Dodaj do ulubionych

Wawer - dom?

IP: *.dialup.telenergo.pl 20.03.04, 16:31
JAk mieszka się w Wawrze? Jak tamtejsza infrastruktura (szkoły, sklepy,
przedszkola)? Ile kosztują działki (przeciętnie)? Czy macie kogoś, kto
sprzedaje działkę 1000m (a może dom)? Opiszcie mi, czy warto się tam
przenieść do końca życia? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • faalaa Re: Wawer - dom? 20.03.04, 18:48
      > JAk mieszka się w Wawrze?<
      super!
      >Jak tamtejsza infrastruktura<
      super!(same autostrady)
      >Ile kosztują działki<
      Jak znajdziesz dojście do odpowiedniego .... ,to przez zasiedzenie,
      darmo,no prawie,cos tam komus nusi kapnąć,ale opłaca się!!!!
      >przenieść do końca życia<
      Czemu nie ?
      Moje zdanie!!!
      WARTO!!!!
      ps
      Ale to tylko opinia"lokalnego patryjoty" nie myl z Patryjotów
      PS2
      Nie ma bardziej urokliwego miejsca w "stolicy" no może Ruciane-Nida:))))
      • Gość: dżoł Re: Wawer - dom? IP: 195.136.44.* 22.03.04, 14:10
        Ja tez bym się chętnie dowiedziała jakichś konkretów nt. infrastruktury i
        warunków mieszkania od tambylców:)
    • Gość: Snake Re: Wawer - dom? IP: *.t-systems.com.pl 23.03.04, 12:58
      Ja do Wawra przeniosłem sie w 2002 roku. Był to całkowicie świadomy wybór.
      Mieszkam pomiedzy Wałem a torami. Jest to ta mniej ucywilizowana część Wawra.
      Brak wodociągu, kanalizacji, sieci telekomunikacyjnej, łatwego dostepu do
      komunikacji miejskiej, hipermarketu i wielu innych rzeczy znanych współczesnej
      cywilizacji. Ale jest cisza, spokój. Jak już dojadę do domu to z okien nie
      widzę korków. Ale za to widzę malutki Pałac kultury. Miejsce jest zajebiste.
      Zostaę tu do końca życia. A co do działek to trzeba pochodzić i popatrzeć czy
      gdzieś nie ma ogłoszeń o sprzedaży jakiś działek. A zawsze zostają lokalne
      agencje pośrednictwa nieruchomości.
    • Gość: ann Re: Wawer - dom? IP: *.visp.energis.pl 23.03.04, 23:42
      Mieszkam w gm.Wawer od urodzenia i jest mi tu dobrze.Jesli jest się
      zwolennikiem spokoju, względnej ciszcy i zieleni to polecam.Niestety ceny
      działek są dość zróżnicowane i czasami zbyt wygórowane , kształtują sie od
      ok.30-80USD za metr.Dużym utrudnieniem jest niestety komunkacja z Centrum
      Warszawy.W okolicy jest kilka agencji nieruchomości , dysponujacych ofertami
      działek i domów.
      • Gość: Abi Re: Wawer - dom? Snake - gdzie Ty mieszkasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:14
        Ja też mieszkam między Wałem a torami i też od 2002r. Kanalizacji nie ma to
        fakt ale wodę mam "miejską", telefon zalożyli mi od ręki, przystanek autobusowy
        mam 200m od domu. Za to przed domem - pole orne, obok kanałek i dzikie kaczki,
        dalej las i cholernie dużo prawdziwej zieleni. Z balkonu widzę wieże mostu
        Siekierkowskiego i pokazy sztucznych ogni jak w Stolicy jest publiczny ubaw.
        Obok sąsiedzi, na ogół ogrodnicy, fajni ludzie (panie, tu jest wieś nie miasto!)
        spokój, cisza. Jak wreszcie poszerzą Wał Miedzyszyński to do Śródmieścia bedę
        jechał ok. 15 minut. Samochodem i w szczycie. Fakt, samochód trzeba mieć.
        I generalnie jest fajnie, najbardziej się martwię, żeby za dużo ludzi tu się
        nie sprowadziło, tłoku nie lubię.
        I te chmary ptaków co drą dzioby od bladego świtu! Żyć się chce!
        • Gość: pawel-l Re: Wawer - dom? Snake - gdzie Ty mieszkasz? IP: *.com.pl 26.03.04, 11:59
          Ja codziennie rano obserwuje bażanty jak wychodzą na żer. Na wiewiórki nie
          zwracam już uwagi tyle ich się kręci. A w sobotę na Borowieckiej widziałem
          stado saren -8 sztuk. Na ptakach się nie znam, ale sąsiadowi to sokoły porywają
          kurczaki .
          Niezłe ZOO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka