Dodaj do ulubionych

"Zniknął" WEDEL !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 08:34
No i stało się,
Znak firmowy zniknął z budynku fabryki.
Znak firmowy Wedla zawsze był związany z budynkiem przy ul Zamoyskiego.Nawet komuna umieszczając na fabryce od strony Jeziorka Kamionkowskiego neon z nową nazwą zakładu
"22 Lipca" ne odważyła się na pominięcie starej nazwy,skromnie umieszczająć dopisek
d.E Wedel.
Dziś budynek fabryki jest "goły".
Czyżby był to początek końca znaku firmowego Wedel ?

Obserwuj wątek
    • Gość: bezrobotna Re: "Zniknął" WEDEL ! IP: *.centertel.pl 22.09.10, 09:06
      skandal!!! prawda jest taka że od 20 lat systematycznie i celowo są rozwalane polskie zakłady pracy abyśmy my polacy nie mieli pracy
      • Gość: pralinka Re: "Zniknął" WEDEL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 09:50
        A kto tam teraz pracuje, krasnoludki z paszportem ChRL? Śladów historii szukaj na fasadzie od strony Lubelskiej. Zniknął napis Cadbury. O planach Lotte w DGP z 15 i 20.09
        • Gość: Juby Re: "Zniknął" WEDEL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 10:12
          Pralinko,poza małymi napisami "Wedel"na szybach w miejscu zniszczonego sklepu firmowego nie ma fa fasadzie budynku żadnej informacji.
          Z dachu fabryki zniknęły napisy Cadbury,co jest zrozumiałe z racji zmiany właściciela,ale zniknął też napis Wedel.
          A ja osobiście uważam,że warto żeby taka informacja,ze jest to Wedel była widoczna.Pozdrawiam
          • Gość: pralinka Re: "Zniknął" WEDEL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 12:02
            Na kamienicy. Czego można się spodziewać? Wedla. Nie przykleją Lotte, widać na www. Zdecydowanie lepsza, są przepisy Profusa. I oby poeksperymentowali w recepturach.
            A po drugiej stronie ulicy, przy Zamoyskiego 47a mamy nowy oddział Poczty :) Rozmowy przy okienku przebiegają tak: Klient - I to tak na zawsze?, Pani z Okienka [znudzonym głosem, setny raz odp. na podobne pytanie] - Na zawsze...
    • pantalon Re: "Zniknął" WEDEL ! 22.09.10, 11:09
      uuuuuuuuu zaczela sie japonskie porzadki.
      Faktycznie dzis widzialem napis zniknal. Mam nadzieje ze tylko chwilowo.
      no i mam nadzieje ze personelu nie dotknie karoshi

PanTalon
      • Gość: znawca temate Re: "Zniknął" WEDEL ! IP: 195.184.83.* 23.09.10, 09:30
        zrobią nowy napis. Będzie na duuużym monitorze Samsunga, Sharpa, Panasonika lub LG.
        Będzie błyskał, aby okoliczni mieszkańcy mieli wesoło :-)
        A tak poważnie, to mam nadzieję, że zrobią klasyczny neon - taki jak był, może pokusza się o neonową reklamę poszczególnych produktów? Mogłoby być ciekawie
    • beejay02 Re: "Zniknął" WEDEL ! 27.09.10, 10:51
      A gdzie japońskie poszanowanie dla tradycji? Jestem zawiedziony. :( Może jakiś list protestacyjny? ;] A przynajmniej Rada Kamionka, która tu bywa może się zainteresuje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka