wadera1951 29.11.08, 16:05 SZUKAM I SZUKAM I ZNALEŹĆ NIE MOGĘ I POJĄĆ NIE MOGĘ. SKĄD SIĘ BIORĄ TE MOHERY.PEŁNO ICH A JAKOBY NIKOGO NIE BYŁO. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super222 Re: MOHERY 29.11.08, 17:07 R e k l a m a ! Nie kupuj drugiemu, co Tobie niemiłe...(mohery). P.S. Wszyscy poszli/poszły na imprezy "andrzejkowe". Odpowiedz Link
super222 Re: MOHERY 30.11.08, 08:19 maria napisała: *ale nuuuda* No... teraz już nie - jesteś przecież Odpowiedz Link
xy.5 Re: MOHERY 01.12.08, 01:10 Oj komuś Mikołaj przyniesie nie dość,że rózgę to i berecik(moherowy)w prezencie i nawet wiem komu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MOHERY 01.12.08, 19:38 Greta..a widzisz co ta babcia ma na głowie? No właśnie... takie babcie wpatrzone w o.Rydzyka nazywają moherami. Nie wiem,czy coś z tego zrozumiałaś. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: MOHERY do Zajbel 01.12.08, 19:57 Zajbel- To było bardzo trafne.Chylę głowę.Ależ się uśmiałam !!! Odpowiedz Link
gre_ta Re: MOHERY 01.12.08, 20:11 A mohair czapa babcia ma na glowe i patrzy na Rydzyka nie wiem tylko co to jest Rydzyka rozumiem ze jak ta babcia patrzy na to Rydzyka to sie mowi na nia MOHER /od mohair/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: MOHERY 02.12.08, 00:41 Niektore babcie nosza na glowie cieple berety zrobione z mohairu. Ojciec Rydzyk to ksiadz, ktorego babcie bardzo lubia, i uwazaja za lepszego od Pana Boga. Odpowiedz Link
gre_ta Re: MOHERY 02.12.08, 12:33 Dzieküje teraz tröche roßumie i wädera szüka tej babcia U nas tez duzo kobiety ma na glowie czapa mohair ale nie idä do ksiädz Odpowiedz Link
pia.ed Re: MOHERY 02.12.08, 13:45 Faktycznie nie wiem, czy Wadera szuka moherowej babci, czy moherowego beretu, czy ona sama nie wie czego szuka ... Moherowe babcie nie idą w Niemczech do ksiedza, bo tam nie ma der Gott Vater Rydzyk ... gre_ta napisała: > Dzieküje teraz tröche roßumie i wädera szüka tej babcia > U nas tez duzo kobiety ma na glowie czapa mohair ale nie > idä do ksiädz Odpowiedz Link
graga211 Świetne, świetne! 02.12.08, 16:24 Moherówka Jagi jest rewelacyjna, prawie odlotowa! Odpowiedz Link
chochlik5 Re: MOHERY 02.12.08, 16:27 W słowniku wyrazów obcych nie znalazłam, W encyklopendi: Mohair (ang,arab.zootechn) - angora. Odpowiedz Link
super222 Re: MOHERY 02.12.08, 16:52 *m o h e r (ang. mohair) - wełna z kóz angorskich (Jago - masz może kozę angorską). Bardzo droga włóczka. Tkaniny moherowe również bardzo drogie. Moher służy do wyrobu: swetrów. kamizelek, szalików, a także beretów. Berety takie były bardzo modne w latach 70-tych, a obecnie chętnie noszone są przez osoby starsze z uwagi na miękkość, nie "gryzie", dobrze się układa na głowie i nie powoduje taka włóczka *unoszenia się włosów* wraz z mózgiem, gdy się taki beret zdejmuje. Natomiast związek moheru z o. Rydzykiem nie jest mi znany... może dlatego, że włóczka jest bardzo droga????????????????????/ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MOHERY 02.12.08, 17:09 Super222,no to trzeba niewiedzę nadrobić. nonsensopedia.wikia.com/wiki/Moherowe_berety Odpowiedz Link
pia.ed Re: MOHERY 02.12.08, 17:37 www.youtube.com/watch?v=A2B0ypegjvY Ojciec Rydzyk i jego rodzina Odpowiedz Link
super222 Re: MOHERY 02.12.08, 17:53 Żeby było jasne!!! Nie jestem fanką o. Rydzyka, Radia Maryja, Telewizji Trwam, odwiertów wod termalnych i wszstkiego co się łączy z siedzibą *wybawiciela* Stoczni Gdańskiej. Jestem tak dalece na NIE, że będąc w tym roku w Ciechocinku, nie brałam udziału w wycieczce, by mnie tam nie *gnano*, chociaż Starówka w W Toruniu jest podobno cudowna. A więc nie pozwalam na łączenie mojej osoby z ciemnogrodem, nie noszę beretów moherowych, chociaż ich walory są doskonałe. Nie czytam linków, czytam natomiast wiele innych ciekawych artykułów i tutaj akurat - Jaguś - nie musisz mnie namawiać do studiowania takich tematów, które Ciebie *kręcą. Ja jednak jestem tolerancyjna, co stawia mnie w rzędzie osób światłych. Wyszukiwaniem rysuneczków i dopasowywaniem do nich tematów, mogących ludziom sprawiać przykrość - udowodniłaś mi, że jesteś osobą, którą można porównać do *rozśmieszacza* w cyrku. Za rysuneczek starowinki powinnaś się wstydzić...! Odpowiedz Link
pia.ed Re: MOHERY 02.12.08, 19:11 www.youtube.com/watch?v=DR9ikfP7HVU&feature=related Greta, chyba juz teraz wiesz, co to jest "moherowy beret", i kim jest ojciec Rydzyk z Torunia? Pozdrawiam Pia Odpowiedz Link
graga211 Re: MOHERY 02.12.08, 19:13 Kobiety, jesteście niesamowite!!! Linki już sobie zapisałam. Świetne. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: MOHERY 02.12.08, 20:11 Zdaje sie że to nie Jaga a wadera zapoczątkowała temat i wsadziła nas wszystkie do jednego kotła - bez względu co która nosi na głowie,a ty się znowu czepiasz Jagi? A w necie linki sie czyta ,tak to juz jest... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MOHERY Iryska 02.12.08, 20:30 Super222..o co co chodzi? Czy ja Ciebie porównywałam kiedykolwiek do moherów ??? chyba,że uderz w stół....ale nie ja zaczęłam. A co Ty chcesz od babinki.Przecież bardzo sympatyczna osóbka. To nie ja,tylko Ty powinnaś się wstydzić,bo ciągle się mnie czepiasz jak rzep... Odpowiedz Link
super222 Re: MOHERY Wadera1951 03.12.08, 13:31 P r z e p r a s z a m !!! Tak mi się dopowiedziało do tego *rzepy*. Odpowiedz Link
wadera1951 Re:Ha,ha,ha 03.12.08, 19:24 Bo ja Ci Super /6/ powiem prawdę,że co było to było i nie ma sprawy nie poznałam się na Tobie.Ale Baba Jaga to Cię ostatnio sponiewierała intelektualnie i jeździ na Tobie jak czarownica na miotle.Na podstawie Twoich wypowiedzi można wyobrazić sobie Ciebie jako kobietę nowoczesną o dużej wrażliwości i niesamowitym poczuciu humoru. Z taką osobą to nawet konie kraść.Jaga jest osobą dobrotliwą tylko trochę upierdliwą, no bo i starsza o jakieś 20 lat . Z wiekiem to i Ty wyrozumiałości nabędziesz.Dlatego proszę Cię wybacz jej, bo nie wie co czyni.No spadam na inna stronę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Ha,ha,ha 03.12.08, 19:48 Waderko..tylko przy spadaniu sobie karku nie skręć,bo tylko kot spada na cztery łapy. Niesamowite poczucie humoru,to raczej Ciebie nie opuszcza. Upierdliwą,ani złośliwą też nie jestem,czego o Tobie nie mogę powiedzieć. Odpowiedz Link
iryska2604 Re:Ha,ha,ha 03.12.08, 20:24 Wadero-pozwól ze coś ci powiem.Tak jak nazwa naszego forum wskazuje -piszą tu dziewczynki(lekko przeterminowane) +/-60.Gdybyś była z nami od dłuższego czasu to wiedziałabys nawet ile mamy lat bo kiedys miałysmy watek urodzinowo imieninowy i nie bardzo kryłysmy sie z metrykami-bo co jak co ale czasu nie cofniesz.I tak na moje odczucie to nie Jaga sie ciebie czepia,jest raczej odwrotnie.Wybacz,ja zawsze mówie to co myslę.Zaręczam ci ze ona nie ma 80 lat-znam jej datę urodzenia.Chyba ze ty zabłądziłas a powinnas pisac w 40-tkach? Odpowiedz Link
maria73 Re:Ha,ha,ha 04.12.08, 08:24 irenko - wadera urodę ma jaką ma, wszędzie wpada, namiesza i tyle,. Nie ma się kim przejmować. Odpowiedz Link
dede43 Re: a ja lubie moher 04.12.08, 12:53 Mam 3 moherowe, własnoręcznie zrobione swetry, jedną, też własnoręcznie zrobiona na drutach sukienke. I mówie tylko o tych z włóczki moher. Mam tez beret i szalik. I w tym berecie chodze czasem.!!!! Ale wydaje mi sie, że nie mam charakteru "Moheru" i troche mnie lubiecie (?!). Odpowiedz Link
jaga_22 Re: a ja lubie moher 04.12.08, 13:30 Dede,a ja chciałabym sobie kupić czapeczkę z moheru,ale jakoś nie trafiłam,żeby mi pasowała.Na zimę w sam raz. Odpowiedz Link
dede43 Re: a ja lubie moher - jaguś 04.12.08, 14:26 jaga_22 napisała: > Dede,a ja chciałabym sobie kupić czapeczkę z moheru,ale jakoś nie trafiłam,żeby > mi pasowała.Na zimę w sam raz. Zapytam niegrzecznie, a co to rączki przyrosły? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: a ja lubie moher - jaguś 04.12.08, 15:31 Oj Deduś....jakieś rączki mam,ale do złotych mi daleko. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: a ja lubie moher - jaguś 04.12.08, 18:10 sobie wydziergałam przed laty/ t. zn. jak jeszcze o Ojcu było cicho/ ubierałam tylko w srogie zimy-/ w pewnym wieku beret dziwnie mi podkreśla podbródek/.Teraz muszę sie na wsi tłumaczyć ,że jestem bezpartyjna. Mohair dobrze się robi bo takie duże kołki można sobie w rękach potrzymać....aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: a ja lubie moher - Aguś.. 04.12.08, 19:27 ja nie lubię dużych czap,a w berecie w ogóle mi nie do twarzy. Jak bym się uparła,to pewnie bym zrobiła.Pomyslałam sobie,że dobrze by mi było w czapce robionej z grubego warkocza z grubej przędzy, bo ja mam niedużą głowę. Odpowiedz Link
ditula-31 Re: MOHERY 02.12.08, 21:11 Super222. Ty naprawdę nie dajesz się lubić przez to Twoje chwalenie się swoją erudycją.Jagę mamy na tym forum od dawna i ją bardzo lubimy, a Ty żądlisz jak osa. Proszę Cię nie psuj dobrego nastroju. Odpowiedz Link
graga211 I-i-i-i tam, Super222 03.12.08, 09:25 Jaka z niej babinka czy starowinka? Moherówa na 102 i tyle. A tych babinek z youtube też będziesz broniła? Przecież o pomstę do nieba wołają! Jakim intelektem dysponują, ho, ho! Na innym pseudostaruszek to nawet tak pięknych słów używa, że aż dziw, że go pan Bozia jasnym piorunem z nieba nie popieścił. Chodzi taki do kościoła, modli się, spowiada, Komunię przyjmuje...no nie. Lubię Cię, Super, Twoje żądełko nieraz lecznicze jest, ale każde lekarstwo w większej dawce szkodzi. Proszę, oszczędzaj go oraz Jagę i innych mocno Ci na nerwach grających. Szkoda nerwów. To tylko net jest. Już chciałam dorodny bukiet róż wkleić dla Ciebie, ale zmitygowałam się, bo nagle sobie przypomniałam, że nie lubisz wklejanek, dlatego tylko pozdrawiam Cię serdecznie. [Naprawdę serdecznie, jak bum-bum!] Odpowiedz Link
jaga_22 Re: I-i-i-i tam, Super222 03.12.08, 10:15 Moherów nie cierpię za ich głupotę i agresywność. Ja się już do Super222 przyzwyczaiłam.Wiem ,że jak trochę zaczyna nabierać ludzkich uczuć,to za chwilę musi ukąsić. Nie rozumie jednak,że na nic zdadzą się jej osobiste pochwały na swój temat,dopóki inni tego nie zauważą.Samochwała w kącie stała.......... ----- Nie wystarczy zdobywać mądrości,trzeba jeszcze z nich korzystać. Cycero (106-43 p.n.e.) Odpowiedz Link