29.11.08, 16:05
SZUKAM I SZUKAM I ZNALEŹĆ NIE MOGĘ I POJĄĆ NIE MOGĘ. SKĄD SIĘ BIORĄ TE
MOHERY.PEŁNO ICH A JAKOBY NIKOGO NIE BYŁO.
Obserwuj wątek
    • super222 Re: MOHERY 29.11.08, 17:07
      R e k l a m a !

Nie kupuj drugiemu, co Tobie niemiłe...(mohery).

P.S. Wszyscy poszli/poszły na imprezy "andrzejkowe".
      • maria73 Re: MOHERY 30.11.08, 07:15
        no roszę....
        desant mamy !!!
        ale nuuuda sad
        • super222 Re: MOHERY 30.11.08, 08:19
          maria napisała: *ale nuuuda*
          No... teraz już nie - jesteś przecież smile
          • xy.5 Re: MOHERY 01.12.08, 01:10
            Oj komuś Mikołaj przyniesie nie dość,że rózgę to i berecik(moherowy)w prezencie i nawet wiem komu.
            • gre_ta Re: MOHERY 01.12.08, 16:01
              Co to jest MOHERY ? szukam w ksiegach i nie ma.
              • zajbel Re: MOHERY 01.12.08, 19:20
                www.interfox.com.pl/sklep/index.php?cat_id=47
                • jaga_22 Re: MOHERY 01.12.08, 19:38
                  http://i38.tinypic.com/2hx4jmr.jpg
                  Greta..a widzisz co ta babcia ma na głowie? No właśnie... takie
                  babcie wpatrzone w o.Rydzyka nazywają moherami.
                  Nie wiem,czy coś z tego zrozumiałaś.
                  http://i38.tinypic.com/2lbyon7.gif
                  • kumpelka15 Re: MOHERY do Zajbel 01.12.08, 19:57
                    http://i33.tinypic.com/4lt4ww.jpg

Zajbel-
                    To było bardzo trafne.Chylę głowę.Ależ się uśmiałam !!!
                  • gre_ta Re: MOHERY 01.12.08, 20:11
                    A mohair czapa babcia ma na glowe i patrzy na Rydzyka
                    nie wiem tylko co to jest Rydzyka
                    rozumiem ze jak ta babcia patrzy na to Rydzyka to sie
                    mowi na nia MOHER /od mohair/
                    • pia.ed Re: MOHERY 02.12.08, 00:41
                      Niektore babcie nosza na glowie cieple berety zrobione z mohairu.
                      Ojciec Rydzyk to ksiadz, ktorego babcie bardzo lubia, i uwazaja za
                      lepszego od Pana Boga.
                      • gre_ta Re: MOHERY 02.12.08, 12:33
                        Dzieküje teraz tröche roßumie i wädera szüka tej babcia
                        U nas tez duzo kobiety ma na glowie czapa mohair ale nie
                        idä do ksiädz
                        • pia.ed Re: MOHERY 02.12.08, 13:45
                          Faktycznie nie wiem, czy Wadera szuka moherowej babci, czy
                          moherowego beretu,
                          czy ona sama nie wie czego szuka ...

Moherowe babcie nie idą w Niemczech do ksiedza, bo tam nie ma der
                          Gott Vater Rydzyk ...

gre_ta napisała:

> Dzieküje teraz tröche roßumie i wädera szüka tej babcia
                          > U nas tez duzo kobiety ma na glowie czapa mohair ale
                          nie
                          > idä do ksiädz
                          • graga211 Świetne, świetne! 02.12.08, 16:24
                            http://i37.tinypic.com/2dk087o.gif

Moherówka Jagi jest rewelacyjna, prawie odlotowa!
                  • chochlik5 Re: MOHERY 02.12.08, 16:27
                    W słowniku wyrazów obcych nie znalazłam, W encyklopendi: Mohair
                    (ang,arab.zootechn) - angora.
                    • super222 Re: MOHERY 02.12.08, 16:52
                      *m o h e r (ang. mohair) - wełna z kóz angorskich
                      (Jago - masz może kozę angorską). Bardzo droga włóczka.
                      Tkaniny moherowe również bardzo drogie.
                      Moher służy do wyrobu: swetrów. kamizelek, szalików,
                      a także beretów. Berety takie były bardzo modne
                      w latach 70-tych, a obecnie chętnie noszone są
                      przez osoby starsze z uwagi na miękkość, nie "gryzie",
                      dobrze się układa na głowie i nie powoduje taka
                      włóczka *unoszenia się włosów* wraz z mózgiem,
                      gdy się taki beret zdejmuje.

Natomiast związek moheru z o. Rydzykiem nie jest
                      mi znany... może dlatego, że włóczka jest bardzo
                      droga????????????????????/
                      • jaga_22 Re: MOHERY 02.12.08, 17:09
                        Super222,no to trzeba niewiedzę nadrobić.
                        http://i34.tinypic.com/28qufbs.gif
                        nonsensopedia.wikia.com/wiki/Moherowe_berety
                        • pia.ed Re: MOHERY 02.12.08, 17:37
                          www.youtube.com/watch?v=A2B0ypegjvY

Ojciec Rydzyk i jego rodzina
                          • super222 Re: MOHERY 02.12.08, 17:53
                            Żeby było jasne!!!
                            Nie jestem fanką o. Rydzyka, Radia Maryja, Telewizji Trwam,
                            odwiertów wod termalnych i wszstkiego co się łączy z siedzibą
                            *wybawiciela* Stoczni Gdańskiej.
                            Jestem tak dalece na NIE, że będąc w tym roku w Ciechocinku, nie
                            brałam udziału w wycieczce, by mnie tam nie *gnano*, chociaż
                            Starówka w W Toruniu jest podobno cudowna.

A więc nie pozwalam na łączenie mojej osoby z ciemnogrodem, nie
                            noszę beretów moherowych, chociaż ich walory są doskonałe.
                            Nie czytam linków, czytam natomiast wiele innych ciekawych artykułów
                            i tutaj akurat - Jaguś - nie musisz mnie namawiać do studiowania
                            takich tematów, które Ciebie *kręcą.

Ja jednak jestem tolerancyjna, co stawia mnie w rzędzie osób
                            światłych. Wyszukiwaniem rysuneczków i dopasowywaniem do nich
                            tematów, mogących ludziom sprawiać przykrość - udowodniłaś mi, że
                            jesteś osobą, którą można porównać do *rozśmieszacza* w cyrku.

Za rysuneczek starowinki powinnaś się wstydzić...!
                            • pia.ed Re: MOHERY 02.12.08, 19:11
                              www.youtube.com/watch?v=DR9ikfP7HVU&feature=related

