONYCH pewnie. Reszta w linku poniżej.

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060906/warszawa_a_2.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Bemovvi@k Re: Wpuszczeni w tunel IP: *.acn.waw.pl 07.09.06, 18:56
      Ja się pytam, kiedy wreszcie ZACZNIE się ta budowa?
      Miała się zacząć już w tym roku i ciągle nic! Teraz czytam, że dopiero w
      przyszłym ma się zacząć budowa a kiedy się skończy? W 2020???
      Czas najwyższy przestać ściemniać o jakiś tam tunelach i zacząć prace, bo jako
      mieszkaniec Bemowa bardzo czekam, aż będę koło siebie miał S7 i dzięki niej
      łatwy wjaz i wyjazd do/z miasta.
      • rosebud68 Re: Wpuszczeni w tunel 07.09.06, 21:06
        Jako mieszkaniec Bemowa mam nadzieje ze nigdy bo latwy wjazd i wyjazd z miasta
        mam teraz a dzieki s7 bede mial dodatkowy smrod i halas

czekam natomiast kiedy zacznie sie budowa n-tej nitki metra bo to jest tu potrzebne
        • Gość: płyń z wisłą! Re: Wpuszczeni w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:08
          Wolisz miejską ulicę bez tunelu?
          • rosebud68 Re: Wpuszczeni w tunel 08.09.06, 20:41
            wole metro i komunikacje miejska
        • Gość: Bemovvi@k Re: Wpuszczeni w tunel IP: *.acn.waw.pl 08.09.06, 06:19
          A ja mam nadzieje, że S7 powstanie i to oby szybko. Smrodu się nie boję i smród
          to robią srające psy, po których właściciele nie sprzątają a nie drogi
          szybkiego ruchu.
          Pewnie ci sami ludzie, którzy protestują przeciw łącznikowi i autostradom,
          protestują też przeciwko rzekomemu hałasowi z lotniska Bemowo oraz smarują
          jakieś piśmidła o absurdalnej szkodliwości przekaźników telefonii komórkowej i
          innych urządzeń typowych dla miast, jak choćby stracje transformatorowe.

Jakieś tam stowarzyszenia z Chomiczówki i tak dalej. Nonsensem prawnym jest
          umożliwienie im zaskarżania i blokowania inwestycji. Takimi protestami nikt się
          nie powinien przejmować, autostrady i drogi należy budować i nie pozwalać na
          grzęźnięcie tak ważnych dla urbanizacji miasta inwestycji w sądowych
          przepychankach.

Gdzie ten smród z autostrad? Gdzie ten hałas z Bemowa i Okęcia?
          Nie słyszę, nie czuję, nie choruję a przy autostradzie dane mnie było mieszkać
          pewien czas i żadnej tam gruźlicy nie mam. O puste łby wicepremierów rozbić
          gadanie o hekatombie i zagładzie ludzi z powodu autostrady. Tyle już lat robię
          w branży uchodzącej za szkodliwą dla zdrowia i jeśli te gadanie miało by choć
          cień prawny, to już bym nie żył.
    • Gość: bassPL raczej wydymani w tunel IP: *.aster.pl 07.09.06, 21:22
      no to czekamy teraz na aktywistów Siskom, zaraz pewnie tu wpadną ...
      • Gość: płyń z wisła! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:27
        tzn. kto 'wydymany'??? o kim konkretnie mówisz?
        Bo jak ta decyzja zapadala parę lat temu, to przy rezerwie pod trasę nie bylo jeszcze osiedli.
        A jak ktoś potem se kupil tam mieszkanie i teraz marudzi, to ja mu mówię: płyń z Wisłą!
        • aurita Re: raczej wydymani w tunel 07.09.06, 23:03
          ycie sie zmienia. Czy jak zachorujesz na serduszko to zrezygnujesz z bypassow
          pod pretekstem ze to nowa metoda a ty sobie niszczyles zdrowie jak tego nie robili?
          Teraz sa tam bloki i wiadomo ze nikt o zdrowych zmyslach nie popiera
          autostrady/drogi szybkiego ruchu w miescie.
          Tak wole zwykla droge bez tunelu!!!!
          • Gość: Bemovvi@k Re: raczej wydymani w tunel IP: *.acn.waw.pl 08.09.06, 06:09
            Czy mam zatem traktować tę wypowiedź jako zarzut osoby nie przy zdrowych
            zmysłach, skoro popieram budowę? No miej odwagę wyjaśnić.
            • aurita Re: raczej wydymani w tunel 08.09.06, 11:10
              nie. Czytaj uwaznie: osoby popierajace autostrasy w miesica sa wedlug mnie"nie
              przy zdrowych zmyslach"
              jasniej nie moge....
          • admiral_0000 Re: raczej wydymani w tunel 11.09.06, 10:25
            > Tak wole zwykla droge bez tunelu!!!!

I właśnie w tym miejscu popełniasz podstawowy błąd atrybucji, zakładajac, że
            zwykła droga jest mniej uciążliwa od bezkolizyjnej drogi szybkiego ruchu.
            Tymczasem jest własnie wręcz odwrotnie. Samochód najbardziej hałasuje i smordzi
            wtedy, gdy stoi w korku lub rusza spod świateł. Tak jak na zwykłej ulicy.
            Tymczasem jeśli mamy doczynienia z trasą bezkolizyjną, ruch odbywa się płynnie,
            poza tym można ją właściwie zabezpieczyć - wcale nie od razu potrzeba pakować
            ją w tunel, zazwyczaj wystarczą odpowiednie ekrany.
            Chcesz przekonac się co onzacza "zwykła ulica" to zapraszam cię na Ostrobramską
            • rosebud68 Re: raczej wydymani w tunel 11.09.06, 20:58
              bezkolizyjna droga szybkiego ruchu jest mniej uciazliwa od "zwyklej ulicy"
              "zwykla ulica" jest mniej uciazliwa od zwyklej ulicy
              zwykla ulica jest mniej uciazliwa od deptaka
              deptak jest mniej uciazliwy od drogi polenj
              droga polna jest mniej uciazliwa od sciezki w lesie

zwykla ulica w odroznieniu od "zwyklej ulicy" nie musi miec po 2 pasy ruchu w
              obu kierunkach
              • Gość: płyń z wisłą! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:21
                Bredzisz.
                Potrzeby są na pewnym poziomie.
                Droga ekspresowa je zaspokoi i korka nie będzie.
                Jednopasmowa ulica ich nie zaspokoi i będzie korek.
                No chyba że proponujesz żeby wszystko waliło ciągiem Powstańców-Conrada - postawa typowa dla pieniaczy - u mnie nie, u sąsiada - tak.
                • kazuyoshi78 Re: raczej wydymani w tunel 12.09.06, 16:26
                  > Potrzeby są na pewnym poziomie.
                  > Droga ekspresowa je zaspokoi i korka nie będzie.

Zupełnie, jakbym czytał jedno z przemówień towarzysza Gierka :D

Płyniu, ty też kiedyś przeprosisz się z komunikacją zbiorową. Możemy się o to
                  założyć już dziś.

Bemowo potrzebuje metra, a nei autostrad.
                  • tomala76 Re: raczej wydymani w tunel 12.09.06, 16:51
                    kazuyoshi78 napisał:
                    > Zupełnie, jakbym czytał jedno z przemówień towarzysza Gierka :D
                    >
                    > Płyniu, ty też kiedyś przeprosisz się z komunikacją zbiorową. Możemy się o to
                    > założyć już dziś.
                    >
                    > Bemowo potrzebuje metra, a nei autostrad.

Zupełnie jakbym słuchał argumentacji przedszkolaka
                    Bemowo potrzebuje metra a W-wa potrzebuje nowej wygodnej wylotówki na Gdańsk.

• rosebud68 Re: raczej wydymani w tunel 12.09.06, 20:22
                      tomala76 napisał:

> Zupełnie jakbym słuchał argumentacji przedszkolaka
                      > Bemowo potrzebuje metra a W-wa potrzebuje nowej wygodnej wylotówki na Gdańsk.
                      >

no wiec przedszkolaku przestancie w koncu pie.przyc razem ze sciekiem z wisly ze
                      alternatywa jest tzw "zwykla ulica"

mowimy o przedluzeniu drogi krajowej nr 7 w bezposrednim sasiedztwie wielu
                      bemowskich osiedli wobec braku obwodnicy pozamiejskiej

agitatorzy i podwarszawskie cwaniaczki plyncie ze sciekiem
                      • tomala76 Re: raczej wydymani w tunel 12.09.06, 20:51

> e
                        > alternatywa jest tzw "zwykla ulica"
                        >
                        > mowimy o przedluzeniu drogi krajowej nr 7 w bezposrednim sasiedztwie wielu
                        > bemowskich osiedli wobec braku obwodnicy pozamiejskiej
                        >
                        > agitatorzy i podwarszawskie cwaniaczki plyncie ze sciekiem

Juz brakuje ci własnych pomysłów że używasz cudzych zwrotów (spływać z Wisłą,
                        cwaniaczkowie, przedszkolak)
                        Prędzej stado hebli zrozumiałoby sens istnienia takich dróg niż ty, wiec sobie
                        daruje a innych zapraszam do lektury na forum
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23704
                        Tam jest napisane po co są te drogi i dlaczego ludzie mniej pojętni od stada
                        hebli lub pieniacze wolą zwykłą ulice
                        • kazuyoshi78 Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 08:35
                          > Prędzej stado hebli zrozumiałoby sens istnienia takich dróg niż ty, wiec sobie
                          > daruje a innych zapraszam do lektury na forum
                          > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23704
                          > Tam jest napisane po co są te drogi i dlaczego ludzie mniej pojętni od stada
                          > hebli lub pieniacze wolą zwykłą ulice

Zawiodłeś mnie. Miałem nadzieję, że to link do wypowiedzi jakichś fachowców, a
                          to tylko domorośli eksperci z Siskomu znów się produkują. Co dopiero heble -
                          jeśli coś się gdzieś korkuje, to ich jedyna rada brzmi "wybudować nową drogę!".
                          Innych rodzajów komunikacji poza samochodami nie dsostrzegają - wynika to z ich
                          wypowiedzi, choć sami oczywiście deklarują inaczej, tak dla mydlenia oczu.

I nie piernicz, że alternatywą dla twojej ukochanej trasy jest "zwykła ulica".
                          Nie, alternatywą jest metro na Bemowo, szybka kolej obsługująca Łomianki i
                          okolice oraz wprowadzenie opłat za wjazd samochodem do Warszawy.
                          • Gość: płyń z wisłą! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:33
                            Buhahaha!!!
                            Nie od dziś wiadomo że u różnych ekologów-amatorów pojawiają się ciągotki totalitarne - zakazami regulować życie inych.
                            W dodatku niedouczeni są to amatorzy - bo czego chce Siskom, to jest napisane na ich stronie: siskom.waw.pl/main.html
                          • Gość: płyń z wisłą! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:37
                            A w kwestii alernaty dla Bemowa, to akurat propozycja budowy zwykłej ulicy w miejsce s7 jest znana.
                            Natomiast nikt poważnie myślący nie proponował budowy w tym miejscu metra, metra do Łomianek!
                            Kto miałby zapłacić za to metro? W-wa? Łomiankom zafunduje???
                            Łomianki? A jak są za biedne?
                            GDDKiA z akcyzy paliwowej? Jako płatnik tej akcyzy mówwię takim pomysłom: płyń z wisłą! płacę na drogi, chccę drogi! wara ekologom od mojej kasy.
                            Chcesz tam metra, wskaż realne źródło finansowania zamiast opowiadać chore bajędy.
                            • kazuyoshi78 Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 17:03
                              > A w kwestii alernaty dla Bemowa, to akurat propozycja budowy zwykłej ulicy w
                              > miejsce s7 jest znana.

Co jednak nie inmplikuje fakut, ze pomysł budowy takiej ulicy cieszy się
                              szerokim poparciem, prawda Płyniu?

> Natomiast nikt poważnie myślący nie proponował budowy w tym miejscu metra,
                              > metra do Łomianek!
                              > Kto miałby zapłacić za to metro? W-wa? Łomiankom zafunduje???
                              > Łomianki? A jak są za biedne?

Pisałem o szybkiej kolei, a nie metrze. Równie dobrze może to być także szybki
                              tramwaj. Biegnący na powierzchni.

Tymczasem na razie lansuje się absurdalny pomysł zaafundowania Łomiankom trasy
                              ekspresowej. A taka trasa też nie jest za darmo, jeśłi już rozmawiamy o
                              kosztach.

> GDDKiA z akcyzy paliwowej? Jako płatnik tej akcyzy mówwię takim pomysłom:
                              > płyń z wisłą! płacę na drogi, chccę drogi! wara ekologom od mojej kasy.

Już po raz kolejny udowodniłeś, że jestęs z logicznym myśleniem na bakier.

Wożąc swoją dupę samochodem:

- zatruwassz środowisko - w ten sposób rosną koszty ochrony środowiska

- zatruwasz powietrze, przez to więcej ludzi choruje - w ten sposób rosną
                              koszty opieki zdrowotnej

- parkujac w mieście samochód, zajmujesz przestrzeń, na której można byłoby coś
                              postawić, czewrpiąc z tego zyski - w ten sposób spadają zyski płynące z
                              wykorzystania miejskich gruntów

Zapłać za to wszystko do ku.. nędzy!!!

Ja za ciebie płacić nie chcę.

> Chcesz tam metra, wskaż realne źródło finansowania zamiast opowiadać chore
                              > bajędy.

Źródło finansowania? Prosze bardzo. Odbieramy pieniadze GDDKiA i przekazujemy
                              je na rozbudowę komunikacji zbiorowej w polskich miastach.
                              • rosebud68 Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 20:01
                                i to wlasciwie byloby na tyle...

papapapapa tumana i sciek...
                              • Gość: płyń z wisłą! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:06
                                Jesteś przeciw 'zafundowaniu Łomiankom trasy'? Idź i zaproponuj tym ludziom, żeby wszystko waliło środkiem. Tylko weź auto, żeby szybko potem zwiewać.
                                Po drugie nie każdy jest młody i sprawny albo ma ciężki bagaż albo długą trasę do odbycia i czasem musi 'wozić dupę samochodem'. Kupuj też towary u rolników pod miastem i koniecznie przywoź je rowerem, żeby uniknąć transportu samochodami. Daj przykład pierwszy!
                                A co do kasy, jak będziesz tyle bulił co ja w akcyzie paliwowej, to będziesz miał prawo decydować o jej przeznaczeniu. Inaczej WARA! To my utrzymujemy to państwo. Jakiś procent z podatku _drogowego_ może iść na kolej i zbiorkom, ale zasadniczym przeznaczeniem ma być budowa dróg i basta! Kasa z OC może iść na leczenie ofiar wypadków, ale wara chorym na władzę lewackim pijawkom od cudzej kasy!
                                • rosebud68 Re: raczej wydymani w tunel 15.09.06, 21:06
                                  Gość portalu: płyń z wisłą! napisał(a):

> A co do kasy, jak będziesz tyle bulił co ja w akcyzie paliwowej, to będziesz mi
                                  > ał prawo decydować o jej przeznaczeniu. Inaczej WARA! To my utrzymujemy to pańs
                                  > two. Jakiś procent z podatku _drogowego_ może iść na kolej i zbiorkom, ale zasa
                                  > dniczym przeznaczeniem ma być budowa dróg i basta! Kasa z OC może iść na leczen
                                  > ie ofiar wypadków, ale wara chorym na władzę lewackim pijawkom od cudzej kasy!

zaczynasz bic rekordy smiesznosci, to ile tej kasy bulisz? przyznaj sie ze
                                  polowa transportu jest w twoich rekach, buahahahahaha
                                  ja tez jezdze samochodem bo nie mam innego wyjscia i zgodnie z twoja definicja
                                  (to ja utrzymuje to panstwo!) domagam sie inwestycji w metro i zbiorkom, i takze
                                  obwodnice pozamiejska i wara sciekom od MOJEJ kasy buahahahaha
                                  • Gość: płyń z wisłą! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:45
                                    Co ty nie powiesz? A ulice po których ty jeździsz kto będzie łaskaw finansować?
                                    Jesteś przekonany że ci, w których rękach jest transport towarowy, poprą wydatki (z funduszu drogowego) na metro i bezuzyteczną obwodnicę pozamiejską? Grubo się mylisz, do transportu im potrzeba dróg a nie metra.
                        • aurita Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 09:29
                          dziecko nie goraczkuj sie. W przeciwienstwie do Ciebie ja nie musze czytac lub
                          pytac sie innych dlaczego JA wole zwykla ulice. Ja mam WLASNE zdanie.

> Tam jest napisane po co są te drogi i dlaczego ludzie mniej pojętni od stada
                          > hebli lub pieniacze wolą zwykłą ulice
                          • tomala76 Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 20:35
                            aurita napisała:

> dziecko nie goraczkuj sie. W przeciwienstwie do Ciebie ja nie musze czytac lub
                            > pytac sie innych dlaczego JA wole zwykla ulice. Ja mam WLASNE zdanie.
                            >
                            > > Tam jest napisane po co są te drogi i dlaczego ludzie mniej pojętni od st
                            > ada
                            > > hebli lub pieniacze wolą zwykłą ulice

Może i masz własne zdanie babinko ale pewnie byś je zminiła gdybyś kila razy
                            próbowała sie wydostać się z miasta chicażby na weekend aby wypocząć lub
                            odwiedzić rodzinę.
                            Nie masz nic do zaproponowania tym ludziom oprócz stania w korku i smorodzenia
                            mieszkańcom uliczek miejskich. Twoje pojęcie o komunikacji w dużym mieście
                            opiera sie na dojechaniu do pobliskiego marketu i to pewnie trmawajem.
                            Wszystkim heblom wydaje sie ze 1,5 mln miasto i to w dodatku stolica moze mieć
                            system dróg opaty na ulicach typu Górczewska, PŚ lub AL. Krakowska. Jaki jest
                            skutek takiego myslenia to widać codziennie.
                            Metro, mimo iż b. potrzebne ma sie nijak w takim przypadku do drogi którą ludzie
                            chca wyjechac na wakacje.
                            Wystarczy darować sobie następny serial i ruszyć nos poza Bemowo.
                            Ale po co skoro sie juz ma własne zdanie.

bye bye heble, oby wam smakował smrodek z waszego pragniania - drugiej
                            Ostrobramskiej/Al. Krakowskiej błehehehehe

• aurita Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 09:27
                    popieram metro!!!!! po cholere mi w miescie autostrada? do pracy chodze (jezdze)
                    codziennie a do Gdanska raz na dwa lata....
            • aurita Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 09:24
              co za bzdury!
              Mieszkam w Warszawie od urodzenia i kilka ulic juz widzialam! a ten mi radzi na
              Prage pojechac zeby ulice zobaczyc! rece opadaja...
              Obwodnice, drogi szybkiego ruchu i autostrady buduje sie pozamiastem!! W miescie
              buduje sie ulice!!! W miescie poza wyjatkami mieszka sie przy ulicy. Ulica w
              miescie to nic nadzwyczajnego i zadnych ekranow w miescie sie nie stawia. Taka
              jest specyfika miasta.....
              • Gość: płyń z wisła! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:29
                Jak spisują się te ulice miejskie to widać po korkach i jeździe ze światłami co 200m.
                Różni ekologiczni pieniacze chcą zrobić z W-wy skansen, a nowoczesność oferować ruskim tirom tranzytowym.
                Stuknijcie się w łeb! Nowoczesność (autostrady, ekspresówki) potrzebna jest przede wszystkim nam, nie im! To my jej żądajmy dla W-wy, aby W-wa odetchnęła od korków i hałasu z nieekranowanych ulic! Ruscy tranzytowcy sobie poradzą, po diabła tak im dogadzać za naszą kasę?
                • zbig72 Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 12:51
                  > Jak spisują się te ulice miejskie to widać po korkach i jeździe ze światłami
                  co
                  > 200m.

to jest miasto, a w miescie są światła - zrozum to wreszcie. sa światła bo sa
                  chodniki, trawniki, deptaczki, przejścia dla pieszych, ściezki rowerowe itp. to
                  jest własnie specyfika miasta, gdzie transport zbiorowy powinien mieć
                  pierwszeństwo nad indywidualnym. bo w miescie przy ulicy się spaceruje, siada w
                  kawiarni na kawkę, ogląda wystawy sklepowe - a nie grodzi się ją obrzydliwymi
                  ekranami i wpuszcza sześciopamowy ruch

> Różni ekologiczni pieniacze chcą zrobić z W-wy skansen, a nowoczesność
                  oferować
                  > ruskim tirom tranzytowym.

ruskim tirom tranzytowym oferujemy drogi POZA warszawą - za parę lat cały
                  zachód będzie się od nas uczył jak przywracac ten "skansen" i będzie nam go
                  zazdrościł tak jak teraz uczy się jak rewitalizować rzeki i sadzić lasy, które
                  w latach 70-ych uznał za zbędne i nienowoczesne

> Stuknijcie się w łeb! Nowoczesność (autostrady, ekspresówki) potrzebna jest
                  prz
                  > ede wszystkim nam, nie im!

mnie potrzebny jest spokój za oknem kiedy wracam do domu po pracy i sprawny
                  dojazd do tejże pracy na codzień (najlepiej metrem) i wystarczy - drogą na
                  Gdańsk jeżdże może 2 razy do roku (jak zdecydowana większość ludzi mam miesiąc
                  urlopu) i nawet jak postoję kilka razy do roku parę godzin na wylotówce to mój
                  świat się z tego powodu nie zawali...

> To my jej żądajmy dla W-wy, aby W-wa odetchnęła od k
                  > orków

zbudujmy wiecej ulic - wiecej miejsc potencjalnego powstawania korków

>i hałasu z nieekranowanych ulic!

NIE dla ekranowanych ulic w mieście - wyglądają obrzydliwe, jak wrzód na
                  zyjącym mieście - pasują do miasta jak wietnamskie budy do placu zamkowego

> Ruscy tranzytowcy sobie poradzą,

warszawiacy też sobie poradzą tak jak radzą sobie dzisiaj - niech tylko
                  pseudonowoczesne mądrale nie przeszkadzają

> po diab
                  > ła tak im dogadzać za naszą kasę?

a po diabła dogadzać tym z Łomianek czy Nowego Dworu???

za tę kasę wybudować metro, zmodernizowac Obozową i Obrońców Tobruku, dokończyć
                  poszerzanie Powstańców Śląskich i od razu komunikacja na bemowie się poprawi, a
                  kasy jeszcze zostanie dla innych dzielnic
                  • Gość: płyń z wisłą! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:41
                    Taaa, deptaczki, trawniczki, przejścia, światła - a potem nie zdziw się że autobusem i tramwajem do roboty będziesz jechał 2 godziny, bo autobus na każdych światłach się zatrzyma, a metro będzie i tylko w niektórych okolicach.
                    Miasto musi mieć porządny kręgosłup transportowy, tak jak człowiek musi mieć w organiźmie tętnice i aortę a nie tylko same naczynia włosowate.
                    Bemowo ma już ulice - Powstańców, Radiową, powiedz mi czy da się tam spacerować i czy jesst to w ogóle przyjemne ze względu na hałas???
                    A jak chcesz mieć spokój za oknem to nie kupuj mieszkania z widokiem na ruchliwą ulicę czy na rezerwę pod trasę szybkiego ruchu, bo potem tacy pieniacze chcą te trasy przesuwać pod okno sąsiada, który niczemu nie zawinił (albo puszczać mu pod oknem na Powstańców ruch z mostu północnego).
                    • monia1996 Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 15:12
                      Kolego, przede wszystkim projektowane trasy nie będą służyły mieszkańcom
                      stolicy (bez względu na dzielnicę). Mają one wprowadzić ruch z autostrad do W-
                      wy. I to jest ok. - ludzie, którzy mają potrzebę dotrzeć do Warszawy, muszą to
                      jakoś zrobić. Problem leży gdzie indziej - znając "pomysłowość" (połaczoną z
                      lenistwem i "oszczędnością") naszych decydentów, żadna obwodnica Warszawy nigdy
                      nie powstanie. Tak więc do warszawy będą wjeżdżać również pojazdy, które
                      interesu żadnego w mieście nie mają. Eufemistyczne "drogi ekspresowe" staną się
                      regularnymi autostradami - a tego nikt przy zdrowych zmysłych nie powinien w
                      mieście akceptować.
                      • Gość: płyń z wisłą! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:25
                        No i dobrze, bo prawie cały ruch wali do W-wy, więc do W-wy powinna prowadzić najlepsza droga.
                        A ruch między dzielnicami W-wy jest jeszce większy, więc powinien mieć do dyspozycji najnowocześniejsze rozwiązania.
                        Idąc na długą wycieczkę chyba bierzesz z szafy buty najwygodniejsze, a nie najgorsze.
                        Zaś ruch tranzytowy przy tym to pestka, mimo to obwodnica dla niego już się buduje (dr. 50).
                        • kazuyoshi78 Re: raczej wydymani w tunel 13.09.06, 17:07
                          > A ruch między dzielnicami W-wy jest jeszce większy, więc powinien mieć do
                          > dyspozycji najnowocześniejsze rozwiązania.

Zgadza się. Płyniu. Metro i szaybka kolej to są rozwiązania nowoczesne, to one
                          powinny stanowić kręgosłup połączeń międzydzielnicowych.

Autorstrady nowoczesne były. Gdzieś w lata 60-tych i 70-tych.
                          • Gość: płyń z wisłą! Re: raczej wydymani w tunel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 20:57
                            W zbiorkomie nowoczesne jest metro a w transp. indywidualnym - zabezpieczone antyhałasowo trasy bezkolizyjne.
    • vin7 Nie ten tunel! 11.09.06, 23:14
      Coś się wszystkim pomerdało!
      Dziennikarz pisze o fragmencie trasy gdzie nigdy nie planowano tunelu!
      Tunel miał być i będzie na fragmencie trasy S-7 od lotniska pod Powstańców
      Sląskich do węzła z przedłużeniem trasy AK.
      Natomiast odcinek m. Lazurową a Gorcami zaplanowano w wykopie z ekranami.
      Tak więc cała dyskusja jest o kant GDDKiA potłuc !!!
      • Gość: Bemowiak2 Re: Nie ten tunel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:37
        I tu sie mylisz kolego, odcinek od Lazurowej w stronę obecnej trasy Ak miał
        być w tunelu, i taka wersja krążyła przez dłuższy czas, oczywiście celem tego
        było złagodzenie protestów mieszkańców. Oczywiście gdy wszystko jest na dobrej
        drodze do rozpoczęcia inwestycji to uznano że ekrany wystarczą, i pewnie mają
        trochę racji, bo droga będzie w 5 - 6 metrowym wykopie + ekrany.
        Osobiście mieszkam przy samej projektowanej S8 i jestem z tego niezmiernie
        zadowolony, bo z lazurowej będę miał trasę ekspresową praktycznie w każdym
        kierunku Polski, a hałas to będą mieli mieszkańcy np JW construction przy
        zbiegu ul. Górczewskiej i Pwst. Śląskich!!!!

Ludzie żyjemy w Warszawie, jak ktoś chce mieć cicho to polecam puszczę!!!

• kazuyoshi78 Re: Nie ten tunel! 12.09.06, 16:28
          > Osobiście mieszkam przy samej projektowanej S8 i jestem z tego niezmiernie
          > zadowolony, bo z lazurowej będę miał trasę ekspresową praktycznie w każdym
          > kierunku Polski

NBajbardziej potrzebne mieszkańcom tej okolicy jest jednak to, aby mieli
          wygodne połączenia "praktycznie w każdym kierunku Warszawy" (stosując twoją
          udziwnioną składnię). A to zapewni tylko sprawna komunikacja publiczna
          obejmująca całą aglomerację warszawską, żadne trasy tego nie zapewnią.
          • aurita Re: Nie ten tunel! 13.09.06, 09:31
            Bemowiak a ty kierowca tira jestes? akwizytorem? zaopatrzeniowcem hurtowni?
            z ciekawosci pytam. Po co Ci "te wszystkie praktycznie kierunki Polski"????
          • Gość: płyń z wisłą! Re: Nie ten tunel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:22
            Nie każdy może sobie pozwolić na spędzanie codziennie 1,5 godziny w autobusie. Niektórzy wolą spędzić w aucie 0,5 godziny a resztę - z rodziną. I jakoś tych ludzi rozumiem.
            • kazuyoshi78 Re: Nie ten tunel! 13.09.06, 17:04
              Płyniu, to ty tylko w pół godziny śmigasz z nadarzyna na Bemowo? To po co ci te
              trasy ekspresowe, skoro szamochód jest tkai szybki?

Po za tym nikt tu nie lansuje autobusów jako alternatywy dla samochodów.
              Alternatywą jest metro i szybka kolej.
              • Gość: płyń z wisłą! Re: Nie ten tunel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 20:56
                Metro na każdym osiedlu? To chyba za 100 lat.
        • robert_c Re: Nie ten tunel! 13.09.06, 17:12
          Gość portalu: Bemowiak2 napisał(a):

> I tu sie mylisz kolego, odcinek od Lazurowej w stronę obecnej trasy Ak miał
          > być w tunelu, i taka wersja krążyła przez dłuższy czas, oczywiście celem tego
          > było złagodzenie protestów mieszkańców.

Nie. To nie tak.
          Drogowcy nigdy nie planowali na tej trasie i w tym miejscu tunelu.
          Tunelu natomiast domagała się władza Bemowa. Były podejmowane takie uchwały
          Gminy i potem dzielnicy Bemowo.
          Dodam jeszcze, że nawet wszyscy w SISKOM na początku myśleliśmy, że własnie na
          S-8 pomiędzy Lazurową, a S-7 ma byc tunel i że takie są własnie plany
          drogowców. Dopiero po zapoznaniu się z pełną dokumentacją GDDKiA dla tej trasy,
          przekonaliśmy sie, ze tunel NIGDY nie był planowany.
          • kazuyoshi78 Re: Nie ten tunel! 13.09.06, 17:20
            Metro na Bemowo (mówię o osiedlu Bemowo a nie o dzielnicy Bemowo) też _nigdy_
            nie było planowane. Za to od planowanych tras aż się tam roi. To jest właśnie
            ten słynny "rozwój zrónoważony" w polskim wydaniu :)
            • robert_c Re: Nie ten tunel! 14.09.06, 19:57
              Metro na Bemowo jest planowane (Bemowo to dzielnica, a nie osiedle), a ostatnio
              zbudowali im nowa linie cichego tramwaju (z której jednak bemowiacy nie są
              zadowoleni).

Poza tym Kazuyoshi, bądźmy powazni i rozumujmy powaznie.
              Czy wg Ciebie byłoby najlepiej prowadzić linie metra własnie wzdłuż (pod) tras
              ekspresowych? Wtedy byłoby wszystko OK?
              A jeśli pseudoekolodzy z Chomiczówki PD chcą wtrynienia trasy S-7 w Las
              Bemowski, to znaczy, ze metro też powinno iść przez ten las?

Poza osiedlem Bemowo sa też wielkie osiedla typu Jelonki, Górce. Obecnie busuje
              się wielki kompleks przy Górczewskiej. Tam metra być nie powinno?
              Osiedle Bemowo nie jest w niczym lepsze ani gorsze od innych blokowisk.
              Osiedle Bemowo dostanie trasy. Inni dostaną metro. Będzie po równo.:))))

A powąznie - jeśli masz jakieś uwagi i propozycje co do przebiuegu II linii
              metra, to chętnie cię wysłuchamy. Ja osobiście tez jestem zdania, ze bez sensu
              jest prowadzic II linie Chrzanowa i ze lepiej, by skeciło na północ na osiedle
              Bemowo lub na południe na Jelonki. A może zrobić dwie odnogi łącżące się na
              stacji Wola Park?

Jeśli masz jakies propozycje co do II linii metra to bardzo chętnie
              podyskutujemy i zapewne mozemy podjac jakieś działania, by władze miasta lepiej
              zaplanowąły jego przebieg.
              Widzisz Kazuyoshi - ja już 2 lata temu stwierdziłem, ze nie wystarczy psioczyć
              na wszystko, ale lepiej znaleźć jakies rozwiazanie i starać się je realizowac
              wpływając na decyzje władzy.
              • adamb7 Re: Nie ten tunel! 15.09.06, 16:25
                wole byc pseudoekologiem z Chomiczowki niz cwaniaczkiem z SISKOMu ktory probuje
                udowadniac ze trasy EKSPRESOWE przez warszawskie osiedla są lepszym
                rozwiązaniem niz trasy wyprowadzone w tereny lesne lub na lotnisko...współczuc
                tylko trzeba tym ktorzy beda wracac po pracy do domu i zamiast odpocząć bedą
                zamyskac okna zeby nie slyszec huku przejezdzających samochodow....takie trasy
                oddziaływuja na wszystkie strony na bardzo dużą odleglosc...i współczuc nalezy
                tym którzy w pogoni za tzw. nowoczesnoscią tracą instynkt samozachowawczy
                • Gość: płyń z wisłą! Re: Nie ten tunel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:41
                  A jeszcze bardziej oddziaływują auta w korku na ulicy. Ludzie przy tych ulicach też mają okna i hałas.
              • aurita Re: Nie ten tunel! 20.09.06, 15:37
                siskomowi chyba palma odbila???
                Siskom bdzie metro budowal? chyba snie.....
        • adamb7 Re: Nie ten tunel! 15.09.06, 16:26
          to wracaj do puszczy bo widac ze jeszcze nie zszedles z drzewa ;)
    • Gość: 5 ELEMENT Re: Wpuszczeni w tunel IP: *.spray.net.pl 16.09.06, 20:48
      JA PROPONUJE LATAJĄCE TAKSÓWKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka