opuncjafigowa 05.01.07, 21:35 sprzedając ciuchy na allegro. mam na myśli ciuszki po moich dzieciach. Mam ich sporo, są w bardzo dobrym stanie i szkoda by leżały nieużywane...dzieci tak szybko rosną ehhh.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
profes79 Re: Czy trzeba płacić podatek 06.01.07, 13:59 Spokojnie - podatek placi sie powyzej jakiejs kwoty - nie wiem jakiej, ale jak mne nie scigaja za figurki do bitewniaka to Cienbie nie beda za ciuszki. No chyba ze masz czworaczki i sprzedajesz ich wywrotke od razu :) Odpowiedz Link
royalmail Re: Czy trzeba płacić podatek 07.01.07, 19:10 Tutaj masz konkretne dane na ten temat: http://www.ehandel.pit.pl/ Odpowiedz Link
racku Re: Czy trzeba płacić podatek 08.01.07, 17:11 hmmm, nie wiem jak to jest, jak sprzedajesz dużo czy przypadkiem nasza kochana skarbowka nie bedzie chciala jakis % od tego.... Odpowiedz Link
lemonna Re: Czy trzeba płacić podatek 08.01.07, 19:08 do 1000 zl obrotu miesiecznie nie placi sie podatku na allegro Odpowiedz Link
ewadorotaola Re: Czy trzeba płacić podatek 11.01.07, 12:12 hmmm ze skarbówka to nidy nic nie wiadomo. Sama mam dwójke dzieci i czesto sprzedaje ich ciuszki na allegro z ciekawosci zasiagnełam info w skarbówce i wyglada to tak powyzej 1 tys trzeba zapłacic podatek jezeli sprzedajesz uzywana rzecz (musi minac 6 miesiecy) nawet mozesz sprzeac nowa rzecz ale jak ja kupiłas 6 miesiecy temu dla skarbówki jest ona juz uzywana . Nawet jak pojdziesz do lumpeksu kupisz uzywana rzecz dla swojego dziecka i na drugi dzien ja wystawisz na allegro to dla skarbówki to nowa rzecz To strasznie skomplikowane bo ciezko jest udowodnic kiedy kupowało sie ubranko dla dziecka dla nich trzeba miec wszystkie paragony Odpowiedz Link
janeczka79 Re: Czy trzeba płacić podatek 12.01.07, 19:13 O matko...to z tego wynika, ze jak sprzedałam fatałaszki po moich dzieciach i jak przyczepi sie do mnie Skarbówka, to...leżę, bo nie mam paragonów??? Odpowiedz Link
ewadorotaola Re: Czy trzeba płacić podatek 13.01.07, 11:53 wiesz dla mnie zrozumiałe jest ze jak amm córke 5 letnia a synka 3 letniego i sprzedaje ciuszki dziewczce na 3-4 latka a chlopiece na 2 latka to znaczy ze sa po moich dzieciach u uzywane. Niestety dla skarbówki najwazniejsze sa rachunki, paragony i inne pierdoły , ja tej chwili wywalam wszystkie rzeczy na smietnik boje sie ryzykowac bo rózni sa urzedasy jeden powie oki a przez innego moga byc naprawde duze kłopoty Odpowiedz Link