Greta, chyba juz teraz wiesz, co to jest "moherowy beret", i kim
                              jest ojciec Rydzyk z Torunia?
                              Pozdrawiam
                              Pia
                            • graga211 Re: MOHERY 02.12.08, 19:13
                              Kobiety, jesteście niesamowite!!!
                              Linki już sobie zapisałam. Świetne.
                              • iryska2604 Re: MOHERY 02.12.08, 20:11
                                Zdaje sie że to nie Jaga a wadera zapoczątkowała temat i wsadziła nas
                                wszystkie do jednego kotła - bez względu co która nosi na głowie,a ty się znowu
                                czepiasz Jagi? A w necie linki sie czyta ,tak to juz jest...
                                • kumpelka15 Re: MOHERY Iryska 02.12.08, 20:18
                                  Do kogo ten tekst ?
                                  • jaga_22 Re: MOHERY Iryska 02.12.08, 20:30
                                    Super222..o co co chodzi? Czy ja Ciebie porównywałam kiedykolwiek do moherów ???
                                    chyba,że uderz w stół....ale nie ja zaczęłam.
                                    A co Ty chcesz od babinki.Przecież bardzo sympatyczna osóbka.
                                    To nie ja,tylko Ty powinnaś się wstydzić,bo ciągle się mnie czepiasz
                                    jak rzep... http://i35.tinypic.com/35anqyh.gif
                                    • super222 Re: MOHERY Iryska 02.12.08, 20:48
                                      ...psiego ogona!
                                      • wadera1951 Re: MOHERY Iryska 03.12.08, 10:37
                                        No,no 222=6 tylko nie ogona!
                                        • super222 Re: MOHERY Wadera1951 03.12.08, 13:31
                                          P r z e p r a s z a m !!!
                                          Tak mi się dopowiedziało do tego *rzepy*.
                                          • wadera1951 Re:Ha,ha,ha 03.12.08, 19:24
                                            Bo ja Ci Super /6/ powiem prawdę,że co było to było i nie ma sprawy nie poznałam
                                            się na Tobie.Ale Baba Jaga to Cię ostatnio sponiewierała intelektualnie i
                                            jeździ na Tobie jak czarownica na miotle.Na podstawie Twoich wypowiedzi można
                                            wyobrazić sobie Ciebie jako kobietę nowoczesną o dużej wrażliwości i
                                            niesamowitym poczuciu humoru. Z taką osobą to nawet konie kraść.Jaga jest osobą
                                            dobrotliwą tylko trochę upierdliwą, no bo i starsza o jakieś 20 lat . Z wiekiem
                                            to i Ty wyrozumiałości nabędziesz.Dlatego proszę Cię wybacz jej, bo nie wie co
                                            czyni.No spadam na inna stronę.
                                            • jaga_22 Re:Ha,ha,ha 03.12.08, 19:48
                                              Waderko..tylko przy spadaniu sobie karku nie skręć,bo tylko
                                              kot spada na cztery łapy.
                                              Niesamowite poczucie humoru,to raczej Ciebie nie opuszcza.
                                              Upierdliwą,ani złośliwą też nie jestem,czego o Tobie nie mogę powiedzieć.
                                              http://i34.tinypic.com/2hevgok.gif
                                              • iryska2604 Re:Ha,ha,ha 03.12.08, 20:16
                                                O rety!
                                                • iryska2604 Re:Ha,ha,ha 03.12.08, 20:24
                                                  Wadero-pozwól ze coś ci powiem.Tak jak nazwa naszego forum wskazuje -piszą tu
                                                  dziewczynki(lekko przeterminowane) +/-60.Gdybyś była z nami od dłuższego czasu
                                                  to wiedziałabys nawet ile mamy lat bo kiedys miałysmy watek urodzinowo
                                                  imieninowy i nie bardzo kryłysmy sie z metrykami-bo co jak co ale czasu nie
                                                  cofniesz.I tak na moje odczucie to nie Jaga sie ciebie czepia,jest raczej
                                                  odwrotnie.Wybacz,ja zawsze mówie to co myslę.Zaręczam ci ze ona nie ma 80
                                                  lat-znam jej datę urodzenia.Chyba ze ty zabłądziłas a powinnas pisac w 40-tkach?
                                                  • maria73 Re:Ha,ha,ha 04.12.08, 08:24
                                                    irenko - wadera urodę ma jaką ma,
                                                    wszędzie wpada, namiesza i tyle,.
                                                    Nie ma się kim przejmować.
                                                  • wadera1951 Re:Ha,ha,ha 04.12.08, 09:54
                                                    Tak dziecko trzymaj . Masz u mnie piątkę.
                                                  • dede43 Re: a ja lubie moher 04.12.08, 12:53
                                                    Mam 3 moherowe, własnoręcznie zrobione swetry, jedną, też
                                                    własnoręcznie zrobiona na drutach sukienke. I mówie tylko o tych z
                                                    włóczki moher. Mam tez beret i szalik. I w tym berecie chodze
                                                    czasem.!!!! Ale wydaje mi sie, że nie mam charakteru "Moheru" i
                                                    troche mnie lubiecie (?!).
                                                  • jaga_22 Re: a ja lubie moher 04.12.08, 13:30
                                                    Dede,a ja chciałabym sobie kupić czapeczkę z moheru,ale jakoś nie trafiłam,żeby
                                                    mi pasowała.Na zimę w sam raz.
                                                    http://i36.tinypic.com/wgow28.jpg
                                                  • dede43 Re: a ja lubie moher - jaguś 04.12.08, 14:26
                                                    jaga_22 napisała:

> Dede,a ja chciałabym sobie kupić czapeczkę z moheru,ale jakoś nie
                                                    trafiłam,żeby
                                                    > mi pasowała.Na zimę w sam raz.

Zapytam niegrzecznie, a co to rączki przyrosły?
                                                  • jaga_22 Re: a ja lubie moher - jaguś 04.12.08, 15:31
                                                    Oj Deduś....jakieś rączki mam,ale do złotych mi daleko.
                                                    http://i38.tinypic.com/34436lx.gif
                                                  • aga-kosa Re: a ja lubie moher - jaguś 04.12.08, 18:10
                                                    sobie wydziergałam przed laty/ t. zn. jak jeszcze o Ojcu było cicho/ ubierałam
                                                    tylko w srogie zimy-/ w pewnym wieku beret dziwnie mi podkreśla podbródek/.Teraz
                                                    muszę sie na wsi tłumaczyć ,że jestem bezpartyjna.
                                                    Mohair dobrze się robi bo takie duże kołki można sobie w rękach potrzymać....aga
                                                  • jaga_22 Re: a ja lubie moher - Aguś.. 04.12.08, 19:27
                                                    ja nie lubię dużych czap,a w berecie w ogóle mi nie do twarzy.
                                                    Jak bym się uparła,to pewnie bym zrobiła.Pomyslałam sobie,że dobrze by mi było w
                                                    czapce robionej z grubego warkocza z grubej przędzy,
                                                    bo ja mam niedużą głowę.
                                                    http://i34.tinypic.com/imrond.gif
                            • ditula-31 Re: MOHERY 02.12.08, 21:11
                              Super222. Ty naprawdę nie dajesz się lubić przez to Twoje chwalenie się swoją
                              erudycją.Jagę mamy na tym forum od dawna i ją bardzo lubimy, a Ty żądlisz jak
                              osa. Proszę Cię nie psuj dobrego nastroju.
                              • graga211 I-i-i-i tam, Super222 03.12.08, 09:25
                                Jaka z niej babinka czy starowinka? Moherówa na 102 i tyle.
                                A tych babinek z youtube też będziesz broniła? Przecież o pomstę do
                                nieba wołają! Jakim intelektem dysponują, ho, ho!
                                Na innym pseudostaruszek to nawet tak pięknych słów używa, że aż
                                dziw, że go pan Bozia jasnym piorunem z nieba nie popieścił. Chodzi
                                taki do kościoła, modli się, spowiada, Komunię przyjmuje...no nie.
                                Lubię Cię, Super, Twoje żądełko nieraz lecznicze jest, ale każde
                                lekarstwo w większej dawce szkodzi. Proszę, oszczędzaj go oraz Jagę
                                i innych mocno Ci na nerwach grających. Szkoda nerwów.
                                To tylko net jest.
                                Już chciałam dorodny bukiet róż wkleić dla Ciebie, ale zmitygowałam
                                się, bo nagle sobie przypomniałam, że nie lubisz wklejanek, dlatego
                                tylko pozdrawiam Cię serdecznie.
                                [Naprawdę serdecznie, jak bum-bum!]

• jaga_22 Re: I-i-i-i tam, Super222 03.12.08, 10:15
                                  Moherów nie cierpię za ich głupotę i agresywność.uncertain

Ja się już do Super222 przyzwyczaiłam.Wiem ,że jak trochę zaczyna nabierać
                                  ludzkich uczuć,to za chwilę musi ukąsić.
                                  Nie rozumie jednak,że na nic zdadzą się jej osobiste pochwały
                                  na swój temat,dopóki inni tego nie zauważą.Samochwała w kącie stała..........
                                  http://i34.tinypic.com/14xfhfo.gif
                                  -----
                                  Nie wystarczy zdobywać mądrości,trzeba jeszcze z nich korzystać.
                                  Cycero (106-43 p.n.e.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka