Gość: głupia matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 17:45 Czy w Waszych szkołach też na siłę wprowadzają amerykańską modę i świętują halloween? W szkole przy ul. Bajkowej przebierańcy nie będą pytani, reszta - do tablicy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_v_w Re: Halloween w szkole 27.10.11, 18:08 Swieto Duchów, to tradycja celtycka, osobiście nie widze niczego zdroznego w obchodzeniu tego świeta. Dobra zabawa i tyle. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupia matka Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 20:57 Jeśli chcesz obchodzić pogańskie święta, masz do tego prawo i jestem ostatnia, zeby się wtrącać. Ale szkoła z pewnością nie powinna kultywować zamerykanizowanej komercji. Halloween to nie tylko dynie, cukierki i psikusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eF. Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 22:48 a co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Halloween w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.11, 23:52 Hallowen nie jest żadnym świętem lecz tylko okazją do dobrej zabawy, do której dodatkowo nie ma przymusu. Jeśli szkoła wprowadziła tego dnia zasadę, że nieprzebrani uczniowie będa pytani, to albo Twoje dziecko dobrze się nauczy na ten dzień albo nie poślesz go do szkoły pisząc usprawiedliwienie. I dodatkowo proponuje więcej luzu i dystansu do otaczającego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupia matka Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 11:41 Ja nie odbieram prawa do dobrej zabawy po szkole, w pubie, na imprezie u znajomych. Nie będę zwalniać dziecka ze szkoły, problemów z nauką nie ma, więc pytania się nie boi. Ja uważam, że powinniśmy dzieci uczyć szacunku dla zmarłych, odwiedzać z nimi groby bliskich, wspominać, a nie wycinać dziury w dyniach, bo to nie jest nasza tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Halloween w szkole IP: *.ip.netia.com.pl 28.10.11, 11:44 Tak nasza tradycją jest wieczne umartwianie się, zaduma, biczowanie itp... Nie jestem zwolennikiem amerykanizmów (np. walentynki - totalna pomyłka), ale zabawa z duchami dyniami jest na pewno świetną rozrywka dla dzieciaków. Co to ma wspólnego z szacunkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ishtar Re: Halloween w szkole 28.10.11, 12:03 Szacunku do zmarłych musisz nauczyć Ty, odwiedzanie grobów to raczej też robota dla rodziny. Co komu przeszkadza wycinanie dynie i przebranie się za czarownicę? Mało mają dzieci problemów w szkole? A przy okazji mogą poznać tradycje i obrzędy innych krajów - ale oczywiście to za bardzo pogańskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Halloween w szkole IP: *.aster.pl 28.10.11, 12:04 Nasza tradycja jest pomylona ;) 1 listopada nie powinno nikogo być na cmentarzu; ten dzień powinniśmy świętować jak Imieniny wszystkich ludzi, wszak to nasi Patroni w Niebie, a więc Wszyscy Święci mają bal :) niepotrzebne byłyby duchy i dynie z Ameryki, która ma inne "korzenie" tej tradycji :) I bardzo dobrze. Natomiast dzień, w którym należy być na cmentarzu i zapalić przysłowiową świeczkę na grobie naszych bliskich i nie tylko, jest Dzień Zaduszny czyli 2 listopada. W wyniku różnych dziejów tych Świąt, wszysto nam się poplątało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Halloween w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 12:02 Nie znam programu nauczania tej szkoły, ale może dzieci wcześniej, bądż później na zajęciach rozmawiały na tematy poświęcone zmarłym i śmierci. A teraz po prostu przyszedł cas na zabawę. Z jednej strony nie oczekujmy od dzieciaków, że przez cały tydzień przed Świętem Wszystkich Świętych będą mieć zajęcia na cmentarzu a z drugiej strony nie bójmy się, że pod wpływem obcych zwyczajów pójdą odkopywać zmarłych... Takie skrajne przypadki podałem, ale to one zazwyczaj ograniczają pewne myślenie. Powtarzam, przymusu na to nie ma i jeśli wyjdziesz poza stereotypowe myślenie o Halloween jako pogańskim święcie i uznasz to tylko za dobrą zabawę, to przebierz swoje dziecko za wampira czy żywego trupa i puść je do szkoły a we wtorek i środę pójdzcie jak zwykle razem na cmentarz. Jeszcze raz powtarzam, więcej luzu i dystansu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okolicznik Re: Halloween w szkole IP: 195.184.83.* 28.10.11, 15:16 Ja znam tę, szkołę, bo moje pociechy tez tam chodzą. Co do samego święta - trochę przegięcie - takiego święta nie ma w naszej kulturze. A dyrekcja? No, cóż można wiele o niej pisać i to raczej nic dobrego. Mnie wkurza to, że w szkole stoi automat ze słodyczami. To, że dyrekcja ma problem z nadwagą nie oznacza, że pozostałe dzieci maja iść jej śladem? Jaka szkoła, takie święto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 20:15 A to było brzydkie. Ta złośliwość pod adresem dyrektorki. Wnioskowaliście o usunięcie automatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eF. Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 12:49 > a się nie boi. Ja uważam, że powinniśmy dzieci uczyć szacunku dla zmarłych, odw > iedzać z nimi groby bliskich, wspominać, a nie wycinać dziury w dyniach, bo to > nie jest nasza tradycja. jedno nie przeszkadza drugiemu. halloween przypada 31 października, święto zmarłych 1 i 2 listopada. za 10 lat już nikt nie będzie mówił, że to nie nasza tradycja. a propos "naszej" tradycji. u mnie nigdy nie było Gwiazdora, tylko Św. Mikołaj. czy to znaczy, że Poznaniacy się mylą? poza tym całe moje dzieciństwo nigdy w życiu nie dostałam prezentu na Mikołajki (ani nikt z moich kolegów i koleżanek). z drugiej strony - kompletną pomyłką dla mnie jest tradycja łamanie się opłatkiem na przyjęciu wigilijnym w pracy. obcy ludzie, nieszczere życzenia, całuski... brrr. głupia tradycja i unikam jej, jak mogę. mam małe dziecko i bawimy się przy okazji KAŻDEJ fajnej tradycji, polskiej czy niepolskiej, bo korzystam z każdej możliwości, żeby swoje dziecko nauczyć czegoś dobrego i przyjemnie spędzić z nim czas. i to jest sedno "tradycji", a nie jakaś dorabiana ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Halloween w szkole IP: *.aster.pl 28.10.11, 18:28 Wszystko można - żyjemy w demokratycznym państwie i możemy wycinać dynie w ząbki i przebierać się za zombie ;), a potem jak ktos chce iść na cmentarz w Zaduszki i zapalić znicze na grobach. Pax. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Halloween w szkole IP: *.home.aster.pl 28.10.11, 19:05 Ale wątek, nie jest o poszanowaniu demokracji,lecz o jej braku .Czemu szkoła zmusza na siłę wszystkich uczniów do kultywowania obcego kulturowo zwyczaju, Zwyczaju który ma tyle wspólnego z naszą tradycją , co świnia z lataniem w kosmos.A jeśli to ma być zabawa ,to niech będzie ,ale tylko dla chętnych.Nic na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eF. Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 20:16 > Ale wątek, nie jest o poszanowaniu demokracji,lecz o jej braku . na pierwszy rzut oka można tak sądzić, ale założycielce bardziej się nie podoba halloween niż brak demokracji. ciekawe, czy równie mocno by protestowała, gdyby szkoła organizowała 1 listopada obowiązkowe wycieczki na cmentarz, czy przyklasnęłaby i ucieszyła się, że szkoła uczy "szacunku dla zmarłych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Halloween w szkole IP: *.aster.pl 30.10.11, 00:30 Ech, winszujmy sobie, żebyśmy tylKo takie problemy mieli, Sąsiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
intransigent Re: Halloween w szkole 28.10.11, 13:56 Co uważa dziecko? Może po cichutku też marzy o przebraniu się i zrobieniu lampy z dyni? Swoją drogą, w jaki sposób przeszkadza to w okazaniu szacunku zmarłym czy odwiedzeniu grobów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Halloween w szkole IP: *.home.aster.pl 28.10.11, 17:17 Ot, taka nowa świecka tradycja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerka Re: Halloween w szkole IP: 178.73.49.* 28.10.11, 17:36 Jasne, powinnismy się umartwiac 24/24, 7/7/ 365 dni w roku, chcesz naszej tradycji możesz obchodzić Dziady ;) Topienie Marzanny, to zbrodnia!!! Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 19:10 Jak czytam - wszyscy się swietnie bawią:) Hmm, ma rację Janusz P., że za cztery lata wygra z obecnym premierem. Jak mnie odwiedzicie będę przygotowany ( z cukierkami). Większość z Was jest za spontanem i luzem i tak trzymać. BTW kiedyś swięto Wszystkich Świętych wypadało w maju, ale to było bardzo dawno temu. pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Halloween w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 19:38 Ciekawa dyskusja. Większość za Halołinem. A "świętowaliście" to coś 10 lat temu? A jak wam zaordynują 12 marca święto Hannah Montana (to dla fanów USA) albo 16 października święto czterystu królików (to dla fanów Azteków) to też uznacie, ze dzieci należy do tego namówić? Ilość świąt/rocznic obchodzonych w szkole należy ograniczyć do najważniejszych - i dopasować je do wieku i świadomości dziecka. Nie ma pojęcia czy w USA Halołin "obchodzi" się w szkołach - nie widziałem ani jednego filmu potwierdzającego, że tak się dzieje. Tam zapewne żadnego święta mającego konotacje religijne - nawet pogańskie - się tam nie "obchodzi". Jakbym miał dziecko w takim wieku i możliwość wyboru - zabrałbym je gdzie pieprz rośnie ze szkoły, w której się to coś "obchodzi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Jakie "świętowanie"??? IP: *.opera-mini.net 28.10.11, 20:11 Ludzie. To żadne obchody. To zabawa. I nic więcej. Po co dorabiacie ideologię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerka No wlaśnie, zabawa... IP: 178.73.49.* 29.10.11, 11:03 ...nic ponadto!!! Jestem za sekularyzacją szkół publicznych. Nie było by wtedy dylematów, co "właściwe" co "pogańskie" :D Poza tym precz z pop cornem i KFC!!! Niech zyje su hi i wok wawerski :D:D:D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: No wlaśnie, zabawa... IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.11, 14:38 Je też jestem za sekularyzacją szkół publicznych. Zresztą szkoła to jest takie miejsce gdzie się młodzież uczy. Jak znajdzie się czas na naukę "zabawy" to może i kiedyś załapie się halołin. Jak na razie z tych szkół wychodzą imbecyle niepotrafiący dodawać, określić wieku państwa polskiego w tysiącleciach i stwierdzić czy woda jest związkiem chemicznym czy dodatkiem do coca-coli. Zabawa w halołin na pewno te problemy rozwiąże. Sposobów rozbawiania młodzieży jest wiele. Mogą to być potańcówki, zawody sportowe, konkursy, wizyty w teatrze itp. Jakoś przedpiścy uznali, że doskonałym sposobem jest naśladowanie postaci z seriali dla Amerykanów Północnych. Nie wynikające z niczego - poza tym, ze gdzieś na świecie ktoś tak robi - przebieranie się, palenie świeczek i coś tam jeszcze. Wasz gust jest w stylu disneyowskiego Prosiaczka - a mój jest w stylu tekstu Milne'a z ilustracjami Sheparda. Współczuje waszym dzieciom - jeśli można, bo nie wiem czy pozwalacie mieć inne poglądy niż wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerka Poziom edukacji jest żenujący IP: 178.73.49.* 29.10.11, 16:43 ...nie moze byc inny, bo tzw. nauczyciele, pochodzą w większości z selekcji negatywnej. Słabi nie douczeni, złośliwi, pełni kompleksow, które staraja się leczyc gnebiąc rodziców i ich pociechy. Dla nich idealną szkoła, to szkoła bez uczniów i ich rodziców. P.s Po co wyedukowane spoleczeństwo, matołałami łatwiej manipulować :( Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
pascalek Re: Halloween w szkole 29.10.11, 22:00 > Ciekawa dyskusja. Większość za Halołinem. Raczej za tolerancją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierowe wiadro Re: Halloween w szkole IP: *.147.128.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.11, 22:51 > Raczej za tolerancją. umiesz postawić granicę między tolerancją a tolerowaniem głupoty nauczycieli (chocby tych z opisywanej szkoły) ? jesli tak - pisz dalej jesli nie - dłub w dyni, bo to takie światowe Odpowiedz Link Zgłoś
pascalek Re: Halloween w szkole 31.10.11, 22:17 > umiesz postawić granicę między tolerancją a tolerowaniem głupoty nauczycieli (c > hocby tych z opisywanej szkoły) ? Słowo "tolerancja" jest ci najwyraźniej obce. Głupota - to znasz dobrze. Z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierowe wiadro Re: Halloween w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.11, 12:09 nie sil się robaczku bo żyłka ci pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
pascalek Re: Halloween w szkole 02.11.11, 13:57 Wypowiedź dokładnie na takim poziomie, o jaki cię podejrzewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierowe wiadro Re: Halloween w szkole IP: *.182.232.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.11, 16:45 masz zasadniczą wadę konstrukcyjną (popędliwość), którą powinieneś skonsultować z jakimś - nazwijmy go - specjalistą mimo wszystko "lubię" takich forumowych światowców, co po odebraniu jednego niewygodnego komunikatu, bez odpowiedzi na zadane proste pytanie, dokonują osądu drugiego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
pascalek Re: Halloween w szkole 02.11.11, 20:51 > masz zasadniczą wadę konstrukcyjną (popędliwość), którą powinieneś skonsultować > z jakimś - nazwijmy go - specjalistą A napisał to buraczek forumowy, który aż przebiera nóżkami ze zniecierpliwienia, kiedy będzie mógł mi odpisać, chociaż po raz kolejny nie ma nic do powiedzenia. Jakieś dzieci z wyciętą dynią cię zaatakowały, że się tak napinasz? > mimo wszystko "lubię" takich forumowych światowców, co po odebraniu jednego nie > wygodnego komunikatu, bez odpowiedzi na zadane proste pytanie, dokonują osądu d > rugiego człowieka Słusznie, grunt to lubić siebie. Ja też lubię takich internetowych obszczymurków jak ty, których jedyne argumenty to bełkot typu forum.gazeta.pl/forum/w,292,130158013,130285551,Re_Halloween_w_szkole.html . Odpowiedz Link Zgłoś
adminppdwir Re: Halloween w szkole 03.11.11, 11:07 Możecie tę pasjonującą wymianę uprzejmości kontynuować na priv? Forum by na tym skorzystało... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Halloween w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.11, 12:29 Misiu-pysiu, forum, na którym czasami jest jeden wpis na trzy dni, tylko zyskać może na dyskusji - nawet o dupie Maryni. Chyba, że lubisz, jak nie masz nic do czytania, ale wtedy polecam lekturę płyt chodnikowych zamiast sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kła Re: Halloween w szkole IP: *.cebit.com.pl 30.10.11, 11:50 Niedługo to będziemy obchodzić uroczyście 4 lipca i przysięgać wierność fladze USA. Cóż... Był Wielki Brat na wschodzie i świętowaliśmy z Dziadkiem Mrozem a teraz jest Wielki Brat za oceanem to świętujemy "halołin". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerka a moze by tak potraktować tego typu IP: 178.73.49.* 30.10.11, 12:36 ...zwyczaje "z przymrużeniem oka" ? Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.11, 18:40 Widzę, że zabawa się rozkręca - jest już wniosek o wywyłanie do tablicy min. Hall - to może teraz coś z naszej tradycji - lecąc liniami LOT ( środa) przeczytałem w firmowym periodyku, że jesteśmy 8 gospodarką w Europie i 18 na świecie, a co! Za chwilę 11 listopada - a ponieważ jesteśmy potęgą gesią to kilka lat wstecz pojawiła się propozycja - mają Amerykany święto indyka, niech 11,11 będzie dniem, gdzie Polacy będą jedli gęś z żurawiną - wszyscy obrońcy polskości do roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś
miedzylesianin1 Re: Halloween w szkole 30.10.11, 15:22 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Widzę, że zabawa się rozkręca - jest już wniosek o wywyłanie do tablicy min. Ha > ll - to może teraz coś z naszej tradycji - lecąc liniami LOT ( środa) przeczyta > łem w firmowym periodyku, że jesteśmy 8 gospodarką w Europie i 18 na świecie, a > co! Za chwilę 11 listopada - a ponieważ jesteśmy potęgą gesią to kilka lat wst > ecz pojawiła się propozycja - mają Amerykany święto indyka, niech 11,11 będzie > dniem, gdzie Polacy będą jedli gęś z żurawiną - wszyscy obrońcy polskości do ro > boty:) bo niestety żyjemy w popierzonym kraju. Mam wrażenie, że wrócił Gierek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Halloween w szkole IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.10.11, 17:21 Chciałbyś. Póki co jest tukomor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony. Przykład zawsze idzie z góry. IP: *.197.158.213.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.10.11, 07:38 Ciekaw jestem, czy grono pedagogiczne tej szkoły , przywdzieje także odpowiednie stroje.Jak zabawa to zabawa. Strzygę,czarownicę,babę jagę a może topielicę wybierze pani dyrektor.Jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupia matka Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 11:38 Temat pewnie powróci za rok. Niektórzy doradzają mi większy dystans, inni nie chcą się cały czas umartwiać. Mój dystans jest całkiem zdrowy, zapewniam, że nie jestem ascetką i nie umartwiam się codziennie. 31 października zamiast palić świece w dyniach, wspólnie z rodziną zapaliłam znicze na Wojskowych Powązkach m.in. na grobach harcerzy z Batalionu Zośka. Wielu Warszawiaków postanowiło spędzić halloweenowy wieczór właśnie tam. Późnym wieczorem zadzwoniły do moich drzwi dzieci w świecących rogach na głowach i poprosiły o cukierki. A ja wybrałam psikusa. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Halloween w szkole 02.11.11, 13:15 Gość portalu: głupia matka napisał(a): [...] > 31 października zamiast palić świece w dyniach, wspólnie z rodziną zapaliłam zn > icze na Wojskowych Powązkach m.in. na grobach harcerzy z Batalionu Zośka. Wiel > u Warszawiaków postanowiło spędzić halloweenowy wieczór właśnie tam.[...] Pokazałaś rodzinie, najlepszy przykład głupoty polskiej, naszego naiwnego romantycznego podejścia do sprawy zderzonego z wielką polityką. Chwalebne bardzo. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupia matka Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 10:56 Inspirowałaś się wpisami na Twitterze Ministra Sikorskiego? To co napisałaś jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Halloween w szkole 04.11.11, 15:19 ...a kto to jest Sikorski? Nie znam :D Portale społecznościowe też sa mi obce. Za to historia naszego Narodu całkiem nieźle. Żenującym jest gloryfikowanie decyzji kilku starych pierdzieli, którzy wysłali na rzeź, dzieci, młodzież i Mieszkańców Warszawy, popijając herbatke w Londynie. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Halloween w szkole IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.11.11, 16:59 Sorry wawerko, ale guffno wiesz. Akurat Londyn nigdy nie wydał zgody na powstanie. A nawet wręcz przeciwnie. To była inicjatywa kilku krajowych debili. Polecam poczytanie jakichkolwiek rzetelnych opracowań historycznych, zawierających materiały źródłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Halloween w szkole 04.11.11, 18:09 W Londynie tez byli tacy debile, jak to trafnie określileś, tak samo jak przeciwnicy w Warszawie. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupia matka Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 19:18 Brak logiki w tym co wypisujesz. Gdybyś przeczytała ze zrozumieniem, to wiedziałabyś komu paliłam znicze na grobach - poległym harcerzom. O jakim gloryfikowaniu "starych pierdzieli" Ty mówisz? Minister Sikorski w przeddzień rocznicy wybuchu Powstania napisał, że była to katastrofa narodowa. Wyjątkowe wyczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Halloween w szkole 04.11.11, 22:47 Wiem doskonale o co ci chodziło i dziwię się, ze wplatałas "Szare Szeregi do radosnego Halloween. Czy ci sie podoba,czy nie, coraz częściej ludzie bedą świetowac najbardziej egzotyczne zwyczaje, zeby uciec, od szarej ponurej rzeczywistości. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Halloween w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 10:43 Tzn jacy ludzie? Na szczęście nie wszyscy świętują "radosne Halloween". I niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Halloween w szkole 05.11.11, 11:11 ...oczywiście z wyłączeniem "genetycznych patriotów". I niech tak zostanie :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Halloween w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.11, 12:27 Wawerka wietrzy nowe i zamiast zniczy pali zioło. To jej prawo, ale nie zdecydowałbym się posyłać dzieci do szkoły, w której wychowawcy zwietrzyliby nowe. Jeśli Wawerka nie jest na bakier ze słowem pisanym (ostatnio niemodnym), to przeczytałaby w wielu źródłach, że teraz jest trendy posyłać dzieciarnie do szkól z ostrą dyscypliną, nawet niekoedukacyjnych. Niestety na to trzeba kasiory, wiec ubodzy skazani są na nauczycieli/dyrektorów serwujących zamiast wiedzy i wychowania halołin. Ja akurat nie wiedziałem kiedy jest to znane "święto" i zaskoczyło mnie ono w sklepie z winami. Wpadła młodzież w wieku około 12 lat i zażądała cukierków. Kiedy dowiedziała się, że w sklepie jest tylko wino, zaproponowała wykup w postaci wina. Dostała 10 zł i poszła. Zdecydowanie bardziej należało skontaktować się z rodzicami, ale może to by była Wawerka? Wtedy trud byłby daremny, a jeszcze bym usłyszał pretensje, że rozpijam młodzież zamiast dać jej zioło? PS. Głupia matka nie jest głupia, oj nie. A Wawerce w poszukiwaniu zabójców Polaków polecałbym inne tropy. No tak, ale do tego trzeba by przejść przez kurs historii a nie książkę Sipowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierowe wiadro Re: Halloween w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.11, 16:55 z tym Sipowiczem celnie trafiłeś jego myśl przenika całe "postępowe" środowisko na dowód małe zestawienie Sipowicz w jednym z wywiadów: "Świat bez narkotyków, do których zaliczam też alkohol, nikotynę, kawę, a nawet czekoladę byłby koszmarem. Być może istnieje w Korei Północnej, tam ideologia zastąpiła niektórym narkotyk". i dzisiejszy tytuł gazetowy: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10594282,Kurski__PiS_idzie_w_strone_Korei_Polnocnej.html jednym słowem prorok dla niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Halloween w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.11, 20:53 W dużym skrócie - halołin w szkole to Sipowicz w szkole. Są rodzice którym to odpowiada, są tacy którym nie. Szkoła publiczna nie jest od rozstrzygania tego sporu - wiec nie powinna urządzać takich zabaw. Z drugiej strony nie powinna pozwalać na lekcje tzw. religii. Ale to akurat inna kwestia. PS. Administrator (woźny?) tego forum zaproponuje nam żebyśmy sobie pogadali na privie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Cos dla ducha oburzonych... 05.11.11, 21:23 i odurzonych, bynajmniej nie ziołem, raczej okadzonch ;) www.youtube.com/watch?v=IYD1IeM1Xv0 Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Na szczęście Wawerka ma... 05.11.11, 21:17 dziecka odchowane, wychowane i odpowiednio wyksztalcone. Miała to szczescie, że omineła ja i jej latorośl edukacja zafundowana przez "nowe" z AWS i tych późniejszych oszołomow. Oczywiście lepiej kiedy wasze dzieci pija tanie wina w przyszkolnych krzakorach, tam tez kopcą zioło i nie tylko, czasem uprawiaja seks, to taka nasza tradycja...bo w domu nie wypada. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Na szczęście Wawerka ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 22:16 No ale, Wawerko, te Twoje dzieci, wychowane i wykształcone stykają się z moimi. Tymi pijanymi tanim winem, po seksie uprawianym w krzakach i odurzonymi ziołami. Acha. I okadzonymi. To wielkie niebezpieczeństwo dla Twoich dzieci. Może te moje jakoś zutylizować? Miałabyś jakiś pomysł? Bo po co takie stwory mają po ziemi chodzić? Halołyn nie lubią, do kościoła chodzą. To co? Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Na szczęście Wawerka ma... 05.11.11, 22:58 Nie martw sie, jesli to chłopcy to ksionc zagospodaruje :D Moje sa odporne na indokrynacje te spod znaku zioła jak i tych facetów w czarnych sukienkach. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelum_polelum Re: Na szczęście Wawerka ma... IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.11, 18:17 > Moje sa odporne na indokrynacje Skąd ta pewność ? Niektórym po 60-tce dekiel popuszcza, a Twoje pociechy chyba dochodzą tego wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerka Re: Na szczęście Wawerka ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 22:57 Autopsja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Na szczęście Wawerka ma... IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.11, 20:58 Nie skomentuje bo bym musiał zejść na twój poziom. Dzieciom współczuje, ale może jest jakiś roztropny tata? Choć wątpię by ktoś roztropny związał się z idiotką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerka Re: Na szczęście Wawerka ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 23:00 No popatrz, zdarzaja sie idioci i to nawet sporo ich w tym watku :D Sobie wspólczuj :) ...o mnie się nie martw :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Na szczęście Wawerka ma... IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.11, 22:25 Wawerko, twój lekarz to konował. Bredzisz, a jeśli faktycznie masz dzieci to mogę im tylko współczuć. Zadany temat brzmiał - czy szkoła publiczna może urządzać "halołin". Twoja odpowiedź jest nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Na szczęście Wawerka ma... 05.11.11, 23:00 Na temat były wcześniejsze, teraz to po prostu 'szutki":D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Na szczęście Wawerka ma... IP: *.home.aster.pl 06.11.11, 07:17 To są szkutki-picia wódki.I tyle w temacie,nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś