amityr 06.01.13, 12:19 Jak ma cię nie być ,to napisz.O!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfredka1 Re: Iryska 06.01.13, 13:45 Irenka przyjaciół nie porzuca ....... ma BYC i już Irysko, wodnik i wedrowiec pozdrawiają serdecznie. Szymek Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Iryska 06.01.13, 14:07 Kochani - tylko jeden dzień absencji...Wczoraj miałam paskudny dzień, takie mi się tez zdarzają.Jestem i póki co nigdzie sie nie wybieram.Własnie sie zastanawialam ze w razie co muszę zostawić rozpiskę synowej lub siostrze bo to przypadki chodzą po ludziach a nie odwrotnie...Ale miło mi,nawet nie wiecie jak! Odpowiedz Link
anoagata Re: Iryska 06.01.13, 17:24 A widzisz Irysko,to Amityr tu czuwa i kontroluje czy jesteś codziennie. Ciekawe gdzie ON pracował przed byciem emerytem. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Iryska 06.01.13, 19:11 Nie musiał GDZIEŚ pracować. Żona, córka albo dwie, wnuczka, kilka sąsiadek a wypada być mężczyzną zorientowanym. Mam rację Amityr? W tajemnicy Wam powiem, że pracowałam z 12 mężczyznami. To od nich dowiadywałam się kto, z kim, kiedy, gdzie i dlaczego tak drogo. aga Odpowiedz Link
anoagata Re: Iryska 06.01.13, 19:18 Aga coś o tym wiem!! Gdy pytałam koleżankę w pracy o adres osoby mi potrzebnej ,to ona natychmiast mi odpowiadała; To pani nie wie z kim ona śpiiii !!!! Jednak amityr musiał gdzieś pracować,bo widać ze jest inteligent a przy żonie i dzieciach ...???? Odpowiedz Link
amityr Re: Iryska 06.01.13, 19:51 Szanowne. Przecież ja wyraźnie piszę. Jak mam dysortografię ,to nie znaczy ,że na dysk choruję. Ale kilka dni już ślęczę i na dysk dobrze ,to nie robi.Wczoraj pisałem,że mam kłopot bo mi się saldo nie zgadza.To jaki ze mnie emeryt. Pozdrówka od mrówka. Odpowiedz Link
anoagata Re: Iryska 06.01.13, 20:08 Amityr,nie wiem o którym dysku piszesz; ja rozróżniam kilka dysków..np twardy dysk komutra,dysk lędzwiowy od miednicy i tez dysk..otekowy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Iryska 06.01.13, 20:08 O matko ,musisz mnie takimi potworami straszyc??? Aga, ty pracowałas z kilkunastoma panami a ja ich mialam 200 na glowie. Ale fajnie bylo. Amityr, bilans musi wyjśc na zero wiec sie staraj! Odpowiedz Link
anoagata Re: Iryska 06.01.13, 20:12 Irysko a coś o tej Twojej Miedzi czyli KGHM ostatnio głośno sie zrobiło czy sie mylę ?? Odpowiedz Link
alfredka1 DO AMITRA 06.01.13, 20:25 Szanowny Armiterze, proszę uprzejmie o umieszczenie innych stworków. Ten napewno jest śliczny w swoim gatunku- ale nie wiadomo jak z jego charakterem. Przylezie takietoto i we włosy wlącze się.- Ja nie jestem odwetowa ale jeszcze wstawię swoje zdjęcie i przez pół wieku ze wstrząsu nie wyjdziesz!! Odpowiedz Link
anoagata Re: DO AMITRA 06.01.13, 20:30 alfredka1 napisała: > > Szanowny Armiterze, proszę uprzejmie o umieszczenie innych stworków. Ten napewn > o jest śliczny w swoim gatunku- ale nie wiadomo jak z jego charakterem. Przyle > zie takietoto i we włosy wlącze się.- > Ja nie jestem odwetowa ale jeszcze wstawię swoje zdjęcie i przez pół wieku ze > wstrząsu nie wyjdziesz!! ha ha ha ha ha potwierdzam absolutnie !! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Alfredko, no co ty... 06.01.13, 20:41 Monitor oplułam jak to przeczytałam! Ja nie jestem odwetowa ale jeszcze wstawię swoje zdjęcie i przez pół wie > ku ze > > wstrząsu nie wyjdziesz!! Odpowiedz Link
amityr Re: Alfredko, no co ty... 06.01.13, 21:17 Ja chętnie obejrzę z poziomu mojego , łypiąc na cię spod beretu . Powiem wam jak to jest z tą dysko . Np obejrzeć najlepiej mi pasuje napisać obejżeć, cherbata albo kóla. Rany ile ja książek przeczytałem ale i tak niektóre słowa moment nieuwagi i po wyścigach. Mogę się też pochwalić ,że z dyktand otrzymywałem nawet piątki.Ciężka harówa gramatyczna ,pamięciowa itd. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Tak bywa 06.01.13, 21:30 Miałam w liceum koleżankę,dziewczyna inteligentna, oczytana -radziła sobie wspaniale z wszystkich przedmiotów. Ale jak było dyktando to siadała za mna i zrzynała az miło. Przypomniało mi się jak syn,wówczas juz uczeń III kl.Technikum -o godz 23,3o wszedł do sypialni i:- mamo, spisz? No teraz to na pewno nie, a co sie stało? Jak do diabła sie pisze obsypać przez b czy p? Myślałam ze z łóżka spadnę a on bo juz miałem napisać zakopać. I nie był dyslektykiem ,akurat wtedy dużo i długo sie uczył i od tej nauki chyba zgłupiał. Odpowiedz Link
anoagata Re: Tak bywa 06.01.13, 21:46 Amityr nie bardzo wiem o co Ci chodzi .. ale mneijsza o to dziękuje że nie ma wirującego .. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Alfredko, no co ty... 07.01.13, 00:09 amityr napisał: Mogę się też pochwalić ,że z dyktand otrzymywałem nawet piątki. Ciężka harówa gramatyczna , pamięciowa itd. Jeśli harówka dotyczyła dyktanda, to była to harówa ortograficzna Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Alfredko, no co ty... 07.01.13, 10:41 Syn też ma problemy z dys... W wypracowaniach zamieniał wyrazy z problem: np góra - wzniesienie , mniej więcej na jedno wychodziło. Przyszła pora na listy do dziewczyny - studentki polonistyki - dawał listy naszej córce do sprawdzenia i przepisywał - naturalnie z błędami. Ale i tak go dziewczyna chciała bo wśród jej znajomych ten był najbardziej oczytany a ona już wiedziała o takiej dolegliwości. Syn wnukom sprawdzać nie może. aga Odpowiedz Link