Dodaj do ulubionych

Ebay i Paypal

02.08.08, 00:42
Jak to jest z płatnościami paypal? i tym bezpieczeństwem, czy jak
zapłace paypalem i nie dostane towaru to zwrócą mi kasę?
Obserwuj wątek
    • domianski2 Re: Ebay i Paypal 11.08.08, 16:23
      Mnie sie udalo odzyskac kase jak sprzedawca nie wyslal mi towaru, byla to kwota
      ok. 90 USD. Pozdrawiam.
      • ol Re: Ebay i Paypal 24.09.08, 11:07
        PayPal ubezpiecza zakupy na eBay, ale tylko jak kupujesz na zagranicznych
        platformach eBay. Mozesz sboe poszukac przedmiotu gdziekolwiek chcesz na swicie
        przez eBay.pl, ale jak juz znajdziesz przed licytowaniem warto zmienic domene z
        .pl np na .com i wtedy licytowac (w przegladarce pokaze ci sie niedaleko ceny
        nformacja o ubezpieczeniu)
        • sz-pieg Re: Ebay i Paypal 24.09.08, 20:58
          To proste - do założenia konta w PayPal potrzebujesz mieć adres mailowy i
          rachunek w banku (i pod ręką kartę kredytową, bankomatową itp.). Potem
          wyszukujesz interesującą Cię aukcję na eBay (zawsze jest oznaczone, czy
          użytkownik korzysta z PayPala), licytujesz, wygrywasz i "wpłacasz" sobie daną
          sumę na konto PayPal, serwis powiadamia sprzedającego, że gotówka "czeka" i
          kiedy przesyłka do Ciebie dociera, PayPal udostępnia danemu sprzedawcy Twoją
          wpłatę - nowocześnie, pewnie i bezpiecznie.
        • lustrzak-4 cło 02.10.08, 13:01
          hej, kurcze, dobrze wiedziec...nie znalem tego patentu wczesniej. widze, ze ebay
          ma wiele twarzy, piszcie o innych patentach, ktore ulatwiaja kupowanie na eBay.
          fajny jest ten serwis, ze wzgledu na ogrom rzeczy , z calego swiata, ale wielu
          ludzi ma jakies opory. np. niektorzy uwazaja , ze kupowanie z niemiec czy UK sie
          nie oplaca, bo trzeba clo placic, ale przeciez jestesmy w UE i zadnego cla nie ma!
          • halinadzida Re: cło 02.10.08, 17:26
            Wiemy, ze cła nie ma przecież...
            Ludzie mają opory że z zagranicy i że drożej nawet nie ze względu na cło...
            Dzisiaj koleżance na wykładzie mówiłam, że kupiłam lustro i szafkę na buty na
            ebay, to zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że to przecież strasznie drogo, bo
            przesyłka... I takie jest myślenie, nawet wśród młodych ludzi. Nie wiedzą, co
            tracą, nie wiedzą, że czasami koszt po wliczeniu kosztów za przesyłkę jest
            niższy niż gdzieś indziej w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka