Dodaj do ulubionych

Bufetowej odbilo

18.05.13, 16:15
23 Maja po cichu radni maja zlikwidowac wiekszosc ulg w komunikacji . Hanka chyba jest na jakichs prochach, albo nie wie juz co robi.
Obserwuj wątek
    • w_v_w Bufetowej odbilo, alez skad realizuje tylko 18.05.13, 17:42
      program platfonsow i picera z Sopotu.
      w mysl powiedzonka " a po nas chocby potop" co prawda u Madame de Pompadur moglaby sprzatac alkowe, ale do tego co wyprawia w naszym miescie, jak dba o Mieszkancow, pasuje jak ulal, niestety.

Wawerka
      • w_v_w Re: Bufetowej odbilo, alez skad realizuje tylko 18.05.13, 17:44
        koniec "darmochy"

zrodlo tej wspanialej wiadomosci :(

Wawerka
    • Gość: oko Re: Bufetowej odbilo IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 11:42
      I bardzo dobrze. Z jakiej racji darmowy bilet mają mieć rodziny pracowników? Przecież to całkowicie chore, kryzys pozwoli uporządkować choć trochę rozpasania. Doktoranci - albo państwo czy inny ich sponsor niech refunduje albo nie ma żadnego powodu do zniżki.

Renciści - trudno wrzucić do jednego wora, są tacy co ledwo wiążą koniec z końcem i są 40-letni który zarabiają kilka średnich krajowych, na pewno nie powinni mieć zniżek z automatu.

Może bilet zniżkowy by mógł być tylko na autobusy i tramwaje (nie metro i pociągi), i w godzinach poza szczytem? Tak się robi w niektórych miastach.

• w_v_w skoro sie mowi "a", wypada isc za ciosem... 19.05.13, 14:44
        zlikwidowac wszelakie przywileje "pradowe, gazowe, wodne", zniesc "karte nauczyciela" twor wielce szkodliwy i demoralizujacy itede...itepe :)

Wawerka
        • Gość: oko Re: skoro sie mowi "a", wypada isc za ciosem... IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 15:39
          To się dzieje, tego typu przywileje są w obecnej sytuacji mocno nieuzasadnione. W Grecji był dodatek do pensji za bycie w związku małżeńskim, przychodzenie punktualnie do pracy, warunki szkodliwe czyli pracę na piętrze albo przy komputerze... i jak się to skończyło?
          • w_v_w Re: skoro sie mowi "a", wypada isc za ciosem... 19.05.13, 19:37
            Zabiora tylko te przywileje, które nie beda mialy znaczenia w wyborach.
            Dla mnie testem na zreformowanie RP, bedzie likwidacja "karty nauczyciela"

Wawerka
    • mroczny.tramwajarz Re: Bufetowej odbilo 22.05.13, 07:44
      Nieprawda, przecież dostaną przywilej podopieczni MOPS.

• jhbsk Wcale nie odbiło. 22.05.13, 20:37
      I dobrze. Tu ją popieram.
      • Gość: xyz Re: Wcale nie odbiło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 15:27
        tyle tylko ze niech zacznie od siebie i swoich .....
      • Gość: skudi Re: Wcale nie odbiło. IP: *.cebit.com.pl 13.06.13, 23:13
        jhbsk......

Poczekam aż do cibie się dobiorą a wtedy ja napiszę "popieram".
        Poczekam jak zabiorą ci emeryturę,zamkną szpital,eksmitują z domu,wyrzucą z pracy i wtedy napiszę "popieram".
        Twoje popieram to zwykła zawiść bo ni sądzę abyś cokolwiek na tym zyskał/ła.
        Miasto póki co nie dopłaca do moich przejazdów ale jako pracownik komunikacji miejskiej będę stratny bo ten bilet będę musiał w końcu kupić(chyba że coś się zmieni do września).
        Bilet pracowniczy jest w tej chwili wyceniany ca.250 zł.
        Weź teraz rodzinę 4-os mieszkającą poza granicami Warszawy a dojeżdżającą do Warszawy np. z Piaseczna.
        To jest dodatkowe obciążenie budżetu w wys. ok.1000 zł/mies.
        Ciekaw jestem czy byś tak ochoczo "popierał/ła" gdyby nagle zabrano ci 1000 zł/mies. z twojego domowego budżetu.
        Najłatwiej jednak napisać "popieram" bo w końcu dlaczego ma być komuś lepiej niż mi?
        Typowo polska zawiść.
        Ale skoro tak to ja w ramach "wzajemności" poczekam jak tobie dobiorą się do skóry bo,że się dobiorą to jestem pewien.
        • boogusia Re: Wcale nie odbiło. 14.06.13, 12:20
          Skoro są z Piaseczna to niech pracują w Piasecznie, niech nam nie zabierają pracy.
          • Gość: skudi Re: Wcale nie odbiło. IP: *.cebit.com.pl 14.06.13, 16:10
            boogusia....

Ty naprawdę jesteś tak tępa czy tylko udajesz?
            • jhbsk Re: Wcale nie odbiło. 16.06.13, 12:39
              Nie skudi, to ty jesteś tępy/a. Niby dlaczego mamy finansować te dojazdy dzieci? Mnie i innych uczciwie pracujących jakoś nikt nie chce dofinansowywać. Dość rozdawnictwa.
          • beejay02 Re: Wcale nie odbiło. 14.06.13, 21:34
            To akurat mocna przesada. Bogusia na autobusy i tramwaje !!! xD
            Ale osoby mieszkające we wspomnianym Piasecznie podatki płacą chyba jednak pod Warszawą, więc finansowanie dojazdów do Warszawy z naszych podatków (mam tu na myśli np SKM - wymysł chyba pana R. bodajże z Legionowa) jest co najmniej dziwne.
            Pomijam konieczność pozostawienia darmowych dojazdów pracowników komunikacji do pracy, bo to akurat mocny minus tej uchwały.
        • jhbsk Re: Wcale nie odbiło. 16.06.13, 12:37
          Do mnie się nie dobiorą, bo nie jestem na garnuszku bufetu.
    • Gość: wawer Re: Bufetowej odbilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 00:04
      Nie ulg, ale bezsensownych przywilejów. To akurat popieram.
      • w_v_w Re: Bufetowej odbilo 21.07.13, 07:31
        Gość portalu: wawer napisał(a):

> Nie ulg, ale bezsensownych przywilejów. To akurat popieram.

...i co udalo sie?

Wawerka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka