Dodaj do ulubionych

Znani mieszkańcy Pragi Płd

• glenkora1 Krajewski, Drozda, Potocka, Korwin-Mikke, ... 03.04.04, 16:57
      • glenkora1 Re: Krajewski, Drozda, Potocka, Korwin-Mikke, ... 03.04.04, 16:59
        Mieszkają odpowiednio: Michalin, Radość, Falenica, Józefów.
        I taki znany profesor gaografii, prof. Stanisław Otok, na Błotach w Falenicy.
        • wieslawa-siemiankowska Re: Krajewski, Drozda, Potocka, Korwin-Mikke, ... 04.04.04, 20:02
          Zadna z Małgoś Potockich nie mieszka w prawobrzeżnej Warszawie. Potocka od
          Ciechowskiego ma segment w Nowej Iwicznej, a ta gruba od Sabatu mieszka na
          Żoliborzu.
          • niech Re: Krajewski, Drozda, Potocka, Korwin-Mikke, ... 04.04.04, 21:15
            Obie nie sa szczuple.
            • Gość: mada Re: Krajewski, Drozda, Potocka, Korwin-Mikke, ... IP: *.pgnig.pl 05.04.04, 14:37
              nie przasadzaj!!!!!!!
              • niech Re: Krajewski, Drozda, Potocka, Korwin-Mikke, ... 05.04.04, 15:10
                Dobra - obie sa szczuple inaczej.
                • Gość: kiwi Re: Krajewski, Drozda, Potocka, Korwin-Mikke, ... IP: *.chello.pl 05.04.04, 18:15
                  To chyba dawno nie widziałeś byłej Ciechowskiego, bo wygląda doskonale, jak
                  nigdy dotąd - jasne włosy, dobra fryzura, no i widoczna na korzyść zmiana
                  sylwetki. A ta od Sabatu... bez zmian. I bez komentarza.
                  • niech Re: Krajewski, Drozda, Potocka, Korwin-Mikke, ... 05.04.04, 18:23
                    Taka jest wlasnie sila konstruktywnej krytyki. Wczoraj cos napisalem a z niej
                    juz dzis sie niezla laska zrobila.
                    PS. Ale ta z Sabatu jest smieszniejsza. Nooo... wyglad ma smieszniejszy.
    • Gość: laetatus Aleksander Gudzowaty... IP: *.chello.pl 25.04.04, 23:29
      ...mieszkal w latach 80-tych z zona i synem Tomaszem w bloku na Miedzynarodowej
      bodaj 38.
      • Gość: pola literaci: minus jeden, plus jeden IP: *.stacje.agora.pl 05.05.04, 18:05
        Dobrze poinformowane źródło donosi, że Marek Bieńczyk wyprowadza się z okolic
        Wiatraka. Ale rachunek będzie się zgadzał. Uroki Grochowa odkrył inny prozaik
        (oraz dziennikarz), rodem z Woli, Jerzy Sosnowski (m.in. „Apokryf
        Agłai”, „Wielościan”, Linia nocna”, „Prąd zatokowy”). I kupił tu
        mieszkanie.
        • Gość: pola jeszcze jeden... IP: *.stacje.agora.pl 24.05.04, 17:49
          ... piszący zamieszkał ostatnio u nas. A dokładnie na Saskiej Kępie przy
          Meksykańskiej. Mirosław Nahacz, autor głośnego przed rokiem debiutu -
          powieści „Osiem cztery” oraz wydanego ostatnio „Bombla”.
    • Gość: Gosia Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: 80.77.99.* 04.06.04, 13:23
      Na Saskiej Kępie mieszka Sojka, Szczepkowska, Olejnik
      • Gość: pola ale to już było i Cisło IP: *.stacje.agora.pl 04.06.04, 15:59
        Te nazwiska juz ktos wymieniał wyżej. Natomiast na Grochowie mieszka kolejny
        literat. Tzw. ludzie pióra chyba lubią tutejsze klimaty (?) Jest to poeta
        Maciej Cisło, który uwiecznił swoją okolicę (m.in. Wiatraczna) w paru
        wierszach.
      • Gość: DoKo KSP Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 15:20
        Chlopak z "Dekalogu 1" :) (ten który gral też w "Chlopaki nie płaczą"). Przed
        tem na 100% mieszkał na Czerniakowskiej (wiem, bo mieszkał na podwórku obok
        podworka mojej mamy). Ale teraz niespodzianka... Widocznie przeprowadzil sie na
        Grochow :) I to gdzieś bardzo blisko mnie. Widzialam go już wiele razy. Często
        jeździ autobusem z mojego przystanku :) i chodzi do "Żabki" :)
        • Gość: pola Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.stacje.agora.pl 23.06.04, 23:59
          Jeżeli się nie mylę i chodzi Ci o zawodnika - przynajmniej w czasach Dekalogu
          I - z ciemnymi włosami, wielkimi oczami i lekko sepleniącego. to jest to
          Wojciech Klata. Zagrał w młodości także w „300m mil do nieba” Dejczera.
          • Gość: DoKo KSP Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:53
            Pola, tak to on :) Pozdrawiam pana Klatę ;) ktorego widuje juz codziennie po
            kilka razy :)
            • Gość: pola Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.stacje.agora.pl 24.06.04, 17:53
              Mocno wydoroślał? Bo jako aktor -dziecko był niesamowity. Zdaje się, że
              ostatnio pobiera nauki w szkole filmowej zdaje się Wajdy. Jako aktor chyba się
              nie udziela. Tak czy owak ma z Olszynki blisko nad BALATON gdzie kręcono
              Dekalog I.
              • Gość: DoKo KSP Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 19:24
                Wlaściwie to nie aż tak mocno ;) tzn. wygląda tak samo jak w "Chlopaki nie
                płaczą" (nie wiem czy widziałeś).
                • Gość: pola Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.stacje.agora.pl 24.06.04, 21:40
                  Widziałem „Chłopaków” ale trochę jednym okiem. Klaty sobie nie przypominam.
      • ewelinad Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd 29.06.04, 04:55
        bodajze Michal Milowicz, ale pewnosci nie mam. kilka razy mialam okazje spotkac
        Go w wypozyczalni Holiday na Grochowskiej.
      • Gość: Aster Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 21:37
        W dzielnicowym supermarkecie widuję prof. Safjana, chyba mieszka w okolicy. W
        Aninie mieszka też reżyser TV Elżbieta Protakiewicz (Śpiewające Fortepiany),
        profesor w Szkole Filmowej w Łodzi.
    • masstah Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd 04.06.04, 16:49
      Na Saskiej Kępie mieszkali Kobuszewski, Kowalewski i Pokora. Ale to było w
      latach 80-tych, gdy ja sam też tam mieszkałem. Teraz to nie wiem, może się
      przeprowadzili.
      • pol-a Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd 05.07.04, 18:58
        Na Grochów przeniósł się aktor Mirosław Zbrojewicz. Kupił mieszkanie w tzw.
        nowym budownictwie. O czym donoszę z b.pewnego źródła.
        • Gość: Kuba Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 14:35
          Rzeczywiście, spotkałem ostatnio Zbrojewicza na pl. Szembeka.
    • Gość: anka Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: 212.76.39.* 10.08.04, 22:01
      Monika Olejnik mieszka na Gocławiu, niestety koło mnie:(...
      • pol-a Olejnik zła? 10.08.04, 22:33
        Dlaczego niestety? Olejnik jest uciążliwą sąsiadką?
    • Gość: anka Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: 212.76.39.* 10.08.04, 22:01
      Monika Olejnik mieszka na Gocławiu, niestety koło mnie:(...
      • malina82 Czy ktoś wie gdzie mieszka Conrado Moreno? 10.09.04, 18:36
        • kinia1987 Znani mieszkancy 19.12.05, 23:22
          a Edyta Geppert na Saskiej Kepie??????????
        • Gość: laetatus Re: Czy ktoś wie gdzie mieszka Conrado Moreno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:48
          W tej słynnej willi na Podolskiej róg Sztabowej - tak przynajmniej twierdzą koła
          zbliżone do TV...
      • Gość: boby x Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.supermedia.pl 23.12.05, 14:43
        znany bokser i trener kosedowski krzysztof koło biedronki na gocławiu
        • Gość: ziuta Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.aster.pl 29.12.05, 12:35
          Ten aktor co gra Karabasza w Złotopolskich,zapomniałam nazwiska.Ciągle go widzę
          jak na Francuskiej kupuje alkohol.
          • Gość: Leila Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 00:46
            jego żoną jest Wiesława Mazurkiewicz, obydwoje widuję na Francuskiej
    • Gość: gwana Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:01
      A ja mieszkam po sąsiedzku z Patrycją Markowską, która jeździ niskopodwoziową
      zielona hondą. Libijska - Kępa Gocławska.
      • Gość: RobertP Zygmunt Kęstowicz mieszka(?) przy Komorskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:30
        Pan Pankracego, jak byłem młodszy to go tam widywałem, teraz ja tam nie
        mieszkam, więc może już nieaktualne
        • kinia1987 Podciagam watek, bo ciekawy 08.01.06, 15:54

• pol-a Kolberger, Gutek, Dąbrowska i Janga 09.01.06, 12:06
            Proszę bardzo:

GROCHÓW: W żółto-zielonym rotundowcu (zwanym też Silosem, Kukurydzą lub Puszką) na Przyczółku
            G-skim k.Pekinu ma mieszkanie aktor K-of Kolberger. Na starym Grochowie mieszkają najsłynniejszy
            polski dystrybutor filmów Roman Gutek, szef firmy Gutek Film i kina Muranów oraz red. naczelny pisma
            "Teatr" i wykładowca stołecznej Akademii Teatralnej Janusz Majcherek.

"Nowa", blokowa SASKA KĘPA (okolice ul. Egipskiej) - tandem wziętych producentów muzycznych
            Bogdan Kondracki (znany też z formacji Kobong) oraz Paweł Jóźwicki, wylansowali Monikę Brodkę,
            zafudowali K-ofowi Krawczykowi comeback na listy przebojów i produkowali ostatnią płytę Rodowicz.
            Mieszkają z dziewczynami - pierwszy z b.prezenterką MTV a teraz także wokalistką (bodajże
            Karoliną), wyróżniającą sie blond dredami, drugi z piosenkarką Anią Dabrowską.
            Opodal ma kwaterę reżyser filmowy Piotr Szulkin.

KAMIONEK: Grochowska 302, przedwojenna kamienica Jana Stojanowskiego ze swieżo odnowioną
            elewacją i obciętymi balkonami - aktor (telewizji i teatru Ateneum) i muzyk Jan "Janga" Tomaszewski.
            Apartamentowce na os. Sonata nad jeziorkiem Kamionkowskim oprócz Ferdynanda Kiepskiego
            zamieszkuje pisarka Hanna Kowalewska, autorka m.in. głośnego "Zeszłego lata w Zawrociu" .

• Gość: Zbójnogór Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:15
      W Radości mieszka świetny aktor Krzysztof Majchrzak
      • Gość: Zbójnogór Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:17
        W Radości mieszka też Cezary Żak, gdzieś w okolicy ul. Osterwy
    • e-mka Telenowele przy Kakowskiego (Gocław) 09.01.06, 14:25
      Na moim osiedlu mieszkają bohaterowie telenowelowi: Kaja Paschalska ("Klan")
      oraz Włodzimierz Matuszak(proboszcz z "Plebanii"). Bieżącym źródłem informacji
      nt. w/w osób oraz miejscem, gdzie się je spotyka są osiedlowe delikatesy DROPS.
      • kinia1987 Re: Telenowele przy Kakowskiego (Gocław) 20.01.06, 13:12
        Kazimiera Szczuka przy Francuskiej, Joanna Szczepkowska
        • Gość: kg SK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:32
          Szczepkowska, Figura, Krzysztof Tyniec, Soyka, Barbara Bursztynowicz(KLan),
          chyba ROkita, Marek Barbaszewicz,Agnieszka Grochowska, Edyta Geppert: wszyscy
          Saska Kępa
    • Gość: dinozaur Birkut " z marmuru i żelaza " też z Pragi Płd.: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 22:55

www.e-teatr.pl/pl/artykuly/4039.html
    • Gość: beata Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: 80.50.250.* 22.05.06, 14:13
      1.Conrado Moreno widziałam go w Kościele przy PL.Szembeka ze świeconką.
      2.Wojciech Wysocki (aktor Klan) w tym samym Kościele wiele razy
      3.Piotr Skarga (aktor min. W labiryncie i Bulionerzy-bulioner), nawet ma
      sklepik z art.szkolno papierniczymi na bazarku przy Szembeka.
      4. Pan Majewski z Spiwających fortepianów okolice Wiatracznej.
    • Gość: paullllaaaa Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.centertel.pl 24.06.14, 17:16
      Wiktoria Gąsiejewska :*
      Moja niunia ;)
    • Gość: ralf monikaolejnik IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.14, 20:19
      Monika Olejnik mieszka na Gocławie, dokładnie na Abrahama naprzeciwko placu zabaw na tym osiedlu. Przy wejściu od strony Carffoura patrząc od strony fontanny widać jej okna, prawie zawsze ma zasłonięte rolety.
      • Gość: bolo Re: monikaolejnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.14, 15:19
        Cz ta olejnik to stokrotka ?
    • Gość: Rhino Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.09.14, 19:21
      A czy na Gocławiu nie mieszka lub nie mieszkała Julia Pietrucha ("Blondynka")? Coś mi świta, że jej starsza siostra chodziła do podstawówki na Umińskiego.
      • Gość: tia Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.09.14, 20:00
        Wątek jest o ZNANYCH.
        • Gość: Lesio Re: Znani mieszkańcy Pragi Płd IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.14, 22:43
          Tkaczuk -ul.Saska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka